Connect with us

  Netflix & Spotify Premium

1.92/Μήνα 

70% φθηνότερα

ΕΡΕΥΝΕΣ

Πώς να προστατέψετε τα χρήματά σας από μια χρεοκοπία…

Published

on

 καταθεσεις

1) Πώς να προστατέψετε τα χρήματά σας από μια χρεοκοπία…

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να ελέγξει τη χρεοκοπία και καταρρεύσει τους προσεχείς μήνες; Αρκούν οι «πατριωτικές» κορώνες για να εξασφαλίσουν τις ..
συντάξεις των γερόντων και τις οικονομίες μιας ζωής των ανθρώπων της εργασίας;

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

Σχεδόν βέβαιο είναι πως οι σοσιαλιστικές «κορώνες», από κοινού με τις  ψευδαισθήσεις  πως το προνόμιο  της εκτύπωσης κάποιου νομίσματος χωρίς αξία αρκεί για την ευημερία, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο χάος και ανέχεια. Τα είδαμε στη σοβιετία παλιότερα  και τα βλέπουμε στην Κορέα και τη Βενεζουέλα τα αποτελέσματα…

Οι ανόητοι ακροδεξιοί που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος με τις θεωρίες συνωμοσίας και τον λαϊκισμό τους, είναι πιθανότερο όταν βρεθούν προ της αδυναμίας να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις, να επιλέξουν να φύγουν προς τα μπρος, όπως έκανε το 1897 ο πομφόλυγας του λαϊκού πατριωτισμού Δηλιγιάννης ή η Χούντα το ’74 στην Κύπρο. Πάντα η ανοησία και κούφιος πατριωτισμός καταλήγουν σε εθνικές καταστροφές…

Τα  καταφύγια

Τα ασφαλή καταφύγια περιουσιακών στοιχείων ποικίλουν ανάλογα την συγκυρία και την εποχή.

Στις καλές εποχές τα ομόλογα εξασφαλίζουν υψηλές αποδόσεις και αποτελούν σίγουρες επενδύσεις. Οι καταθέσεις είναι σίγουρες αλλά γράφουν χαμηλά επιτόκια…

Τα ακίνητα κινδυνεύουν μόνο σε ειδικές συγκυρίες σαν αυτή που διανύουμε.

Ο χρυσός αποτελεί άριστη λύση για εποχές κρίσεων και πολέμων, αλλά δεν δίνει τόκους και μερίσματα, ενώ απαιτεί κόστος φύλαξης…

Πριν από μερικά χρόνια όταν κάποιος ήθελε να επαινέσει τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία μιας μετοχής την παρουσίαζε με ομόλογο. Οι καταθέσεις ήταν επίσης πολύ ασφαλείς. Οι τελευταίες γενιές στην Ελλάδα δεν είχαν γνωρίσει κάποια μεγάλη χρεοκοπία ή νομισματική αλλαγή όπως το κόψιμο του ενός κατοστάρικου στα δυο…

Για δεκαετίες στην Ελλάδα οι τράπεζες και οι μετοχές τους θεωρούνταν ο ασφαλέστερος τρόπος διαφύλαξης του αποταμιεύματος και συμμετοχής στην οικονομική πρόοδο της χώρας.

Καταθέσεις στην Ελλάδα

Οι καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες τυπικά  δεν κινδυνεύουν αν κρατικοποιηθούν οι τράπεζες. Κινδυνεύουν όμως  να μετατραπούν σε κάποιο εθνικό νόμισμα αν η χώρα εκδιωχτεί ή αποφασίσει οικειοθελώς να αποχωρίσει από το ευρώ. Αυτό σημαίνει πως με τα χρήματα που κάποιος σήμερα μπορεί να αγοράσει μια αγελάδα μετά θα αρκούν για να αγοράσει μερικές μπριζόλες για τα κάρβουνα…

Οι τόκοι των καταθέσεων φορολογούνται ήδη και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως ένα κράτος σε αδιέξοδο δεν θα φορολογήσει και τις καταθέσεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα κράτος κλεπτών και απατεώνων σαν το δικό μας, διοικούμενο από ανθρώπους που εισήλθαν στην πολιτική για να πλουτίσουν οι ίδιοι βολεύοντας και τους πελάτες τους.

