ΠΑΡΓΑ
Αλλοδαποί αγοράζουν παραδοσιακούς οικισμούς σε Πάργα και Θεσπρωτία
«Πάνω από 600 εκατ. ευρώ έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, και συγκεκριμένα από το 2013 έως το 2015, για την απόκτηση εξοχικών κατοικιών από ξένους, παρά την περυσινή πτώση λόγω του κλίματος πολιτικής και οικονομικής ανασφάλειας που διαμορφώθηκε. Ειδικότερα, το 2015 επενδύθηκαν 186 εκατ. ευρώ, έναντι 250 εκατ. ευρώ το 2014 και 168 εκατ. ευρώ το 2013», αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής».
Σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Algean Property, υπολογίζεται ότι σήμερα περίπου 100.000 ξένοι διαθέτουν εξοχική κατοικία στην Ελλάδα.
Στην Πάργα και τη Θεσπρωτία (Πέρδικα, Σύβοτα, Πλαταριά), όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, αρκετοί αλλοδαποί την προηγούμενη τριετία επένδυσαν στην αγορά παραδοσιακών οικισμών στην περιοχή μας. Χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται για παραδοσιακούς αγοραστές (Ιταλούς, Άγγλους, Γερμανούς), αλλά και νεόπλουτους Δανούς, Σέρβους και Ρώσους.
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή άρθρων από το Patatoukos.com λόγω επανειλημμένης κλοπής άρθρων.



- Τουρισμος4 εβδομάδες ago
Τρομάζουν τα στοιχεία για τον τουρισμό: «Οι κρατήσεις είναι μηδέν» – Ποια τα σχέδια για το Πάσχα
- ΠΑΡΓΑ3 εβδομάδες ago
Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στην Κέρκυρα
- ΠΑΡΓΑ4 εβδομάδες ago
Το Κληροδότημα Βασιλά προτίθεται να νοικιάσει ισόγειο διαμέρισμα
- ΠΑΡΓΑ3 εβδομάδες ago
Πάργα: Εργασίες αλλαγής στο πλακόστρωτο της αγοράς
- ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ5 ημέρες ago
Παιδιά από τρείς δομές ανήλικων προσφύγων «μαθήτευαν» στον Δ. Λιγνάδη
- ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα ago
Πάργα: Βράχος στη μέση του δρόμου
- ΠΑΡΓΑ3 εβδομάδες ago
Το Κληροδότημα Βασιλά προικίζει δύο άπορες Παργινές
- Πρέβεζα3 εβδομάδες ago
Καταγγελία για το ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας