Connect with us

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

12 πράγματα που πιστεύαμε μέχρι σήμερα, αλλά τελικά δεν ισχύουν [photos]

Published

on


Αν κάτι επαναλαμβάνεται συχνά, στο τέλος θεωρείται ως γεγονός…


Το Σινικό Τείχος της Κίνας δεν είναι ορατό από το διάστημα.

Αν και το Σινικό Τείχος είναι τεράστιο (η έκταση του ξεπερνάει τα 2.200 χιλιόμετρα), δεν είναι ορατό από το διάστημα.

Κανένας αστροναύτης δεν έχει αναφέρει ότι είδε κάποια ανθρώπινη κατασκευή από το διάστημα. Το Σινικό τοίχος είναι ορατό μέχρι την απόσταση των 300 χιλιομέτρων.

Αντιθέτως, μπορούμε να διακρίνουμε από το διάστημα μικρότερα πράγματα, όπως τα φώτα μιας πόλης τη νύχτα.

Ένα κέρμα που έπεσε από το Empire State Building, δεν μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο.

Οι εκδρομές στο Empire State Building σχεδόν πάντα συνοδεύονται από την εξής προειδοποίηση: Μην αφήνετε να πέσει ούτε μια δεκάρα από την κορυφή.

Ένα κέρμα που πέφτει από αυτό το ύψος μπορεί ν αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως 75 χιλιόμετρα την ώρα. Όπως απέδειξε η εκπομπή Mythbusters, η πτώση ενός κέρματος με αυτή την ταχύτητα δεν μπορεί να τρυπήσει το ανθρώπινο κρανίο. Στην χειρότερη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι ένα μικρό καρούμπαλο.

Δεν χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας.

Είναι ένας διαδεδομένος μύθος που έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε διαφημιστικές καμπάνιες. Κι ενώ πράγματι μόνο ένας μικρός αριθμός των νευρώνων του εγκεφάλου μας είναι ενεργός σε μια δεδομένη στιγμή, αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο μέρος του εγκεφάλου μας αδρανεί ή υπολειτουργεί.

Η απεικόνιση του εγκεφάλου κατά την διάρκεια ερευνών, δείχνει ότι σχεδόν όλα τα μέρη του εγκεφάλου μας χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν διάφορετικά μέρη του εγκεφάλου που χρησιμοποιούνται για διαφορετικές λειτουργίες, και αυτό αφορά όλο τον εγκέφαλο.

Τα σκυλιά δεν ιδρώνουν με τα σάλια

Κάποιοι πιστεύουν ότι τα σκυλιά ιδρώνουν με τη γλώσσα τους. Όταν τα βλέπουν να λαχανιάζουν και να τα πιάνει σιελόρροια, θεωρούν ότι αυτό είναι αντίστοιχο ενός ανθρώπου που στάζει ιδρώτα.

Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά έχουν αδένες έκκρισης ιδρώτα σε όλο το σώμα τους. Ιδρώνουν κυρίως απο τα πέλματα. Το λαχάνιασμα βοηθάει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, όπως ακριβώς και σε μας.

Οι άνθρωποι δεν έχουν μόνο πέντε αισθήσεις.

Όραση, όσφρηση, αφή, γεύση, ακοή δεν είναι οι μοναδικές αισθήσεις μας.

Αν και οι επιστήμονες διαφωνούν για τον ακριβή ορισμό και τον αριθμό των αισθήσεων, μερικές επιπλέον αισθήσεις που αναφέρουν είναι οι εξής: αίσθηση της ισορροπίας, της επιτάχυνσης, της σχετικής θερμοκρασίας, του πόνου, της θέσης του σώματος. Υπάρχουν ακόμη οι αισθήσεις του χρόνου, της φαγούρας, της πείνας, αλλά και άλλες.

Το αλκοόλ δεν ζεσταίνει.

