Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Πάργας

Δημοσιεύτηκε  στις Από


‘’ Αν για την καταστροφή μας φταίνε πολλοί και πολλά για τη σωτηρία μας υπεύθυνοι και υπόλογοι είμαστε μόνο εμείς ‘’

‘’ Χωρίς του πνεύματος τροφή, τότε και εσύ θα καταρρεύσεις δίχως τη χώρα που ο νους της Ευρώπης , εσένα έχει πλαστή ‘’

Günter Grass

Γερμανός ποιητής

Αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να ζήσουμε μ΄ όλα αυτά που έχουν σχεδιάσει για μας και υλοποιούν χωρίς οίκτο.

Advertisement

Μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα, παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία λεηλατούνται χωρίς όρια.

Η χώρα βγήκε για πούλημα, η κοινωνία διαλύεται.

Μας θέλουν φτωχούς και φτηνούς. Να δουλεύουμε για 5 ευρώ την ημέρα. Να ψωμολυσσάμε. Να είμαστε χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς φωνή, χωρίς δικαιώματα.

Τα παιδιά μας σκλάβους νέας γεννιάς. Αμόρφωτους χωρίς ελπίδα. Χωρίς μέλλον.

Να μετατραπεί η δουλειά σε δουλεία και οι εργασιακές σχέσεις γυρίζουν πίσω στο 19ο αιώνα.

Advertisement

Η νεολαία είναι αυτή που βιώνει σήμερα διάψευση των προσδοκιών και καταδικάζεται σε ένα μέλλον χωρίς δικαιώματα με μισθούς πείνας και 50% ανεργία.

Να δουλεύουμε για όλους αυτούς που στέλνουν τα κέρδη στην Ελβετία.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει τις πολιτικές που απαιτεί η Γερμανία και η Ε.Κ.Τ..

Η ύφεση, δεν είναι παρενέργεια αλλά στόχος.

Είναι στρατηγική << εσωτερικής υποτίμησης >> και η ανάπτυξη, όπως δήλωσε ο Γερμανός << πρωθυπουργός >> Ραϊχενμπαχ και επιθυμούν οι εγχώριες και διεθνείς οικονομικές ελίτ μπορεί να προκύψει όταν << πιάσουμε πάτο >>.

Advertisement

Μ΄ αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου ( επιβίωση των μεγάλων έναντι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ) την πλήρη εργασιακή ευελιξία και την μετατροπή της χώρας σε << ελ ντοράντο >> χωρίς κανένα περιορισμό για τους επενδυτές.

Σαμαρά και Βενιζέλο ψηφίζουν οι Μερκολαντ, οι τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές.

Μπορούμε να ψηφίσουμε όποιον θέλουμε από τους δύο. Σαμαρά ή Βενιζέλο. Δεν τους χαλάει, εξάλλου οφείλουν και οι δύο την εσπερία το ίδιο. Μια παλιά γερμανική παροιμία λέει: ‘’ Οι υποτακτικοί δεν πρέπει μόνο να είναι υποτακτικοί αλλά και να φαίνονται ‘’.

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχουν τεράστια ευθύνη για την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας, αλλά και για αλλά να στηρίξουν το μνημόνιο, εξαπολύουν μια πρωτοφανή εκστρατεία φόβου.

Αναίσθητοι και θρασείς και ανήθικοι τολμούν τώρα να ισχυρίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα.

Advertisement

Αυτοί που ξέρουν να γκρεμίζουν. Ξέρουν και χτίζουν!

Απειλούν και βρίζουν.

Θα πρέπει να ξέρουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι οι Έλληνες δεν πάσχουν από καμία αμνησία και δεν έχουν καμία διάθεση αυτοκαταστροφής.

Αν δεν τους διώξουμε δεν μπαίνει πάτος στο βαρέλι.

Είναι φανερό σε όλους ότι αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.

Advertisement

Σήμερα τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.

