Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος και Διάθλου στην ΠΑΡΓΑ στις 27 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσιεύτηκε  στις Από

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας  διοργανώνει  αγώνες ορεινού τρεξίματος  και διάθλου στην Πάργα  με την επωνυμία «Άγγελος Φέτσης 2015»  και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Ολυμπιονίκη Άγγελου Φέτση , ο οποίος έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθηνών το 1896 και συνδέεται ιστορικά με την πόλη της Πάργας.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα ορεινού τρεξίματος  έχουν όλοι οι δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους  και στον δίαθλο οι   αθλητές  που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση, αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα (Δήλωση Συμμετοχής & Υπεύθυνη Δήλωση). Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα

 

Ημερομηνία: Κυριακή 27  Σεπτεμβρίου 2015

Advertisement

 

Τόπος: Πάργα και Κεντρική Πλατεία  Πάργας (θέση αγκύρα)

 

Πρόγραμμα Διοργάνωσης : Αγώνες Διάθλου:ώρα 11:30 ,τεχνική ενημέρωση στην εκκίνηση

Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος: ώρα 10:00 ,τεχνική ενημέρωση στην εκκίνηση

Advertisement

Αγώνας Παίδων δίαθλο 200μ. Κολύμβηση και 1000μ. Τρέξιμο 10:15

Το Σάββατο βράδυ 26 Σεπτεμβίου θα διοργανωθεί από τον Ν.Ο.Πάργας συναυλία χωρίς είσοδο και pastapartyγια τους σύμμετεχοντες αθλητές.

 

Ώρα αγώνα:  11:30 Αγώνες διάθλου και 10:00 Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος 11500 μ.

Αγώνας Παίδων δίαθλο 200μ. Κολύμβηση και 1000μ. Τρέξιμο 10:15

Advertisement

 

Ώρα προσέλευσης : 1 ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.

 

Κανονισμοί Ορεινού Τρεξίματος  11500μ : Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ορεινού τρεξίματος έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους  και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση, αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα (Δήλωση Συμμετοχής & Υπεύθυνη Δήλωση).Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.

 

Advertisement

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς  να σχηματίζουν ομάδες εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται οτι πρέπει να κάνει άκρη για να προσπεραστεί θα πρέπει να μείνει στην εσωτερική πλευρά της πλαγιάς. Η διοργάνωση αναλαμβάνει την προμήθεια  των αθλητών με νερό σε τεσσερα  σημεία της διαδρομής( 2,5ο χλμ. , 5ο χλμ , 9ο χλμ.). Η συντόμευση  (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Οι ενστάσεις για οποιονδήποτε λόγο γίνονται από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο  15 λεπτά μετά  τον τερματισμό του. Η Επιτροπή Αγώνων αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας,διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατα μήκος της διαδρομής όπως πλαστικά μπουκάλια ή πλαστικές συσκευασίες στερεάς τροφής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας θα υπάρχει πλαστικός σάκκος απορριμάτων.

 

Διαδρομή 11500μ : :  Ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία της Πάργας θέση άγκυρα  και κατευθυνόμαστε ανατολικά. Αφού συμπληρωθούν περίπου 1300 μέτρα σε άσφαλτο ξεκινάει μια ορεινή ανηφορική διαδρομή περίπου 250 μέτρων με αρκετή κλίση , ακολουθούν 1100 μέτρα που αποτελούνται από ευθείες και ανηφόρες-κατηφόρες με μικρή κλίση. Όταν συμληρωθούν 2650  μέτρα βρισκόμαστε στη διασταύρωση του Λίχνου,στρίβουμε δεξιά και συνεχίζουμε για περίπου 900 μέτρα με ευθείες ,ανηφόρες-κατηφόρες μικρής κλίσης . Μετά από αυτό ξεκινάει μια συνεχόμενη ανηφόρα 1200 μέτρων. Συνεχίζουμε με ευθείες, κατηφόρες για τα υπόλοιπα 550 μέτρα.Στρίβουμε δεξιά και συναντάμε μια συνεχόμενη κατηφόρα 500 μέτρα βρισκόμαστε στο ξωκκλήσι του Αϊ Γιώργη συνεχίζουμε 1600 μέτρα διαδρόμη την οποία επαναλαμβάνουμε και βρισκόμαστε πάλι στην μέγαλη ανηφόρα των 1300 μέτρων άφου βρεθούμε στη κορυφή ξεκινάμε συνεχόμενη κατάβαση 1950 μέτρων και βρισκόμαστε στο πίσω Κρυονέρι στρίβουμε αριστέρα στην δημοτική οδό Αγίου Αθανασίου και σε 850 μέτρα τερματίζουμε στο σημείο όπου είχε δοθεί η εκκίνηση.

