Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Ομιλια δημαρχου Πάργας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

Published

on

Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Συνάδελφοι,
Είπαμε να βάλουμε πλάτη αλλά φοβάμαι ότι θα μας βγάλουν την πλάτη.
Συνάδελφοι μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης επιβεβαιώνεται η εκτίμηση μας για κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών των εργαζομένων και υποχρεώσεων προς τρίτους.
Έχοντας πλήρη επίγνωση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και της αναγκαιότητας των αλλαγών στις δομές, στις συμπτύξεις οργανισμών για την εξοικονόμηση πόρων προχώρησα με ρυθμό 2,5 φορές μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο της Αυτοδιοίκησης, περίπου 97% σε δραματικές περικοπές έχοντας πάρα πολύ σημαντικά  αποτελέσματα για το 2011 μείωση χρέους πάνω από 20% και δανείων πάνω από 30% και δημιουργία αποθεματικών πάνω από 5.000%, έχοντας ήδη αποσβέσει τις σημαντικές περικοπές που έκανε η Κυβέρνηση κατά το έτος 2011. Το χρέος από 9.500.000 ευρώ είναι κάτω από 8.000.000 ευρώ, τα δάνεια από 800.000 είναι κάτω από 500.000 ευρώ και το αποθεματικό από 30.000 ευρώ σε 1.700.000 ευρώ. Αυτά συνέβησαν σε ένα τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας, όταν η κεντρική διαχείριση αδυνατούσε να φέρει την ποθητή οικονομική εξυγίανση και ανάκαμψη.
Έκανα αυτή την αναφορά κ. Συνάδελφοι για να σταματήσει η καραμέλα από την Κυβέρνηση ότι υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω περικοπών και συρρικνώσεων και μιλώ για την Αυτοδιοίκηση, σοφιστικές οικονομικές θεωρίες δεν μας χρειάζονται ας ξεκινήσουν πρώτα από τα Υπουργεία να βελτιώσουν την κατάσταση, όπως έχουν άλλωστε υποχρέωση και ας αφήσουν τα χαμπέρια και τα μαντάτα στους Δήμους.
Υπηρετώ μαζί με τους πολίτες αυτή την αποδοτική πολιτική αλλά έρχομαι τώρα να αντιμετωπίσω τον αιφνιδιασμό μέτρων και τον οικονομικό  στραγγαλισμό της Κυβερνητικής πολιτικής.
Η σημερινή Τριαδική   συγκυβέρνηση μας παίρνει πίσω τα παρακρατηθέντα, παίρνει πίσω την ΣΑΤΑ και βάζει χέρι και στους Κεντρικούς  Αυτοτελείς Πόρους και μάλιστα για πρώτη χρονιά οι ΚΑΠ έρχονται με καθυστέρηση ενός μηνός – γινόμαστε και πιστωτικό ίδρυμα, να μην σχολιάσω και τις οφειλές από τον ΘΗΣΕΑ.
Αγαπητοί συνάδελφοι τα χρήματα που παζαρεύει η Κυβέρνηση να μας δώσει είναι δικά μας, είναι της κοινωνίας, δεν μπαίνει τώρα ζήτημα αν θα μας δώσει αυτά που μας χρωστάει εδώ και χρόνια αλλά αυτά που ψήφισε στον προϋπολογισμό, μόνοι τους τον κατάρτισαν, μόνοι τους τον ψήφισαν ας μην ζητάνε ευθύνες και τα ρέστα από εμάς. Συνάδελφοι δεν μιλάμε σήμερα για την καλή λειτουργία των Δήμων αλλά για την επιβίωση των Δήμων.
Προσωπικά αρνούμαι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να γίνω συμμέτοχος στην απαξίωση και τον εκφυλισμό του ρόλου μας όπως άλλωστε και η κοινωνία μας στην συντριπτική της πλειοψηφία.
Αγαπητοί συνάδελφοι, οι πολιτικές της Τρόικας και του Μνημονίου τις οποίες έχει υιοθετήσει η Κυβέρνηση μαζί με την άσκηση μη αποτελεσματικών πολιτικών από μέρους της Κυβέρνησης  μας οδηγούν σε αδιέξοδα οικονομικά και σε κατάρρευση των δομών μας.
Μπροστά στο αυριανό δίλλημα να παρακολουθούμε τον τόπο μας να καταστρέφεται και εμείς να παραμένουμε με τα  χέρια σταυρωμένα, απαντώ ότι δεν θα εγκαταλείψω ετούτη εδώ την ώρα τα κοινωνικά χαρακώματα και τους απλούς πολίτες, έστω και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί αυτό θα μας το κόψουν.
Θα δώσω μαζί με τους πολίτες την μάχη με τους χειρότερους όρους για να απαλύνω τον πόνο, την εξαθλίωση, την απόγνωση και την απελπισία του κόσμου με το Δημαρχείο Ανοιχτό.
Δεν θα μας εξαναγκάσει κανείς Υπουργός να γίνουμε ριψάσπιδες, την αξιοπρέπεια μας  είναι καθήκον μας να την προστατεύσουμε μόνοι μας.
Τοξικές πολιτικές – οικονομικές και κοινωνικές συμπεριφορές έρχονται κατ’ επιλογή και εντολή της Τρόικας να βάλουν στο κρεβάτι του Προκρούστη την κοινωνία, πως είναι δυνατόν η εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας να στραγγαλίζει και να ακρωτηριάζει κάθε φιλότιμη και αξιοπρεπή προσπάθεια της Ελληνικής Κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης.
Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα της χώρας κύριοι συνάδελφοι και έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα αλλά αν νομίζει κάποιος ότι θα βάλουμε σε δοκιμασία την ανθρωπιά, την υγεία και την ύπαρξη μας σαν άγνωστη παράμετρο σε οικονομικές εξισώσεις που δεν λύνονται τότε, μεταφέροντας την φωνή της Ελληνικής Περιφέρειας σας λέω ότι θα γίνουμε οι κυματοθραύστες προστασίας της κοινωνίας μας με οποιοδήποτε τρόπο.
Αυτοί που είναι τσαμπουκάδες με το Λαό και Χαλβάδες με την Τρόικα δεν  θα μετατρέψουν τον ρόλο των Δημάρχων σε μοιρολογίστρες της κοινωνίας. Ποιος από εμάς εκτέθηκε στη λαϊκή επιλογή για να λέει μοιρολόγια σε κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν.
Συνάδελφοι σήμερα  μιλάμε για Αυτοδιοικητική Γενοκτονία και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουν και την πολιτική αστοχία να μιλούν για ανάπτυξη, σε ποιόν τομέα? Τη γεωργία?, την κτηνοτροφία?, τον τουρισμό?, τον πολιτισμό?, τη ναυτιλία?.
Ας αφήσουν τα δασκαλέματα της Μέρκελ και της Λαγκάρντ και να δώσουν άμεσα  έστω και τα κουτσουρεμένα 2,700 δις. ευρώ στην Αυτοδιοίκηση. Δεν είμαστε επαίτες.
Η μάχη θα δοθεί μαζί με τους πολίτες με όρους κοινωνίας.
Συνάδελφοι σε ακραίες πολιτικές αντιστοιχούν ακραίες συμπεριφορές.
Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν
Δεν χρειαζόμαστε ούτε χαμπέρια, ούτε τεφτέρια
Συνάδελφοι χρήματα για τους Δήμους δεν υπάρχουν αλλά για να διορίζουν κάποιοι τις θυγατέρες και τις ανιψιές του υπάρχουν, ας σταματήσει το κορόιδο.

