Πρεβεζα
345 δείγματα χωρίς ευρήματα σε κτηνοτροφικές μονάδες Πρέβεζας

Αρνητικά ήταν και τα 345 νέα δείγματα που ελήφθησαν από κτηνοτροφικές μονάδες της Π.Ε. Πρέβεζας για τυχόν διασπορά του ιού της ευλογιάς.
Τα δείγματα εξετάστηκαν την Τρίτη 24 Μαρτίου, στο πλαίσιο πρόσθετης δειγματοληψίας για την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων εντός των ζωνών προστασίας και ενόψει της μετακίνησης ζώων προς σφαγή. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των σφαγείων και τη διάθεση των αμνοεριφίων στην αγορά.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί δειγματοληψία σιέλου σε όλες τις εκτροφές εντός της ζώνης προστασίας των πέντε χιλιομέτρων, με συνολικά 445 δείγματα, τα οποία επίσης βρέθηκαν στο σύνολό τους αρνητικά.
Τα αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την απουσία κλινικών συμπτωμάτων κατά τους επιτόπιους ελέγχους, καταδεικνύουν ιδιαίτερα θετική επιδημιολογική εικόνα ως προς την εξέλιξη της νόσου.
Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων, ενώ οι κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται εντός των ζωνών καλούνται να επικοινωνούν εγκαίρως με τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές και να δηλώνουν τον αριθμό των προς σφαγή ζώων και την ημερομηνία μετακίνησης, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν, για τον έγκαιρο προγραμματισμό της δειγματοληψίας και τη διασφάλιση της λειτουργίας των σφαγείων.



























