Connect with us

ΕΡΕΥΝΕΣ

Οι 10 πιο κοινοί εφιάλτες και τι σημαίνουν

Published

on

Οι περισσότεροι βλέπουν πολύ συχνά εφιάλτες, ακόμα και σχεδόν κάθε βράδυ. Τι σημαίνουν αυτοί οι νυχτερινοί τρομοκράτες; Αν και οι εφιάλτες μπορεί να είναι πολύ σύντομα δημιουργήματα του υποσυνείδητου χωρίς καμία ιδιαίτερα βαθύτερη ερμηνεία, σε πολλές περιπτώσεις κρύβουν συγκεκριμένους σκοπούς και ερμηνείες. Μας επιτρέπουν να εξετάσουμε βαθύτερα τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας για να δούμε καλύτερα την ψυχική ή συναισθηματική μας κατάσταση. Δείτε 10 από τους πιο κοινούς εφιάλτες και τι σημαίνουν.

10. Φυσικές καταστροφές

Έχετε δει ποτέ τον εαυτό σας μέσα σε μια σφοδρή καταιγίδα που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα της; Αυτού του τύπου οι εφιάλτες υποδεικνύουν μια αίσθηση επικείμενου φόβου ή άγχος σ’ αυτόν που βλέπει τον εφιάλτη. Μιας και ο καιρός είναι πάντα απρόβλεπτος και δεν μπορεί να ελεγχθεί, σχετίζεται με το στρες του ατόμου και το άγχος που του δημιουργείτε μέρα με τη μέρα. Μπορεί να προκληθεί από το άγχος για μια εξέταση, ένα διαγώνισμα, ένα ραντεβού ή και ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους.

9. Βλέπουμε τους νεκρούς

Πολλές φορές έχουμε δει να μας μιλάει ή να μας πλησιάζει κάποιος που έχει πεθάνει. Αυτός μπορεί να είναι είτε κάποιος που πέθανε πρόσφατα ή κάποιος που στο όνειρο πιστεύουμε πως δεν τον ξέρουμε. Αυτού του τύπου οι εφιάλτες σχετίζονται με την ανικανότητα να αφήσουμε κάτι να φύγει. Για παράδειγμα, αν βλέπουμε στον ύπνο μας την πρόσφατα θανούσα γιαγιά μας, η αιτία είναι πως αγωνιζόμαστε συναισθηματικά να αντιμετωπίσουμε την απώλεια της. Οι εφιάλτες αυτοί μπορούν επίσης να συνδέονται με τον τρόμο του άγνωστου και το άγχος μιας προσωπικής ασθένειας. Άνθρωποι με θανατηφόρα προβλήματα υγείας συχνά βιώνουν αυτού του είδους τους εφιάλτες.

8. Χάνουμε σημαντικά γεγονότα

Εφιάλτες όπως το να χάνεις το γάμο σου (εφιάλτης; δε νομίζω), ένα σημαντικό ραντεβού ή κάποιο άλλο ειδικό γεγονός είναι κοινοί σε ανθρώπους με πολύ γρήγορη και πιεστικοί σε ρυθμούς ζωή, αν και μπορεί να τύχει στον καθένα. Αυτοί οι εφιάλτες συχνά συνδέονται με το άγχος για την αποτυχία ή το μην είναι σε θέση κάποιος να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες.

7. Γυμνός σε κοινόχρηστο χώρο

Το να βρεθεί κάποιος γυμνός σε κοινόχρηστο χώρο φαίνεται μάλλον αστείο -όταν ξυπνήσει– αλλά αυτού του είδους οι εφιάλτες συνδέονται με πολύ μεγαλύτερα θέματα. Αυτούς τους εφιάλτες τους βλέπουν άτομα που υποφέρουν από θέματα ανασφάλειας για την εικόνα τους και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Ίσως να σχετίζεται με το ότι αυτά τα άτομα φοβούνται μη κριθούν από άλλους.

6. Χάνουμε τα δόντια μας

Ακόμη μια ένδειξη ανασφάλειας. Όπως και το να βρεθεί κανείς γυμνός σε δημόσιο χώρο, και αυτός ο εφιάλτης είναι συχνά μια αναπαράσταση του ατόμου που γεμίζει με άγχος και εσωτερική αναταραχή μη τυχόν κριθεί από άλλους για τη σωματική του εμφάνιση.

5. Τραύματα

Όσοι βλέπουν εφιάλτες ότι τραυματίζονται, η αιτία είναι κάποιο αίσθημα αδυναμίας στην προσωπική τους ζωή. Το να βλέπουμε όνειρα πως σπάνε τα κόκαλα μας μπορεί να είναι ο τρόπος που μας ειδοποιεί ο εγκέφαλος μας ότι νιώθουμε αδυναμία ή ότι είμαστε τρωτοί με κάποιον τρόπο. Αν ψάξουμε να βρούμε ποια είναι αυτή η αδυναμία μας και την βελτιώσουμε τότε μάλλον θα σταματήσουν αυτοί οι εφιάλτες.

4. Μας εγκαταλείπει κάποιος δικός μας άνθρωπος

Αυτός ο εφιάλτης μπορεί να υποδηλώνει τη φοβία μας μη τυχών μας αφήσει κάποιος δικός μας άνθρωπος και μείνουμε μονάχοι. Επίσης μπορεί να προκληθεί από την αίσθηση της ανασφάλειας σε μια σχέση όπου αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε “αρκετοί” για τον σύντροφο μας.

