ΠΑΡΓΑ
Οδηγίες μετά την πτώχευση παραρτημάτων της Thomas Cook

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:
Η Thomas Cook GmbH Γερμανίας κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδίων (DRV), το κόστος παραμονής στην Ελλάδα και επιστροφής στις πατρίδες των πελατών της θα καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία Zurich, που καλύπτει τους πελάτες των γερμανικών εταιρειών που πτώχευσαν.
Ειδικότερα:
- Η ασφαλιστική εταιρεία Zurich καλύπτει τις δαπάνες για όλους τους προμηθευτές (εκτός των πτήσεων) για τους πελάτες που βρίσκονται στον προορισμό τους με άφιξη μέχρι τις 23.09.19 (Ξενοδοχεία & Μεταφορές).
- Η ασφαλιστική εταιρεία Zurich καλύπτει τα έξοδα ΜΟΝΟ για τη Γερμανία.
- Η ασφαλιστική εταιρεία Zurich καλύπτει τα έξοδα ΜΟΝΟ για πακέτα διακοπών (ΟΧΙ για μεμονωμένες κρατήσεις ξενοδοχείων ή πτήσεων ή δωματίων – bed bank).
- Η ασφαλιστική εταιρεία Zurich καλύπτει τα έξοδα ΜΟΝΟ για πελάτες με παραμονή στον προορισμό τους μέχρι τις 04.10.2019.
- Μετά τις 04.10.2019 η κάλυψη παρέχεται μόνο εάν δεν κατέστη δυνατή η εύρεση πτήσης αναχώρησης μέχρι αυτή την ημερομηνία.
- Εάν οι προμηθευτές χρησιμοποιούν πακέτο ασφάλισης της Zurich, δεν μπορούν να υποβληθούν άλλες οικονομικές απαιτήσεις στην Thomas Cook.
ΠΤΗΣΕΙΣ
Η πτώχευση του Ομίλου Thomas Cook Group PIC στο Λονδίνο επηρέασε επίσης τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των γερμανικών ταξιδιωτικών πρακτορείων Thomas Cook, Neckermann, Oeger Tours, Air Marin και Bucher Reisen.
Όπως όλες οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες, η Condor έχει ενημερωθεί από τα ανωτέρω ταξιδιωτικά πρακτορεία ότι οι ταξιδιώτες που έχουν κάνει σε αυτά κράτηση των πακέτων διακοπών τους, ενδεχομένως να μην μπορούν να μεταφερθούν μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου 2019.
Αυτό ισχύει για την εξερχόμενη (outbound) πτήση. οι πελάτες πακέτων διακοπών της Thomas Cook που βρίσκονται ήδη στον προορισμό τους θα μπορούν να επιβιβαστούν κανονικά στην προγραμματισμένη πτήση επιστροφής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και να ενημερώνονται απευθείας από την Thomas Cook.
Η ασφαλιστική εταιρεία Zurich έχει ενεργοποιήσει μία εταιρεία εξυπηρέτησης με την ονομασία KAERA. Αυτή με τη σειρά της έχει ανοίξει τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης (hotline): 0049 6172-99761123.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.kaera-aa.dehttp:/(www.kaera-ag.de/geschaeftsfelder/a bwicklungsstelle/insolvenzthomascook/ ]B. THOMAS COOK ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
Επιπρόσθετα, η ολλανδική θυγατρική της Thomas Cook έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης και έχει ενεργοποιήσει την ασφαλιστική της εταιρεία για να καλύψει το κόστος παραμονής και επιστροφής των πελατών της.
Σύμφωνα με την από 24/9/2019 επιστολή της TUI Nederlands, σε συνέχεια της παύσης εργασιών της Thomas Cook Nederland B.V. και της Neckermann (εφεξής Thomas Cook Nederland), το Ολλανδικό Ταμείο Εγγυήσεων (SGR) (www.sgr.nl ) — και η TUI Nederlands για λογαριασμό του εγγυώνται τις πληρωμές για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν και παρέχονται σε πελάτες της Thomas Cook Nederland που παραμένουν σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Η παροχή υπηρεσιών στους πελάτες της Thomas Cook Nederland θα συνεχίσει να γίνεται σύμφωνα με τα συναφθέντα συμβόλαια.
Αυτή η εγγύηση δεν αφορά οιεσδήποτε εκκρεμείς πληρωμές για πελάτες που δεν διαμένουν πλέον σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Αυτές οι απαιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται στον εκκαθαριστή της Thomas Cook Nederland.
