Connect with us

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης

Το υπ. Παιδείας αρνήθηκε σήμερα να συναντήσει τους φοιτητές – Αύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας (Προπύλαια) το συλλαλητήριο με όλα τα μέτρα προστασίας

Με μεγαλύτερη ορμή οι 25 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας προετοιμάζουν το αυριανό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, μετά και την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να τους δεχτεί. Σήμερα οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στα όρια φοίτησης, στις διαγραφές φοιτητών, στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στα άλλα μέτρα καταστολής που περιλαμβάνει. Παράλληλα, διεκδικούν να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να επαναλειτουργήσουν οι σχολές από το εαρινό εξάμηνο.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με πρόφαση μια «τηλεδιάσκεψη» που «θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 2 μ.μ.», αρνήθηκε να συναντηθεί με τους φοιτητές, ενώ με διάφορα προσχήματα ανάγκασε τους φοιτητές να περιμένουν «μήπως βρεθεί λύση». Κάτω από την πίεση των φοιτητών, εκπρόσωπος του υπουργείου τους είπε να «κλείσουν ραντεβού για αύριο», προκειμένου να γίνει συνάντηση. Από την πλευρά τους οι φοιτητές, αφού κατήγγειλαν τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου, τόνισαν ότι το αυριανό ραντεβού θα δοθεί στους δρόμους στα νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας.

Στην κινητοποίηση, αύριο Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας (Προπύλαια), συναντώνται οι διεκδικήσεις φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών για ανοιχτά σχολεία και σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας και ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Σε όλη τη χώρα οι φοιτητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις και άλλες αγωνιστικές διεργασίες. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα αιτήματα για: Απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο με εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας. «Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες! Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!», απαντούν οι φοιτητές στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για σώμα αστυνομίας στις σχολές, για διατάξεις πειθαρχικού δικαίου, που όπως αποκαλύπτεται στόχο έχουν τις διεκδικήσεις τους.

Στις κινητοποιήσεις καλεί και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) κηρύσσοντας στάση εργασίας την Πέμπτη 28 Γενάρη από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Την ίδια στιγμή που το νομοσχέδιο της κυβέρνησης συναντά τη μαζική καταδίκη των φοιτητών, η υπουργός Παιδείας ήδη προαναγγέλλει νέα αντιδραστικά και καταδικασμένα μέτρα, μέσα και από τον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ που ετοιμάζεται. Μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», μεταξύ άλλων έκανε λόγο για αλλαγή του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το θέμα της κατάργησης πανεπιστημιακών τμημάτων, ενίσχυση της δυνατότητας συμπράξεων Πανεπιστημίων και άλλων φορέων σε ερευνητική δραστηριότητα, ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές.

Μαζί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Ραντεβού στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια δίνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, τονίζοντας πως οι μαθητές γυρίζουν την 1η Φλεβάρη στα σχολεία «πιο αποφασισμένοι από ποτέ να διεκδικήσουμε ό,τι μας στερείτε». Παράλληλα καλεί σε συνεδριάσεις τοπικών συντονιστικών, 5μελών και 15μελών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων. «Είμαστε έτοιμοι από την πρώτη κιόλας μέρα για συνελεύσεις στα σχολεία μας και αγωνιστικές διαδικασίες για την εξασφάλιση της υγείας και της μόρφωσής μας», δηλώνουν οι μαθητές, που για μια ακόμα φορά φέρνουν την κυβέρνηση μπροστά στις ευθύνες της για το ότι ανοίγει και κλείνει τα σχολεία χωρίς να παίρνει μέτρα σύμφωνα με τα αιτήματά τους, για τους όρους της τηλεκπαίδευσης, τη στάση απέναντι στους αγώνες. Αναφέρονται επίσης στα όσα κατέκτησαν όλο αυτό το διάστημα, δηλώνουν πως συνεχίζουν διεκδικώντας απόσυρση του νομοσχεδίου και της «τράπεζας θεμάτων», συγκεκριμένα μέτρα προστασίας στα σχολεία, και πως δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για «σχολείο να μορφώνει – προστασία της υγείας μας».

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης καλούν Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, συνεχίζοντας τις διεκδικήσεις για μέτρα εδώ και τώρα για ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία και ενάντια στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Με αιτήματα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των φραγμών, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας και ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για έναρξη της «αξιολόγησης» των σχολικών μονάδων.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, σημειώνοντας: «Ενώνουμε τη φωνή μας, μαζί με εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές διεκδικώντας την Παιδεία που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και όχι αυτή που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση, φέρνοντας εν μέσω πανδημίας το ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο μετά το άλλο και χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές και με όρους υγιεινής άνοιγμα των σχολείων».

