Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Στην GREKLAND PANORAMA MED CYPERN στη Σουηδία θα συμμετέχουν φορείς της Πάργας

Published

on

Στην GREKLAND PANORAMA MED CYPERN στη Σουηδία θα συμμετέχουν φορείς της Πάργας

Η 3η διοργάνωση της έκθεσης GREKLAND PANORAMA MED CYPERN πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2016 στον μεγάλο χώρο του Ericsson Globe στη Σουηδία, και αναμένεται να ξεπεράσει σε προσέλευση τους περσινούς 11.000 επισκέπτες. Σε αυτή θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων και φορείς του Δήμου Πάργας.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Globen Arena διαχειριστή του χώρου Ericsson Globe, η GREKLAND PANORAMA MED CYPERN αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση που έχει φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα στις εγκαταστάσεις τους. Η έκθεση έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα της Στοκχόλμης, και ταυτόχρονα έχει καθιερωθεί και ως μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που διοργανώνονται σε ετήσια βάση στην χώρα. Η επιτυχία της έκθεσης είναι δεδομένη αφού αποτελεί σίγουρα την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Στοκχόλμης που εξειδικεύεται σε συγκεκριμένο προορισμό.

Η έκθεση θα λειτουργήσει το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το οποίο θα απολαύσει πολλαπλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, μεγάλες προσφορές διακοπών, ελληνική γαστρονομία και παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, γευσιγνωσίες – μαγειρικές επιδείξεις, καθώς και ειδικό τουρισμό όπως είναι ο πράσινος – εναλλακτικός, ο πεζοπορικός, αλλά και ο θαλάσσιος τουρισμός ο οποίος φέτος με την συμμετοχή των βραβευμένων με Γαλάζια Σημαία Μαρινών της Ελλάδας θα προσελκύσουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναλυτικότερα εδώ συμμετέχουν η Μαρίνα Αγίου Νικολάου, η Μαρίνα Κω, η Μαρίνα Λέρου και η Μαρίνα Porto Carras.

Από την έκθεση δεν λείπουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο της ελληνικής ξενοδοχείας όπως Costa Navarino, Sani Resort, Blue Gr, Kipriotis Hotels, Louis Hotels, Porto Carras, Pap Hotels, Giannoulis Hotels & Resorts, Aquila Hotels & Resorts, Almyrida Beach Resort, Kalyves Beach Hotel, Kiani Beach Resort, Minoa Palace, Rethymno Mare Resort, The Peninsula Hotel, Theartemis Palace, Minos Mare Royal, Ideon Hotel, Sentido Aegean Pearl & Sentido Pearl Beach, Bio Suites Hotel, Kassavetis Hotel, Nana Beach, Geraniotis Beach, Avra Imperial, Miramare Hotels, Elysium Resort & Spa, Esperia Group, Marismare Hotels, Sheraton Rhodes, Port Royal, Acrotel, Alexandros Palace, Mayor Hotels, Sun Beach Resort, Iolida Village, Soryssa Seaside Resort, Sensimar Pioneer Beach Hotel, Kontokali Bay Resort, Aeolos Beach, κα.

Από προορισμούς ανά την Ελλάδα το παρόν θα δώσουν δυναμικά η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Από την τοπική αυτοδιοίκηση και Δήμους της χώρας συμμετέχουν ο Δήμος Κω, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμος Χερσονήσου, ο Δήμος Πλατανιά με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών GO PLATANIAS, ο Δήμος Παξών, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θάσου, ο Δήμος Σκιάθου, ο Δήμος Κεφαλονιάς, ο Δήμος Τήνου, ο Δήμος Σίφνου για τον κλάδο του πεζοπορικού τουρισμού, ο Δήμος Πάργας μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων Πάργας και τον Σύλλογο Εστιατόρων και καφέ μπαρ Πάργας, ο Οργανισμός Τουρισμού και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής, καθώς και πολλοί άλλοι Δήμοι και φορείς της χώρας μας.

Φέτος μεγάλη παρουσίαση στο pavilion του θαλάσσιου τουρισμού θα έχουν και εταιρίες ενοικιάσεων σκαφών, yachting και cruises οι οποίες επιδιώκουν την προσέλκυση των Σουηδών – ενός από τους πλέον εξοικειωμένους με την θάλασσα λαούς με μεγάλη αγάπη για την ιστιοπλοΐα και τα θαλάσσια σπορ. Αναφέρουμε τις εταιρίες Variety Cruises, Cruisemar Tours, ND Sails, Ionian Breeze, El Yachting, Hermes Yachting κα.

