Connect with us

ΕΡΕΥΝΕΣ

Πώς επιλέγουν οι γυναίκες τους άντρες;

Published

on

Το πώς επιλέγουν οι γυναίκες τον σύντροφό τους δεν είναι µόνο θέµα γούστου. Γενετήσια ένστικτα, βαθιές ανάγκες, ακόµα και η…

σχέση µε τον εαυτό τους µπορεί να παίξουν σηµαντικό ρόλο, σύμφωνα με το sociaLmagazinE. Ποιοι είναι όµως οι άντρες που προτιµάνε συνήθως;

Ο όµορφος

Όπως δείχνουν στοιχεία του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου (ΕΣΙ), το 30% των γυναικών προτιµά έναν σύντροφο µε καλή εξωτερική εµφάνιση. Η επιστήµη εξάλλου επιβεβαιώνει ότι η εµφάνιση αποτελεί σηµαντικό παράγοντα έλξης, τουλάχιστον στην αρχή µιας γνωριµίας. Προφανώς για κάποιες γυναίκες το όµορφο είναι συνώνυµο µε την καλή ποιότητα, θεωρώντας πως ό,τι είναι καλό απέξω είναι και από µέσα. Υποσυνείδητα δηλαδή θεωρούν ότι τα όµορφα άτοµα είναι αυτά που αξίζουν περισσότερο, νοµίζοντας ότι έχουν και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πιστεύουν δηλαδή ότι οι εµφανίσιµοι άντρες είναι πιο φιλικοί, ενδιαφέροντες, ευαίσθητοι, έξυπνοι.

Ποιες το προτιµούν έτσι: Κατά κανόνα οι γυναίκες που δεν ψάχνουν σταθερή σχέση και επιθυµούν να κερδίσουν τα βλέµµατα των άλλων µέσα από την επιλογή ενός εµφανίσιµου συντρόφου.

Γιατί: Από εξελικτικής άποψης οι γυναίκες έλκονται από έναν εµφανίσιµο άντρα γιατί υποσυνείδητα αναζητούν τα καλύτερα γονίδια για τα παιδιά που πιθανόν να αποκτήσουν µαζί του. Μάλιστα, ειδικά η έλξη για ψηλούς άντρες µε πλάτες έχει να κάνει µε την υποσυνείδητη ανάγκη για προστασία που νιώθει το ασθενές φύλο. Τέλος η ανάγκη µιας γυναίκας να είναι δίπλα σε έναν όµορφο άντρα µπορεί να αποτελεί τονωτικό για την αυτοπεποίθησή της, καθώς θεωρεί ότι παίρνει κι εκείνη µέρος της λάµψης του.

Ο πετυχηµένος

Ένας επιτυχηµένος άντρας –είτε οικονοµικά είτε επαγγελµατικά– µπορεί να εξασφαλίσει µια σταθερότητα την οποία κάποιες ανασφαλείς γυναίκες φαίνεται ότι έχουν µεγαλύτερη ανάγκη. Σύµφωνα όµως µε το ΕΣΙ, µόνο ένα 10% περίπου των γυναικών δηλώνουν πως επιθυµούν έναν σύντροφο µε επαγγελµατική καταξίωση, ενώ πιο χαµηλό είναι το ποσοστό των γυναικών που επιζητούν οικονοµική ασφάλεια. Σύµφωνα λοιπόν µε αυτά τα στοιχεία, οι νέες Ελληνίδες δεν αναθέτουν την οικονοµική τους εξασφάλιση στη σχέση και στον σύντροφό τους.

Ποιες το προτιµούν έτσι: Γυναίκες που θεωρούν ότι τους αξίζει το καλύτερο µπορεί να προτιµούν έναν επιτυχηµένο άντρα. Πολύ συχνά όµως σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι εξαρτηµένες προσωπικότητες, δηλαδή γυναίκες που έχουν την τάση να στηρίζονται στους άλλους. Επίσης σε αυτή την κατηγορία µπορεί να ανήκουν και όσες δίνουν περισσότερη σηµασία στις υλικές απ’ ό,τι στις συναισθηµατικές τους ανάγκες.