Οι καταθέσεις που φυλάσσονται σε τραπεζική θυρίδα κινδυνεύουν από μια απόφαση του κράτους, οι θυρίδες να ανοίγουν μόνο με την παρουσία αρμόδιων κρατικών υπαλλήλων. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί αν επιστρέψουμε στη δραχμή…

Οι καταθέσεις στο σπίτι όμως  κινδυνεύουν από τους διαρρήκτες.

Άγνωστο είναι το τι θα συμβεί με τις καταθέσεις αν υπάρξει μια λύση  διπλού νομίσματος, όπως αναφέρουν κάποια σχέδια εσχάτως.

Επίσης ένα μελλοντικό δικτατορικό καθεστώς μπορεί να παραβιάσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες και να δημεύσει τις καταθέσεις μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία. Οι κομμουνιστικές επαναστάσεις το συνηθίζουν αυτό καθώς πιστεύουν πως ο θεσμός της ιδιοκτησίας είναι επιβλαβής για την προσωπικότητα των υπηκόων. Τους τις αφαιρούν λοιπόν προς όφελος των γραφειοκρατών του κόμματος.

Ένα καθεστώς επίσης μπορεί να δημεύσει την περιουσία κάποιου δια της πλαγίας, «κατασκευάζοντας» π.χ.  μια κατηγορία εναντίον του για φοροδιαφυγή…

Οι καταθέσεις εξασφαλίζουν επιτοκιακή απόδοση και το κεφάλαιο δεν κινδυνεύει από τις διακυμάνσεις των αγορών.

Καταθέσεις εξωτερικού

Οι καταθέσεις σε κάποιες χώρες του  εξωτερικού σε αυτή τη συγκυρία μοιάζουν περισσότερο ασφαλείς καθώς δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αφορούν την φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων και όχι την φορολόγηση των καταθέσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε π.χ.  να ζητήσει από Έλληνες πολίτες που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει, να πληρώσουν κάποιο πρόστιμο με την απειλή ίσως της κατάσχεσης άλλων περιουσιακών στοιχείων… Αυτό όμως για να γίνει θα χρειαστεί σημαντικές πολιτικές ανατροπές καθώς η πλειοψηφία αυτών που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα έσοδα, είναι στελέχη της διεφθαρμένης κομματοκρατίας.

Ομόλογα Ελληνικού δημοσίου

Προς το παρόν το «κούρεμα» είναι εθελοντικό και αυτό σημαίνει πως όποιος ιδιώτης δεν θέλει δεν «κουρεύεται». Αν αυτό αποτύχει όμως και πάμε σε ένα υποχρεωτικό «κούρεμα», τα ελληνικά ομόλογα θα χάσουν σημαντικό μέρος της αξίας τους, είτε τα κρατούν Έλληνες στα χέρια τους στην Ελλάδα, είτε ξένοι είτε Έλληνες στο εξωτερικό.

Ομόλογα ξένα κρατικά

Αν δεν χρεοκοπήσει η ξένη χώρα,  τα ομόλογα αυτά δεν κινδυνεύουν.  Τα πιο αξιόπιστα ομόλογα είναι τα Γερμανικά όσο το ευρώ είναι σκληρό και ο πληθωρισμός χαμηλός. Με υψηλότερο πληθωρισμό στο μέλλον, τα παλιά ομόλογα με χαμηλές αποδόσεις, θα υποστούν απώλεια αξίας στην δευτερογενή αγορά.

Γενικώς τα ομόλογα δεν αποτελούν καλή επένδυση σε περιβάλλον κρατικών χρεοκοπιών και υψηλού πληθωρισμού.

Τα αμερικάνικα ομόλογα στο βαθμό που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα χρέους με «κοπή» φρέσκου χρήματος δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα απώλειας κεφαλαίου, αλλά μόνο της πιθανής αρνητικής απόδοσης στο μέλλον αν ο πληθωρισμός ξεπεράσει τις ονομαστικές αποδόσεις.

