ΕΡΕΥΝΕΣ
Πώς ανάβω το τζάκι: Οδηγίες για πρωτάρηδες
Άναψε το τζάκι χωρίς να γεμίσει με καπνό το σαλόνι.
Αφού έχεις τα κούτσουρα που χρειάζεσαι ήρθε η ώρα να ανάψεις το τζάκι. Φυσικά πρέπει να έχεις τα κατάλληλα προσανάμματα, ενώ αν δεν έχεις δαδί που θα σε βοηθήσει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εφημερίδες.
Εννοείται πως πρέπει να καθαρίσεις το τζάκι από στάχτες που μπορεί ήδη να υπάρχουν και να ανοίξεις το καπάκι της καμινάδας για να μην αρχίζει να «καπνίζει».
Πρώτα τοποθέτησε ένα χοντρό ξύλο στο βάθος του τζακιού και στη συνέχεια βάλε δύο ακόμα ξύλα κάθετα προσπαθώντας να φτιάξεις το σχήμα της πυραμίδας αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στη μέση για το δαδί ή τις εφημερίδες.
Με 3-4 κομμάτια δαδί σχημάτισε ακόμα μια μικρή πυραμίδα μέσα σε αυτό το κενό και βάλε ένα μικρό κομμάτι δαδί στη μέση. Με μεγάλα σπίρτα ή μεγάλο αναπτήρα άναψε το μικρό κομμάτι δαδί ή όποιο άλλο προσάναμμα έχεις κατώ από τις δύο μικρές πυραμίδες. Όταν τα ξύλα είναι στεγνά θα ανάψουν πιο εύκολα και δεν θα υπάρξει αρκετός καπνός.
Αν τα έχεις τοποθετήσει σωστά, τότε η φωτιά από τα δαδιά θα αρχίσει να «γλύφει» τα κούτσουρα και αργότερα θα αναπτυχθεί αρκετή θερμότητα και ο αρχικός καπνός θα φεύγει προς τα πάνω. Κάνε μικρές διορθώσεις όπου χρειάστει.
Κάποια κούτσουρα μπορείς να τα τοποθετήσεις στις άκρες μέσα στο τζάκι αρκετά μακριά από τη φωτιά ώστε να μην καούν και αρκετά κοντά ώστε να ζεσταθούν και να «αρπάξουν» πιο εύκολα όταν τα βάλεις στη φωτιά.
- Δημος Παργας2 months ago
Γλέντι, Παρέλαση και Κούλουμα: Το αποκριάτικο πρόγραμμα σε Πάργα και Φανάρι
- ΠΑΡΓΑ2 months ago
Συγκέντρωση Μνήμης για τα Τέμπη στην Πάργα – Πάνω από 1.000 πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών ️ (φωτό + βίντεο)
- ΜΟΥΣΙΚΗ3 months ago
Μια αγνή ιστορία αγάπης με φόντο την πανέμορφη Πάργα
- ΑΠΟΨΕΙΣ3 months ago
Η Πάργα και οι “Νεκρικοί Διάλογοι” της αυτοδιοίκησης: Όταν η πολιτιστική δράση γίνεται εμπόδιο
- ΠΑΡΓΑ2 months ago
Ερώτηση στη Βουλή για το Κέντρο Υγείας Πάργας
- ΠΑΡΓΑ3 weeks ago
Πάργα: το 60% των καταλυμάτων θα ανοίξουν το Πάσχα
- Δημος Παργας2 months ago
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη μελισσοκομία στον Δήμο Πάργας
- ΠΑΡΓΑ4 weeks ago
Προσωρινό πάρκινγκ 120 θέσεων στο γήπεδο Πάργας για την τουριστική σεζόν 2025