Connect with us

ΕΡΕΥΝΕΣ

Το πετρέλαιο της Ελλάδας που δεν υπήρχε και ξαφνικά όλοι ενδιαφέρονται να το πάρουν…

 


Πριν έναν χρόνο (αλλά και μέχρι σήμερα) κάποιοι που είχαν αποστηθίσει την “Παγκαλιάδα” τολμούσαν να χαρακτηρίζουν ως γραφικούς όλους εκείνους που αναφερόντουσαν στην πολύ σοβαρή πιθανότητα ύπαρξης εντός της Ελληνικής Επικράτειας (ηπειρωτικής και θαλάσσιας) μεγάλων ενεργειακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αλλά και φυσικού αερίου. Βέβαια, σήμερα το γεγονός είναι πως αίφνης εμφανίστηκαν εταιρείες από πολλά κράτη, οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο κυνήγι της εξόρυξης Ελληνικού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

Οι οπαδοί της “Παγκαλιάδας” ψελλίζουν διάφορα, αλλά τόσο οι επιστημονικές έρευνες, όσο και οι ενεργειακοί χάρτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τους έχουν στερήσει την μάσκα της σοβαρότητας και έχουν αποκαλύψει -αν όχι την γελοιότητα- την σκοπιμότητα του “αγώνα” που έκαναν για να εξαφανίσουν από το μυαλό των Ελλήνων το λογικό συμπέρασμα, δηλαδή ότι όλα όσα συμβαίνουν (αλλά και θα συμβούν) εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών, γίνονται προκειμένου κάποιοι να υφαρπάξουν τον εθνικό πλούτο, ο οποίος φέρεται να είναι πολλαπλάσιος του φερόμενου χρέους της Ελλάδας.

Με απλά λόγια, οι αβανταδόροι των διεθνών κεφαλαίων έχουν απωλέσει πλέον το δικαίωμα να ομιλούν και να προσπαθούν -έστω και δια της πλαγίας οδού- να ενσπείρουν αμφιβολίες τόσο για το έγκλημα που διαπράττεται ες βάρος της Ελλάδας, όσο και για το κίνητρο που οδήγησε σε αυτό.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως Ισραηλινή πολυεθνική ενδιαφέρεται για το Ιόνιο και την Κρήτη… Πρόκειται για εταιρεία συνδεδεμένη με την «Noble Energy», που «τρυπάει» σε Ισραήλ και Κύπρο. Έτσι, νέους κρίκους στην αλυσίδα της ελληνικής εμπλοκής στους ανταγωνισμούς για τις ενεργειακές πηγές στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτει η είδηση ότι τις επόμενες μέρες φτάνουν στην Αθήνα για επαφές με τις ελληνικές αρχές στελέχη της ισραηλινής εταιρείας «Anver Oil Exploration», μέλους του ομίλου «Delek», που μετέχει στην κοινοπραξία εκμετάλλευσης του ισραηλινού κοιτάσματος φυσικού αερίου «Λεβιάθαν». Η επίσκεψη επιβεβαιώνει το ισραηλινό ενδιαφέρον για πιθανολογούμενα ενεργειακά αποθέματα στο θαλάσσιο χώρο της ελληνικής ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η συλλογή πληροφοριών και η πραγματοποίηση συζητήσεων για τα πιθανολογούμενα κοιτάσματα, κυρίως νότια της Κρήτης. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εν λόγω ισραηλινή εταιρεία, έχει εκδηλώσει ανεπίσημα ενδιαφέρον να μελετήσει τη συγκεκριμένη περιοχή, που θεωρείται ότι έχει ανάλογα γεωλογικά χαρακτηριστικά με τις περιοχές του βυθού της Αν. Μεσογείου, όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα υδρογονανθράκων και συγκεκριμένα με τη λεκάνη του «Λεβαντινίου», που περιλαμβάνει το ισραηλινό κοίτασμα «Λεβιάθαν» και το κυπριακό κοίτασμα «Αφροδίτη».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης η «Διεθνής Πρόσκληση» (υπ’ αριθμ. C 353/ 3.12.2011) εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, για συμμετοχή σε σεισμικές ερευνητικές εργασίες απόκτησης δεδομένων μη αποκλειστικής χρήσης εντός της θαλάσσιας ζώνης στη Δυτική και Νότια Ελλάδα. Με βάση τις σεισμικές έρευνες και τα δεδομένα που θα προκύψουν, θα ακολουθήσει μέσα στο 2012 η διαδικασία των αδειοδοτήσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε 10-15 θαλάσσια οικόπεδα (blocks) του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης. Προωθείται επίσης με τη μέθοδο του «Open Door» η προκήρυξη 3 διεθνών διαγωνισμών εκμετάλλευσης και εξόρυξης υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό Κόλπο, στα Ιωάννινα και στο Κατάκολο…

