Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

10 μέρη που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε

Published

on

Ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένες τεχνολογικά είναι οι πόλεις που ζείτε, δεν σας έρχεται κάποια στιγμή η διάθεση να τα παρατήσετε όλα και να σηκωθείτε να φύγετε για το πιο παράξενο αλλά και απόμακρο προορισμό; Δεν  υπάρχουν φορές που νιώθετε το άγχος να σας πνίγει, την βουή της πόλης να σας κουράζει τα αυτιά, την ανάγκη να ξεφύγετε από όλους και από τα πάντα;

Οι άνθρωποι έχουμε καταστρέψει τον πλανήτη μας σε σημείο που ίσως και να μην χωράει επισκευές. Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμη όμορφα βουνά, λίμνες μπλε νερά, υπέροχοι ωκεανοί με υπέροχα νησιά. Ο πλανήτης μας έχει πολλά μέρη που κόβουν την ανάσα και προκαλούν δέος. Τοπία που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσετε με επιτυχία την απόδραση σας από την καθημερινότητα.

Στο dinfo.gr μαζέψαμε και θα σας παρουσιάσουμε τα 10 πιο εντυπωσιακά μέρη του κόσμου, αν και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι «η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή». Αν θέλετε να μεγαλώσει η λίστα των υποψήφιων για επίσκεψη τοποθεσιών, απλά αφήστε σχόλιο με την δική σας πρόταση..

 

1. Το φαράγγι της Αντιλόπης, ΗΠΑ

Antelope Canyon, ΗΠΑ

 

Antelope Canyon, ΗΠΑ

 

Antelope Canyon, ΗΠΑ

 

Antelope Canyon, ΗΠΑ

Το φαράγγι της Αντιλόπης (Antelope Canyon), βρίσκεται στην γη των Ινδιάνων Navajo στο Page της Arizona. Στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με έναν όμορφο  ζωγραφικό πίνακα και λιγότερο με βράχια. Είναι το φαράγγι με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Αμερική μετά το Grand Canyon και όχι άδικα!

Οι απίστευτες πτυχώσεις των βράχων γίνονται πιο εντυπωσιακές το μεσημέρι. Τότε οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στα βράχια και τα χρωματίζουν με όλες τις αποχρώσεις του ερυθρού φάσματος. Ένα μοναδικό υπερθέαμα!

 

 

2. Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη

Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη

 

Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη

 

Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη

 

Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη

 

Τα νησιά Phi Phi βρίσκονται στην Ταϊλάνδη, μεταξύ του μεγάλου νησιού Πουκέτ και της δυτικής ακτής Andaman. Εντυπωσιακές παραλίες, εκπληκτικά πετρώματα και ζωηρά γαλαζοπράσινα νερά γεμάτα με πολύχρωμα θαλάσσια ψάρια. Ίσως ότι πιο κοντινό στον Παράδεισο!

 

 

3. Μάτσου Πίτσου, Περού

Machu Picchu, Περού

 

Machu Picchu, Περού

 

Machu Picchu, Περού

Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου στο νότιο Περού είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα, που χάθηκε με απότομο τρόπο και που η εξέλιξη του ήταν και θα παραμείνει θέμα συζήτησης.

Βρίσκεται 2.430 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, στη μέση ενός τροπικού δάσους στο βουνό, σε ένα εξαιρετικά όμορφο περιβάλλον. Ιδανικός προορισμός αν θέλετε να προσθέσετε και μια δόση μυστήριο στην απόδραση σας.

 

 

4. Το Μέγα Σινικό Τείχος

Μέγα Σινικό Τείχος

 

Μέγα Σινικό Τείχος

 

Μέγα Σινικό Τείχος

 

Μέγα Σινικό Τείχος

Το Σινικό τείχος, είναι μια κινεζική οχύρωση που χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές από τις μογγολικές και τουρκικές φυλές. Το τείχος εκτείνεται σε μήκος 8.851,8 χλμ, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.