Στην επιστολή της TUI Nederlands σημειώνεται ότι επειδή οι πελάτες της Thomas Cook Nederland χρειάζονται άμεση υποστήριξη, οι πληρωμές των απαιτήσεων υπό αυτή την εγγύηση, δεν δύνανται να εκτελεστούν άμεσα και θα ακολουθήσουν αφού οι ξενοδόχοι αποστείλουν τα τιμολόγια για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ξενοδόχοι μπορούν να απευθύνονται στην TUI Nederlands μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] THOMAS COOK ΒΕΛΓΙΟΥ
Σύμφωνα με σημερινή Ρηματική Διακοίνωση της Πρεσβείας του Βασιλείου του Βελγίου προς το Υπουργείο Τουρισμού, για τους Βέλγους πελάτες της Thomas Cook Βελγίου και της Neckermann Βελγίου, που κήρυξαν πτώχευση εχθές 24/9/2019, ισχύουν τα εξής:
Το Βελγικό Ταμείο Εγγυήσεων Ταξιδίων (ο δημόσιος ασφαλιστικός φορέας αφερεγγυότητας της Thomas Cook Belgium) ανακοίνωσε επίσημα εχθές 24/9/2019 ότι όσον αφορά τους πελάτες που έχουν αγοράσει ταξιδιωτικό πακέτο (πτήση και διαμονή) από την Thomas Cook Belgium θα καταβάλει στους ξενοδόχους τα αντίστοιχα ποσά από την ημερομηνία έναρξης της αφερεγγυότητας (24/9/2019) και μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης των πελατών της. Η καταβολή θα γίνει σύμφωνα με τα αρχικό συμβόλαιο που έχει συναφθεί με την Thomas Cook Belgium.
Για περαιτέρω πληροφορίες οι πελάτες της Thomas Cook Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου που παραμένουν στην Ελλάδα μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους αντιπροσώπους της Thomas Cook, ως κατωτέρω:
- Ρόδος: GEM TRAVEL, κ. Πυλιάσης τηλ. 22410-84500, κ. Μιχαλάκης Γ., τηλ. 6945105300/22410-78130 ή 84500
- Κρήτη: Αντιπρόσωπος, K. Παπακαλιάτης Ελευθέριος, τηλ. 6934716719
- Λέσβος: κ. ΣΟΥΓΙΟΛΤΖΗΣ Αχιλλέας, τηλ. 6944570999, e-mail: [email protected]
- Ήπειρος: κα Γεωργίου Κατερίνα, τουριστικό γραφείο KANARIS TRAVEL στην Πάργα, τηλ. 6945339838, e- mail: [email protected]
- Ζάκυνθος: κ. Φιλλιπολίτης Ιωάννης Τουριστικό Γραφείο “Fidelity travel’ , τηλ. 2695041531
- Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Περιφερειακός Δ/ντης, κ. Δεληνιώτης Πάρης, e-mail: [email protected]
- Κέρκυρα: Τοπικός Δ/ντής THOMAS COOK, κ. Μουρτζινούδης Αλέξανδρος, τηλ.6951942783, e-mai/: [email protected]
- Βόρεια Ελλάδα (Χαλκιδική και Πιερία): κ. Αναγνώστης Θεοχαρόπουλος, τουριστικό γραφείο “Hellenic lsland Services – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΠΕ”, τηλ. 23730 20020 (10), email.•[email protected].
Πηγή: Reporter.gr
ΑΓΙΑ
Υπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα

Κείμενο υπογραφών πολιτών ενάντια στα «αιολικά πάρκα»
ισχύος 84 (2Χ42)MW στις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ»
της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου
Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση δύο ακόμη «αιολικών πάρκων» ισχύος 84 (2Χ42)MW και στη απαράδεκτη σχετική ΜΠΕ, που παρουσιάζει πολλές σημαντικές και ουσιώδεις ελλείψεις, στις θέσεις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ» της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι ανεμογεννήτριες αυτές, με πολλές άλλες που έχουν αδειοδοτηθεί ή είναι υπό αδειοδότηση στη ίδια περιοχή, «στεφανώνουν» τραυματικά την λοφοσειρά πάνω από την Πάργα, την Ανθούσα, είναι πάνω-δίπλα και μπροστά από τον παραδοσιακό οικισμό της Αγιάς («μπαλκόνι του Ιονίου»), πάνω και πολύ κοντά από τις απείρου κάλλους παραλίες «Σαρακήνικο» και «Καραβοστάσι», σε πολύ μικρή απόσταση από αρχαιολογικούς χώρους «Δυμόκαστρο» και «Παλιόπαργα», μέσα σε πυκνή παρθένα βλάστηση, με πλούσια πανίδα, ορνιθοπανίδα και χλωρίδα, σε ιδιόκτητες εκτάσεις με υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα, ορατές από την θάλασσα και από όλους τους οικισμούς Πάργας, Ανθούσας, Τρίκορφου, Πέρδικας, από τα Κάστρα Πάργας, Ανθούσας-Αγιάς.
Μιλάμε για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, από τους πιο παλιούς ιστορικούς τουριστικούς προορισμούς, μια από τις «ναυαρχίδες» του τουρισμού της Πρέβεζας και όλης της Ελλάδας.
