Connect with us

ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέντε απλές ρυθμίσεις για να είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε τη συσκευή μας αφού κλαπεί

Published

on

Πολλοί από εμάς δεν το καταλαβαίνουμε αλλά οι συσκευές μας είναι πολύτιμες, πρώτον γιατί πολλές από αυτές είναι πανάκριβες και δεύτερον γιατί περιέχουν τα προσωπικά μας δεδομένα. Στην περίπτωση λοιπόν που η συσκευή σας κλαπεί, δε θα θέλατε να κάνετε το παν για να τη φέρετε πίσω αλλά και να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από αδιάκριτα βλέμματα;

Με τις πέντε απλές ρυθμίσεις που θα δούμε σήμερα, μπορούμε να πετύχουμε στο μέγιστο βαθμό τα παραπάνω όμως μέχρι εκεί που μας επιτρέπει το Android και οι συσκευές που το φέρουν.

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

Cerberus ή Device Manager

Πρώτα από όλα θα χρειαστούμε ένα πρόγραμμα εντοπισμού της συσκευής μας. Όλες οι εταιρίες παρέχουν τη δική τους εναλλακτική, ενώ και η ίδια η Google έχει καλύψει όλο το φάσμα του Android με το Device Manager. Με αυτές τις εφαρμογές μπορείς να δεις την τοποθεσία της συσκευής, να την κλειδώσεις, να διαγράψεις τα δεδομένα της και άλλα πολλά και οπωσδήποτε όσο πιο πολλές επιλογές έχει η εφαρμογή που χρησιμοποιούμε, τόσο καλύτερο είναι για εμάς. Έτσι η αγορά του Cerberus το οποίο είναι σχετικά πλήρες και μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι και πέντε συσκευές μας είναι ακόμα καλύτερη.

Εγκαθιστούμε λοιπόν ένα από αυτά και δεν ξεχνάμε να το σετάρουμε ενεργοποιώντας όλες τις διαθέσιμες επιλογές που μας δίνει και τέλος δίνοντάς του δικαιώματα διαχειριστή στη διαδρομή “Ρυθμίσεις > Ασφάλεια > Διαχειριστές συσκευών”. Οπωσδήποτε κάνουμε ένα τεστ για να δούμε ότι όλα λειτουργούν σωστά και είμαστε έτοιμοι.

Σύνδεση στο ίντερνετ

Για να επικοινωνήσουν οι παραπάνω εφαρμογές με τη συσκευή μας πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ, έτσι λοιπόν καλώς ή κακώς θα πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα δεδομένα της σύνδεσης όποτε βγαίνουμε από το σπίτι. Τη δουλειά μας μπορούμε να την κάνουμε και με το WiFi αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν και πότε θα συνδεθεί η συσκευή μας σε κάποιο δίκτυο μετά την κλοπή. Για παράδειγμα αν το χάσουμε σε μία παραλία όπου δεν υπάρχουν δίκτυα WiFi κοντά, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το συναγερμό και να ακούσουμε πού βρίσκεται η συσκευή μας, χωρίς ίντερνετ όμως αυτό δε γίνεται.

GPS και δεδομένα τοποθεσίας

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά των εφαρμογών αυτών είναι ο εντοπισμός της τοποθεσίας η οποία θέλουμε να είναι όσο πιο ακριβής γίνεται, για να δούμε πού ακριβώς βρίσκεται η συσκευή μας. Πηγαίνοντας λοιπόν στη διαδρομή “Ρυθμίσεις > Τοποθεσία” έχουμε τρεις επιλογές:

την “Υψηλή ακρίβεια”, η οποία χρησιμοποιεί ταυτόχρονα το GPS, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα κοντινά WiFi δίκτυα για τον προσδιορισμό της τοποθεσίας,
την “Εξοικονόμηση μπαταρίας” (“Τοποθεσία & Αναζήτηση”) η οποία χρησιμοποιεί όλα τα παραπάνω εκτός από το GPS και
το “Μόνο GPS” (“Δορυφόροι GPS”) που είναι σαφές.
Ενεργοποιώντας λοιπόν την “Υψηλή ακρίβεια” (ή τις επιλογές “Τοποθεσία & Αναζήτηση” και “Δορυφόροι GPS”) μπορούμε να δούμε από άλλη συσκευή μέσω του Cerberus και του Android Device Manager, την τοποθεσία της συσκευής με τη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ασφάλεια στη lockscreen

Όλα τα παραπάνω όμως μπορεί ο… νέος κάτοχος της συσκευής να τα απενεργοποιήσει με τον ίδιο τρόπο που τα ενεργοποιήσαμε. Έτσι καλό θα είναι να αυξήσουμε λιγάκι και την ασφάλεια στη lockscreen. Με το Μοτίβο ή το PIN είναι σίγουρο ότι δε θα μπορέσει να μπει στη συσκευή μας, οπότε η μόνη του εναλλακτική είναι να την απενεργοποιήσει

Απενεργοποίηση Power menu στη lock screen

Αφού κλειδώσαμε και τη συσκευή μας με κωδικό, το μοναδικό πράγμα που μπορεί να κάνει ο κλέφτης για να αποφύγει τον εντοπισμό είναι να την απενεργοποιήσει. Αυτό γίνεται εύκολα αν από τη lockscreen πατήσουμε παρατεταμένα το πλήκτρο Power και κάνουμε την ανάλογη επιλογή στο παράθυρο που θα εμφανιστεί. Ο κλέφτης μπορεί επίσης να βάλει τη συσκευή μας σε “Airplane mode” απενεργοποιώντας με τη μία όλα τα δίκτυα αλλά και να χαμηλώσει την έντασή της σε περίπτωση που ενεργοποιήσουμε κάποιο συναγερμό.