 

Κανονισμοί Διάθλου:  Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο μαγιό όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά στο Open Water, απλό κολυμβητικό μαγιό ή στολή τριάθλου (ξεχωριστή κατηγορία). Πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.) δεν επιτρέπονται, όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες). Πριν την εκκίνηση οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.Περιγραφή αγώνα: Μεγάλες σημαδούρες θα ορίζουν τη διαδρομή. Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.  Στην περίπτωση, που κάποιος εκ των συμμετεχόντων νιώσει αδιαθεσία και δε μπορεί να συνεχίσει, κάνει νεύμα με το σκουφάκι του, ώστε να τον εντοπίσει το διασωστικό σκάφος και να τον περισυλλέξει. Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις αποστάσεις από τις οποίες ο κολυμβητής/τρια μπορεί να επιλέξει αυτή που επιθυμεί. Ο αγώνας περιλαμβάνει τις αποστάσεις των : α)  Για αθλητές έως 16 ετών 300 κολύμπι και 1000μ τρέξιμο β) για γυναίκες 300 κολύμπι  και 1000μ τρέξιμο γ) Για 16 ετών και άνω 600 κολύμπι και 5300 τρέξιμο.

Advertisement

 

Διαδρομή 5300 χιλιομέτρων του διάθλου  :  Αφού τελείωσει το κολύμπι ξεκινάνε τα 5 χιλιόμετρα από την κεντρική παραλία της Πάργας ( Κρυονέρι) και κατευθύνεται ανατολικά. Αφού συμπληρωθούν περίπου 1300 μέτρα σε άσφαλτο ξεκινάει μια ορεινή ανηφορική διαδρομή περίπου 250 μέτρων με αρκετή κλίση ,ακολουθούν 1100 μέτρα που αποτελούνται από ευθείες και ανηφόρες-κατηφόρες με μικρή κλίση. Όταν συμληρωθούν 2650  μέτρα βρισκόμαστε στη διασταύρωση του Λίχνου ,στρίβουμε αριστερά ,μπαίνουμε στο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Πάργα και διανύουμε τα υπόλοιπα 2650 μέτρα σε άσφαλτο και κατηφόρα που καταλήγει στον τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Πάργας (θέση αγκύρα).

 

Χρονομέτρηση : Ηλεκτρονική.

 

Advertisement

Εγγραφές: Την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μία ώρα πριν την εκκίνηση, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους και να παραλάβουν το νούμερό τους.

 

Έπαθλα: Στους τρεις  πρώτους/τες  νικητές/τριες   της γενικής κατηγορίας των 11500μ και του διάθλου  θα δοθούν κύπελα . Επίσης θα δοθεί κύπελο στους πρώτους  νικητές –τριες στην κατηγορία  40 έως 50 και μετάλλια στον δεύτερο και τρίτο νικητή , κύπελο στον πρώτο νικητή και νικήτρια στην κατηγορία 50-60 και μετάλλια στον δεύτερο και στον τρίτο.Στην κατηγορία 60+ θα δοθεί κύπελο στον πρώτο νικητή και στην πρώτη νικήτρια.Σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και t-shirt.Οι αθλητές του αγώνα παίδων θα βραβευτούν όλοι με μεττάλιο(χωρίς t-shirt) και η συμμετοχή είναι ελεύθερη και χωρίς κόστος.

 

Κόστος συμμετοχής: 10ευρώ με μεττάλιο και t-shirt.

