Connect with us

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

12 πράγματα που πιστεύαμε μέχρι σήμερα, αλλά τελικά δεν ισχύουν [photos]

Published

on


Αν κάτι επαναλαμβάνεται συχνά, στο τέλος θεωρείται ως γεγονός…


Το Σινικό Τείχος της Κίνας δεν είναι ορατό από το διάστημα.

Αν και το Σινικό Τείχος είναι τεράστιο (η έκταση του ξεπερνάει τα 2.200 χιλιόμετρα), δεν είναι ορατό από το διάστημα.

Κανένας αστροναύτης δεν έχει αναφέρει ότι είδε κάποια ανθρώπινη κατασκευή από το διάστημα. Το Σινικό τοίχος είναι ορατό μέχρι την απόσταση των 300 χιλιομέτρων.

Αντιθέτως, μπορούμε να διακρίνουμε από το διάστημα μικρότερα πράγματα, όπως τα φώτα μιας πόλης τη νύχτα.

Ένα κέρμα που έπεσε από το Empire State Building, δεν μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο.

Οι εκδρομές στο Empire State Building σχεδόν πάντα συνοδεύονται από την εξής προειδοποίηση: Μην αφήνετε να πέσει ούτε μια δεκάρα από την κορυφή.

Ένα κέρμα που πέφτει από αυτό το ύψος μπορεί ν αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως 75 χιλιόμετρα την ώρα. Όπως απέδειξε η εκπομπή Mythbusters, η πτώση ενός κέρματος με αυτή την ταχύτητα δεν μπορεί να τρυπήσει το ανθρώπινο κρανίο. Στην χειρότερη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι ένα μικρό καρούμπαλο.

Δεν χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας.

Είναι ένας διαδεδομένος μύθος που έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε διαφημιστικές καμπάνιες. Κι ενώ πράγματι μόνο ένας μικρός αριθμός των νευρώνων του εγκεφάλου μας είναι ενεργός σε μια δεδομένη στιγμή, αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο μέρος του εγκεφάλου μας αδρανεί ή υπολειτουργεί.

Η απεικόνιση του εγκεφάλου κατά την διάρκεια ερευνών, δείχνει ότι σχεδόν όλα τα μέρη του εγκεφάλου μας χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν διάφορετικά μέρη του εγκεφάλου που χρησιμοποιούνται για διαφορετικές λειτουργίες, και αυτό αφορά όλο τον εγκέφαλο.

Τα σκυλιά δεν ιδρώνουν με τα σάλια

Κάποιοι πιστεύουν ότι τα σκυλιά ιδρώνουν με τη γλώσσα τους. Όταν τα βλέπουν να λαχανιάζουν και να τα πιάνει σιελόρροια, θεωρούν ότι αυτό είναι αντίστοιχο ενός ανθρώπου που στάζει ιδρώτα.

Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά έχουν αδένες έκκρισης ιδρώτα σε όλο το σώμα τους. Ιδρώνουν κυρίως απο τα πέλματα. Το λαχάνιασμα βοηθάει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, όπως ακριβώς και σε μας.

Οι άνθρωποι δεν έχουν μόνο πέντε αισθήσεις.

Όραση, όσφρηση, αφή, γεύση, ακοή δεν είναι οι μοναδικές αισθήσεις μας.

Αν και οι επιστήμονες διαφωνούν για τον ακριβή ορισμό και τον αριθμό των αισθήσεων, μερικές επιπλέον αισθήσεις που αναφέρουν είναι οι εξής: αίσθηση της ισορροπίας, της επιτάχυνσης, της σχετικής θερμοκρασίας, του πόνου, της θέσης του σώματος. Υπάρχουν ακόμη οι αισθήσεις του χρόνου, της φαγούρας, της πείνας, αλλά και άλλες.

Το αλκοόλ δεν ζεσταίνει.

Κάποιοι αλκοολικοί ισχυρίζονται ότι εφόσον συνεχίζουν να πίνουν, μπορούν στη καρδιά του χειμώνα να περπατήσουν φορώντας μόνο ένα φανελάκι ή μια φούστα.

Ενώ το αλκοόλ μπορεί να δημιουργήσει παροδικά το αίσθημα της ζέστης, εντούτοις με την πάροδο του χρόνου μας κάνει να αισθανόμαστε πιο κρύοι.

Το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία μας, οπότε κυκλοφορεί πιο εύκολα το αίμα που βρίσκεται κοντύτερα στην επιφάνεια του δέρματος και στους υποδοχείς των νεύρων. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς. Όμως στη πραγματικότητα, «κλέβει» την θερμότητα η οποία αρχικά ήταν αποθηκευμένη στο εσωτερικό του σώματος μας.

Οι ταύροι δεν εξοργίζονται με το κόκκινο χρώμα

Οι ταυρομάχοι κυματίζουν κόκκινες κάπες σε μια προσπάθεια να εξοργίσουν τους ταύρους .Όλοι μας έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι το κόκκινο χρώμα πρέπει να είναι αυτό που εκνευρίζει τον ταύρο.

Οι ταύροι τα βλέπουν όλα σε δύο μόνο χρώματα, οπότε δεν είναι το χρώμα της κάπας που τους ενοχλεί, αλλά η κίνηση του υφάσματος. Αυτό υποκινεί τον ταύρο για να επιτεθεί.

