Πως να μη μείνεις με το στόμα ανοιχτό;
Ο Αμαζόνιος στα Κύθηρα, η Αριζόνα στο Φαράγγι Πορτέλα, η Χαβάη στην Κρήτη…

Τα Χάιλαντς στον Πλαταμώνα, η Ρωσία στον Άθωνα, κι οι Μαλδίβες στον Μπάλο.


Πως να μη μείνεις με το στόμα ανοιχτό;
Ο Αμαζόνιος στα Κύθηρα, η Αριζόνα στο Φαράγγι Πορτέλα, η Χαβάη στην Κρήτη…

Τα Χάιλαντς στον Πλαταμώνα, η Ρωσία στον Άθωνα, κι οι Μαλδίβες στον Μπάλο.


Ένα στα τρία παιδιά στην Αφρική στερούνται το φαγητό και η πείνα ευθύνεται σχεδόν για τους μισούς από τους θανάτους παιδιών στην ήπειρο, προειδοποίησε ένα think tank που εδρεύει στην Αντίς Αμπέμπα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.
Σε μια επείγουσα έκκλησή της για την λήψη μέτρων μια έρευνα του Αφρικανικού Φόρουμ για την Πολιτική σχετικά με τα Παιδιά αναφέρει ότι σχεδόν 60 εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική δεν έχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων παρά την οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει η ήπειρος τα τελευταία χρόνια.
Ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα σε όλον τον κόσμο εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων –δηλαδή 10.000 παιδιά καθημερινά– αλλά παρότι οι αριθμοί αυτοί δείχνουν μια βελτίωση στο θέμα της πείνας των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατάσταση επιδεινώνεται σε ορισμένα τμήματα της Αφρικής όπου το πρόβλημα προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη πολιτικής βούλησης.
Εννέα στα 10 παιδιά στην Αφρική δεν πληροί τα κριτήρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για μια στοιχειωδώς αποδεκτή διατροφή και δύο στα πέντε δεν καταναλώνουν τακτικά γεύματα.
Η Λιβερία, το Κονγκό και το Τσαντ βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης σε ό,τι αφορά τα παιδιά από έξι ως 23 μηνών που λαμβάνουν επαρκή και με ποικιλία διατροφή τακτικά. Ακολουθούν η Ζιμπάμπουε, η Γουινέα-Μπισάου, η Γκάμπια και η ΛΔ Κονγκό.
Η Αφρική πιθανόν να έχει ένα δισεκατομμύρια υποσιτιζόμενα και πεινασμένα παιδιά ως το 2050 αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.
Οι πολεμικές συγκρούσεις και η κλιματική αλλαγή έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα στην Αφρική με τρία στα τέσσερα παιδιά με καθυστέρηση στην ανάπτυξη κάτω των πέντε ετών να κατοικούν σε χώρες που έχουν μετατραπεί σε πολεμικές ζώνες.
Το 2017 περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι στην Αιθιοπία, πέντε εκατομμύρια στο Μαλάουι, τέσσερα εκατομμύρια στην Ζιμπάμπουε και τρία εκατομμύρια στην Κένυα βίωναν οξεία διατροφική ανασφάλεια που προκαλείται από ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την κλιματική κρίση.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ…

Αν ήταν ο γιος σου
θα γέμιζες την θάλασσα με πλοία
από οποιαδήποτε σημαία.
Κι όλοι μαζί θα γινόσασταν γέφυρα,
ποτέ δεν θα τον αφήνατε μόνο του
θα σκιάζατε το πρόσωπό του
για να μην το κάψει ο ήλιος,
για να μην βραχεί από το αλμυρό νερό.
Αν ήταν ο γιος σου
θα έπεφτες στην θάλασσα
θα σκότωνες τον ψαρά που δεν δάνειζε το σκάφος,
θα φώναζες για βοήθεια,
θα χτυπούσες τις πόρτες της κυβέρνησης
για να διεκδικήσεις τη ζωή του.
Αν ήταν ο γιος σου θα πενθούσες,
θα μισούσες τον κόσμο, θα μισούσες τα λιμάνια
αυτούς που σας κρατούν μακριά .
Αν ήταν ο γιος σου, θα τους έλεγες
απάνθρωπους, δειλούς,
θα τους έφτυνες,
θα τους έσπαζες τα μούτρα
θα ήθελες να τους πνίξεις όλους
στην ίδια θάλασσα.
Αλλά μην ανησυχείς…
Δεν είναι ο γιος σου…
Μπορείς να κοιμηθείς ειρηνικά
και πάνω από όλα ασφαλής.
Δεν είναι ο γιος σου.
είναι απλά το παιδί της χαμένης ανθρωπότητας
της βρόμικης ανθρωπότητας,
που δεν κάνει θόρυβο.
Δεν είναι ο γιος σου.
κοιμήσου ειρηνικά
δεν είναι δικός σου.
Όχι ακόμα…
Το είδαμε εδώ