Με τα αμερικάνικα ομόλογα ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα, αν αλλάξουν οι ΗΠΑ πολιτική και αντί της κοπής χρήματος αποφασίσουν να κάνουν αναδιάρθρωση του χρέους τους. Στην περίπτωση αυτή εσείς θα πάθετε τη ζημιά που σας αναλογεί,  ενώ η Κίνα μπορεί να επιστρέψει στη προ 20ετίας απομόνωσή της καθώς είναι πιθανό να εισέλθουμε σε μια περίοδο νέου προστατευτισμού.

Αν κάποιος διατηρεί ξένα ομόλογα σε ελληνική τράπεζα, μια μελλοντική αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να του κατασχέσει ή να τα δημεύσει μέσω υπέρμετρης φορολόγησης.

Χρυσός σε χαρτί

Με τον όρο χρυσός σε χαρτί εννοούμε την κατοχή μετοχών ή συμβολαίου παραγώγων ή αμοιβαίων με σημείο αναφοράς το κίτρινο μέταλλο.

Κανονικά κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει περιουσιακά στοιχεία  είτε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό βάσει διεθνών συμφωνιών.

Αν όμως μια μελλοντική κυβέρνηση αποφασίσει να δημεύσει τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών της μπορεί να το πετύχει μέσω φορολόγησης ή πλεκτανών με φορολογικές παραβάσεις.

Αν η μερίδα κατοχής των προϊόντων αυτών είναι στο εξωτερικό τότε μια ελληνική κυβέρνηση στο βαθμό που το γνωρίζει το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εκβιάσει με κατασχέσεις ή προσωπική φυλάκιση. Είναι ακραίο σενάριο που αφορά μόνο την περίπτωσης μια κομμουνιστικής δικτατορίας. Τότε όμως και αυτοί που δεν έχουν τίποτα στο εξωτερικό θα δραπετεύουν κολυμπώντας όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Χρυσός σε φυσική μορφή

Μιλάμε για χρυσό σε μπάρες ή νομίσματα. Είναι το πιο ασφαλές περιουσιακό στοιχείο ακόμη απέναντι και στο ενδεχόμενο κομμουνιστικής δικτατορίας που θέλει να κρατικοποιήσει τα πάντα.

Αν όμως φυλάγεται σε τραπεζική θυρίδα κινδυνεύει, καθώς ανά πάσα στιγμή η κυβέρνηση μπορεί να δώσει εντολή οι τραπεζικές θυρίδες να ανοίγουν με τη συνοδεία εφοριακού ή κρατικών υπαλλήλων που θα ελέγχουν το περιεχόμενο.

Ο χρυσός σε φυσική μορφή  όταν φυλάσσεται στο σπίτι κινδυνεύει από τους κλέφτες και μαζί με αυτόν κινδυνεύει και η ζωής σας.

Ο χρυσός δεν δίνει κάποια απόδοση, όπως π.χ. τα ομόλογα, οι καταθέσεις και οι μετοχές. Επίσης ακολουθεί μακροπρόθεσμους ανοδικούς και καθοδικούς κύκλους. Π.χ. όποιος αγόρασε χρυσό στα υψηλά του 1980 σε πραγματικές τιμές ακόμη δεν έχει πάρει τα λεφτά του πίσω, παρά την διπλάσια ονομαστική τιμή από τα υψηλά του ’80.

Μετοχές

Οι μετοχές ακολουθούν ανοδικούς και καθοδικούς μακροπρόθεσμους κύκλους γύρω από μια επίσης μεταβαλλόμενη πραγματική αξία της εταιρείας που αντιπροσωπεύουν, άλλοτε υπερβάλλοντας αυτής και άλλοτε υπολειπόμενες…

Μακροπρόθεσμα, με βάση τη στατιστική από τις μετοχές έχει κινδυνέψει κάποιος μόνο στις περιπτώσεις που η εταιρεία χρεοκοπήσει ή βγει από το χρηματιστήριο με δημόσια προσφορά.