Το 1938 ο Χαλιμπάρτον Ρίτσαρντ στο δεύτερο βιβλίο των θαυμάτων έγραψε ότι το τείχος είναι το μόνο ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι ορατό από τη Σελήνη. Αυτός ο μύθος έχει διαδοθεί ευρέως, και έχει γίνει ένας από τους γνωστότερους αστικούς μύθους, ενώ μερικές φορές έχει γραφτεί ακόμα και σε σχολικά εγχειρίδια.

Σχετικά πρόσφατα όμως ο Ληρόι Τσιάο, ένας κινεζο-αμερικανός αστροναύτης, δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα της Κίνας ότι φωτογραφίες που λήφθηκαν από διεθνή διαστημικό σταθμό φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι το Σινικό τείχος μπορεί τελικά να γίνει ορατό με γυμνό μάτι υπό ορισμένους ευνοϊκούς όρους και εάν κανείς ξέρει ακριβώς πού να κοιτάξει.

 

 

5. Πέτρα Ιορδανίας

Πέτρα Ιορδανίας

 

Πέτρα Ιορδανίας

 

Πέτρα Ιορδανίας

 

Πέτρα Ιορδανίας

 

 

Πέτρα Ιορδανίας

Η αρχαία πόλη της Πέτρας θεωρείται ένας από τους εθνικούς θησαυρούς και το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Ιορδανίας. Η Πέτρα βρίσκεται περίπου 3 ώρες νότια του Αμμάν και αποτελεί την κληρονομιά των Ναβαταίων, ενός πολυμήχανου Αραβικού λαού, που είναι εγκαταστημένος στη Νότια Ιορδανία για περισσότερα από 2.000 χρόνια .

Αυτό που κάνει την Πέτρα ιδιαίτερα ελκυστική είναι η θέση της, που τη βρίσκουμε στο βάθος ενός στενού φαραγγιού χαραγμένου μέσα στην έρημο. Από την είσοδο ο επισκέπτης διασχίζει ένα εντυπωσιακό φαράγγι) μια απέραντη χαράδρα μήκους ενός χιλιομέτρου χωμένη μέσα στους χρωματιστούς θεόρατους βράχους που φθάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα ύψος. φτιαγμένους από την πολύχρωμη άμμο της ερήμου.

 

 

6. Το εθνικό πάρκο Plitvice Lakes, Κροατία

Plitvice Lakes, Κροατία

 

Plitvice Lakes, Κροατία

 

Plitvice Lakes, Κροατία

 

Plitvice Lakes, Κροατία

 

Βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Lika της Κροατίας και κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης πλήθους τουριστών. Το πάρκο είναι περιτριγυρισμένο από τα βουνά Plješevica, Mala Kapela και Medveđak, τα οποία αποτελούν μέρος των Δειναρικών Άλπεων.

Οι 16 καταρράκτες τροφοδοτούν συνεχώς με νερό τις λίμνες του πάρκου οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικό υψόμετρο η κάθε μία. Ο μεγαλύτερος καταρράκτης φτάνει σε ύψος τα 70 μέτρα.

Οι λίμνες είναι γνωστές για τον χρώματα τους, που κυμαίνονται από γαλάζιο σε πράσινο, γκρι ή μπλε. Τα χρώματα αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με την ποσότητα των ορυκτών ή οργανισμών στο νερό και τη γωνία του φωτός του ήλιου.

Από το 1979 η περιοχή Lika έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO.

 

 

7. Preikestolen, Νορβηγία

Preikestolen, Νορβηγία

 

Preikestolen, Νορβηγία

 

Preikestolen, Νορβηγία

 

Preikestolen, Νορβηγία

 

Το Preikestolen, ή «άμβωνας του κήρυκα» βρίσκεται στην περιοχή Forsand της Νορβηγίας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο βράχο, η κορυφή του οποίου είναι σχεδόν επίπεδη σχηματίζοντας ένα είδος φυσικής εξέδρας σε ύψος 604 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Το ύψος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο βράχος είναι σχεδόν κατακόρυφος, προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα!

Η μοναδική πρόσβαση στο σημείο είναι ένα μονοπάτι μήκους 3.800 μέτρων ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια.