Σε άλλες πόλεις

Μια σειρά από δράσεις, με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και να επαναλειτουργήσουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αναπτύσσουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νομικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Φυσικού, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, καθώς και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης συνεχίζουν την πάλη τους, με επόμενο αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 28 Γενάρη, στις 12 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

«Στηρίζουμε τους μαθητές που από τον Σεπτέμβριο διεκδικούσαν ανοιχτά σχολεία με μέτρα και όχι να κλείνουν τα τμήματα το ένα μετά το άλλο» επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας καλώντας στην κινητοποίηση.

Στην Πάτρα έγινε σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή των Συλλόγων: Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μαθηματικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΕΥΠ και Οικότροφων Φοιτητών Εστίας. Συμμετείχε επίσης το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας. Οι φοιτητές αποφάσισαν κινητοποιήσεις σε διοικήσεις τμημάτων και σχολών,  κινητοποίηση στις 28 Γενάρη και κινητοποίηση στην Πρυτανεία την 1η Φλεβάρη.

Στα Γιάννενα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Φυσικού, ΒΕΤ και Νηπιαγωγών αποφάσισαν κινητοποίηση την Πέμπτη 28 Γενάρη, στις 5.30 μ.μ. από την Περιφέρεια. Παράλληλα συγκεντρώνουν υπογραφές στο κείμενο των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας και οργανώνουν συζητήσεις σε κάθε έτος και Σύλλογο για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση. Στην κινητοποίηση καλεί και το ΕΚ Ιωαννίνων.

Στη Λάρισα, Φοιτητικοί Σύλλογοι δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στη Ξάνθη, σε κινητοποίηση καλούν στη Κεντρική πλατεία στις 12 μ. ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνης.

Στην Κομοτηνή, ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης στις 6 μ.μ., ενώ στην Ορεστιάδα οι εκλεγμένοι με την “Πανσπουδαστική” καλούν σε συγκέντρωση στις 12 μ. στο προαύλιο του Πανεπιστημίου.

Πηγή: 902.gr

Comments

Η εφημερίδα της ΠάργαςΣεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ2 ημέρες ago

Εταιρεία ανεμογεννητριών ανέλαβε τα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Εκδήλωση για την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago

Ξεκινούν τα τμήματα Mουσικής Παιδείας σε Καναλάκι και Πάργα

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ3 ημέρες ago

Ο γιγάντιος και δηλητηριώδης Λιθόκερος εμφανίστηκε και στην Αγία Μαρίνα Λάρισας

ΦΑΝΑΡΙ5 ημέρες ago

Με πρώτο σταθμό την Λούτσα ξεκινά ξανά τις συναντήσεις με τους δημότες η Δημοτική Αρχή της Πάργας

ΙΣΤΟΡΙΑ6 ημέρες ago

Ψηφιακή αναπαράσταση της μάχης του Μαραθώνα

Πρέβεζα1 εβδομάδα ago

Ταχυδρόμησε δέμα στον εαυτό του με 31,5 γραμμάρια κάνναβης

COVID-191 εβδομάδα ago

Νέα μέτρα: Όσα αλλάζουν από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου – Δείτε αναλυτικά.

COVID-191 εβδομάδα ago

Παραμένει «κόκκινη» η Ήπειρος

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα ago

Απόδοση επαίνου σε Ναυαγοσώστρια του Δήμου Πάργας για την διάσωση λουομένου

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα :24 χρόνια από την μεγάλη πλημμύρα (εικόνες)

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Οι 51 καλύτερες παραλίες σε Πάργα & Σύβοτα σε ένα καταπληκτικό βίντεο

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Πάργα :Ψηφιακό Μενού με ένα κλίκ στην συσκευή σου

ΠΑΡΓΑ10 μήνες ago

«Χωρίς δισταγμό» Η νέα τηλεοπτική σειρά από την Καβάλα με γυρίσματα στην Πάργα

ΙΣΤΟΡΙΑ2 έτη ago

Σουλιώτες:Τα Αυστηρά Ήθη ,Η Πειθαρχία, Η Μπέσα Και Η Αγάπη Τους Για Την Ελευθερία..

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

7  λόγοι να επισκεφτείς την Πάργα το Πάσχα

ΑΠΟΨΕΙΣ2 έτη ago

Γαλλικό περιοδικό Marianne: Στα «7 καθάρματα» της κρίσης ο Καραμανλής

Δημοφιλή

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Πάργας;