Επίσης σε καθεστώτα κομμουνιστικών δικτατοριών οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κρατικοποιούνται, τα χρηματιστήρια κλείνουν και οι μετοχές όσο ήταν έντυπες έκαναν για ταπετσαρία. Τώρα ούτε γι’ αυτό…

Οι μετοχές αντιπροσωπεύουν επιχειρήσεις με πάγια και know how παραγωγής προϊόντων που έχουν αξία χρήσης και αξία ανάγκης από τους ανθρώπους. Όσο υπάρχουν οργανωμένες κοινωνίες οι άνθρωποι θα χρειάζονται προϊόντα τα οποία τα κατασκευάζουν οι επιχειρήσεις οι οποίες θα κερδίζουν από αυτά. Οι μετοχές είναι το μέσο συμμετοχής σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Οι μετοχές των εταιρειών που θα επιβιώσουν από την ελληνική κρίση της χρεοκοπίας θα βρουν την ευκαιρία να παράξουν κέρδη και να γράψουν υψηλές πάλι τιμές.

Από τις μετοχές κινδυνεύει όποιος τις αγοράσει ψηλότερα κατά την διάρκεια ενός καθοδικού κύκλου και τις πουλήσει ακόμη χαμηλότερα επειδή θα πανικοβληθεί.

Το κράτος μπορεί να φορολογήσει περισσότερο τα μερίσματα και τα κεφαλαιακά κέρδη από την αγοραπωλησία μετοχών.

Μετοχές στο εξωτερικό

Στις ΗΠΑ π.χ. για τους Αμερικάνους φορολογούνται τα κεφαλαιακά κέρδη, για τους κατοίκους εξωτερικού όχι.  Αν οι ΗΠΑ γίνουν κομμουνιστική δικτατορία, όπως η Κούβα, οι εταιρείες θα κρατικοποιηθούν και οι μετοχές δεν θα έχουν καμιά αξία.

Αν είστε Έλληνας και αγοράσετε ξένες μετοχές από μια τράπεζα της Ελβετίας, δεν κινδυνεύετε από τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Αν τις αγοράσετε από χρηματιστηριακή της Κύπρου κινδυνεύετε μόνο από ένα νέο Αττίλα, τις επιπλοκές μια επιστροφής της Κύπρου στο εθνικό της νόμισμα ή τη συνεργασία των Κυπριακών αρχών με τις ελληνικές.

Ακίνητα

Τα ακίνητα κινδυνεύουν από την υψηλή φορολογία όπως τώρα που δεν γίνεται επί των εσόδων που αποφέρουν,, αλλά επί του εμβαδού τους και της αντικειμενικής τους αξίας.

Το μέτρο αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα δήμευσης ιδιωτικής περιουσίας. Σαν αποτέλεσμα θα έχει την προσφορά πολλών ακινήτων για πώληση και μέσω αυτής την πτώση των τιμών τους.

Τα ακίνητα σε αυτή τη συγκυρία στην Ελλάδα κινδυνεύουν και από την αδυναμία πολλών νοικοκυριών να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια. Οι τράπεζες κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να βγάλουν τα σπίτια αυτά σε πλειστηριασμούς και το μέγεθος της προσφοράς θα πιέσει τις τιμές. Τότε θα είναι η καλύτερη περίοδος για αγορές ακινήτων.

Αυτοκίνητα

Φίλοι της στήλης  που έχουν ζήσει την πτώση των ανατολικών χωρών μου έχουν περιγράψει πως την περίοδο που οι εισαγωγές καυσίμων στερεύουν τα αυτοκίνητα ακινητοποιούνται και πωλούνται σε τιμές εξωφρενικά χαμηλές, καθώς στην αγορά υπάρχει και  έλλειψη τροφίμων και άλλων βασικών ειδών.

Φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα εμφανιστούν έμποροι που θα αγοράζουν εδώ αυτοκίνητα με μερικά κατοστάρικα και θα τα πουλάνε στο εξωτερικό για μερικά χιλιάρικα.
Η  Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο της πλήρους κατάρρευσης και ευχόμαστε να μην φτάσει ποτέ.  Η  απουσία ικανής πολιτικής ηγεσίας, αλλά κυρίως κοινωνίας  που αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και είναι ικανή  να υποστηρίξει και να πειθαρχήσει σε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη σωτηρία της χώρας, θα πρέπει να μας προβληματίζει και να μας καθιστά προνοητικούς…

Σας έκανα την καρδιά μαύρη το ξέρω, αλλά καλύτερα να προετοιμαστούμε και ας πάει χαμένη η προετοιμασία, παρά να συλληφθούμε εξ’ απήνης… Στην αρχή αυτής ης κρίσης πίστευα πως η πολιτική ηγεσία και η κοινωνία θα διαγνώσουν σωστά τα δεδομένα και θα κάνουν όσα πρέπει, όπως συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δυστυχώς έπεσα εντελώς έξω και βλέπω την κατάσταση να χειροτερεύει.

Ο κ. Παπαδήμος είναι  καλύτερη λύση που διαθέτουμε, αλλά μάλλον έφτασε αργά. Η λύση Παπαδήμου θα είχε αποτέλεσμα αν είχε προκύψει στις αρχές του 2010 με μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με αυξημένες εξουσίες.

capital.gr

 

Η εφημεριδα της Παργας

May 2024
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΑΓΙΑ5 days ago

Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πάργας

kostas_barkas
ΑΠΟΨΕΙΣ5 days ago

Κώστας Μπάρκας : Διαλύουν τα νοσοκομεία της Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας :

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ6 days ago

Φορο-σοκ για 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες!

valtos beach with and umbrellas
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 week ago

Παραλίες: Προχωρούν οι δημοπρασίες για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις | Τι αλλάζει με το νέο πλαίσιο

a car parked on a street with a sign
ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Ξεκίνησε η εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης στο Καναλάκι και την Πάργα

kostas_barkas
ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Κώστας Μπάρκας: «Επαγγελματική εξουθένωση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Πάργας»

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Συναγερμός στην Πάργα: Απειλείται η Λειτουργία του Κέντρου Υγείας λόγω Ελλείψεων Προσωπικού

Πρεβεζα4 weeks ago

Κάταγμα Ποδιού για Διανομέα στην Πρέβεζα: Οδύσσεια στα Νοσοκομεία Λόγω Έλλειψης Ορθοπεδικού!

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Διακοπή ρεύματος αύριο 19/4 στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

a woman with long curly hair and a red cape
Πρεβεζα1 month ago

Συνελήφθη η Μαντάμ Ζαΐρα της Πρέβεζας

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

valtos beach with and umbrellas
ΠΑΡΓΑ10 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΠΑΡΓΑ11 months ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Ο Πέτρος Αντωνίου στο “The Voice” (Βίντεο)

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Συναγερμός στην Πάργα: Απειλείται η Λειτουργία του Κέντρου Υγείας λόγω Ελλείψεων Προσωπικού

Σε συνέχεια των επειγόντων αναγκών και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάργας, το νοσηλευτικό προσωπικό απευθύνει επιστολή...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Διακοπή ρεύματος αύριο 19/4 στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής 19/4/2024 9:30:00 πμ 19/4/2024 11:30:00...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

15 Απριλίου 1819: Μια ημερομηνία χαραγμένη στην ψυχή και στην ιστορία της Πάργας.

 Η μέρα που οι κάτοικοι της γραφικής κωμόπολης, με πνεύμα ανυποταξίας και καρδιά γεμάτη πίκρα, εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Την παρακάτω ενημέρωση κάνει η ΔΕΔΔΗΕ: ⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Ασταμάτητοι οι μαθητές του Γυμνασίου Πάργας – Σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες στην Πρέβεζα

Ξεχωριστές διακρίσεις έλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Πάργας στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας την Πέμπτη 28...

Δημος Παργας2 months ago

Χωρίς εμπόδια η επένδυση στο Κλιμάτι: Συμφωνία Δήμου Πάργας και G&K INVESTMENT GROUP για την υλοποίηση του project

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Δήμος  σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρία «G&K INVESTMENT GROUP Α.Ε.», διασφαλίζοντας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