Η κοινωνία αρχίζει να υπερβαίνει αγκυλώσεις του παρελθόντος και εμμονές και κυρίως τις ψεύτικες δικαιολογίες.

Επιδιώκουμε μια κυβέρνηση που θα σταματήσει την μνημονιακή καταστροφή.

Επιδιώκουμε να μην παρθούν τα μέτρα του Ιούνη.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται περαιτέρω ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού και μια νέα πλειοψηφία που θα βασίζεται στην κοινωνία.

Advertisement

Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν με βάση το κοινωνικό τους συμφέρον και η κοινοπραξία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να συντριβεί.

Ότι και να πουν, ότι και να κάνουν δεν μας φοβίζουν. Θα τους νικήσουμε, γιατί απλούστατα δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Ο λαός αντιστέκεται, οργανώνεται, αντεπιτίθεται και στο τέλος θα νικήσει.

Να τελειώσουμε ότι αρχίσαμε στις Μάη.

Να ενωθούμε και να τους νικήσουμε.
Αν όχι τώρα. Πότε;
Αν όχι εμείς.
 Ποιος;

Advertisement


΄΄ Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια
                               αλλά  δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη ΄΄
                                                                                                   
                                                                             Πάμπλο Νερούδα

 

                                                             



ΣΥΡΙΖΑ

                                Δήμου Πάργας

Advertisement

ΠΑΡΓΑ

Τροχαίο στην Πάργα: Βαριά τραυματισμένος 31χρονος – Διακομίστηκε στην Αττική

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Πάργας, με έναν 31χρονο μοτοσικλετιστή να τραυματίζεται βαριά και να μεταφέρεται τελικά στο Θριάσιο Νοσοκομείο στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 31χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, με αποτέλεσμα αυτή να εκτραπεί της πορείας της.

Από την εκτροπή ο νεαρός οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Οι γιατροί, κρίνοντας ιδιαίτερα σοβαρή την κατάσταση της υγείας του, προχώρησαν στη διασωλήνωσή του.

Διακομίστηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Λόγω της κρισιμότητας των τραυμάτων του αποφασίστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αττικής. Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται και παρακολουθείται από το ιατρικό προσωπικό.

Advertisement

Η Τροχαία διερευνά τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο.

Πηγή: EpirusPost.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Τουρισμος

Άκτιο, Πάργα και τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο των επαφών Πρέβεζας–Σερβίας

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Πρέβεζας και Σερβίας στους τομείς του τουρισμού, των αεροπορικών συνδέσεων, της αγροδιατροφής και των logistics τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι, μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννη Μπούρη και του Mihailo Vesović από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σερβίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Business Club Hall του Σερβικού Επιμελητηρίου, με τις δύο πλευρές να εξετάζουν συγκεκριμένες δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της αεροπορικής συνδεσιμότητας, της αγροδιατροφής, των υδατοκαλλιεργειών, των μεταφορών και των logistics, καθώς και τη συμμετοχή επιχειρήσεων της Πρέβεζας στις επιχειρηματικές δράσεις της EXPO 2027 στο Βελιγράδι.

Στο επίκεντρο οι αεροπορικές συνδέσεις με το Άκτιο

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενίσχυση της πρόσβασης της σερβικής αγοράς προς το Άκτιο και τη Δυτική Ελλάδα. Στη συζήτηση τέθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της υφιστάμενης εποχικής σύνδεσης Βελιγραδίου–Ακτίου, η επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας της και η διερεύνηση ενός πιο σταθερού προγράμματος πτήσεων κατά τη θερινή περίοδο.

Παράλληλα, κατατέθηκε πρόταση για πιλοτική λειτουργία εποχικών ναυλωμένων πτήσεων μεταξύ Νις και Ακτίου, αρχικά κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το αεροδρόμιο του Νις θεωρείται σημαντικό για την προσέγγιση επισκεπτών από τη Νότια και την Κεντρική Σερβία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προωθήσουν τεχνική συνάντηση με τη συμμετοχή της Air Serbia, των αρμόδιων φορέων των αεροδρομίων Βελιγραδίου και Νις, της Fraport Greece, τουριστικών γραφείων και μεγάλων tour operators, με στόχο να αξιολογηθούν η πραγματική ζήτηση και οι προϋποθέσεις βιωσιμότητας των συγκεκριμένων συνδέσεων.

