Connect with us

ΠΑΡΓΑ

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

Published

on

Την Παρασκευή 5/06/2020 πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας με τα εξής δυο θέματα:

  1. Έγκριση για 24ωρη λειτουργία καθώς και λειτουργία τις Κυριακές και εξαιρέσιμες των υπηρεσιών καθαριότητας και ύδρευσης του Δήμου για το έτος 2020

  2. Μεταβολή του τρόπου καταβολής των τελών της άδειας χρήσης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου από εφάπαξ εξόφληση σε καταβολή αρχικά του 20% του τέλους με την χορήγηση της άδειας, στη συνέχεια και μέχρι το τέλος Αυγούστου 30% του τέλους και εκκαθάριση στο τέλος της θερινής περιόδου με επανεκτίμηση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που επέφερε η πανδημία του Covid -19 και καθορισμό του ύψους της τελικής μείωσης των τελών.

Έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

Κύριε Πρόεδρε , Αγαπητοί Συνάδελφοι ,

σας αποστέλλω την άποψη και την πρόταση της  Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας (αρχείο με τίτλο ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ).Θεωρούμε όμως πως η συζήτηση τέτοιων θεμάτων (1ο θέμα η συζήτηση γίνεται πριν την 1/1 κάθε χρόνου) και ιδιαίτερα το 2ο θέμα , (στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29/5/2020 προτείναμε στον Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα ανακούφισης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε ο κορωνοϊός. Αρνήθηκαν δεσμευόμενοι να γίνει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο που θα εξετάσει το σοβαρό αυτό ζήτημα) δεν μπορεί να γίνεται δια περιφοράς. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά.

Μετά τιμής 

Δέσκας Πέτρος-Αθανάσιος 

Επικεφαλής  Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας

1.Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των δήμων είναι καθαρά πολιτικό. Συνειδητά και σκόπιμα οι κυβερνήσεις υποχρηματοδοτούν τους δήμους. Εξοικονομούν έτσι πόρους για να τους κατευθύνουν στο κεφάλαιο με μορφή επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών κλπ.

Ταυτόχρονα πετυχαίνουν και το δεύτερο στόχο, να προωθούν αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα μέσω των δήμων, για να τους γενικεύουν αργότερα για όλους τους εργαζόμενους και το λαό.

Πώς; Σπρώχνοντας τους δήμους να εκχωρούν αρμοδιότητες στους ιδιώτες και επιπλέον να καταργούν οι ίδιοι εργατικά δικαιώματα στην πράξη.

Αυτό ακριβώς κάνει και η Δημοτική Αρχή της Πάργας!

Σαν έτοιμη από καιρό, δίνει μέρος της αποκομιδής στους ιδιώτες (Δ.Ε. Πάργας). Στο τέλος θα το γενικεύσουν και θα το κάνουν κανόνα για όλες τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα το κόστος να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο για το λαό.

Οι ιδιώτες ασύδοτοι και ανεξέλεγκτοι κατά κανόνα χρησιμοποιούν εργαζόμενους με άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας. Πολλές φορές ακόμα και με ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία. Αυτά όμως δείχνουν να μη αφορούν την δημοτική αρχή!

Γι’ αυτό και αποφάσισαν 7ήμερη – 24ωρη λειτουργία της καθαριότητας. Καταργούν έτσι το 8ωρο και το 5ήμερο. Ανοίγει έτσι και με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής ο δρόμος της πλήρους κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και σειράς εργατικών δικαιωμάτων.

Αυτές οι αποφάσεις ποιον υπηρετούν; Tους δημότες; …Oι εργαζόμενοι που πλήττονται από τέτοιες αποφάσεις, δεν είναι δημότες;

Έχει γίνει κανόνας πλέον στην Τοπική Διοίκηση… και θυμίζουμε πως τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας γίνονται τη νύχτα.

Όλα τα αντεργατικά μέτρα – αντιλαϊκά μέτρα πάρθηκαν με την προσχηματική δικαιολογία των αναγκών και στο τέλος έγιναν κανόνας και μονιμοποιήθηκαν.

Θυμίζουμε: Στο όνομα της κρίσης έγιναν και οι μειώσεις μισθών – συντάξεων, το τσάκισμα του Ασφαλιστικού, στο όνομα της ανάπτυξης επιχειρείται και μεθοδεύεται η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κλπ.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” διαφωνεί με αυτή την εισήγηση. Το ελάχιστο που έπρεπε να κάνει η Δημοτική Αρχή είναι να απαιτήσει άμεση κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό και μέσα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες υπηρέτησης του λαού. Αυτή είναι και η πρότασή μας. Μόνιμες προσλήψεις που θα εξασφαλίζουν ποιοτικές και σωστές υπηρεσίες στο λαό και θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες και ασφαλή συνθήκες εργασίας για το προσωπικό.

Προτιμά όμως δυστυχώς όπως και άλλοι δήμοι την “εύκολη” λύση των αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων. Οι εργαζόμενοι και ο λαός ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

2.Η Λαϊκή Συσπείρωση , παίρνοντας υπόψη τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του δήμου μας λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Θεωρούμε πως ο Δήμος, εξαντλώντας τα όποια περιθώρια υπάρχουν, πρέπει να δώσει μέσα σε αυτή την κατάσταση μία οικονομική «ανάσα», βοηθώντας έτσι το λαό που πλήττεται λόγω της πανδημίας, να σταθεί όρθιος, να μην πληρώσει για ακόμα μια φορά την κρίση.

•          Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και λοιπά τέλη και φόροι) για 6 μήνες για τους επαγγελματίες που οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν με απόφαση της κυβέρνησης.

•          Αναστολή της καταβολής δημοτικών τελών για 4 μήνες για όλους τους επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

•          Απαλλαγή καταβολής τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν της λειτουργία τους για όλο το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η απαγόρευση λειτουργίας.

•          Έκπτωση κατά 50% στα τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου για όλο το 2020, στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί οικονομικά.

•          Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία, για όσο διάστημα θα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους.

Κατάργησης του τέλους παρεπιδημούντων.

•          Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

•          Μείωση των δημοτικών τελών μέχρι το τέλος του χρόνου για τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους ή αναστάλθηκε η σύμβασή τους. Το ίδιο για τους επιστήμονες που παίρνουν τα 600 ευρώ και έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ

 

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Σεπτέμβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ20 ώρες ago

Παράταση υποβολής αιτήσεων και αύξηση οικογενειακού εισοδήματος για το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών, με παιδιά προσχολικής ηλικίας, περιόδου 2020-2021

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 ημέρα ago

Ιόνια Νησιά: 5.000 ευρώ για 102 μεταξωτά φουλάρια έδωσε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Σεισμός κοντά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: Πολλά παιδιά δεν έγιναν δεκτά στον παιδικό σταθμό Πάργας

Καναλλάκι3 ημέρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ-ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙ.

ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago

Πάργα. Μοναστήρι Παναγίας Βλαχερνών, απομεινάρια μιας άλλης εποχής Parga Greece Monastery Vlacherna

ΠΑΡΓΑ4 ημέρες ago

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Ε.Μ.Υ.

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ5 ημέρες ago

«Παγώνουν» οι ημερομηνίες για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία

Automoto5 ημέρες ago

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ B ΚΑΙ Α1

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ6 ημέρες ago

Ο Μεγάλος Περίπατος πάει περίπατο – «Ξηλώνεται» η Πανεπιστημίου

Δημοφιλή

error: Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή άρθρων από το Patatoukos.com λόγω επανειλημμένης κλοπής άρθρων.