ΠΑΡΓΑ
Με εγκαίνια και κορδέλες την Παρασκευή ανοίγει ο δρόμος Καρτέρι- Πάργα…
Τελικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Στράτος Σιμόπουλος βρήκε το χρόνο που έψαχνε. Έτσι την ερχόμενη Παρασκευή θα βρίσκεται στην Ήπειρο για… διπλά εγκαίνια και διπλές κορδέλες!Από τη μία θα κάνει τα εγκαίνια στον ανισόπεδο κόμβο της Άρτας, όπου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και δίνεται στην κυκλοφορία.Κι από την άλλη, θα κάνει τη χάρη στους Ηπειρώτες να κόψει την κορδέλα ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα στο δρόμο Καρτέρι Πάργα!
Τελικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Στράτος Σιμόπουλος βρήκε το χρόνο που έψαχνε. Έτσι την ερχόμενη Παρασκευή θα βρίσκεται στην Ήπειρο για… διπλά εγκαίνια και διπλές κορδέλες!
Από τη μία θα κάνει τα εγκαίνια στον ανισόπεδο κόμβο της Άρτας, όπου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και δίνεται στην κυκλοφορία.
Κι από την άλλη, θα κάνει τη χάρη στους Ηπειρώτες να κόψει την κορδέλα ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα στο δρόμο Καρτέρι Πάργα!
Ο δρόμος, όπως έχει γράψει το Epiruspost, στο τελευταίο τμήμα των δύο χιλιομέτρων έχει ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου. Όμως η επιβλέπουσα αρχή αρνούνταν να τον δώσει στην κυκλοφορία υποβάλλοντας τους οδηγούς σε μία απίστευτη ταλαιπωρία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διάστημα αυτό έγιναν πολλά οργισμένα τηλεφωνήματα στην Αθήνα προκειμένου να δοθεί η εντολή και να ανοίξει ο δρόμος.
Από το αρμόδιο υπουργείο και την επιβλέπουσα αρχή προβάλλονταν διάφορες δικαιολογίες που άγγιζαν τα όρια του γελοίου. Την ίδια ώρα βέβαια φούντωναν οι πληροφορίες ότι για να ανοίξει ο δρόμος θα πρέπει πρώτα να…εγκαινιαστεί!
Κι έπρεπε να βρει το χρόνο ο Γενικός Γραμματέας για να κόψει την κορδέλα σε ένα έργο όπου το κράτος των Αθηνών δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το πλήρωσαν δηλαδή οι Ηπειρώτες από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που αντιστοιχούσαν στην περιοχή.
Μάλιστα είναι διπλή η πρόκληση του αρμόδιου υπουργείου που θέλει να πανηγυρίσει καθώς παρότι δεσμεύτηκε και έναντι των κοινοτικών δεν μετέφερε το συγκεκριμένο έργο στο Τομεακό πρόγραμμα ώστε τα 45 εκατομμύρια που στοίχησε να επιστρέψουν στην Ήπειρο και να διατεθούν σε άλλα έργα.
Είναι άγνωστο αν στην τελετή των εγκαινίων θα παραστούν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου. Οι Ηπειρώτες πάντως είναι σίγουρο ότι έχουν γυρίσει την πλάτη σε τέτοιους παράγοντες και σε τέτοιες νοοτροπίες.
- ΠΑΡΓΑ2 months ago
Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP
- ΜΟΥΣΙΚΗ3 months ago
Πως σχολίασαν οι χρήστες του Twitter την εμφάνιση του Ευάγγελου Ζούλα
- ΠΑΡΓΑ3 months ago
Στα ίχνη της μυθολογίας: Πεζοπορία στο Βάραθρο της Στύγας και το Σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου
- ΠΑΡΓΑ2 months ago
Διακοπή ρεύματος στην Πάργα την Πέμπτη 7/11 – Δείτε τα σημεία και τις ώρες
- Δημος Παργας2 months ago
Δήμος Πάργας: Αναγκαία μέτρα ή οικονομική ασφυξία;
- ΦΑΝΑΡΙ2 months ago
4 Διαδρομές, 1 Στόχος: Το Kanalaki Run 2025 Ξεκινά Εγγραφές!
- Δημος Παργας2 months ago
Κυριακή του Δημότη στην Αγιά: Στόχος η ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής
- ΠΑΡΓΑ1 month ago
Διακοπή Νερού στη Δ.Ε Πάργας μέχρι το Πρωί λόγω Καιρικών Συνθηκών