Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Ομιλια δημαρχου Πάργας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

Published

on

Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Συνάδελφοι,
Είπαμε να βάλουμε πλάτη αλλά φοβάμαι ότι θα μας βγάλουν την πλάτη.
Συνάδελφοι μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης επιβεβαιώνεται η εκτίμηση μας για κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών των εργαζομένων και υποχρεώσεων προς τρίτους.
Έχοντας πλήρη επίγνωση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και της αναγκαιότητας των αλλαγών στις δομές, στις συμπτύξεις οργανισμών για την εξοικονόμηση πόρων προχώρησα με ρυθμό 2,5 φορές μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο της Αυτοδιοίκησης, περίπου 97% σε δραματικές περικοπές έχοντας πάρα πολύ σημαντικά  αποτελέσματα για το 2011 μείωση χρέους πάνω από 20% και δανείων πάνω από 30% και δημιουργία αποθεματικών πάνω από 5.000%, έχοντας ήδη αποσβέσει τις σημαντικές περικοπές που έκανε η Κυβέρνηση κατά το έτος 2011. Το χρέος από 9.500.000 ευρώ είναι κάτω από 8.000.000 ευρώ, τα δάνεια από 800.000 είναι κάτω από 500.000 ευρώ και το αποθεματικό από 30.000 ευρώ σε 1.700.000 ευρώ. Αυτά συνέβησαν σε ένα τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας, όταν η κεντρική διαχείριση αδυνατούσε να φέρει την ποθητή οικονομική εξυγίανση και ανάκαμψη.
Έκανα αυτή την αναφορά κ. Συνάδελφοι για να σταματήσει η καραμέλα από την Κυβέρνηση ότι υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω περικοπών και συρρικνώσεων και μιλώ για την Αυτοδιοίκηση, σοφιστικές οικονομικές θεωρίες δεν μας χρειάζονται ας ξεκινήσουν πρώτα από τα Υπουργεία να βελτιώσουν την κατάσταση, όπως έχουν άλλωστε υποχρέωση και ας αφήσουν τα χαμπέρια και τα μαντάτα στους Δήμους.
Υπηρετώ μαζί με τους πολίτες αυτή την αποδοτική πολιτική αλλά έρχομαι τώρα να αντιμετωπίσω τον αιφνιδιασμό μέτρων και τον οικονομικό  στραγγαλισμό της Κυβερνητικής πολιτικής.
Η σημερινή Τριαδική   συγκυβέρνηση μας παίρνει πίσω τα παρακρατηθέντα, παίρνει πίσω την ΣΑΤΑ και βάζει χέρι και στους Κεντρικούς  Αυτοτελείς Πόρους και μάλιστα για πρώτη χρονιά οι ΚΑΠ έρχονται με καθυστέρηση ενός μηνός – γινόμαστε και πιστωτικό ίδρυμα, να μην σχολιάσω και τις οφειλές από τον ΘΗΣΕΑ.
Αγαπητοί συνάδελφοι τα χρήματα που παζαρεύει η Κυβέρνηση να μας δώσει είναι δικά μας, είναι της κοινωνίας, δεν μπαίνει τώρα ζήτημα αν θα μας δώσει αυτά που μας χρωστάει εδώ και χρόνια αλλά αυτά που ψήφισε στον προϋπολογισμό, μόνοι τους τον κατάρτισαν, μόνοι τους τον ψήφισαν ας μην ζητάνε ευθύνες και τα ρέστα από εμάς. Συνάδελφοι δεν μιλάμε σήμερα για την καλή λειτουργία των Δήμων αλλά για την επιβίωση των Δήμων.
Προσωπικά αρνούμαι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να γίνω συμμέτοχος στην απαξίωση και τον εκφυλισμό του ρόλου μας όπως άλλωστε και η κοινωνία μας στην συντριπτική της πλειοψηφία.
Αγαπητοί συνάδελφοι, οι πολιτικές της Τρόικας και του Μνημονίου τις οποίες έχει υιοθετήσει η Κυβέρνηση μαζί με την άσκηση μη αποτελεσματικών πολιτικών από μέρους της Κυβέρνησης  μας οδηγούν σε αδιέξοδα οικονομικά και σε κατάρρευση των δομών μας.
Μπροστά στο αυριανό δίλλημα να παρακολουθούμε τον τόπο μας να καταστρέφεται και εμείς να παραμένουμε με τα  χέρια σταυρωμένα, απαντώ ότι δεν θα εγκαταλείψω ετούτη εδώ την ώρα τα κοινωνικά χαρακώματα και τους απλούς πολίτες, έστω και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί αυτό θα μας το κόψουν.
Θα δώσω μαζί με τους πολίτες την μάχη με τους χειρότερους όρους για να απαλύνω τον πόνο, την εξαθλίωση, την απόγνωση και την απελπισία του κόσμου με το Δημαρχείο Ανοιχτό.
Δεν θα μας εξαναγκάσει κανείς Υπουργός να γίνουμε ριψάσπιδες, την αξιοπρέπεια μας  είναι καθήκον μας να την προστατεύσουμε μόνοι μας.
Τοξικές πολιτικές – οικονομικές και κοινωνικές συμπεριφορές έρχονται κατ’ επιλογή και εντολή της Τρόικας να βάλουν στο κρεβάτι του Προκρούστη την κοινωνία, πως είναι δυνατόν η εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας να στραγγαλίζει και να ακρωτηριάζει κάθε φιλότιμη και αξιοπρεπή προσπάθεια της Ελληνικής Κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης.
Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα της χώρας κύριοι συνάδελφοι και έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα αλλά αν νομίζει κάποιος ότι θα βάλουμε σε δοκιμασία την ανθρωπιά, την υγεία και την ύπαρξη μας σαν άγνωστη παράμετρο σε οικονομικές εξισώσεις που δεν λύνονται τότε, μεταφέροντας την φωνή της Ελληνικής Περιφέρειας σας λέω ότι θα γίνουμε οι κυματοθραύστες προστασίας της κοινωνίας μας με οποιοδήποτε τρόπο.
Αυτοί που είναι τσαμπουκάδες με το Λαό και Χαλβάδες με την Τρόικα δεν  θα μετατρέψουν τον ρόλο των Δημάρχων σε μοιρολογίστρες της κοινωνίας. Ποιος από εμάς εκτέθηκε στη λαϊκή επιλογή για να λέει μοιρολόγια σε κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν.
Συνάδελφοι σήμερα  μιλάμε για Αυτοδιοικητική Γενοκτονία και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουν και την πολιτική αστοχία να μιλούν για ανάπτυξη, σε ποιόν τομέα? Τη γεωργία?, την κτηνοτροφία?, τον τουρισμό?, τον πολιτισμό?, τη ναυτιλία?.
Ας αφήσουν τα δασκαλέματα της Μέρκελ και της Λαγκάρντ και να δώσουν άμεσα  έστω και τα κουτσουρεμένα 2,700 δις. ευρώ στην Αυτοδιοίκηση. Δεν είμαστε επαίτες.
Η μάχη θα δοθεί μαζί με τους πολίτες με όρους κοινωνίας.
Συνάδελφοι σε ακραίες πολιτικές αντιστοιχούν ακραίες συμπεριφορές.
Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν
Δεν χρειαζόμαστε ούτε χαμπέρια, ούτε τεφτέρια
Συνάδελφοι χρήματα για τους Δήμους δεν υπάρχουν αλλά για να διορίζουν κάποιοι τις θυγατέρες και τις ανιψιές του υπάρχουν, ας σταματήσει το κορόιδο.