Σημαντική και πρώτη παρουσίαση στο σουηδικό κοινό θα γίνει επίσης από τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Σημαντική συμμετοχή και εφέτος από την Aegean Airlines – Tal Aviation.

Η πρώτη ημέρα της έκθεσης την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες όπου προγραμματίζονται επαγγελματικές συναντήσεις με προκαθορισμένα ραντεβού με Tour Operators και τουριστικά γραφεία στην εκδήλωση που διοργανώνει η Travel Media Applications.

Τέλος, για την καλύτερη ενημέρωση των εκθετών την πρώτη μέρα το πρωί, πριν τις συναντήσεις Β2Β, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο Sweden Digi.travel όπου οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλίες σχετικά με τη συμπεριφορά του Σουηδού τουρίστα και την ηλεκτρονική διείσδυση την αγορά της Σουηδίας.

Την έκθεση στηρίζουν, και συμμετέχουν με περίπτερα, οι μεγαλύτεροι tour operators που φέρνουν τουρισμό στην Ελλάδα: Apollo, TUI Nordic, VING, Airtours, Solresor, TemaResor και Detur.

Η GREKLAND PANORAMA MED CYPERN τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού – ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΞ, ΗΑΤΤΑ και το ΕλληνοΣουηδικό Επιμελητήριο.

Η εταιρία North Events είναι η μοναδική εταιρία που εξειδικεύεται επί μακρόν στην επικοινωνία του ελληνικού τουρισμού, πολιτισμού και γαστρονομίας σε μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον εισερχόμενο τουρισμό στην χώρα μας -την Σκανδιναβία.

ΑΓΙΑ

Υπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα

Published

on

 

Κείμενο υπογραφών πολιτών ενάντια στα «αιολικά πάρκα»

ισχύος 84 (2Χ42)MW στις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ»

της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου

 

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση δύο ακόμη «αιολικών πάρκων» ισχύος 84 (2Χ42)MW και στη απαράδεκτη σχετική ΜΠΕ, που παρουσιάζει πολλές σημαντικές και ουσιώδεις ελλείψεις, στις θέσεις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ» της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι ανεμογεννήτριες αυτές, με πολλές άλλες που έχουν αδειοδοτηθεί ή είναι υπό αδειοδότηση στη ίδια περιοχή, «στεφανώνουν» τραυματικά την λοφοσειρά πάνω από την Πάργα, την Ανθούσα, είναι πάνω-δίπλα και μπροστά από τον παραδοσιακό οικισμό της Αγιάς («μπαλκόνι του Ιονίου»), πάνω και πολύ κοντά από τις απείρου κάλλους παραλίες «Σαρακήνικο» και «Καραβοστάσι», σε πολύ μικρή απόσταση από αρχαιολογικούς χώρους «Δυμόκαστρο» και «Παλιόπαργα», μέσα σε πυκνή παρθένα βλάστηση, με πλούσια πανίδα, ορνιθοπανίδα και χλωρίδα, σε ιδιόκτητες εκτάσεις με υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα, ορατές από την θάλασσα και από όλους τους οικισμούς Πάργας, Ανθούσας, Τρίκορφου, Πέρδικας, από τα Κάστρα Πάργας, Ανθούσας-Αγιάς.

Μιλάμε για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, από τους πιο παλιούς ιστορικούς τουριστικούς προορισμούς, μια από τις «ναυαρχίδες» του τουρισμού της Πρέβεζας και όλης της Ελλάδας.

Είναι προφανές ότι η εγκατάσταση 12 ακόμη τεράστιων ανεμογεννητριών συνολικού ύψους 200μ. και τα συνοδά έργα, αναφερόμενα ή «αποσιωπούμενα» από την ΜΠΕ, θα προκαλέσουν μια ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, μια τεράστια αισθητική υποβάθμιση και οπτική όχληση, καταστροφικό πλήγμα στον τουρισμό, στην γεωργία και στην κτηνοτροφία, σε ό,τι μας έχει απομείνει για να ζούμε και να απολαμβάνουμε αυτήν την περιοχή, στην ίδια μας την ζωή.

Πέρα από τα κέρδη κάποιων «επενδυτών» στην «πράσινη ανάπτυξη» – «πράσινα άλογα» κανένα όφελος δεν θα έχει για τον τόπο και του πολίτες μας, που πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα ένα δημόσιο αγαθό, βορά στο Χρηματιστήριο της ενέργειας, απεναντίας μετά από λίγα χρόνια θα μας αφήσουν τα κουφάρια των Α/Γ, σε ένα πληγωμένο ανεπανόρθωτα, εφιαλτικό τοπίο.

