ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Απίστευτη απάτη στο διαδίκτυο με δήθεν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια της Aegean


Εάν «πέσετε» πάνω σε κάποια προσφορά υποτίθεται της εταιρείας Aegean Airlines, που αφορά σε δωρεάν εισιτήρια, μην… τσιμπήσετε!
Κι αυτό διότι ένας απίστευτος τρόπος εξαπάτησης κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο facebook. Κάποιοι επιτήδειοι τάζουν δωρεάν εισιτήρια business class, με αφορμή τα γενέθλια της εταιρείας. Όμως, ούτε η εταιρεία έχει γενέθλια, ούτε εισιτήρια χαρίζει. Τι κερδίζουν, όμως, αυτοί που το ξεκίνησαν;
Καταφέρνουν να μαζέψουν στις σελίδες που διατηρούν στο facebook χιλιάδες άτομα και με αυτό τον τρόπο προωθούν τις ιστοσελίδες που διαθέτουν και τις πωλούν με τα χιλιάδες likes. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την κακόγουστη φάρσα έθεσαν ως όρο συμμετοχής στην κλήρωση, ο χρήστης να κάνει κοινοποίηση τον σύνδεσμο στους φίλους του, να κάνει σχόλιο και να προσκαλέσει ακόμα 15 φίλους του.

Η δημοσίευση αναφέρει : “Aegean Airlines Giving Away 2 Business class Free Tickets to Celebrate its birthday. Get Your tickets now & fly anywhere ”. Αυτή η μέθοδος εξαπάτησης μπορεί να είναι πρωτόγνωρη στην Ελλάδα, όμως, έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές σε αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, όπως είναι η Emirates.
Ευτυχώς, η Aegean Airlines αντιλήφθηκε νωρίς το ψευδές post, που κυκλοφορεί και με μια ανακοίνωσή της στο facebook, ενημέρωσε τους πελάτες της. Συγκεκριμένα, έγραφε:
“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στο διαδίκτυο ψευδής και παραπλανητικός διαγωνισμός ισχυριζόμενος ότι η Aegean Airlines δήθεν δίνει δώρο δύο business class εισιτήρια. Ο διαγωνισμός αυτός διενεργείται χωρίς κανενός είδους έγκριση ή σχετική εξουσιοδότηση ή οποιαδήποτε άδεια παρεχόμενη από την εταιρεία μας Aegean Airlines S.A. Επιφυλασσόμενοι ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μας για οποιαδήποτε ζημία η εταιρεία μας ή οποιοσδήποτε τρίτος τυχόν υποστεί εξαιτίας αυτής της παραπλανητικής ενέργειας, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό να σταματήσει η παράνομη και παραπλανητική αυτή ενέργεια. Σας εφιστούμε την προσοχή να μην πατήσετε οποιοδήποτε σύνδεσμο σας προτείνουν ή να μοιραστείτε το συγκεκριμένο σύνδεσμο με φίλους σας. Σας ευχαριστούμε πολύ.”
Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση και εφιστά την προσοχή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
ΠΑΡΓΑ3 months agoΕντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα
ΑΠΟΨΕΙΣ4 weeks agoΔύο μικρές αναθέσεις, μία βαριά ποινή: Ερωτήματα για την αργία του Δημάρχου Πάργας
Δημος Παργας4 weeks agoΝίκος Ζαχαριάς: «Καμία ζημία για τον Δήμο Πάργας – προσφυγή στο ΣτΕ»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 month ago5.000 ευρώ για κορίτσια 18-36 ετών στην Πάργα από το Κληροδότημα Β. Ε. Βασιλά
ΠΑΡΓΑ1 month agoΈως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τραπεζοκαθίσματα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πάργας
ΠΑΡΓΑ4 weeks agoΠάργα, Αγιά και Ανθούσα γιορτάζουν την Αποκριά
ΑΠΟΨΕΙΣ1 month ago«Η αξιοπρέπεια δεν είναι πολυτέλεια»: ανακοίνωση εκπαιδευτικών Πρέβεζας
ΑΠΟΨΕΙΣ4 weeks agoΓκούμας: Σκεπτικό Απόφασης Τώρα και Λογοδοσία


