3. Παγιδευμένοι

Κοινός εφιάλτης σε άτομα που πάσχουν από κλειστοφοβικό άγχος. Όμως, μπορούν να δουν τέτοιο εφιάλτη και άτομα που φοβούνται πως δεν θα τα καταφέρουν να ξεμπλέξουν από μια κατάσταση που ζουν εκείνη τη στιγμή, όπως οικονομικά προβλήματα, το τέλος μιας καριέρας ή μια αρνητική σχέση την οποία δεν μπορούν να τερματίσουν. Ο εφιάλτης μπορεί να είναι μια εκδήλωση του φόβου ότι δεν μπορεί το άτομο να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του, λόγω των περιστάσεων.

2. Πέφτουμε

Κοινός εφιάλτης σε όσους αγχώνονται επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τη ζωή τους, σε θέματα όπως τα οικονομικά, οι σχέσεις, η καριέρα ή κάποιο είδος κακοποίησης. Η αίσθηση της πτώσης σε βέβαιο θάνατο σχετίζεται με το αίσθημα του ατόμου ότι δεν μπορεί να ελέγξει μια συγκεκριμένη πτυχή -ή κατάσταση- της ζωή του.

1. Μας κυνηγάνε ή μας επιτίθενται

Μακράν ο πιο κοινός εφιάλτης, είτε μας κυνηγούν ή μας επιτίθενται άνθρωποι, ζώα ή φαντάσματα! Αυτοί οι εφιάλτες είναι συχνά εκδηλώσεις του φόβου μας σχετικά με μια αντιπαράθεση στη ζωή μας. Από ένα κακό αφεντικό, καθηγητή, γονέα ή ακόμα και μια “άρρωστη” σχέση. Το να βλέπουμε πως μας κυνηγούν είναι συχνά ένα σημάδι ότι δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις στην προσωπική μας ζωή. Επίσης, οι ενέργειες μας στον εφιάλτη για να γλυτώσουμε από τον επιτιθέμενο μπορεί επίσης να επηρεάζεται από την πραγματική μας ζωή. Για παράδειγμα, αν βλέπουν πως κρυβόμαστε φοβισμένοι, αυτό υποδεικνύει το πως αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στον κανονικό κόσμο.

φωτογραφία: nightmare by lucyluh

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:

Περισσότερα http://3otiko.blogspot.com/2012/10/10.html#ixzz2Ayictue8

Comments

Η εφημεριδα της Παργας

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΡΕΥΝΕΣ3 days ago

Απίστευτο: αδειοδοτούν Αιολικά στα καμένα του Έβρου, σε περιοχή NATURA για τον Μαυρόγυπα!

Tips3 days ago

Κερδίστε €100 εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο TEMU που κάνει θραύσεις στις πωλήσεις διαδικτύου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ4 days ago

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Επιπλέον 120 έως 320 ευρώ το 2024 για εισφορές ΕΦΚΑ

ΠΑΡΓΑ5 days ago

Πάργα – Κοσμοπολίτικος προορισμός με Επτανησιακή αύρα (Βίντεο)

ΠΑΡΓΑ5 days ago

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ6 days ago

Κ. Χατζηδάκης: Νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών τους επόμενους μήνες

Καναλλακι6 days ago

Πρόταση του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Βασιλάκη Αντώνη με τον συνδυασμό “Νεο Ξεκίνημα συνεχίζουμε..” του Δημάρχου Νίκου Ζαχαριά,Θα εργαστούμε λαμβάνοντας όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ένταξη του Νεκρομαντείου, είτε του βυζαντινού Μοναστηρίου του Αγίου Δημητρίου Κυψέλης στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 weeks ago

ΣΥΡΙΖΑ: Επικράτηση Κασσελάκη έδειξε το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα από την Πάργα

Δημος Παργας2 weeks ago

Αχιλλέας Δημάκος: Ο τουρισμός αλλάζει, και εμείς πρέπει να αλλάξουμε μαζί του.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 weeks ago

Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές

ΠΑΡΓΑ3 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ3 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ3 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ3 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ5 days ago

Πάργα – Κοσμοπολίτικος προορισμός με Επτανησιακή αύρα (Βίντεο)

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Ένας προορισμός, με εικόνες που παραπέμπουν σε καρτ ποστάλ. Φυσική ομορφιά, Επτανησιακή αρχιτεκτονική και θαυμαστές απ’ όλο...

ΠΑΡΓΑ5 days ago

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο από τη Δευτέρα...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Πάργα 1979 φωτογραφίες από τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “On a volé la cuisse de Jupiter”

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish “Ο πράκτορας μας στην Ελλάδα” Από το “Παιδί και το Δελφίνι” και τα “Κανόνια του Ναβαρόνε” μέχρι...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Σε προορισμό τεσσάρων εποχών εξελίσσεται η Πάργα– Αυξημένη η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Στους «κερδισμένους» του καλοκαιριού ανήκει η Ήπειρος. Συγκεκριμένα, η πληρότητα των καταλυμάτων στην Πάργα, άγγιξε τον Αύγουστο το...

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Περίθαλψη… στο ρίσκο

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Σε μια παραθαλάσσια τουριστική  περιοχή  της Ηπείρου, στην Πάργα, πέθανε μια τουρίστρια από ανακοπή καρδιάς. Μία από...

Δημος Παργας3 weeks ago

Υποδοχή πρωταθλητών TAEKWODO-KICKBOXING από τον Δήμαρχο Πάργας

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Επέστρεψαν οι αθλητές του σωματείου ΕΡΜΗΣ Πάργας που συμμετείχαν στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας TAEKWODO στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, γρήγορη παράδοση και με αποζημίωση

αν υπάρξει καθυστέρηση, ποιοτικά προϊόντα και ΔΩΡΕΑΝ 

Κουπόνια μέχρι και €100 για νέους χρήστες.