ΠΑΡΓΑ
Αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας σχετικά με τα Κέντρα Υγείας του Δήμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας συνεδρίασε την Παρασκευή 13/11 μέσω τηλεδιάσκεψης, με μοναδικό θέμα την στελέχωση και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Δήμου μας. Στην συνεδρίαση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν ο Βουλευτής Πρέβεζας κ. Μπάρκας, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Σκανδάλης, οι Διευθυντές των ΚΥ Καναλακίου κ. Κονιδάρης και του ΚΥ Πάργας κ. Κούσκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Δήμας, εκπρόσωπος των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας του Δήμου, καθώς και εκπρόσωπος πολιτών. Από τους υπόλοιπους προσκεκλημένους ο Βουλευτής κ. Γιαννάκης απέστειλε επιστολή, ενώ ο κ. Καρβέλης Διοικητής της 6ης ΥΠΕ δήλωσε αδυναμία συμμετοχής λόγω φόρτου εργασίας, ζητώντας παράλληλα να του γνωστοποιηθούν τα όσα συζητήθηκαν.
Μετά τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συμφώνησαν να συνταχθεί από το Προεδρείο και να εγκριθεί από τους Επικεφαλής των Παρατάξεων, υπόμνημα προς την 6η ΥΠΕ που θα προβάλλει τα προβλήματα λειτουργίας των Κ.Υ. Καναλακίου και Πάργας και θα ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αναβάθμιση και 24ωρη λειτουργία τους. O Βουλευτής Πρέβεζας κ. Μπάρκας δεσμεύτηκε με αφορμή την συνεδρίαση, να καταθέσει σχετικό ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό για τις μετακινήσεις γιατρών του Κ.Υ. Καναλακίου σε άλλες περιοχές, όπως η τελευταία στο Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς. Επιπλέον ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς δήλωσε ότι θα συναντηθεί ξανά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας όλων θα είναι συνεχής, ώστε να επιτευχθεί η 24ωρη πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Δήμου.
Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά από την νέα ιστοσελίδα του Δήμου Πάργας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μπορούν οι Δημότες να παρακολουθήσουν την συζήτηση και να υποβάλουν ερωτήματα στους συμμετέχοντες σε αυτή. Ο Δήμος Πάργας ενωμένος, μαζί με τους πολίτες διεκδικεί την ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή
ΜΟΥΣΙΚΗ
Ανδρόνικος Σωτηρίου: Νέα κυκλοφορία στο Spotify με το «A Night in Bucharest»

Τη νέα του μουσική κυκλοφορία με τίτλο «A Night in Bucharest» παρουσιάζει στο Spotify ο Ανδρόνικος Σωτηρίου, συνεχίζοντας τη δημιουργική του πορεία στον χώρο της σύγχρονης ελληνικής jazz.
Το «A Night in Bucharest», διάρκειας 6 λεπτών και 48 δευτερολέπτων, αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στη μουσική παρουσία του Έλληνα μουσικού και είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Spotify.
Ο Ανδρόνικος Σωτηρίου έχει σπουδάσει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, έχοντας αναπτύξει έναν προσωπικό μουσικό χαρακτήρα με αναφορές στη σύγχρονη jazz, τον αυτοσχεδιασμό, το groove και λατινοαμερικανικά ρυθμικά στοιχεία.
Η πορεία του περιλαμβάνει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, καθώς και συμμετοχή σε διαφορετικά μουσικά σχήματα. Μεταξύ αυτών βρίσκεται το Andronikos Sotiriou Quartet, που δημιουργήθηκε το 2015, αλλά και μικρότερα σύνολα μέσα από τα οποία παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές jazz standards.
Στη συνθετική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται επίσης έργα όπως τα «Path» και «Monsters on the Loose», με τη νέα κυκλοφορία «A Night in Bucharest» να αποτελεί ακόμη ένα δείγμα της συνεχιζόμενης μουσικής του αναζήτησης.
ΠΑΡΓΑ
Από την Πάργα ο συλληφθείς για το περιστατικό με μαχαίρι στο πανηγύρι του Αγίου Κοσμά στο Μαργαρίτι

Άνδρας από την Πάργα συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου 2026, μετά από περιστατικό με μαχαίρι που σημειώθηκε στο πανηγύρι του Αγίου Κοσμά στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα στο χέρι.
Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πανηγυριού του Αγίου Κοσμά στο Μαργαρίτι. Ο κατηγορούμενος τραυμάτισε ημεδαπό στο χέρι με μαχαίρι, με τον τραυματία να μεταφέρεται στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας εντόπισαν και συνέλαβαν τον άνδρα, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

























