COVID-19
Με application θα ελέγχουν τους εμβολιασμένους οι καταστηματάρχες

Με application θα ελέγχουν τους εμβολιασμένους οι καταστηματάρχες (βίντεο)
Ζητήματα ελέγχου, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να μπουν στο καθεστώς της «αμιγούς», που θα δέχονται δηλαδή μονάχα εμβολιασμένους, έθεσε η ανακοίνωση των προνομίων για τους εμβολιασμένους πολίτες. Πώς οι καταστηματάρχες θα ελέγχουν αν ο πελάτης είναι όντως εμβολιασμένος; Ή πως το πιστοποιητικό του δεν είναι πλαστό;
Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ο οποίος μίλησε στο Star, θα υπάρχει μια ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία δουλεύεται αυτή την περίοδο και θα είναι έτοιμη σε πολύ λίγες ημέρες, την οποία οι επιχειρηματίες θα μπορούν να κατεβάσουν από το gov.gr, δωρεάν. Με τη χρήση αυτής της εγαρμογής θα μπορούν να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα των εγγράφων είτε αν κάποιος είναι εμβολιασμένος είτε αν έχει αρνητικό τεστ».
Συγκριτικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις
Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα, ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ «για να δουν σημαντική αύξηση της πελατείας, της κίνησης, του τζίρου τους» όπως ανέφερε. Και εξήγησε «σήμερα υπάρχουν συγκεκριμένα όρια στην πληρότητα των χώρων γιατί φιλοξενούν εμβολιασμένους πολίτες και ανεμβολίαστους. Η επιχείρηση που θα επιλέξει να λειτουργήσει μόνο με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, θα έχει 85% πληρότητα. Αυτό σημαίνει ότι προσεγγίζει ουσιαστικά τα επίπεδα και το πλαίσιο κανονικότητας που λειτουργούσε πριν την πανδημία».
Έχει εμβολιαστεί πλήρως το 44%
Όπως ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος «έχουμε περάσει πλέον το σημείο που η δυνατότητα πρόσβασης στον εμβολιασμό είναι καθολική. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση το 56% των ενήλικων πολιτών της χώρας και έχουν πλήρως εμβολιαστεί το 44% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας», ανέφερε εισαγωγικώς περιγράφοντας και το στόχο της επόμενης ημέρας: «Πρακτικά έχουμε τους επόμενους δύο μήνες μπροστά μας για να πιάσουμε το τείχος ανοσίας και να μπούμε στο φθινόπωρο όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένοι απέναντι στις μεταλλάξεις».
ΠΑΡΓΑ3 months agoΑυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα
ΠΑΡΓΑ3 months agoΛηστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν
ΠΑΡΓΑ3 months agoθρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»
ΠΑΡΓΑ2 months agoΕντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα
ΠΑΡΓΑ3 months agoΠάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες
ΠΑΡΓΑ3 months agoΟλονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα
ΠΑΡΓΑ3 months agoΛύχνος Πάργας: Λιμενικό και αλιευτικά αναζητούν αγνοούμενο ψαρά
ΑΠΟΨΕΙΣ2 weeks agoΔύο μικρές αναθέσεις, μία βαριά ποινή: Ερωτήματα για την αργία του Δημάρχου Πάργας



























