Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Με δύο γιατρούς λειτουργεί το Κέντρο Υγείας της Πάργας

Published

on

igiasΜε  δύο γιατρούς λειτουργεί το Κέντρο Υγείας της Πάργας, οι οποίοι  προσπαθούν να εξυπηρετήσουν καθημερινά μέχρι και διακόσια άτομα . Ενώ, έχουν χτυπήσει ‘’ κόκκινο ΄΄οι ελλείψεις από πολύ απλά αλλά εντελώς απαραίτητα πράγματα, όπως ράμματα, νυστέρια, γάζες, γάντια, ακόμα και χαρτί Α4 . Ολέθριες συνέπειες μπορεί να επιφέρει η έλλειψη δεύτερης βάρδιας οδηγού ασθενοφόρου καθώς αφήνει ακάλυπτους τους ασθενής. Ο διευθυντής κύριος  Γεώργιος Παρασκευόπουλος  μιλάει στο www. LIFE2DAY. gr

Σημερινός σταθμός του  ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR για τα νοσοκομεία ΕΣΥ αλλά και κέντρα υγείας ΠΕΔΥ της χώρας μας, είναι η Δυτική Ελλάδα στον νομό Πρεβέζης και πιο συγκεκριμένα στην αμφιθεατρική κωμόπολη της Πάργας η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα πολιτισμού και κύριο τουριστικό σημείο της περιοχής. Εκεί, βρίσκουμε τον κύριο Παρασκευόπουλο Γεώργιο, διευθυντή του τοπικού Κέντρου Υγείας που καταδεικνύει τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, την δυσκολία προμήθειας αναλώσιμων υλικών, αλλά και την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Στο Κέντρο Υγείας της Πάργας, υπάρχουν και λειτουργεί μόνο με δύο γενικούς γιατρούς ,  ένας αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής για την κάλυψη των αναγκών μιας πολυσύχναστης μονάδας. Κατά κύριο λόγο αυτό που είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί είναι η θέση του παιδιάτρου ο οποίος προσφάτως συνταξιοδοτήθηκε κι έτσι μία πολύ σημαντική θέση παραμένει με βασικότατη έλλειψη.  Η έλλειψη γιατρών  οδηγεί στο να μην  βγαίνουν οι εφημερίες και οι άδειες.

igias

Για έναν τέτοιο σκοπό, χρειάζεται τουλάχιστον ένας παθολόγος και ένα ς γενικός γιατρός ακόμη.

O κύριος Παρασκευόπουλος πάντως ήταν καθησυχαστικός στο LIFE2DAY.GR σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, αφού οι έξι νοσηλεύτριες και μία μαία που υπάρχουν ένας αριθμός που κρίνεται επαρκής έστω και οριακά, ώστε να βγαίνουν οι βάρδιες και οι άδειες του εν λόγω προσωπικού. Εκεί που θέλησε να εστιάσει ο συνεντευξιαζόμενος του LIFE2DAY.GR ήταν στην έλλειψη δεύτερης βάρδιας οδηγού ασθενοφόρου εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Όταν ο οδηγός σχολάει το Κέντρο αλλά και ο κάθε υποψήφιος ασθενής που θα χρειαστεί μεταφορά από και προς το Κέντρο, μένουν ακάλυπτοι, γεγονός που μπορεί να επιφέρει ολέθριες συνέπειες, αν αναλογιστεί κανείς πως η διαδικασία που ακολουθείται, είναι να καλέσουν οι γιατροί το ΕΚΑΒ από την Πρέβεζα, μία μεταφορά που έχει διάρκεια περίπου μισή ώρα και αν αυτή χρειαστεί δύο φορές για την διαδρομή μπρος και πίσω, μιλάμε για συνολικά μίας ώρας καθυστέρησης!

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για κάποιον ασθενή που χρήζει άμεσης μεταφοράς. Ο διευθυντής του Κέντρου στέκεται στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα αναλώσιμα υλικά. Εδώ και τρεις με τέσσερις μήνες υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις από πολύ απλά αλλά εντελώς απαραίτητα πράγματα, όπως ράμματα, νυστέρια, γάζες, γάντια, ακόμα και χαρτί Α4. Παρά τις παραγγελίες και τα τηλεφωνήματα για την επιβεβαίωση της πορείας των παραγγελιών, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια αδυνατεί μέχρις στιγμής να παραδώσει οτιδήποτε με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να στρέφονται προς άλλες κατευθύνσεις, όπως είναι οι διάφοροι πολιτιστικοί και μη σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και προσφέρουν σε συχνά διαστήματα σημαντική βοήθεια στο Κέντρο για την αγορά τέτοιων αναλώσιμων.

Ο κύριος Παρασκευόπουλος εξέφρασε παράλληλα στο LIFE2DAY.GR το παράπονο του για την απουσία του Δήμου από τα προβλήματα του Κέντρου, παρότι το πρόβλημα είναι γνωστό. “

Μπορεί διοικητικά να μην ανήκουμε στον Δήμο, όμως είμαστε κύτταρο αυτής της περιοχής” ανέφερε χαρακτηριστικά εκφράζοντας έτσι την σχετική δυσαρέσκειά του. Στην ερώτηση για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Πάργας σε φάρμακα, ο διευθυντής σημείωσε πως η παροχή γίνεται από το νοσοκομείο και μέχρις ώρας αυτή γίνεται με ικανοποιητικό ρυθμό που δεν έχει αφήσει την Μονάδα ακάλυπτη, παρά τα όποια προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας Πάργας δέχεται καθημερινά μέχρι και διακόσια άτομα σε έναν πληθυσμό ευθύνης που δεν ξεπερνά τους τέσσερις χιλιάδες κατοίκους, ωστόσο θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε πως αποτελεί έναν μεγάλο τουριστικό προορισμό με πολλούς επισκέπτες το καλοκαίρι και όχι μόνο.

Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2016/01/me-duo-giatrous-leitourgei-to-kentro-ugeias-tis-pargas/

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Σεπτέμβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

Δημοφιλή

error: Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή άρθρων από το Patatoukos.com λόγω επανειλημμένης κλοπής άρθρων.