Ο άνθρωπος δεν προέρχεται από τους χιμπατζήδες

Μια παρεξήγηση της θεωρίας της εξέλιξης έχει ως αποτέλεσμα να πιστεύουν αρκετοί ότι ο άνθρωπος προήλθε από τους χιμπατζήδες. Στην πραγματικότητα, τόσο οι άνθρωποι όσο και οι χιμπατζήδες προέρχονται από κοινό πρόγονο. Εκατομμύρια χρόνια πριν, αυτός ο πρόγονος χωρίστηκε σε δύο διαφορετικά είδη, ένα εκ των οποίων εξελίχθηκε στους πιθήκους (όπως χιμπατζήδες και γορίλες) κι ένα σε ανθρωποειδές (ο πρόδρομος του ανθρώπου).

Τα μαλλιά και τα νύχια δεν θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν και μετά θάνατον.

Kυκλοφορεί μια φήμη ότι τα μαλλιά και τα νύχια συνεχίζουν να μεγαλώνουν μετά τον θάνατο, κάτι που προκάλεσε εφιάλτες σε πολύ κόσμο , θεωρώντας ότι αν ανοίξουν τα φέρετρα θα βρουν τεράστια νύχια και βουνά με τρίχες!

Τα μαλλιά και τα νύχια, μόνο φαινομενικά αυξάνονται μετά θάνατο. Το δέρμα γύρω από αυτές τις περιοχές αρχίζει να χάνει υγρασία και να συρρικνώνεται, δίνοντας την εντύπωση ότι τα μαλλιά και τα νύχια έχουν μεγαλώσει.

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό

Το 1998 αναφέρθηκε σε μια έρευνα ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ εμβολιασμού και αυτισμού. Η έρευνα αυτή προκάλεσε τη φοβία για τους εμβολιασμούς, και διαρκεί μέχρι σήμερα.

Τελικά η συγκεκριμένη έρευνα αποδείχτηκε λανθασμένη. Μεταγενέστερες έρευνες δεν έχουν βρει στοιχεία που να συνδέουν τον αυτισμό και το εμβόλιο MMR (το τριπλό εμβόλιο εναντίον της ιλαράς, της ερυθράς και των μαγουλάδων).

Αν ξυπνήσετε τους υπνοβάτες, δεν θα τους βλάψετε

Όπως φαίνεται σε διάφορες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, ξυπνώντας τον υπνοβάτη μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά (ή, ανάλογα με την ταινία, ξεκαρδιστικά ) αποτελέσματα.

Η αφύπνιση ενός υπνοβάτη από το όνειρό που έβλεπε, θα του προκαλέσει απλώς έναν στιγμιαίο αποπροσανατολισμό και μια σύγχυση , και τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. Οι υπνοβάτες μπορούν να τραυματιστούν αν συνεχίσουν να περπατούν, οπότε θα τους κάνετε καλό παρά κακό, αν τους ξυπνήσετε.

Οι άνδρες δεν σκέφτονται τη συνουσία κάθε 7 δευτερόλεπτα.

Οι άνδρες πράγματι σκέφτονται πάρα πολύ τη συνουσία. Σύμφωνα μάλιστα με τον δημοφιλή μύθο, τη σκέφτονται κάθε επτά δευτερόλεπτα. Αν το πείτε σ έναν άνδρα αυτό, θα σας απαντήσει ότι μάλλον αυτό είναι σωστό.

Όμως το πιο ρεαλιστικό στατιστικό στοιχείο δείχνει απλώς ότι οι άνδρες φαντασιώνονται τη συνουσία τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Κι απ’αυτούς, μόνο το 54% ίσως προχωρήσει στην πράξη. Η αλήθεια όμως είναι ότι όλες αυτές οι έρευνες είναι αναξιόπιστες, αφού οι ερωτώμενοι δεν λένε συνήθως την αλήθεια.

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Σεπτέμβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ7 ώρες ago

Σεισμός κοντά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ7 ώρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: Πολλά παιδιά δεν έγιναν δεκτά στον παιδικό σταθμό Πάργας

Καναλλάκι20 ώρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ-ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙ.

ΠΑΡΓΑ1 ημέρα ago

Πάργα. Μοναστήρι Παναγίας Βλαχερνών, απομεινάρια μιας άλλης εποχής Parga Greece Monastery Vlacherna

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Ε.Μ.Υ.

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ3 ημέρες ago

«Παγώνουν» οι ημερομηνίες για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία

Automoto3 ημέρες ago

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ B ΚΑΙ Α1

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ4 ημέρες ago

Ο Μεγάλος Περίπατος πάει περίπατο – «Ξηλώνεται» η Πανεπιστημίου

Πρέβεζα4 ημέρες ago

Κώστας Μπάρκας: Σε σύνολο 400 θέσεων ειδικευμένων Γιατρών που προκηρύχτηκαν για τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ ούτε (1) θέση δεν υπάρχει για το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

ΠΑΡΓΑ4 ημέρες ago

Έκτακτο της ΕΜΥ για Ιόνιο και Ήπειρο

Δημοφιλή

error: Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή άρθρων από το Patatoukos.com λόγω επανειλημμένης κλοπής άρθρων.