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η περιοχή νότια της Κρήτης διαθέτει τεράστια λεία για τις πολυεθνικές της Ενέργειας, καθώς το πιθανό δυναμικό της αγγίζει τα 20 τρισ. κυβικά μέτρα αερίου, όταν σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο (Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος) τα αποδεδειγμένα κοιτάσματα είναι 2,7 τρισ. κυβικά μέτρα και τα συνολικά αποδεδειγμένα αποθέματα της Ρωσίας φτάνουν τα 47 τρισ. κ.μ. Δηλαδή, μόνο με το κοίτασμα της Κρήτης, η Ελλάδα γίνεται η πλουσιότερη ενεργειακά και η ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης, αφού θα πουλάει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται η ευρωπαϊκή βιομηχανία και τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Αναλυτική ενημέρωση για τα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου αλλά και του ορυκτού πλούτου της χώρας,έκανε ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

Για τα τρία κοιτάσματα που θα γίνει άμεσα διεθνής διαγωνισμός, είπε:

– Στον Πατραϊκο η εκτίμηση είναι για αποθέματα 200 εκατομμυρίων βαρελιών που αντιστοιχούν σχεδόν σε δύο «Πρίνους»,

– Για εκείνο των Ιωαννίνων «είναι πιθανόν να υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις», όπως και γι’ αυτό στο Κατάκολο όπου νεότερες ενδείξεις πιθανολογούν μεγαλύτερο κοίτασμα.

Ανεφερε ότι από τους 100 χώρους που υπάρχουν ενδείξεις για κοιτάσματα, έχουν διερευνηθεί οι 30 και οι 7 απ’ αυτούς έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οι χάρτες που παρουσιάζει το Onalert προέρχονται απ΄ αυτή την ενημέρωση και είναι αποκαλυπτικοί για το τι υπάρχει στον Ελλαδικό χώρο. Υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές χώρες και εταιρείες του εξωτερικού.


Οι περιοχές όπου έχουν γίνει ήδη οι σεισμικές έρευνες

Με τις κόκκινες βούλες έχουν σημειωθεί οι διάφορες χώρες, από τις οποίες ήδη εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες.
Οι περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης οι οποίες θα ερευνηθούν άμεσα
Πληροφορίες από Ριζοσπάστη και OnAlert

Η εφημεριδα της Παργας

April 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ3 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ16 hours ago

Διακοπή ρεύματος αύριο 19/4 στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής 19/4/2024 9:30:00 πμ 19/4/2024 11:30:00...

ΠΑΡΓΑ4 days ago

15 Απριλίου 1819: Μια ημερομηνία χαραγμένη στην ψυχή και στην ιστορία της Πάργας.

 Η μέρα που οι κάτοικοι της γραφικής κωμόπολης, με πνεύμα ανυποταξίας και καρδιά γεμάτη πίκρα, εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Την παρακάτω ενημέρωση κάνει η ΔΕΔΔΗΕ: ⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Ασταμάτητοι οι μαθητές του Γυμνασίου Πάργας – Σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες στην Πρέβεζα

Ξεχωριστές διακρίσεις έλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Πάργας στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας την Πέμπτη 28...

Δημος Παργας3 weeks ago

Χωρίς εμπόδια η επένδυση στο Κλιμάτι: Συμφωνία Δήμου Πάργας και G&K INVESTMENT GROUP για την υλοποίηση του project

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Δήμος  σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρία «G&K INVESTMENT GROUP Α.Ε.», διασφαλίζοντας...

Δημος Παργας3 weeks ago

Εθελοντικός καθαρισμός Κάστρου Πάργας από τον Δήμο

Με πρωτοβουλία του Δήμου και της Κοινότητας Πάργας ξεκίνησε ο εθελοντικός καθαρισμός του Ενετικού Κάστρου της Πάργας που αποτελεί ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