Πηγή: TPP

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

Υπερ του νομοσχεδίου που αφορά τις συμβάσεις απόκτησης των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ύψους σχεδόν 2,5 δισ. τάχθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, με τον ΣΥΡΙΖΑ και και το ΜέΡΑ 25 να επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια και το ΚΚΕ να καταψηφίζει. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ εν τέλει πήρε θετική θέση για την αγορά των αεροσκαφών, όπως προέκυψε από σημερινές δηλώσεις στελεχών του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, σε ομιλία του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «τo 2020 δεν ήταν μια καλή χρονιά για τον επανεξοπλισμό της χώρας, ήταν μια κακή χρονιά. Με το Όρουτς Ρέις στα 6 και τα πολεμικά σκάφη της Τουρκίας στα 6 μίλια από τα νησιά μας, για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας δεν ήταν μια καλή χρονιά».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «πρέπει να βάλουμε στη σωστή βάση της σημερινή μας συζήτηση. Δεν μας συμπαρασύρετε σε αυτή την «κούρσα». Εσείς εντελώς αιφνιδιασμένοι αντιμετωπίσατε -και μαζί με σας και ο λαός και η πατρίδα- τις εξελίξεις από την επιθετικότητα και την προκλητικότητα της Τουρκίας παρά της δικές μας προειδοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Η μεγαλύτερη απόδειξη του πόσο δίκιο έχουμε, όταν σας κατηγορούμε ότι δε βαδίζετε με γνώμονα μια στρατηγική είναι ακριβώς αυτός ο αιφνιδιασμός που υποστήκατε. Και η ταχύτητα για την οποία μιλάτε προκλήθηκε λόγω της κορύφωσης της τουρκικής προκλητικότητας. Αν δεν είχε μεσολαβήσει αυτό, δε θα συζητούσαμε σήμερα για την απόκτηση των Ραφάλ, δεν είχατε προαναγγείλει κάτι τέτοιο, αναγκαστήκατε. Σε αυτό το πλαίσιο και εμείς αναγκαζόμαστε να πούμε «ναι» στην απόκτηση των Ραφάλ που στην πραγματικότητα είναι ένα «ναι» στην εθνική άμυνα, στην ακεραιότητα της πατρίδας μας, απέναντι στην ιστορική και πατριωτική ευθύνη που προφανώς έχουμε και πρέπει να πάρουμε ένα μέρος αυτής».