Advertisement

 

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα συμμετοχής στο site του ομίλου: www.pargaraceaggelosfetsis.gr εως την 22 Σεπτεμβρίου.Hιστοσελίδα θα ανέβει στο διαδίκτυο τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

 

Την οργάνωση των αγώνων καθώς και το οικονομικό μέρος των συμμετοχών και εξόδων έχει αναλάβει η εταιρία MYADVENTURE-Καλογήρου Μαρία.

 

Advertisement
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ :Συμμετέχω στον  αγώνα δρόμου και στον δίαθλο «Άγγελος Φέτσης 2014» με την απόλυτη προσωπική μου ευθύνη έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είμαι ικανός για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα, παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον του διοργανωτή για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος /και φωτογραφικού μου υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι αθλητές κάτω των 18 ετών να έχουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες και ότι  έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις

.

 

Τεχνική διεύθυνση αγώνων:

Βασίλειος Τζουμάκας (κιν.6972244064)

Αχιλλέας Δημάκος (κιν.6946502742)

Advertisement
Advertisement

ΠΑΡΓΑ

Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τη νέα παραλιακή ζώνη της Πάργας

Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πάργας, η οποία αποτυπώνει τον σχεδιασμό για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

Η πρόταση αφορά δύο βασικά τμήματα της παραλιακής ζώνης και στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας, της προσβασιμότητας και της αισθητικής εικόνας ενός από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Πάργας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφαλή κίνηση των πεζών, στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών και στην καλύτερη οργάνωση των χρήσεων κατά μήκος της παραλιακής.

Στο δυτικό τμήμα της παραλιακής, από την προβλήτα έως τους πρόποδες του Κάστρου της Πάργας, προβλέπονται παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν καλύτερη κυκλοφορία, βελτιωμένη προσβασιμότητα και δυνατότητα δημιουργίας θέσεων στάθμευσης όπου αυτό είναι εφικτό.

Για το ανατολικό τμήμα, από την προβλήτα έως την περιοχή του «Κόκκινου Σπιτιού», η μελέτη διατηρεί τη βασική μορφή της υπάρχουσας πλακόστρωσης, ενώ προβλέπει την προσθήκη όδευσης τυφλών, τη βελτίωση του αστικού εξοπλισμού και παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Advertisement

Βασικοί στόχοι της μελέτης είναι η αναβάθμιση της αισθητικής και λειτουργικότητας της παραλιακής ζώνης, η βελτίωση του μικροκλίματος μέσω νέων φυτεύσεων, η διατήρηση των υφιστάμενων χρήσεων και η προσαρμογή του χώρου στις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές.

Παράλληλα, προβλέπεται σαφής διαχωρισμός των επιμέρους ζωνών χρήσης, με πρόβλεψη για χώρους κίνησης πεζών, όδευση ατόμων με προβλήματα όρασης, περιοχές αστικού εξοπλισμού, φυτεύσεις, χώρους στάσης και τραπεζοκαθίσματα.

Στη μελέτη περιλαμβάνονται επίσης φωτορεαλιστικές απεικονίσεις που παρουσιάζουν τη μελλοντική εικόνα της παραλιακής ζώνης, με αναβαθμισμένες πλακοστρώσεις, περισσότερο ελεύθερο χώρο για τους πεζούς και αισθητικές παρεμβάσεις που συνδέονται με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Πάργας.

 

Η πρόταση αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο σχεδιασμού για το παραλιακό μέτωπο της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών, διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητα ενός από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ηπείρου.

Advertisement
Συνέχεια ανάγνωσης

ΠΑΡΓΑ

Απάντηση για τα 1,2 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και η νέα εικόνα του λιμανιού της Πάργας

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Θα ήθελα να σας ενημερώσω επίσημα σχετικά με το κονδύλι ύψους 1.200.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο αφορούσε την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πάργας και για το οποίο δεν κατέστη δυνατή η απορρόφηση. Θεωρώ υποχρέωσή μου να παραθέσω τα πραγματικά γεγονότα, ώστε να υπάρχει πλήρης και έγκυρη ενημέρωση.

