ΠΑΡΓΑ
Αίσιο τέλος με το ακυβέρνητο σκάφος που εξέπεμψε SOS


Στο Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας μεταφέρθηκαν στις 8:30 το βράδυ, με πλωτά σκάφη του Λιμενικού, οι 29 μετανάστες και ο 69χρονος Έλληνας χειριστής του ταχύπλοου που έμεινε ακυβέρνητο περίπου 30 μίλια δυτικά των Παξών, στα διεθνή ύδατα.
Πρόκειται για 20 άνδρες, 6 γυναίκες και 3 παιδιά, από τη Σομαλία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη. Ορισμένοι από τους μετανάστες είχαν έγγραφο ασύλου, ενώ οι υπόλοιποι υπηρεσιακά σημειώματα. Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, οι μετανάστες φέρεται να είπαν πως ξεκίνησαν για την Ιταλία από κάποια ακτή μεταξύ Πρέβεζας και Πάργας, τα ξημερώματα.
Το ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες, είναι ένα φουσκωτό με 2 εξωλέμβιες μηχανές, ενώ η προανάκριση αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.
Οι διασωθέντες, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, και ο χειριστής του σκάφους μεταφέρονται στο Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας, όπου αναμένεται να φτάσουν σε λίγη ώρα.
Όπως ανέφερε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο λιμενάρχης Κέρκυρας, Σπύρος Κοντομάρης, το ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 29 άτομα, μαζί με τον χειριστή, εντοπίστηκε 30 μίλα δυτικά των Παξών
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επιβαίνοντες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν στο Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας.
Από τις πρώτες ομολογίες των παράτυπων μεταναστών, φέρεται να απέπλευσαν τα ξημερώματα από τις ακτές της Πρέβεζας, με προορισμό την Ιταλία, αλλά η μηχανική βλάβη στο σκάφος δεν τους επέτρεψε να φθάσουν στον προορισμό τους.
Σκάφη του Λιμενικού από την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα, συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του σκάφους.
Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, στις 6:30 το πρωί, η Άμεση Δράση στην Πρέβεζα, έλαβε κλήση για βοήθεια σκάφους που κινδύνευε και βρισκόταν ανοικτά της Πάργας, από κάποιον άγνωστο άνδρα, ο οποίος είπε “help Πάργα“.
Αμέσως, ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων και ξεκίνησε η επιχείρηση. Από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, έγινε γνωστό στους αρμόδιους, ότι η κλήση στην Άμεση Δράση της Πρέβεζας, έγινε από την περιοχή ανάμεσα σε Πάργα και Αντίπαξους. Παράλληλα με τις έρευνες στη θάλασσα γίνονται και στις ακτές.
Πριν από λίγο, στον Αη – Γιαννάκη της Πάργας, εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, μία οικογένεια μεταναστών κοντά στην ακτή και ενημερώθηκε η αστυνομία.



ΠΑΡΓΑ3 days agoΑυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα



ΠΑΡΓΑ3 days agoΛηστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν



ΠΑΡΓΑ6 days agoθρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»



Δημος Παργας3 months agoΟ Αντώνιος Βασιλάκης νέος Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος του Δημάρχου Πάργας



ΠΑΡΓΑ3 days agoΠάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες



ΠΑΡΓΑ5 days agoΟλονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα



ΠΑΡΓΑ6 days agoΛύχνος Πάργας: Λιμενικό και αλιευτικά αναζητούν αγνοούμενο ψαρά



ΠΑΡΓΑ3 months agoΒαριές ποινές για την κλοπή 650.000 ευρώ από σπίτι στην Πάργα

























