ΦΑΝΑΡΙ
Ξεκινούν οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες του σεισμού στην ΔΕ Φαναρίου

Ο Δήμος Πάργας είναι σε θέση να ανακοινώσει ότι την Τρίτη 22/12/2020 θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, τα ποσά που αφορούν τις αποζημιώσεις πληγέντων του σεισμού, που σημειώθηκε τον Μάρτιο στην ΔΕ Φαναρίου. Το συνολικό ποσό που θα δοθεί είναι 1.313.970 € και η καταβολή θα γίνει σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχουν συλλέξει και επεξεργαστεί οι υπηρεσίες του Δήμου, ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες και εγκρίσεις που προβλέπονται.
Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου εστιάστηκαν στην επείγουσα ανάγκη των πολιτών εν μέσω πανδημίας, με απόλυτη συναίσθηση και σεβασμό προς τον πολίτη. Με συντονισμένο τρόπο επιδιώχθηκε η επίσπευση της διαδικασίας εκταμίευσης των χρημάτων από τον Δήμο και την όσο το δυνατό αμεσότερη καταβολή τους στους δικαιούχους, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα που παρουσιαστήκαν.
Από την αρχή εκδήλωσης του φαινομένου υπήρξε άριστη συνεργασία και διαρκής επικοινωνία του Δημάρχου Πάργας κ. Ζαχαριά, με την ηγεσία όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων και ιδιαίτερα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.
Η τελική έκβαση είναι θετική και όλοι μαζί στον Δήμο Πάργας συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξαλείψουμε τις συνέπειες του σεισμού του Μαρτίου, αναλογιζόμενοι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην καθημερινότητα των δημοτών.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΠΑΣ Αχέρων: Το πρωτάθλημα κρίθηκε «στα χαρτιά»

Ανακοίνωση σχετικά με την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣ Αχέρων.
Στην ανακοίνωση εκφράζεται κριτική για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, με τον σύλλογο να υποστηρίζει ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε εκτός αγωνιστικών χώρων και να επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή επηρεάζει την αξιοπιστία της διοργάνωσης και την εμπιστοσύνη των ομάδων.
Γίνεται αναφορά σε ζητήματα ισονομίας, αξιοκρατίας και εφαρμογής των κανονισμών, ενώ επισημαίνεται ότι η ανάδειξη πρωταθλητή μέσω διαδικασιών και ενστάσεων δεν συνάδει με την ουσία του αθλητισμού.
Ο σύλλογος δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια ενώπιον των αρμόδιων οργάνων, με στόχο τη διερεύνηση της υπόθεσης και την αποκατάσταση της αθλητικής δικαιοσύνης.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην ανάγκη διαφάνειας και ίσων όρων για όλους τους συμμετέχοντες, ενώ υπογραμμίζεται ότι το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τη θέση του συλλόγου, κρίνεται εντός του αγωνιστικού χώρου.
Η ανακοίνωση καταλήγει με συγχαρητήρια προς τον ΠΑΣ Πρέβεζα 2016 – Άγιος Θωμάς για την ανάδειξή του ως πρωταθλητή.
Δημος Παργας
Κάτοικοι και Δήμος Πάργας ενωμένοι ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Καναλακίου

Σήμερα, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) στο Καναλάκι του Δήμου Πάργας, από τις 9:00 έως τις 11:00 το πρωί. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας, με σκοπό την αναστολή της απόφασης που προβλέπει το κλείσιμο του τοπικού ταχυδρομείου.
Στη διαμαρτυρία έδωσαν δυναμικό «παρών» οι Αντιδήμαρχοι Θωμάς Κασκάνης, Παντελής Γιάγιας, Αλέξανδρος Δημόπουλος, Θεοφάνης Σκάρπος και Γεώργιος Χριστάκης, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλειος Γκίζας, Μιχαήλ Χαλικιάς και Ελένη Ντασούλη. Παρόντες ήταν επίσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Αχιλλέας Γκούμας και Ιωάννης Δήμας, οι πρόεδροι των κοινοτήτων, επαγγελματίες, εργαζόμενοι του Δήμου και συνταξιούχοι.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πάργας, ενώ το Δημαρχείο παρέμεινε συμβολικά κλειστό σε ένδειξη συμπαράστασης.
Ο Δήμαρχος Πάργας, κ. Νίκος Ζαχαριάς, υπογράμμισε τη σημασία της παραμονής του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Καναλάκι, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Όπως τόνισε, το ενδεχόμενο κλείσιμο θα προκαλέσει σοβαρή ταλαιπωρία, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολία μετακίνησης.
Ο Δήμος Πάργας δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Καναλάκι, παραμένοντας στο πλευρό των δημοτών του.
Δημος Παργας
Θλιβερό εύρημα: Νεκρή χελώνα στην παραλία Λούτσας

Χθες εντοπίστηκε μια νεκρή θαλάσσια χελώνα στην παραλία Λούτσας, στον Δήμο Πάργας. Το ζώο έφερε τραυματισμό στο πίσω δεξί πόδι.
Άμεσα ενημερώθηκε ο Σύλλογος Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ», ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τον Δήμο Πάργας για την περισυλλογή της.
Το περιστατικό καταγράφηκε από την Theros ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία δραστηριοποιείται στην προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής.
- ΑΠΟΨΕΙΣ2 months ago
Δύο μικρές αναθέσεις, μία βαριά ποινή: Ερωτήματα για την αργία του Δημάρχου Πάργας
Δημος Παργας2 months agoΝίκος Ζαχαριάς: «Καμία ζημία για τον Δήμο Πάργας – προσφυγή στο ΣτΕ»
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 months ago
5.000 ευρώ για κορίτσια 18-36 ετών στην Πάργα από το Κληροδότημα Β. Ε. Βασιλά
Αγγελίες1 month agoΞενοδοχείο στην Πάργα αναζητά υπαλλήλους για την καλοκαιρινή σεζόν 2026!
ΠΑΡΓΑ2 months agoΠάργα, Αγιά και Ανθούσα γιορτάζουν την Αποκριά
ΠΑΡΓΑ2 months agoΈως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τραπεζοκαθίσματα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πάργας
ΠΑΡΓΑ3 weeks agoΌλα τα έσοδα της παράστασης στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας για τον Χρήστο
Δημος Παργας3 weeks agoΚάλεσμα προς τον κ. Γκούμα για δημόσια συγγνώμη και αποκατάσταση

