Είναι προφανές ότι η εγκατάσταση 12 ακόμη τεράστιων ανεμογεννητριών συνολικού ύψους 200μ. και τα συνοδά έργα, αναφερόμενα ή «αποσιωπούμενα» από την ΜΠΕ, θα προκαλέσουν μια ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, μια τεράστια αισθητική υποβάθμιση και οπτική όχληση, καταστροφικό πλήγμα στον τουρισμό, στην γεωργία και στην κτηνοτροφία, σε ό,τι μας έχει απομείνει για να ζούμε και να απολαμβάνουμε αυτήν την περιοχή, στην ίδια μας την ζωή.
Πέρα από τα κέρδη κάποιων «επενδυτών» στην «πράσινη ανάπτυξη» – «πράσινα άλογα» κανένα όφελος δεν θα έχει για τον τόπο και του πολίτες μας, που πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα ένα δημόσιο αγαθό, βορά στο Χρηματιστήριο της ενέργειας, απεναντίας μετά από λίγα χρόνια θα μας αφήσουν τα κουφάρια των Α/Γ, σε ένα πληγωμένο ανεπανόρθωτα, εφιαλτικό τοπίο.
Στην «επιχείρηση» αυτή έχει ταχθεί ενάντια με ομόφωνες αποφάσεις όλη η τοπική κοινωνία, ο Δήμος Πάργας και οι Τοπικές Κοινότητες, Πολιτιστικοί και άλλοι Σύλλογοι και Σωματεία.
Ζητάμε να μην εγκριθούν οι σχετικές ΜΠΕ, να μην αδειοδοτηθούν αυτές οι βιομηχανικές ουσιαστικά εγκαταστάσεις και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε όλοι μαζί οι κάτοικοι, ενωμένοι, με κάθε τρόπο, ενάντια σε αυτά καταστροφικά σχέδια και ζητάμε την αλληλεγγύη κάθε πολίτη που έχει γνωρίσει και αγαπάει αυτόν τον τόπο.
ΑΓΙΑ
Μαζική συνέλευση στην Αγιά κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Μαζική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Πάργας με θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο χωριό.
Η συνέλευση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου, του συλλόγου γυναικών και της ΛΑΝΤΖΑ (κίνηση εργαζομένων στον τουρισμό), ενώ συμμετείχαν τα μέλη της πρωτοβουλίας αγώνα της Θεσπρωτίας, Αλεξίου Παύλος και Λιαμπότης Σωτήρης, οι οποίοι πραγματοποίησαν εισηγητικές ομιλίες.
Στη διαδικασία παρευρέθηκαν επίσης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Πάργας, ενώ ακολούθησε διάλογος σχετικά με την οργάνωση των επόμενων κινήσεων.
Στο τέλος της συνέλευσης συγκροτήθηκε τοπική πρωτοβουλία αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Δημος Παργας
Οδηγίες για τη διαχείριση απορριμμάτων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της προετοιμασίας για την άφιξη των τουριστών, εκδόθηκε ενημέρωση σχετικά με τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο τη διατήρηση και αναβάθμιση της εικόνας του Δήμου.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι δημότες και οι επισκέπτες καλούνται να απορρίπτουν τα απορρίμματά τους καθαρά και αποκλειστικά στους πράσινους κάδους, αποφεύγοντας την τοποθέτηση χόρτων, κλαδιών ή μπάζων.
Παράλληλα, στους μπλε κάδους ανακύκλωσης πρέπει να απορρίπτονται μόνο χαρτί, πλαστικά και μεταλλικά, όπως αλουμινένια κουτάκια.
Η συνεργασία όλων επισημαίνεται ως απαραίτητη για τη διατήρηση της καθαριότητας και της καλής εικόνας του Δήμου.
- ΑΠΟΨΕΙΣ2 months ago
Δύο μικρές αναθέσεις, μία βαριά ποινή: Ερωτήματα για την αργία του Δημάρχου Πάργας
Δημος Παργας2 months agoΝίκος Ζαχαριάς: «Καμία ζημία για τον Δήμο Πάργας – προσφυγή στο ΣτΕ»
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 months ago
5.000 ευρώ για κορίτσια 18-36 ετών στην Πάργα από το Κληροδότημα Β. Ε. Βασιλά
Αγγελίες1 month agoΞενοδοχείο στην Πάργα αναζητά υπαλλήλους για την καλοκαιρινή σεζόν 2026!
ΠΑΡΓΑ1 month agoΌλα τα έσοδα της παράστασης στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας για τον Χρήστο
ΠΑΡΓΑ2 months agoΠάργα, Αγιά και Ανθούσα γιορτάζουν την Αποκριά
ΠΑΡΓΑ3 months agoΈως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τραπεζοκαθίσματα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πάργας
ΑΓΙΑ6 days agoΥπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα

































