Connect with us

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψάχνετε για κατοικίδιο? Ανοίξτε την αγκαλια σας και σώστε ένα αδέσποτο

Published

on

anagno•       Πριν αποφασίσεις να πάρεις σκύλο ή γάτα, κάνε μια έρευνα.  Μίλα με τον κτηνίατρο της περιοχής σου, με έναν εκπαιδευτή, με την φιλοζωική της γειτονιάς σου.  Μάθε τις ανάγκες του ζώου και σκέψου λογικά.  Μπορείς να  ανταπεξέλθεις?  Τα κουταβάκια, τα γατάκια είναι χαριτωμένα, αλλά χρειάζονται συνεχή φροντίδα και κάποια στιγμή μεγαλώνουν.  Τα ζώα δεν προορίζονται για δώρα ούτε για παιχνίδια.  Είναι ευθύνη ζωής , ένας σύντροφος που θα βασίζεται σε σένα για τουλάχιστον 10 χρόνια.
•       Πριν αγοράσεις, σκέψου!!!  επισκέψου το site της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης και δες τα ζώα που ψάχνουν για σπίτι.  Υπάρχουν εκατοντάδες ζώα που περιμένουν να βρεθεί μια οικογένεια.  Δεν αποκλείεται εκεί να βρίσκεται το φιλαράκι σου.  Δώσε του μια ευκαιρία!!!
•       Δώσε την ευκαιρία σε ένα ενήλικο ζώο,  σε ένα ζώο με αναπηρία, σε ένα ζώο που δεν είναι καθαρόαιμο.  Δώσε την ευκαιρία σε ένα μαύρο σκύλο ή σε ένα μαύρο γατούλι.      Δεν θα σε αγαπήσει λιγότερο και θα σε ευγνωμονεί για πάντα.
•       Μην συμβάλλεις στην διαιώνιση του παράνομου εμπορίου ζώων.  Ενημερώσου για τα παράνομα εκτροφεία/κολαστήρια, τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί και την κατάληξη των ζώων που εκτρέφουν. Με το να αγορασεις το κουταβι της βιτρίνας, το γατάκι από το παράνομο παζάρι ή τον παράνομο εκτροφέα απλα βοηθάς στο να συνεχίζεται το βασανιστήριο των ζώων αυτών
•       Ακόμη και αν ο τρόπος ζωής σου δεν σου επιτρέπει να έχεις δικό σου κατοικίδιο μπορείς να απολαύσεις τα χάδια και την αγάπη ενός σκύλου ή μιας γάτας αναλαμβάνοντας την προσωρινή φιλοξενία ενός αδέσποτου  ή προσφέροντας εθελοντική εργασία στην Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης ή στο κοντινότερο σωματείο της περιοχή σου.

Δείτε στα παρακάτω link τα ζώα που ψάχνουν για σπίτι.  Ακόμη και αν η Ηλιούπολη σας πέφτει μακριά απευθυνθειτε στο φιλοζωικό σωματείο ή το καταφύγιο της περιοχής σας.  Υπάρχουν χιλιάδες υπέροχα πλάσματα που περιμένουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο

Νιαουρίτσες διαθέσιμες για υιοθεσία:
Είναι πανέμορφες, ειναι ναζιάρες, είναι χαδιάρες, είναι μοναδικές. Είναι οι υπέροχες Νιαουρίτσες της ΖΕΗ που ψάχνουν την παντοτινή τους οικογένεια.
Δείτε τις καταπληκτικές γατούλες μας εδώ.
Μπορείτε να τις βοηθήσετε να βρουν μια καταπληκτική οικογένεια κάνοντας μια απλή κοινοποίηση σε γνωστούς και φίλους!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.432859452151.219380.353427217151&type=3