Κάποιοι αλκοολικοί ισχυρίζονται ότι εφόσον συνεχίζουν να πίνουν, μπορούν στη καρδιά του χειμώνα να περπατήσουν φορώντας μόνο ένα φανελάκι ή μια φούστα.

Ενώ το αλκοόλ μπορεί να δημιουργήσει παροδικά το αίσθημα της ζέστης, εντούτοις με την πάροδο του χρόνου μας κάνει να αισθανόμαστε πιο κρύοι.

Το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία μας, οπότε κυκλοφορεί πιο εύκολα το αίμα που βρίσκεται κοντύτερα στην επιφάνεια του δέρματος και στους υποδοχείς των νεύρων. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς. Όμως στη πραγματικότητα, «κλέβει» την θερμότητα η οποία αρχικά ήταν αποθηκευμένη στο εσωτερικό του σώματος μας.

Οι ταύροι δεν εξοργίζονται με το κόκκινο χρώμα

Οι ταυρομάχοι κυματίζουν κόκκινες κάπες σε μια προσπάθεια να εξοργίσουν τους ταύρους .Όλοι μας έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι το κόκκινο χρώμα πρέπει να είναι αυτό που εκνευρίζει τον ταύρο.

Οι ταύροι τα βλέπουν όλα σε δύο μόνο χρώματα, οπότε δεν είναι το χρώμα της κάπας που τους ενοχλεί, αλλά η κίνηση του υφάσματος. Αυτό υποκινεί τον ταύρο για να επιτεθεί.

Ο άνθρωπος δεν προέρχεται από τους χιμπατζήδες

Μια παρεξήγηση της θεωρίας της εξέλιξης έχει ως αποτέλεσμα να πιστεύουν αρκετοί ότι ο άνθρωπος προήλθε από τους χιμπατζήδες. Στην πραγματικότητα, τόσο οι άνθρωποι όσο και οι χιμπατζήδες προέρχονται από κοινό πρόγονο. Εκατομμύρια χρόνια πριν, αυτός ο πρόγονος χωρίστηκε σε δύο διαφορετικά είδη, ένα εκ των οποίων εξελίχθηκε στους πιθήκους (όπως χιμπατζήδες και γορίλες) κι ένα σε ανθρωποειδές (ο πρόδρομος του ανθρώπου).

Τα μαλλιά και τα νύχια δεν θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν και μετά θάνατον.

Kυκλοφορεί μια φήμη ότι τα μαλλιά και τα νύχια συνεχίζουν να μεγαλώνουν μετά τον θάνατο, κάτι που προκάλεσε εφιάλτες σε πολύ κόσμο , θεωρώντας ότι αν ανοίξουν τα φέρετρα θα βρουν τεράστια νύχια και βουνά με τρίχες!

Τα μαλλιά και τα νύχια, μόνο φαινομενικά αυξάνονται μετά θάνατο. Το δέρμα γύρω από αυτές τις περιοχές αρχίζει να χάνει υγρασία και να συρρικνώνεται, δίνοντας την εντύπωση ότι τα μαλλιά και τα νύχια έχουν μεγαλώσει.

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό

Το 1998 αναφέρθηκε σε μια έρευνα ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ εμβολιασμού και αυτισμού. Η έρευνα αυτή προκάλεσε τη φοβία για τους εμβολιασμούς, και διαρκεί μέχρι σήμερα.

Τελικά η συγκεκριμένη έρευνα αποδείχτηκε λανθασμένη. Μεταγενέστερες έρευνες δεν έχουν βρει στοιχεία που να συνδέουν τον αυτισμό και το εμβόλιο MMR (το τριπλό εμβόλιο εναντίον της ιλαράς, της ερυθράς και των μαγουλάδων).

Αν ξυπνήσετε τους υπνοβάτες, δεν θα τους βλάψετε

Όπως φαίνεται σε διάφορες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, ξυπνώντας τον υπνοβάτη μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά (ή, ανάλογα με την ταινία, ξεκαρδιστικά ) αποτελέσματα.

