Connect with us

  Netflix & Spotify Premium

1.92/Μήνα 

70% φθηνότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης

Published

on

Το υπ. Παιδείας αρνήθηκε σήμερα να συναντήσει τους φοιτητές – Αύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας (Προπύλαια) το συλλαλητήριο με όλα τα μέτρα προστασίας

Με μεγαλύτερη ορμή οι 25 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας προετοιμάζουν το αυριανό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, μετά και την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να τους δεχτεί. Σήμερα οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στα όρια φοίτησης, στις διαγραφές φοιτητών, στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στα άλλα μέτρα καταστολής που περιλαμβάνει. Παράλληλα, διεκδικούν να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να επαναλειτουργήσουν οι σχολές από το εαρινό εξάμηνο.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με πρόφαση μια «τηλεδιάσκεψη» που «θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 2 μ.μ.», αρνήθηκε να συναντηθεί με τους φοιτητές, ενώ με διάφορα προσχήματα ανάγκασε τους φοιτητές να περιμένουν «μήπως βρεθεί λύση». Κάτω από την πίεση των φοιτητών, εκπρόσωπος του υπουργείου τους είπε να «κλείσουν ραντεβού για αύριο», προκειμένου να γίνει συνάντηση. Από την πλευρά τους οι φοιτητές, αφού κατήγγειλαν τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου, τόνισαν ότι το αυριανό ραντεβού θα δοθεί στους δρόμους στα νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας.

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

Στην κινητοποίηση, αύριο Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας (Προπύλαια), συναντώνται οι διεκδικήσεις φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών για ανοιχτά σχολεία και σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας και ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Σε όλη τη χώρα οι φοιτητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις και άλλες αγωνιστικές διεργασίες. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα αιτήματα για: Απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο με εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας. «Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες! Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!», απαντούν οι φοιτητές στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για σώμα αστυνομίας στις σχολές, για διατάξεις πειθαρχικού δικαίου, που όπως αποκαλύπτεται στόχο έχουν τις διεκδικήσεις τους.

Στις κινητοποιήσεις καλεί και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) κηρύσσοντας στάση εργασίας την Πέμπτη 28 Γενάρη από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Την ίδια στιγμή που το νομοσχέδιο της κυβέρνησης συναντά τη μαζική καταδίκη των φοιτητών, η υπουργός Παιδείας ήδη προαναγγέλλει νέα αντιδραστικά και καταδικασμένα μέτρα, μέσα και από τον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ που ετοιμάζεται. Μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», μεταξύ άλλων έκανε λόγο για αλλαγή του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το θέμα της κατάργησης πανεπιστημιακών τμημάτων, ενίσχυση της δυνατότητας συμπράξεων Πανεπιστημίων και άλλων φορέων σε ερευνητική δραστηριότητα, ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές.

Μαζί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Ραντεβού στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια δίνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, τονίζοντας πως οι μαθητές γυρίζουν την 1η Φλεβάρη στα σχολεία «πιο αποφασισμένοι από ποτέ να διεκδικήσουμε ό,τι μας στερείτε». Παράλληλα καλεί σε συνεδριάσεις τοπικών συντονιστικών, 5μελών και 15μελών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων. «Είμαστε έτοιμοι από την πρώτη κιόλας μέρα για συνελεύσεις στα σχολεία μας και αγωνιστικές διαδικασίες για την εξασφάλιση της υγείας και της μόρφωσής μας», δηλώνουν οι μαθητές, που για μια ακόμα φορά φέρνουν την κυβέρνηση μπροστά στις ευθύνες της για το ότι ανοίγει και κλείνει τα σχολεία χωρίς να παίρνει μέτρα σύμφωνα με τα αιτήματά τους, για τους όρους της τηλεκπαίδευσης, τη στάση απέναντι στους αγώνες. Αναφέρονται επίσης στα όσα κατέκτησαν όλο αυτό το διάστημα, δηλώνουν πως συνεχίζουν διεκδικώντας απόσυρση του νομοσχεδίου και της «τράπεζας θεμάτων», συγκεκριμένα μέτρα προστασίας στα σχολεία, και πως δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για «σχολείο να μορφώνει – προστασία της υγείας μας».

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης καλούν Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, συνεχίζοντας τις διεκδικήσεις για μέτρα εδώ και τώρα για ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία και ενάντια στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Με αιτήματα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των φραγμών, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας και ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για έναρξη της «αξιολόγησης» των σχολικών μονάδων.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, σημειώνοντας: «Ενώνουμε τη φωνή μας, μαζί με εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές διεκδικώντας την Παιδεία που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και όχι αυτή που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση, φέρνοντας εν μέσω πανδημίας το ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο μετά το άλλο και χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές και με όρους υγιεινής άνοιγμα των σχολείων».