Στην «επιχείρηση» αυτή έχει ταχθεί ενάντια με ομόφωνες αποφάσεις όλη η τοπική κοινωνία, ο Δήμος Πάργας και οι Τοπικές Κοινότητες, Πολιτιστικοί και άλλοι Σύλλογοι και Σωματεία.

Ζητάμε να μην εγκριθούν οι σχετικές ΜΠΕ, να μην αδειοδοτηθούν αυτές οι βιομηχανικές ουσιαστικά εγκαταστάσεις και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε όλοι μαζί οι κάτοικοι, ενωμένοι, με κάθε τρόπο, ενάντια σε αυτά καταστροφικά σχέδια και ζητάμε την αλληλεγγύη κάθε πολίτη που έχει γνωρίσει και αγαπάει αυτόν τον τόπο.

Continue Reading

ΑΓΙΑ

Μαζική συνέλευση στην Αγιά κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Published

on

Μαζική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Πάργας με θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο χωριό.

Η συνέλευση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου, του συλλόγου γυναικών και της ΛΑΝΤΖΑ (κίνηση εργαζομένων στον τουρισμό), ενώ συμμετείχαν τα μέλη της πρωτοβουλίας αγώνα της Θεσπρωτίας, Αλεξίου Παύλος και Λιαμπότης Σωτήρης, οι οποίοι πραγματοποίησαν εισηγητικές ομιλίες.

Στη διαδικασία παρευρέθηκαν επίσης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Πάργας, ενώ ακολούθησε διάλογος σχετικά με την οργάνωση των επόμενων κινήσεων.

Στο τέλος της συνέλευσης συγκροτήθηκε τοπική πρωτοβουλία αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Continue Reading

Δημος Παργας

Οδηγίες για τη διαχείριση απορριμμάτων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου

Published

on

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της προετοιμασίας για την άφιξη των τουριστών, εκδόθηκε ενημέρωση σχετικά με τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο τη διατήρηση και αναβάθμιση της εικόνας του Δήμου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι δημότες και οι επισκέπτες καλούνται να απορρίπτουν τα απορρίμματά τους καθαρά και αποκλειστικά στους πράσινους κάδους, αποφεύγοντας την τοποθέτηση χόρτων, κλαδιών ή μπάζων.

Παράλληλα, στους μπλε κάδους ανακύκλωσης πρέπει να απορρίπτονται μόνο χαρτί, πλαστικά και μεταλλικά, όπως αλουμινένια κουτάκια.

Η συνεργασία όλων επισημαίνεται ως απαραίτητη για τη διατήρηση της καθαριότητας και της καλής εικόνας του Δήμου.

Continue Reading

Η εφημεριδα της Παργας

April 2026
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 years ago

Η ζώνη του Κόκκορη έσφιξε τον Πήγασο και έστειλε την Πάργα στην 3η θέση!

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Ανέφικτη στις παρούσες συνθήκες η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάργας σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: το 60% των καταλυμάτων θα ανοίξουν το Πάσχα

ΑΓΙΑ3 days ago

Υπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα

  Κείμενο υπογραφών πολιτών ενάντια στα «αιολικά πάρκα» ισχύος 84 (2Χ42)MW στις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ» της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου...

ΑΓΙΑ3 weeks ago

Μαζική συνέλευση στην Αγιά κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Μαζική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Πάργας με θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο χωριό. Η συνέλευση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού...

Δημος Παργας4 weeks ago

Κάλεσμα προς τον κ. Γκούμα για δημόσια συγγνώμη και αποκατάσταση

Σχετικά με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του κ. Γκούμα, ο οποίος άλλωστε τους συνηθίζει, περί δήθεν ψευδών...

ΑΠΟΨΕΙΣ4 weeks ago

Ανακοίνωση της παράταξης «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ» για πρόγραμμα INTERREG στον Δήμο Πάργας

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Μαρτίου 2026 εξέδωσε η παράταξη «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ». Σύμφωνα με...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 weeks ago

Αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα τη Δευτέρα 17:00 στην Πάργα

Τη Δευτέρα η ομάδα μας αντιμετωπίζει σε φιλικό παιχνίδι τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας. Ο αγώνας έχει...

ανεμογεννήτριες στην Αγιά ανεμογεννήτριες στην Αγιά
ΑΓΙΑ1 month ago

«Όχι» του Δήμου Πάργας στη μελέτη για ανεμογεννήτριες στην Αγιά

Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας γνωμοδότησε αρνητικά στη μελέτη περιβάλλοντος για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση Περίβλεπτον, στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