ΠΑΡΓΑ
«4oς ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΤΣΗΣ 2017» Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017
O Ναυτικός Όμιλος Πάργας σε συνεργασία με την Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events “My Adventure” διοργανώνουν αγώνα ορεινού τρεξίματος και Αquathlon με την επωνυμία: «4οςΆγγελος Φέτσης 2017» στη μνήμη του μεγάλου Ολυμπιονίκη, Άγγελου Φέτση, και ιστορική προσωπικότητα για την πόλη της Πάργας. Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «Parga Race 11.5km» πλαισιώνεται από το «ΚΑΝΑΡΕΙΟ» AQUATHLON που περιλαμβάνει 600m κολύμβηση και 5.300km τρέξιμο προς τιμήν του Κωνσταντίνου Κανάρη, καθώς ιστορικές πηγές αναφέρουν ως καταγωγή του την Πάργα.
Η Διοργάνωση εγκαινιάζει φέτος τον αγώνα της Σκυταλοδρομίας «Aquathlon Relay: 600m κολύμβηση και 5.300km τρέξιμο» για όσους θέλουν να μοιράσουν τα αγωνίσματα και να αγωνιστούν ως ομάδα.
Παράλληλα θα διεξαχθεί και παιδικός αγώνας 1000μ με συμμετοχή δωρεάν.
Ο δημουλιτσας ειναι αδερφη
Οι αγώνες εκτός από τον αθλητικό χαρακτήρα αποτελούν και ένα κάλεσμα του Ναυτικού Ομίλου Πάργας και της τοπικής κοινωνίας στους δρομείς και στους αθλητές για συμμετοχή με στόχο την προστασία του ενετικού ελαιώνα της πόλης, καθώς η κοπή των δένδρων παρουσιάζει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να απογυμνώνεται σταδιακά ο οικισμός. Για το λόγο αυτό, ένας μεγάλος αριθμός συμμετοχών θα αποτελέσει ένα συμβολικό «ψήφισμα» στη διάσωση του ενετικού ελαιώνα, που συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο της φυσιογνωμίας της περιοχής και του αγώνα.
- Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά (ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου https://myadventure.gr/registration/) έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2017.
Εγγραφές θα γίνονται και την ημέρα των αγώνων, 24 Σεπτεμβρίου 2017 στη Γραμματεία.
- Οι Εθελοντές της Διοργάνωσης μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Αχιλλέα Δημάκο, Αντιπρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Πάργας, στο τηλέφωνο 6946-502742 και με email: [email protected].
Θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της Διοργάνωσης.
Το πρόγραμμα των αγώνων του «4ου Άγγελου Φέτση 2017» διαμορφώνεται ως εξής:
| Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 | |
| Παραλαβή αριθμών στην Πλατεία Καρύδι (πάνω από την παραλία Κρυονερίου) |
| Pasta party στην Πλατεία Καρύδι |
| Μουσική βραδιά με τη μπάντα Kostas Antipas & Friends, Πλατεία Καρύδι. Είσοδος Ελεύθερη |
| Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 | |
| Παραλαβή αριθμών και εγγραφές για τον αγώνα 11.500km, το Aquathlon, τον Παιδικό Αγώνα, και τη Σκυταλοδρομία Aquathlon Relay |
| Εκκίνηση Parga Race 11.500km |
| Παραλαβή αριθμών και εγγραφές για το Aquathlon και τη Σκυταλοδρομία Aquathlon Relay |
| Εκκίνηση Παιδικός Αγώνας 1000m |
| Εκκίνηση Aquathlon & Σκυταλοδρομία Aquathlon Relay |
| Απονομές |
www.facebook.com/ncparga/ , www.pargarace.com
Από την Οργανωτική Επιτροπή
Ιωάννινα 19 Σεπτεμβρίου 2017
ΑΓΙΑ
Υπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα

Κείμενο υπογραφών πολιτών ενάντια στα «αιολικά πάρκα»
ισχύος 84 (2Χ42)MW στις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ»
της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου
Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση δύο ακόμη «αιολικών πάρκων» ισχύος 84 (2Χ42)MW και στη απαράδεκτη σχετική ΜΠΕ, που παρουσιάζει πολλές σημαντικές και ουσιώδεις ελλείψεις, στις θέσεις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ» της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι ανεμογεννήτριες αυτές, με πολλές άλλες που έχουν αδειοδοτηθεί ή είναι υπό αδειοδότηση στη ίδια περιοχή, «στεφανώνουν» τραυματικά την λοφοσειρά πάνω από την Πάργα, την Ανθούσα, είναι πάνω-δίπλα και μπροστά από τον παραδοσιακό οικισμό της Αγιάς («μπαλκόνι του Ιονίου»), πάνω και πολύ κοντά από τις απείρου κάλλους παραλίες «Σαρακήνικο» και «Καραβοστάσι», σε πολύ μικρή απόσταση από αρχαιολογικούς χώρους «Δυμόκαστρο» και «Παλιόπαργα», μέσα σε πυκνή παρθένα βλάστηση, με πλούσια πανίδα, ορνιθοπανίδα και χλωρίδα, σε ιδιόκτητες εκτάσεις με υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα, ορατές από την θάλασσα και από όλους τους οικισμούς Πάργας, Ανθούσας, Τρίκορφου, Πέρδικας, από τα Κάστρα Πάργας, Ανθούσας-Αγιάς.