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

Καναλλάκι19 ώρες ago

Τοποθέτηθηκε συρματόσχοινο απο την ΕΕΕΔ Καναλακιου στην Σκάλα της Τζαβελενας

ΗΠΕΙΡΟΣ3 ημέρες ago

Η Περιφέρεια Ηπείρου «άνοιξε πόρτα» στην Γαλλική τουριστική αγορά

ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάργας

ΠΑΡΓΑ4 ημέρες ago

Άγγελος Φέτσης 2022 Αποτελέσματα

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ5 ημέρες ago

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Δήμος Πάργας5 ημέρες ago

Συνεργασία Δήμου Πάργας με το Δημόσιο ΚΕΚ ΔΥΠΑ Ιωάννινων

ΖΩΑ6 ημέρες ago

Επικηρύχθηκε με 3.000 ευρώ ο άνδρας που ποδοπάτησε γατάκι

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα ago

Εξαιρετικά σημαντική η παρουσία της ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΡΓΑΣ στο περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου

Δήμος Πάργας1 εβδομάδα ago

Βράβευση επιτυχόντων στις Πανελλαδικές από τον Δήμο Πάργας

ΦΑΝΑΡΙ1 εβδομάδα ago

Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Αρχαία Πανδοσία στο Καστρί

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα :Ψηφιακό Μενού με ένα κλίκ στην συσκευή σου

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

«Χωρίς δισταγμό» Η νέα τηλεοπτική σειρά από την Καβάλα με γυρίσματα στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ3 έτη ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Κέντρο Υγείας Πάργας :Κάνουμε τον σταυρό μας..

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα: Αθλητής «παρά πέντε» προσγειώθηκε σε παρμπρίζ σταθμευμένου αυτοκινήτου (Βίντεο)

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

Δημοφιλή