Advertisement

Προβολή της Πρέβεζας και της Πάργας στη σερβική αγορά

Το Άκτιο αντιμετωπίζεται ως πύλη εισόδου για μια ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει, πέρα από την Πρέβεζα, την Πάργα, τον Αχέροντα, τον Αμβρακικό και τη Λευκάδα.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η πραγματοποίηση στοχευμένης παρουσίασης του προορισμού Πρέβεζα–Πάργα στο Βελιγράδι, καθώς και η διοργάνωση επαφών με τουριστικά γραφεία και η φιλοξενία Σέρβων tour operators και δημοσιογράφων στην περιοχή.

Ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις μέσω της EXPO 2027

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφορούσε και την EXPO 2027, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Αυγούστου 2027.

Εξετάστηκε η διασύνδεση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας με την επιχειρηματική ομάδα της διοργάνωσης, ώστε τοπικές επιχειρήσεις να ενημερώνονται για δράσεις, B2B συναντήσεις και θεματικές εκδηλώσεις. Στο τραπέζι τέθηκε επίσης η δυνατότητα διοργάνωσης μιας «Preveza Epirus Business and Tourism Day» στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων και φορέων από τον τουρισμό, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, την αγροδιατροφή και τη γαλάζια οικονομία.

Αγροδιατροφή, υδατοκαλλιέργειες και logistics

Οι επαφές επεκτάθηκαν και στις δυνατότητες εμπορικής συνεργασίας για προϊόντα όπως ελαιόλαδο, αλιεύματα, προϊόντα υδατοκαλλιέργειας, τυροκομικά, μεταποιημένα τρόφιμα, φρούτα, λαχανικά και πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα.

Advertisement

Μεταξύ των επόμενων ενεργειών περιλαμβάνεται η κατάρτιση καταλόγου εξαγωγικά ώριμων επιχειρήσεων και προϊόντων της Πρέβεζας, ενώ από τη σερβική πλευρά θα διερευνηθεί η δυνατότητα επαφών με εισαγωγείς, διανομείς, αλυσίδες λιανικής και επιχειρήσεις εστίασης.

Συζητήθηκε ακόμη η δημιουργία οργανωμένου «Καλαθιού προϊόντων της Πρέβεζας» για τη σερβική αγορά, ενώ στον τομέα των logistics το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ψυχρή αλυσίδα για ψάρια και τρόφιμα, στις συγκεντρωτικές αποστολές μικρότερων παραγωγών και στη συνεργασία με σερβικά κέντρα αποθήκευσης και διανομής.

Τα επόμενα βήματα

Ως άμεσα επόμενα βήματα προβλέπονται ο ορισμός υπευθύνων επικοινωνίας από τα δύο Επιμελητήρια, διαδικτυακή συνάντηση εργασίας έως το τέλος Οκτωβρίου, τεχνικές συζητήσεις για τις συνδέσεις Ακτίου–Βελιγραδίου και Ακτίου–Νις, καθώς και η ανταλλαγή καταλόγων επιχειρήσεων, εισαγωγέων και διανομέων.