Η εφημεριδα της Παργας

July 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ1 day ago

Η Αγαπηδάκη «άδειασε» τον Βαρτζόπουλο για το ΚΥ Πάργας: «Μίλησε ως πολιτικός, όχι ως υπουργός!»

Δημος Παργας2 days ago

Εμπρησμός στο Καναλάκι: Άμεση Παρέμβαση της Πυροσβεστικής με Στήριξη του Δήμου Πάργας

ΠΑΡΓΑ3 days ago

Νέος Θεματικός Ελαιώνας και Βελτιώσεις στη Χερσαία Ζώνη της Πάργας

ΠΑΡΓΑ3 days ago

Κώστας Μπάρκας: « Σήμερα στις 10 πμ η συζήτηση στη Βουλή για την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας του νομού Πρέβεζας και αν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες »

ΕΡΕΥΝΕΣ3 days ago

Οι μισοί Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος διακοπές

ΠΑΡΓΑ4 days ago

Πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Πάργα , επί της Σπ. Λιβαδά – Ανακαινίστηκε και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση

μπροστά Κρυονέρι Πάργα
ΠΑΡΓΑ5 days ago

«Έβρεξε» πρόστιμα στις παραλίες Κρυονερίου και Βάλτου του Δήμου Πάργας

ΕΡΕΥΝΕΣ1 week ago

«Καρφώνει» ο ένας την παράλια του άλλου στο MyCoast

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 weeks ago

Ερχονται αυξήσεις φωτιά στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιούλιο

Καναλλακι2 weeks ago

Εντοπίστηκε νεκρός ο 61χρονος, πρώην Δήμαρχος της Πάργας

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

valtos beach with and umbrellas
ΠΑΡΓΑ1 year ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Ενημερωτικό video για την ευαισθητοποίηση των δημοτών

ΠΑΡΓΑ3 days ago

Νέος Θεματικός Ελαιώνας και Βελτιώσεις στη Χερσαία Ζώνη της Πάργας

Ο Αχιλλέας Δημάκος, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάργας, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του θεματικού ελαιώνα με τη συμβολή τοπικών οικογενειών. Ευχαρίστησε...

ΠΑΡΓΑ4 days ago

Πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Πάργα , επί της Σπ. Λιβαδά – Ανακαινίστηκε και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση

Πρόκειται για το πρακτορείο ΟΠΑΠ που λειτουργεί πλέον υπό τη διεύθυνση,  της Quinte Στο κατάστημα έχει γίνει πλήρης ανακαίνιση, ενώ...

μπροστά Κρυονέρι Πάργα μπροστά Κρυονέρι Πάργα
ΠΑΡΓΑ5 days ago

«Έβρεξε» πρόστιμα στις παραλίες Κρυονερίου και Βάλτου του Δήμου Πάργας

Εκτεταμένους ελέγχους σε 14 παραλίες σε όλη την χώρα, που συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών, πραγματοποίησαν οι κτηματικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας...

ΕΡΕΥΝΕΣ1 week ago

«Καρφώνει» ο ένας την παράλια του άλλου στο MyCoast

Ο πόλεμος της παραλίας και… της καταγγελίας έχει ανάψει για τα καλά εν μέσω καλοκαιριού και το κάρφωμα πάει σύννεφο...

ΠΑΡΓΑ4 weeks ago

Σεισμική δόνηση 15 χλμ Βορειοανατολικά της Πάργας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 19/06 15:10, 15 χλμ ΒΑ από Πάργα Το εστιακό βάθος του σεισμού...

Δημος Παργας4 weeks ago

Προσβάσιμες Κερκίδες και Σύγχρονες Προδιαγραφές στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνετε στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