Η αφύπνιση ενός υπνοβάτη από το όνειρό που έβλεπε, θα του προκαλέσει απλώς έναν στιγμιαίο αποπροσανατολισμό και μια σύγχυση , και τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. Οι υπνοβάτες μπορούν να τραυματιστούν αν συνεχίσουν να περπατούν, οπότε θα τους κάνετε καλό παρά κακό, αν τους ξυπνήσετε.

Οι άνδρες δεν σκέφτονται τη συνουσία κάθε 7 δευτερόλεπτα.

Οι άνδρες πράγματι σκέφτονται πάρα πολύ τη συνουσία. Σύμφωνα μάλιστα με τον δημοφιλή μύθο, τη σκέφτονται κάθε επτά δευτερόλεπτα. Αν το πείτε σ έναν άνδρα αυτό, θα σας απαντήσει ότι μάλλον αυτό είναι σωστό.

Όμως το πιο ρεαλιστικό στατιστικό στοιχείο δείχνει απλώς ότι οι άνδρες φαντασιώνονται τη συνουσία τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Κι απ’αυτούς, μόνο το 54% ίσως προχωρήσει στην πράξη. Η αλήθεια όμως είναι ότι όλες αυτές οι έρευνες είναι αναξιόπιστες, αφού οι ερωτώμενοι δεν λένε συνήθως την αλήθεια.

Comments

Η εφημεριδα της Παργας

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

Δημος Παργας2 days ago

Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας για το Δημοτικό Συμβούλιο

ΕΡΕΥΝΕΣ5 days ago

Έρχονται αυξήσεις στα διόδια, από το 2024 .

ΕΡΕΥΝΕΣ2 weeks ago

Στα 257 ευρώ σήμερα η λίστα του σούπερ μάρκετ

Δημος Παργας2 weeks ago

«Δεν θα σας δώσω ούτε ένα ενοίκιο για την έκταση» λέει το αφεντικό της ΒΙΑΝΕΞ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 weeks ago

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟΨΕΙΣ3 weeks ago

Αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία σε Πάργα – Πρέβεζα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ4 weeks ago

Σεισμός στην Ηγουμενίτσα – Έγινε αισθητός και στην Πάργα

ΕΡΕΥΝΕΣ4 weeks ago

Πάνω από 215.000 Έλληνες κατέβασαν την εφαρμογή για τα «καρφώματα»! – Ξεκίνησαν οι καταγγελίες!

ΑΠΟΨΕΙΣ1 month ago

Αχιλλέας Γκούμας σχετικά με το εξώδικο της εταιρείας “G&K INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” προς τον Δήμο Πάργας για το ακίνητο στη θέση “Κλιμάτι” της Λούτσας.

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ7 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

Πρέβεζα και Πάργα  “παρουσιάστηκαν” στο τηλεοπτικό κοινό της Ρουμανίας   H ακτογραμμή της Ηπείρου και συγκεκριμένα η Πρέβεζα και η...

Δημος Παργας1 month ago

28η Οκτωβρίου: Τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ στον Δήμο Πάργας

Ο Δήμος Πάργας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την...

Δημος Παργας2 months ago

ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ Ο πρώτος που κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Ένα ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο νυν δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς με την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο στις εκλογές...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Αχιλλέας Δημάκος: Είμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα για το συμφέρον του τόπου μας.

Αγαπητοί συμπατριώτες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή και ευκαιρία που μου δώσατε να σας εκπροσωπήσω στο...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: ΕΔΩ οι σταυροί των υποψηφίων 2023

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Ρουμάνοι ξάφρισαν κοσμηματοπωλείο στην Πάργα στις 20 Αυγούστου

Παριστάνοντας τους πελάτες αποσπούσαν την προσοχή των υπαλλήλων σε κοσμηματοπωλεία περιοχών της Ηπείρου δυο ζευγάρια Ρουμάνων, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δυο κλοπών που είχαν γίνει κατά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