Μουσουδάκια διαθέσιμα για υιοθεσία:
Υπέροχα φατσάκια, αξιολάτρευτες μουσούδες που ψάχνουν την παντοτινή τους οικογένεια. Δώστε τους μια ευκαιρία να σας δείξουν την αγάπη τους.
Τα σκυλάκια της ΖΕΗ θα τα βρειτε στο παρακάτω link.
Μπορείτε να τα βοηθήσετε να βρουν ένα καλό σπιτι κάνοντας απλά μια κοινοποίηση σε γνωστούς και φίλους!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.353436062151.189642.353427217151&type=3anagno

ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκπαιδευτικοί Πρέβεζας ζητούν μόνιμο προσωπικό καθαριότητας

Published

on

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματά του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών κτιρίων. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικοί είναι οι εργαζόμενοι που φροντίζουν καθημερινά με δυσκολίες και πενιχρά μέσα την υγιεινή των σχολείων, εκεί όπου εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας βρισκόμαστε καθημερινά.

Καταγγέλλουμε με τη σειρά μας την κυβέρνηση, καθώς και τις προηγούμενες γιατί έχουν σοβαρή ευθύνη για τη μείωση των κονδυλίων που δίνονται για τη σχολική καθαριότητα ενώ εκατομμύρια δίνονται απλόχερα σε επιχειρηματικούς ομίλους και στην πολεμική οικονομία.

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας που επικρατεί με τους εργαζόμενους να προσλαμβάνονται Σεπτέμβριο (οριακά κάποιες φορές με τον αγιασμό…) και να απολύονται τον Ιούνιο με τη λήξη της σχολικής χρονιάς αφήνοντάς τους με τα ψίχουλα  και τις προπληρωμένες κάρτες  της ΔΥΠΑ και με τις δημοτικές αρχές να μη διεκδικούν τη μονιμοποίηση των ανθρώπων που εργάζονται χρόνια ολόκληρα στα σχολεία μας και τα στηρίζουν. 

Η  απαίτησή μας να έχουμε καθαρά σχολεία, σύγχρονο και υγιεινό εργασιακό περιβάλλον, αφορά εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και καθαρίστριες, είναι κοινή υπόθεση όπως είναι κοινός και ο αγώνας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους  για μόνιμη και σταθερή δουλειά και διεκδικούμε μαζί τους να ικανοποιηθούν όλα τα  δίκαια αιτήματά τους.

Απαιτούμε:

  • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου σε όλα ανεξαρτήτως τα σχολεία από την πρωινή προσέλευση μέχρι και το σχόλασμα των μαθημάτων (και των Ολοήμερων τμημάτων). Μόνο έτσι μπορούμε να στηρίξουμε ολόπλευρα την υγιεινή των παιδιών με βάση την ηλικία και τις ανάγκες που διαμορφώνονται.

  • Αύξηση του αριθμού των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού καθαρισμού των σχολικών μονάδων με βάση τις ανάγκες αλλά και τη φροντίδα για αντικατάσταση των αδειούχων καθαριστών/στριών στα σχολεία τους τις ημέρες που αυτοί/ές απουσιάζουν με άδεια.

  • Άμεση μετατροπή των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας από μερικής απασχόλησης σε πλήρες ωράριο.

   Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση, τους πολέμους και τα κέρδη τους. Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος.

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Εγνατία οδός: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη ασάφεια

Published

on

Η σημερινή τραγωδία στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα της Δωδώνης, με δύο νεκρούς και τραυματίες, δεν επιτρέπει εύκολες κουβέντες ούτε βιαστικά συμπεράσματα. Όσο η διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη, κανείς δεν μπορεί να μιλά με βεβαιότητα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Αυτό είναι έργο των αρμόδιων αρχών και μόνο.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένει εκτός συζήτησης η συνολική εικόνα του δρόμου. Γιατί το ζήτημα δεν αφορά μόνο το σημερινό δυστύχημα. Αφορά και το κλίμα που έχει ήδη διαμορφωθεί γύρω από την Εγνατία στην Ήπειρο: κλειστές λωρίδες, περιορισμοί σε σειρά σηράγγων, έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες και παρατάσεις που φτάνουν έως το τέλος Αυγούστου. Η ίδια η ΕΡΤ κατέγραψε ότι στην Ήπειρο σημαντικό τμήμα του άξονα λειτουργεί με μία μόνο λωρίδα, ενώ οι αντιδράσεις συνδέονται και με την αίσθηση ότι δεν υπάρχει πάντοτε καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς εκτελείται και πότε ολοκληρώνεται.