Γιατί: Σύµφωνα µε τους εξελικτικούς ψυχολόγους, οι γυναίκες έλκονται από τους δυνατούς άντρες. Η επιτυχία και ο πλούτος αποτελούν µορφή δύναµης, ενώ για κάποιες είναι συνώνυµα της ασφάλειας και της άνεσης. Αυτός είναι ένας από τους πιθανούς λόγους για τον οποίο αρκετές έλκονται από τους πετυχηµένους άντρες. Επίσης για πολλές γυναίκες είναι σηµαντικό να έχουν έναν σύντροφο ο οποίος έχει κερδίσει την αποδοχή του φιλικού, οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Και φυσικά όσο πιο πετυχηµένος είναι τόσο πιο πιθανό είναι να το έχει καταφέρει.

Το «καλό παιδί»

Σύµφωνα µε το Πανεπιστήµιο του Μπρίστολ, ο χαρακτήρας είναι ένας από τους σηµαντικότερους παράγοντες έλξης για τις γυναίκες. Χαρακτηριστικά όπως η κατανόηση, η ευαισθησία και η αφοσίωση φαίνεται ότι είναι αυτά που εκτιµούν περισσότερο οι γυναίκες, οι οποίες σε ποσοστό 80% περίπου έχουν βασική προσδοκία σε µια σχέση τη συναισθηµατική κάλυψη.

Ποιες το προτιµούν έτσι: Συνήθως οι γυναίκες που έχουν µπει στη διαδικασία αναζήτησης µόνιµου συντρόφου ή είναι σε φάση που επιθυµούν να κάνουν οικογένεια και όχι οι νεότερες ή εκείνες που προτιµούν τις περιστασιακές σχέσεις.

Γιατί: Οι γυναίκες έχουν την τάση όταν επιλέγουν σύντροφο να προτιµούν σοβαρούς, ακόµα και λίγο αντικοινωνικούς χαρακτήρες, γιατί πιστεύουν ότι είναι αυτοί που φλερτάρουν λιγότερο και προφανώς θα είναι πιο πιστοί. Προτιµούν δηλαδή χαρακτήρες µε τους οποίους µια σχέση είναι πιο πιθανόν να έχει διάρκεια. Επίσης οι άντρες µε καλό χαρακτήρα είναι πιο πιθανόν να γίνουν καλοί και στοργικοί πατέρες, κάτι που επίσης µπορεί να λάβουν υπόψη οι γυναίκες.

Τι προσέχουµε σ’ έναν άντρα;

Σύµφωνα µε έρευνα του ΕΣΙ, το 40% των γυναικών δίνει σηµασία στο πρόσωπο προσέχοντας περισσότερο τα µάτια (18%) και τα χείλη (15%), ενώ µόνο ένα 5% δίνει σηµασία στα µαλλιά. Το 59% δίνει σηµασία στο σώµα προτιµώντας άντρες ψηλούς και µε πλάτες, δίνοντας ιδιαίτερη σηµασία στους γοφούς. Αλλά και έρευνες στην Αµερική επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες προτιµούν ψηλούς άντρες µε κανονικό σώµα και ανοιχτές πλάτες και όχι ιδιαίτερα αδύνατους.

Όλο το… πακέτο παρακαλώ

Σύµφωνα µε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, το 10% των γυναικών αναζητά όλο το πακέτο: να είναι δηλαδή και όµορφος, και επιτυχηµένος, και καλός χαρακτήρας. Είναι συνήθως εκείνες που θεωρούν ότι τους αξίζει πραγµατικά το καλύτερο αλλά που δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν σύντροφο.

