ΦΑΝΑΡΙ
Διαμόρφωση αύλειου χώρου Νηπ. Μεσσοποτάμου

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάργας έκανε αποδεκτή την δωρεάς του Ιδρύματος Βασιλείου Γ. Μελά για την προσχολική αγωγή σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Πάργας επιχορηγείται με το ποσό των 16.778,44 ευρώ( με Φ.Π.Α.) για την υλοποίηση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ» .
Η δωρεά προήλθε μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου προς το Ίδρυμα Β.Γ.Μελά που από το 1946 βοηθά έμπρακτα με σημαντικές δωρεές τις δομές προσχολικής αγωγής σε όλη την Ελλάδα, όπως ορίζεται από την επιθυμία του ιδρυτή Βασίλειου Μελά.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή το έργο περιλαμβάνει την οριοθέτηση του χώρου χρήσης από τα νήπια με ξύλινη περίφραξη, την τοποθέτηση πιστοποιημένων οργάνων με το προβλεπόμενο δάπεδο ασφαλείας (βότσαλο ποτάμιο πιστοποιημένης κοκκομετρίας για παιδική χαρά) , παγκάκια και κάδους απορριμμάτων.
Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς θα ήθελε να ευχαριστήσει την Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος για την άμεση ανταπόκριση της και την προσφορά της. Η συγκεκριμένη δράση, αποτελεί μια ακόμα παρέμβαση μεταξύ άλλων που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο χρόνο με στόχο την βελτίωση των σχολικών υποδομών του Δήμου Πάργας
ΦΑΝΑΡΙ
Ανοιχτή εκδήλωση στον Βουβοπόταμο για το μέλλον του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου

Στην πλατεία του Βουβοποτάμου Δήμου Πάργας, το Σάββατο 29/8/2026 στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, με έμφαση στο φαινόμενο της ερήμωσης των χωριών.
Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήματα στους αρμόδιους του Αγροκτηνοτροφικού τομέα της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, Θωμά Μόσχο και Βαίο Γκανή, αναζητώντας λύσεις που θα συμβάλουν στην πληθυσμιακή αναγέννηση της υπαίθρου
Δημος Παργας
Δήμος Πάργας: Συντήρηση και εξωτερικό βάψιμο στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποτάμου

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Πάργας οι εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποτάμου, με παρεμβάσεις που βελτίωσαν την εικόνα και τη λειτουργικότητα του σχολικού χώρου.
Οι εργασίες περιλάμβαναν συντήρηση επιμέρους σημείων του σχολείου, καθώς και εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου, δίνοντας ανανεωμένη όψη στις εγκαταστάσεις και διαμορφώνοντας ένα πιο περιποιημένο περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Οι εργασίες έγιναν με ίδιους πόρους του Δήμου
Σύμφωνα με τον Δήμο Πάργας, το σύνολο των παρεμβάσεων πραγματοποιήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων για τη συντήρηση των σχολικών υποδομών.
Ο Δήμος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους δημοτικούς υπαλλήλους Λάζαρο Τζαβέλη, Γεώργιο Ράπτη και Γεώργιο Αντωνίου, επισημαίνοντας τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση των εργασιών.
Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποτάμου εντάσσονται, όπως αναφέρει ο Δήμος Πάργας, στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων και των συνθηκών στους χώρους όπου καθημερινά βρίσκονται μαθητές και εκπαιδευτικοί.






