Μιλάμε για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, από τους πιο παλιούς ιστορικούς τουριστικούς προορισμούς, μια από τις «ναυαρχίδες» του τουρισμού της Πρέβεζας και όλης της Ελλάδας.
Είναι προφανές ότι η εγκατάσταση 12 ακόμη τεράστιων ανεμογεννητριών συνολικού ύψους 200μ. και τα συνοδά έργα, αναφερόμενα ή «αποσιωπούμενα» από την ΜΠΕ, θα προκαλέσουν μια ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, μια τεράστια αισθητική υποβάθμιση και οπτική όχληση, καταστροφικό πλήγμα στον τουρισμό, στην γεωργία και στην κτηνοτροφία, σε ό,τι μας έχει απομείνει για να ζούμε και να απολαμβάνουμε αυτήν την περιοχή, στην ίδια μας την ζωή.
Πέρα από τα κέρδη κάποιων «επενδυτών» στην «πράσινη ανάπτυξη» – «πράσινα άλογα» κανένα όφελος δεν θα έχει για τον τόπο και του πολίτες μας, που πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα ένα δημόσιο αγαθό, βορά στο Χρηματιστήριο της ενέργειας, απεναντίας μετά από λίγα χρόνια θα μας αφήσουν τα κουφάρια των Α/Γ, σε ένα πληγωμένο ανεπανόρθωτα, εφιαλτικό τοπίο.
Στην «επιχείρηση» αυτή έχει ταχθεί ενάντια με ομόφωνες αποφάσεις όλη η τοπική κοινωνία, ο Δήμος Πάργας και οι Τοπικές Κοινότητες, Πολιτιστικοί και άλλοι Σύλλογοι και Σωματεία.
Ζητάμε να μην εγκριθούν οι σχετικές ΜΠΕ, να μην αδειοδοτηθούν αυτές οι βιομηχανικές ουσιαστικά εγκαταστάσεις και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε όλοι μαζί οι κάτοικοι, ενωμένοι, με κάθε τρόπο, ενάντια σε αυτά καταστροφικά σχέδια και ζητάμε την αλληλεγγύη κάθε πολίτη που έχει γνωρίσει και αγαπάει αυτόν τον τόπο.
ΑΓΙΑ
Μαζική συνέλευση στην Αγιά κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Μαζική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Πάργας με θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο χωριό.
Η συνέλευση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου, του συλλόγου γυναικών και της ΛΑΝΤΖΑ (κίνηση εργαζομένων στον τουρισμό), ενώ συμμετείχαν τα μέλη της πρωτοβουλίας αγώνα της Θεσπρωτίας, Αλεξίου Παύλος και Λιαμπότης Σωτήρης, οι οποίοι πραγματοποίησαν εισηγητικές ομιλίες.
Στη διαδικασία παρευρέθηκαν επίσης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Πάργας, ενώ ακολούθησε διάλογος σχετικά με την οργάνωση των επόμενων κινήσεων.
Στο τέλος της συνέλευσης συγκροτήθηκε τοπική πρωτοβουλία αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Δημος Παργας
Οδηγίες για τη διαχείριση απορριμμάτων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της προετοιμασίας για την άφιξη των τουριστών, εκδόθηκε ενημέρωση σχετικά με τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο τη διατήρηση και αναβάθμιση της εικόνας του Δήμου.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι δημότες και οι επισκέπτες καλούνται να απορρίπτουν τα απορρίμματά τους καθαρά και αποκλειστικά στους πράσινους κάδους, αποφεύγοντας την τοποθέτηση χόρτων, κλαδιών ή μπάζων.
Παράλληλα, στους μπλε κάδους ανακύκλωσης πρέπει να απορρίπτονται μόνο χαρτί, πλαστικά και μεταλλικά, όπως αλουμινένια κουτάκια.
Η συνεργασία όλων επισημαίνεται ως απαραίτητη για τη διατήρηση της καθαριότητας και της καλής εικόνας του Δήμου.
- ΑΠΟΨΕΙΣ3 months ago
Δύο μικρές αναθέσεις, μία βαριά ποινή: Ερωτήματα για την αργία του Δημάρχου Πάργας
Δημος Παργας3 months agoΝίκος Ζαχαριάς: «Καμία ζημία για τον Δήμο Πάργας – προσφυγή στο ΣτΕ»
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 months ago
5.000 ευρώ για κορίτσια 18-36 ετών στην Πάργα από το Κληροδότημα Β. Ε. Βασιλά
Αγγελίες2 months agoΞενοδοχείο στην Πάργα αναζητά υπαλλήλους για την καλοκαιρινή σεζόν 2026!
ΠΑΡΓΑ1 month agoΌλα τα έσοδα της παράστασης στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας για τον Χρήστο
ΠΑΡΓΑ3 months agoΠάργα, Αγιά και Ανθούσα γιορτάζουν την Αποκριά
ΠΑΡΓΑ3 months agoΈως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τραπεζοκαθίσματα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πάργας
ΑΓΙΑ1 week agoΥπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα
