 

 

8. Pamukkale, Τουρκία

Pamukkale, Τουρκία

 

Pamukkale, Τουρκία

 

Pamukkale, Τουρκία

 

Pamukkale

 

Pamukkale στα Τουρκικά σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι» ένα όνομα που δεν απομακρύνεται πολύ από την πραγματικότητα. Είναι μια φυσική τοποθεσία στην επαρχία Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Η περιοχή είναι γνωστή γιατί περιέχει ιαματικές πηγές αλλά και μεγάλες ποσότητες τραβερτίνη (είδος ασβεστόλιθου) που δίνει ένα κατάλευκο χρώμα στις μεγάλες βραχώδης επιφάνειες.

 

 

9. The Wave, Αριζόνα

The Wave, Αριζόνα

 

The Wave, Αριζόνα

 

The Wave, Αριζόνα

 

The Wave, Αριζόνα

 

Το Wave είναι ένα σχηματισμός πετρωμάτων ψαμμίτη  που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κοντά στην Αριζόνα και την Γιούτα. Περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια πριν, η περιοχή αυτή ήταν μια αμμώδη έρημο, όπου τεράστιες αμμοθίνες μετανάστευσαν λόγω των εποχικών ανέμων.

Οι επιστήμονες που μελετούν το φαινόμενο  λένε ότι οι παλιές  αμμοθίνες μετατράπηκαν σε σκληρό συμπαγή βράχο κατά τη διάρκεια των αιώνων, ασβεστοποιημένος σε κάθετα και οριζόντια επίπεδα. Η διάβρωση από τον άνεμο και τη βροχή συνέβαλε στην δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού φαινομένου.

 

 

10. Ισλανδία

Ισλανδία

Ισλανδία

 

Ισλανδία

 

Ισλανδία

 

Ισλανδία

 

Η τελευταία πρόταση των συντακτών του dinfo.gr δεν είναι απλά μια τοποθεσία αλλά μια ολόκληρη χώρα! Μια χώρα που η αλήθεια είναι ταλαιπώρησε αρκετούς επιβάτες αεροπορικών εταιρειών κατά καιρούς. Αλλά δεν παύει να είναι πολύ όμορφη!

Φωτιά και Πάγος σε έναν πανέμορφο συνδιασμό στο νησί των άκρων, όπου μερικοί από τους μεγαλύτερους παγετώνες της Ευρώπης επιβιώνουν παρέα με μερικά από τα πιο καυτά ηφαίστεια. Κάθε εποχή έχει την δική της μοναδική γοητεία και υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα, να ανακαλύψετε την ομορφιά και να γοητευτείτε από τη φρεσκάδα και τα χρώματα της φύσης…

πηγή http://www.dinfo.gr/?p=47460#ixzz1ZjzprzCc

Comments

Η εφημεριδα της Παργας

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ7 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ3 days ago

Νεα μαρμάρινη βρύση με το όνομα του Βασιλείου Βασιλά έξω από τον Άγιο Δημήτριο

ΒΡΥΣΗ ΒΑΣ. ΒΑΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γράφει ο Σπ. Νούσης πρόεδρος του κληροδοτήματος Β. Ε. ΒΑΣΙΛΑΣ Aκολουθήστε μας στο...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

Πρέβεζα και Πάργα  “παρουσιάστηκαν” στο τηλεοπτικό κοινό της Ρουμανίας   Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα...

Δημος Παργας1 month ago

28η Οκτωβρίου: Τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ στον Δήμο Πάργας

Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Πάργας Ο Δήμος Πάργας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα...

Δημος Παργας2 months ago

ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ Ο πρώτος που κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Ένα ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο νυν δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς με την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο στις εκλογές...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Αχιλλέας Δημάκος: Είμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα για το συμφέρον του τόπου μας.

Αγαπητοί συμπατριώτες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή και ευκαιρία που μου δώσατε να σας εκπροσωπήσω στο...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: ΕΔΩ οι σταυροί των υποψηφίων 2023

Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Πάργας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