Στην προηγούμενη δημοτική περίοδο και κατά τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάργας υπό την προεδρία του κ. Γ. Νήρα, ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1.200.000 ευρώ για την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πάργας. Βασική προϋπόθεση ήταν η εκπόνηση και ωρίμανση της σχετικής μελέτης απο τον Δήμο και το ΔΛΤ Πάργας.

Στη συνέχεια, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», εκπονήθηκε μελέτη η οποία περιλάμβανε τόσο την κατασκευή κυματοθραυστών όσο και την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων. Η μελέτη αυτή δεν επιβάρυνε οικονομικά τον Δήμο, καθώς χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα.

Ο μελετητής, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και τον Δήμο, επέλεξε να εντάξει το ποσό των 1.200.000 ευρώ στη συνολική μελέτη, η οποία είχε διπλό στόχο: αφενός την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων και αφετέρου την κατασκευή των κυματοθραυστών.

Για να καταστεί δυνατή η απορρόφηση του συγκεκριμένου κονδυλίου, απαιτούνταν η ύπαρξη ώριμης και εγκεκριμένης μελέτης. Μέχρι το 2024, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η μελέτη αυτή δεν είχε προχωρήσει, καθώς υπήρχαν σοβαρές εκκρεμότητες και αντιρρήσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Advertisement

Τον Μάρτιο του 2024, λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, ενημερώθηκα από το αρμόδιο Υπουργείο ότι το κονδύλι κινδύνευε να χαθεί, καθώς έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί επικαιροποίηση της διαδικασίας έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Χωρίς να χαθεί ούτε ένα λεπτό, κινηθήκαμε άμεσα και, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, καταφέραμε να διατηρήσουμε ενεργό το κονδύλι των 1.200.000 ευρώ, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.

Παράλληλα, επειδή η πορεία της υφιστάμενης μελέτης παρέμενε αβέβαιη και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μην έχει ολοκληρωθεί, προσπαθήσαμε, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, να μεταφέρουμε τη χρηματοδότηση από την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων στην ανάπλαση και αποκατάσταση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πάργας. Σελίδα 1 από 1

Ωστόσο, η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό, καθώς η Πάργα δεν διαθέτει ακτοπλοϊκό λιμένα, γεγονός που αποτελεί βασική προϋπόθεση των σχετικών προγραμμάτων.

Η προηγούμενη διοίκηση προφανώς από κακή ενημέρωση δεν έψαξε σε βάθος το ζήτημα.

Advertisement

Παρόλα αυτά, θεωρήσαμε ότι δεν έπρεπε να χαθεί η ευκαιρία να προχωρήσει ένα έργο που η περιοχή του Καμινιού και η Χερσαία Ζώνη Λιμένα είχαν ανάγκη εδώ και περισσότερα από σαράντα χρόνια. Επειδή η ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης δεν απαιτούσε τις χρονοβόρες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που απαιτεί το έργο των κυματοθραυστών, προχωρήσαμε με ταχύτητα στην εκπόνηση νέας πρότασης.

Με εντατική εργασία και σε στενή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μία ώριμη και υλοποιήσιμη μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής του Καμινιού και μεγάλου τμήματος της Χερσαίας Ζώνης μέχρι τη γλίστρα του Αγίου Αθανασίου, ώστε να είναι έτοιμη προς χρηματοδότηση.

Στο δια ταύτα:

Τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Ιούλιο του 2026.

Η μελέτη που αφορά τους κυματοθραύστες και τα κρηπιδώματα βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ελέγχου και δεν έχει ολοκληρωθεί. Συνεπώς, δεν ήταν δυνατόν να απορροφηθεί το συγκεκριμένο κονδύλι, καθώς δεν υπήρχε ώριμη μελέτη, ούτε ρεαλιστική δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου εντός των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Advertisement

Αυτή είναι η πραγματική ιστορία του συγκεκριμένου κονδυλίου.

Για τα παραπάνω είχα ενημερώσει ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας στις πρώτες συνεδριάσεις του έτους, καθώς το θέμα ήταν γνωστό και για τον λόγο αυτό το συγκεκριμένο κονδύλι δεν συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάργας.