«Η σχέση της Ελλάδας με τη Σερβία είναι ιστορικά ισχυρή. Στόχος μας είναι να της δώσουμε ένα πιο συγκεκριμένο επιχειρηματικό και αναπτυξιακό περιεχόμενο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννης Μπούρης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι οι επαφές να οδηγήσουν σε μετρήσιμα αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η εφημεριδα της Παργας

Advertisement
Σεπτέμβριος 2026
ΔΤΤΠΠΣΚ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑπριν από 2 ημέρες

Τροχαίο στην Πάργα: Βαριά τραυματισμένος 31χρονος – Διακομίστηκε στην Αττική

Τουρισμοςπριν από 4 ημέρες

Άκτιο, Πάργα και τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο των επαφών Πρέβεζας–Σερβίας

ΠΑΡΓΑπριν από 4 ημέρες

Πάργα: Στα 2,15 ευρώ η βενζίνη – Φόβοι για νέες ανατιμήσεις τον Σεπτέμβριο

ΓΥΝΑΙΚΑπριν από 5 ημέρες

Από την Πάργα στον κόσμο του fitness: Η πορεία της Πέγκυς Βασιλείου

ΠΑΡΓΑπριν από 6 ημέρες

Αγία Κυριακή Πάργας: 34χρονη τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση οχήματος σε γκρεμό

ΑΠΟΨΕΙΣπριν από 6 ημέρες

Θεσσαλονίκη και ΔΕΘ: Αστυνομοκρατία, ταλαιπωρία και το ερώτημα «ποιον τελικά προστατεύουν;»

ΕΡΕΥΝΕΣπριν από 1 εβδομάδα

Σούπερ μάρκετ: «Μείωση» 15 λεπτών στα 100 ευρώ – Η κοροϊδία πίσω από το -0,15%

Δημος Παργαςπριν από 1 εβδομάδα

Νέο βήμα για την ύδρευση της παραλιακής ζώνης Πάργας – Πρέβεζας με έργο 18 μηνών

ΗΠΕΙΡΟΣπριν από 1 εβδομάδα

Ανάσα δροσιάς στα δυτικά ηπειρωτικά παράλια μετά τη ζέστη και την υψηλή υγρασία

ΠΑΡΓΑπριν από 1 εβδομάδα

Η Ευρυδίκη επέλεξε την Πάργα για τις καλοκαιρινές της διακοπές

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑπριν από 2 έτη

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑπριν από 4 μήνες

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

Δημος Παργαςπριν από 4 μήνες

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Τάσος Χαλκής

ΠΑΡΓΑπριν από 9 μήνες

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 4 μήνες

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

ΠΑΡΓΑπριν από 2 ημέρες

Τροχαίο στην Πάργα: Βαριά τραυματισμένος 31χρονος – Διακομίστηκε στην Αττική

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Πάργας, με έναν 31χρονο μοτοσικλετιστή να τραυματίζεται βαριά και να μεταφέρεται τελικά στο...

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

Πάργα: Έλεγχοι σε κέντρο και Βάλτο – Πρόστιμα 9.000 ευρώ σε επιχειρήσεις

Σε επτά πρόστιμα συνολικού ύψους 8.996,25 ευρώ προχώρησε ο Δήμος Πάργας για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, έπειτα από ελέγχους σε...

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

Από την Πάργα ο συλληφθείς για το περιστατικό με μαχαίρι στο πανηγύρι του Αγίου Κοσμά στο Μαργαρίτι

Άνδρας από την Πάργα συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου 2026, μετά από περιστατικό με μαχαίρι που σημειώθηκε στο...

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

Πάργα: Κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους και συνελήφθη

Στη σύλληψη αλλοδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2026 αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας,...

ΠΑΡΓΑπριν από 3 εβδομάδες

Πρόεδρος Ξενοδόχων Πάργας : «Η Πάργα λειτουργεί σαν ένα τεράστιο ξενοδοχείο»

Τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αναβάθμιση της ποιότητας και την αποφυγή μιας άναρχης αύξησης της τουριστικής κίνησης έθεσε ως βασικό στοίχημα...

Δημος Παργαςπριν από 4 εβδομάδες

Νίκος Ζαχαριάς στο Ήπειρος TV: «Φιλοξενούμε 60.000 ανθρώπους με πόρους για 11.500»

Στις μεγάλες πιέσεις που δέχεται ο Δήμος Πάργας κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, στην κατάσταση των υποδομών, στην έλλειψη...