Σε άλλες πόλεις

Μια σειρά από δράσεις, με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και να επαναλειτουργήσουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αναπτύσσουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νομικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Φυσικού, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, καθώς και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης συνεχίζουν την πάλη τους, με επόμενο αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 28 Γενάρη, στις 12 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

«Στηρίζουμε τους μαθητές που από τον Σεπτέμβριο διεκδικούσαν ανοιχτά σχολεία με μέτρα και όχι να κλείνουν τα τμήματα το ένα μετά το άλλο» επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας καλώντας στην κινητοποίηση.

Στην Πάτρα έγινε σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή των Συλλόγων: Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μαθηματικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΕΥΠ και Οικότροφων Φοιτητών Εστίας. Συμμετείχε επίσης το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας. Οι φοιτητές αποφάσισαν κινητοποιήσεις σε διοικήσεις τμημάτων και σχολών,  κινητοποίηση στις 28 Γενάρη και κινητοποίηση στην Πρυτανεία την 1η Φλεβάρη.

Στα Γιάννενα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Φυσικού, ΒΕΤ και Νηπιαγωγών αποφάσισαν κινητοποίηση την Πέμπτη 28 Γενάρη, στις 5.30 μ.μ. από την Περιφέρεια. Παράλληλα συγκεντρώνουν υπογραφές στο κείμενο των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας και οργανώνουν συζητήσεις σε κάθε έτος και Σύλλογο για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση. Στην κινητοποίηση καλεί και το ΕΚ Ιωαννίνων.

Στη Λάρισα, Φοιτητικοί Σύλλογοι δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στη Ξάνθη, σε κινητοποίηση καλούν στη Κεντρική πλατεία στις 12 μ. ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνης.

Στην Κομοτηνή, ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης στις 6 μ.μ., ενώ στην Ορεστιάδα οι εκλεγμένοι με την “Πανσπουδαστική” καλούν σε συγκέντρωση στις 12 μ. στο προαύλιο του Πανεπιστημίου.

Πηγή: 902.gr

Η εφημεριδα της Παργας

May 2024
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΑΓΙΑ5 days ago

Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πάργας

kostas_barkas
ΑΠΟΨΕΙΣ5 days ago

Κώστας Μπάρκας : Διαλύουν τα νοσοκομεία της Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας :

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ6 days ago

Φορο-σοκ για 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες!

valtos beach with and umbrellas
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 week ago

Παραλίες: Προχωρούν οι δημοπρασίες για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις | Τι αλλάζει με το νέο πλαίσιο

a car parked on a street with a sign
ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Ξεκίνησε η εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης στο Καναλάκι και την Πάργα

kostas_barkas
ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Κώστας Μπάρκας: «Επαγγελματική εξουθένωση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Πάργας»

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Συναγερμός στην Πάργα: Απειλείται η Λειτουργία του Κέντρου Υγείας λόγω Ελλείψεων Προσωπικού

Πρεβεζα4 weeks ago

Κάταγμα Ποδιού για Διανομέα στην Πρέβεζα: Οδύσσεια στα Νοσοκομεία Λόγω Έλλειψης Ορθοπεδικού!

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Διακοπή ρεύματος αύριο 19/4 στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

a woman with long curly hair and a red cape
Πρεβεζα1 month ago

Συνελήφθη η Μαντάμ Ζαΐρα της Πρέβεζας

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

valtos beach with and umbrellas
ΠΑΡΓΑ10 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΠΑΡΓΑ11 months ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Ο Πέτρος Αντωνίου στο “The Voice” (Βίντεο)

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Συναγερμός στην Πάργα: Απειλείται η Λειτουργία του Κέντρου Υγείας λόγω Ελλείψεων Προσωπικού

Σε συνέχεια των επειγόντων αναγκών και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάργας, το νοσηλευτικό προσωπικό απευθύνει επιστολή...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Διακοπή ρεύματος αύριο 19/4 στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής 19/4/2024 9:30:00 πμ 19/4/2024 11:30:00...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

15 Απριλίου 1819: Μια ημερομηνία χαραγμένη στην ψυχή και στην ιστορία της Πάργας.

 Η μέρα που οι κάτοικοι της γραφικής κωμόπολης, με πνεύμα ανυποταξίας και καρδιά γεμάτη πίκρα, εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Την παρακάτω ενημέρωση κάνει η ΔΕΔΔΗΕ: ⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Ασταμάτητοι οι μαθητές του Γυμνασίου Πάργας – Σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες στην Πρέβεζα

Ξεχωριστές διακρίσεις έλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Πάργας στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας την Πέμπτη 28...

Δημος Παργας2 months ago

Χωρίς εμπόδια η επένδυση στο Κλιμάτι: Συμφωνία Δήμου Πάργας και G&K INVESTMENT GROUP για την υλοποίηση του project

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Δήμος  σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρία «G&K INVESTMENT GROUP Α.Ε.», διασφαλίζοντας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