Η ευκαιρία που προέκυψε μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι ότι σήμερα υπάρχει μία ολοκληρωμένη και ώριμη μελέτη για την ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πάργας, έτοιμη να διεκδικήσει χρηματοδότηση.

Θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι ήδη βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καταθέτοντας σχετικό αίτημα χρηματοδότησης. Υπάρχει θετική διάθεση και πολιτική βούληση ώστε να αναζητηθούν εθνικοί πόροι ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

Οι επαφές και οι συναντήσεις μας στο Υπουργείο συνεχίζονται, ενώ ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής και ο Γενικός Γραμματέας καταβάλλουν προσπάθειες για την εξεύρεση της κατάλληλης χρηματοδοτικής λύσης.

Advertisement

Παράλληλα, το θέμα της μεγάλης μελέτης που αφορά τους κυματοθραύστες και τα κρηπιδώματα παραμένει σε εξέλιξη και παρακολουθείται στενά.

Τα παραπάνω αποτελούν την πραγματική και επίσημη ενημέρωση προς τους πολίτες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η εφημεριδα της Παργας

Ιούνιος 2026
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑπριν από 5 ημέρες

Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

ΠΑΡΓΑπριν από 5 ημέρες

Απάντηση για τα 1,2 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και η νέα εικόνα του λιμανιού της Πάργας

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

Δείτε ζωντανά την μουσική Παράσταση στην Πάργα

ΔΙΑΦΟΡΑπριν από 3 εβδομάδες

Μέσα στη Ραγδαία Αναπτυσσόμενη Indie Game Σκηνή της Αθήνας και στους Δημιουργούς Πίσω από Αυτήν

Δημος Παργαςπριν από 3 εβδομάδες

Σκληρή κριτική Γκούμα για τον δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Δημος Παργαςπριν από 3 εβδομάδες

Το Μέγαρο Βασιλά περνά σε νέα εποχή – Ξεκινά ο σχεδιασμός για την αποκατάστασή του

ΖΩΑπριν από 4 εβδομάδες

Ένα ευρώ, ένα γεύμα, μια ελπίδα για τα αδέσποτα της Πάργας

ΑΝΘΟΥΣΑπριν από 4 εβδομάδες

Μέχρι την Ανθούσα φτάνει το έργο 1 εκατ. ευρώ στον τουριστικό οδικό άξονα

ΕΡΕΥΝΕΣπριν από 4 εβδομάδες

Το ελληνικό νησί που βάζει τέλος στις ξαπλώστρες-«χρυσάφι» – Δωρεάν ομπρέλες για όλους στις παραλίες

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Η Πάργα υποδέχεται την ταινία «Ο Δάσκαλος που Υποσχέθηκε τη Θάλασσα»

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑπριν από 2 έτη

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

Δημος Παργαςπριν από 1 μήνα

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Τάσος Χαλκής

ΠΑΡΓΑπριν από 5 ημέρες

Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τη νέα παραλιακή ζώνη της Πάργας Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του...

ΖΩΑπριν από 4 εβδομάδες

Ένα ευρώ, ένα γεύμα, μια ελπίδα για τα αδέσποτα της Πάργας

Καλύτερη ζωή για τα αδέσποτα της Πάργας Μια σημαντική προσπάθεια στήριξης των αδέσποτων ζώων της Πάργας βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Στην Πάργα φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί ο γάμος της Ηλιάνας Παπαγεωργίου με τον Γιάννη Καραβασάνη. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Ομόφωνο «όχι» της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τις ανεμογεννήτριες σε Αγιά και Πάργα

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβε ομόφωνη αρνητική απόφαση σχετικά με τις περιβαλλοντικές μελέτες που...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Πάργα: 47χρονος εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις σε λεωφορείο

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι ενός 47χρονου, ο οποίος επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Αθήνα με τελικό προορισμό την...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

Φωτογραφία A.i Συνελήφθησαν χθες, 29 Απριλίου 2026, το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας δύο ανήλικοι, ημεδαπός και αλλοδαπός,...