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά…

Ποιες προτιµούν τους µεγαλύτερους…

Συνήθως οι ψυχολόγοι επιβεβαιώνουν ότι η προτίµηση σε µεγάλους άντρες µπορεί να κρύβει ζητήµατα που αφορούν στη σχέση µε τον πατέρα. Η εξιδανίκευση της πατρικής φιγούρας ή ακόµα και η ουσιαστική ή συναισθηµατική απουσία του πατέρα ή η προβληµατική σχέση µαζί του µπορεί να είναι ο λόγος που ωθεί κάποιες γυναίκες να προτιµούν τις σχέσεις µε µεγαλύτερες άντρες. Υπάρχουν όµως και γυναίκες που προτιµούν µεγαλύτερους άντρες επειδή τους θεωρούν πιο ώριµους, δεδοµένου ότι η ωριµότητα και η σοβαρότητα είναι κάποια από τα στοιχεία που εκτιµά το 30% των γυναικών στο αντίθετο φύλο.

…και ποιες τους µικρότερους

Συνήθως η επιλογή κατά πολλά έτη µικρότερων συντρόφων έχει να κάνει µε την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Πολλές επιλέγουν νεότερους συντρόφους γιατί έτσι νιώθουν κι εκείνες πιο νέες σηµειώνοντας µια «νίκη» ενάντια στο χρόνο. Νιώθουν µάλιστα ιδιαίτερα κολακευµένες όταν ένας νέος άντρας τις φλερτάρει, καθώς αισθάνονται ότι η εµφάνισή τους µετράει ακόµα.

Ξέρετε ότι, σύµφωνα µε το Pantone Color Institute, οι άντρες που φορούν µπλε έλκουν περισσότερο τις γυναίκες, καθώς θεωρούν ότι είναι περισσότερο συντηρητικοί και άρα σταθεροί, πιστοί και αφοσιωµένοι;

armageddon

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2012/06/blog-post_06.html#ixzz1x1GV50VL

Η εφημερίδα της ΠάργαςΟκτώβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ3 ώρες ago

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στον Δήμο Πάργας

ΠΑΡΓΑ1 ημέρα ago

Παρουσίαση πεπραγμένων διετίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πάργας

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Πάργα: Συντονίστε ξανά τις τηλεοράσεις σας

ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Πάργας

Καναλλάκι5 ημέρες ago

Ένταξη έργου 1.500.000 € στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τον Δήμο Πάργας

ΠΑΡΓΑ5 ημέρες ago

Συνάντηση του Δημάρχου Πάργας με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 εβδομάδα ago

Μπαίνει τέλος στους «ανοιχτούς» χώρους με… πλαϊνές τέντες σε καφέ και εστιατόρια

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα ago

Νέο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάργας

ΑΠΟΨΕΙΣ1 εβδομάδα ago

Πρόεδρος Ν.Ο.Παργας: Ποιόν θα έβλαπτε μια διαδρομή πίσω από το τερέν του ποδοσφαίρου;

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα :24 χρόνια από την μεγάλη πλημμύρα (εικόνες)

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Οι 51 καλύτερες παραλίες σε Πάργα & Σύβοτα σε ένα καταπληκτικό βίντεο

ΠΑΡΓΑ11 μήνες ago

«Χωρίς δισταγμό» Η νέα τηλεοπτική σειρά από την Καβάλα με γυρίσματα στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Πάργα :Ψηφιακό Μενού με ένα κλίκ στην συσκευή σου

ΙΣΤΟΡΙΑ2 έτη ago

Σουλιώτες:Τα Αυστηρά Ήθη ,Η Πειθαρχία, Η Μπέσα Και Η Αγάπη Τους Για Την Ελευθερία..

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

ΠΑΡΓΑ3 έτη ago

7  λόγοι να επισκεφτείς την Πάργα το Πάσχα

ΑΠΟΨΕΙΣ2 έτη ago

Γαλλικό περιοδικό Marianne: Στα «7 καθάρματα» της κρίσης ο Καραμανλής

Δημοφιλή