Μπορούμε λοιπόν να απενεργοποιήσουμε το Power menu στη lockscreen έχοντας μία custom ROM όπως την Omni που διαθέτει τέτοια επιλογή ή χρησιμοποιώντας το Advanced Power Menu Xposed module.

Έτσι έχουμε πάρει πλέον όλα τα μέτρα που θα μπορούσαμε για να διασφαλίσουμε ότι η συσκευή μας θα μείνει ανοιχτή για να τη βρούμε και ταυτόχρονα κλειδωμένη για να μη μπορεί κάποιος να δει τα προσωπικά μας δεδομένα.

Εξαιρέσεις

Όπως είναι φυσικό κανένας τρόπος δεν είναι 100% σίγουρος και το θέμα είναι να καθυστερήσουμε όσο μπορούμε τον κλέφτη για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε γρήγορα τα εργαλεία που μας δίνονται για να τον βρούμε. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες περιπτώσεις που δεν ήθελα να τις γράψω αλλά θα τις πείτε στα σχόλια δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα όπως:

να τελειώσει η μπαταρία της συσκευής
να βγάλει ο κλέφτης την μπαταρία από τη συσκευή μας (για να καταλαβαίνουμε και την αξία των συσκευών με ενσωματωμένη μπαταρία)
να κάνει επανεκκίνηση σε κάποιο άλλο mode και να επιλέξει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
Δυστυχώς πολλά από τα παραπάνω αντιβαίνουν στους γνωστούς κανόνες εξοικονόμησης ενέργειας στη συσκευή μας, έτσι θα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στην αυξημένη αυτονομία και στο ενδεχόμενο κλοπής ή απώλειας.
http://www.doctorandroid.gr

Η εφημεριδα της Παργας

July 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

Δημος Παργας1 day ago

Καταγραφή Πωλητών Υπαίθριου Εμπορίου: Νέα Προθεσμία έως 31 Ιουλίου

Δημος Παργας2 days ago

Κάθε Σταγόνα Μετράει: Ο Δήμος Πάργας Καλεί σε Συνεργασία για Οικονομία Νερού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ5 days ago

Μέτρα για τη προστασία της λίμνης Καλοδικίου – Κινδυνεύει από τη λειψυδρία

Καναλλακι1 week ago

Γενική διακοπή ρεύματος την Πέμπτη στο Καναλάκι με ενδεχόμενο να παρουσιαστούν διακοπές και σε οικισμούς της Πάργας

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Η Αγαπηδάκη «άδειασε» τον Βαρτζόπουλο για το ΚΥ Πάργας: «Μίλησε ως πολιτικός, όχι ως υπουργός!»

Δημος Παργας2 weeks ago

Εμπρησμός στο Καναλάκι: Άμεση Παρέμβαση της Πυροσβεστικής με Στήριξη του Δήμου Πάργας

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Νέος Θεματικός Ελαιώνας και Βελτιώσεις στη Χερσαία Ζώνη της Πάργας

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Κώστας Μπάρκας: « Σήμερα στις 10 πμ η συζήτηση στη Βουλή για την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας του νομού Πρέβεζας και αν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες »

ΕΡΕΥΝΕΣ2 weeks ago

Οι μισοί Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος διακοπές

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Πάργα , επί της Σπ. Λιβαδά – Ανακαινίστηκε και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

valtos beach with and umbrellas
ΠΑΡΓΑ1 year ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Ενημερωτικό video για την ευαισθητοποίηση των δημοτών

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Νέος Θεματικός Ελαιώνας και Βελτιώσεις στη Χερσαία Ζώνη της Πάργας

Ο Αχιλλέας Δημάκος, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάργας, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του θεματικού ελαιώνα με τη συμβολή τοπικών οικογενειών. Ευχαρίστησε...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Πάργα , επί της Σπ. Λιβαδά – Ανακαινίστηκε και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση

Πρόκειται για το πρακτορείο ΟΠΑΠ που λειτουργεί πλέον υπό τη διεύθυνση,  της Quinte Στο κατάστημα έχει γίνει πλήρης ανακαίνιση, ενώ...

μπροστά Κρυονέρι Πάργα μπροστά Κρυονέρι Πάργα
ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

«Έβρεξε» πρόστιμα στις παραλίες Κρυονερίου και Βάλτου του Δήμου Πάργας

Εκτεταμένους ελέγχους σε 14 παραλίες σε όλη την χώρα, που συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών, πραγματοποίησαν οι κτηματικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας...

ΕΡΕΥΝΕΣ3 weeks ago

«Καρφώνει» ο ένας την παράλια του άλλου στο MyCoast

Ο πόλεμος της παραλίας και… της καταγγελίας έχει ανάψει για τα καλά εν μέσω καλοκαιριού και το κάρφωμα πάει σύννεφο...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Σεισμική δόνηση 15 χλμ Βορειοανατολικά της Πάργας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 19/06 15:10, 15 χλμ ΒΑ από Πάργα ⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για...

Δημος Παργας1 month ago

Προσβάσιμες Κερκίδες και Σύγχρονες Προδιαγραφές στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνετε στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