Για τον οδηγό, η καθημερινή εμπειρία δεν είναι καθόλου ευχάριστη: χαμηλότερες ταχύτητες, καθυστερήσεις, μεγαλύτερη κόπωση, εκνευρισμός και συνεχής προσαρμογή σε συνθήκες που αλλάζουν από σημείο σε σημείο. Και όταν σε αυτά προστίθενται βαρέα οχήματα, στενώματα της κυκλοφορίας και η ψυχολογική πίεση να μη μείνει κανείς «κολλημένος» πίσω από μια νταλίκα λίγο πριν από μονολωρίδα, είναι προφανές ότι το περιβάλλον οδήγησης γίνεται πιο απαιτητικό. Αυτό δεν αποτελεί από μόνο του πόρισμα για το σημερινό δυστύχημα. Αποτελεί, όμως, μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοείται.

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν αμφισβητεί την ανάγκη αναβάθμισης. Το αντίθετο. Έχει ήδη αναφερθεί επισήμως ότι 69 σήραγγες άνω των 500 μέτρων χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις για να ανταποκριθούν στις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας και να λάβουν την αναγκαία πιστοποίηση. Το ίδιο το Υπουργείο εξετάζει σενάρια αμφίδρομής και περιορισμών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις χωρίς πλήρη αποκλεισμό της Εγνατίας. Αν, λοιπόν, απαιτούνται έλεγχοι, τεχνικές παρεμβάσεις και σοβαρή προετοιμασία, αυτά πρέπει να προχωρήσουν χωρίς εκπτώσεις. Ακριβώς γι’ αυτό, όμως, η κοινωνία δικαιούται κάτι περισσότερο από γενικές αναφορές στην ασφάλεια. Δικαιούται σαφές σχέδιο, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τακτική, υπεύθυνη ενημέρωση.

Η σημασία της Εγνατίας υπερβαίνει κατά πολύ την ταλαιπωρία μιας απλής καθημερινής μετακίνησης. Είναι ο δρόμος που ξεκινά από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και διατρέχει την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Είναι κρίσιμος άξονας για τις μεταφορές, το εμπόριο, τη διακίνηση προϊόντων, την εφοδιαστική αλυσίδα και τον τουρισμό. Και ακριβώς γι’ αυτό, ενόψει της θερινής περιόδου, το ερώτημα γίνεται ακόμη πιο πιεστικό: μπορεί ένας τόσο σημαντικός δρόμος να μπαίνει στους πιο απαιτητικούς μήνες του χρόνου με τόσο μεγάλη εκκρεμότητα στην εικόνα που παρουσιάζει;

Από τα τέλη Δεκεμβρίου 2025 η Εγνατία λειτουργεί πλέον σε καθεστώς 35ετούς παραχώρησης, από το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ–Egis, με πρόβλεψη σημαντικών επενδύσεων ανάταξης και βαριάς συντήρησης. Αυτό δεν μειώνει την ανάγκη λογοδοσίας. Την αυξάνει. Γιατί όταν αλλάζει το μοντέλο διαχείρισης ενός τόσο κρίσιμου οδικού άξονα, ο πολίτης περιμένει όχι μόνο δεσμεύσεις, αλλά και ορατή πρόοδο.

Η Ήπειρος δεν ζητά χάρη. Ζητά το αυτονόητο. Έναν δρόμο ασφαλή και λειτουργικό, αλλά και μια διαχείριση που να χαρακτηρίζεται από καθαρό σχέδιο, συνέπεια και υπεύθυνη ενημέρωση. Και μετά τη σημερινή τραγωδία, το αίτημα αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό: λιγότερη ασάφεια, περισσότερη καθαρότητα, περισσότερη ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

Σωτήρης Γιάκης
Χειρουργός Οδοντίατρος

 

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γ.Σ.Ε.Ε. Η ακρίβεια στο Θεό Οι μισθοί στα Τάρταρα

Published

on

Την ώρα που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος διαβίωσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση μόλις 40 ευρώ στον κατώτατο μισθό.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι μια τέτοια περιορισμένη αύξηση δεν μπορεί να αντισταθμίσει την υποχώρηση της πραγματικής αγοραστικής δύναμης, καθώς οι συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, ενέργεια και στέγαση εξακολουθούν να πιέζουν σοβαρά τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Τα στοιχεία των μελετών του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ καταγράφουν ότι μεγάλο ποσοστό εργαζομένων δυσκολεύεται να καλύψει τις βασικές ανάγκες του μήνα, ενώ η Ελλάδα παραμένει χαμηλά στην κατάταξη της αγοραστικής δύναμης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκτίμηση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για το 2026 προσδιορίζει τον μηνιαίο ακαθάριστο κατώτατο μισθό αξιοπρεπούς διαβίωσης στα 1052 ευρώ μεικτά.

Η Συνομοσπονδία τονίζει για ακόμη μία φορά ότι ο καθορισμός του κατώτατου μισθού μέσω μονομερών κυβερνητικών αποφάσεων, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Η μόνη ουσιαστική θεσμική διαδικασία παραμένει η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς η πρόσφατη κοινωνική συμφωνία απέδειξε ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συνεννόηση των κοινωνικών εταίρων.

Μόνο μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί ο καθορισμός του κατώτατου μισθού να γίνεται με τρόπο δίκαιο και βιώσιμο, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς αποδοχές και όρους απασχόλησης για τους εργαζόμενους.

Continue Reading

Η εφημεριδα της Παργας

April 2026
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 years ago

Η ζώνη του Κόκκορη έσφιξε τον Πήγασο και έστειλε την Πάργα στην 3η θέση!

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Ανέφικτη στις παρούσες συνθήκες η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάργας σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: το 60% των καταλυμάτων θα ανοίξουν το Πάσχα

ΑΓΙΑ3 days ago

Υπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα

  Κείμενο υπογραφών πολιτών ενάντια στα «αιολικά πάρκα» ισχύος 84 (2Χ42)MW στις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ» της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου...

ΑΓΙΑ3 weeks ago

Μαζική συνέλευση στην Αγιά κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Μαζική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Πάργας με θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο χωριό. Η συνέλευση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού...

Δημος Παργας4 weeks ago

Κάλεσμα προς τον κ. Γκούμα για δημόσια συγγνώμη και αποκατάσταση

Σχετικά με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του κ. Γκούμα, ο οποίος άλλωστε τους συνηθίζει, περί δήθεν ψευδών...

ΑΠΟΨΕΙΣ4 weeks ago

Ανακοίνωση της παράταξης «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ» για πρόγραμμα INTERREG στον Δήμο Πάργας

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Μαρτίου 2026 εξέδωσε η παράταξη «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ». Σύμφωνα με...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 weeks ago

Αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα τη Δευτέρα 17:00 στην Πάργα

Τη Δευτέρα η ομάδα μας αντιμετωπίζει σε φιλικό παιχνίδι τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας. Ο αγώνας έχει...

ανεμογεννήτριες στην Αγιά ανεμογεννήτριες στην Αγιά
ΑΓΙΑ1 month ago

«Όχι» του Δήμου Πάργας στη μελέτη για ανεμογεννήτριες στην Αγιά

Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας γνωμοδότησε αρνητικά στη μελέτη περιβάλλοντος για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση Περίβλεπτον, στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