Connect with us

ΠΑΡΓΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΓΑΣ: οι πολιτικές που μας εξαθλιώνουν κλείνουν παιδικούς σταμούς

Published

on

Από την κατάληψη του Δήμου Πάργας
για να μη κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί

Με συμβάσεις εργασίας δύο μηνών σκοπεύει ο Δήμαρχος Πάργας  να καλύψει τα τεράστια κενά που δημιουργούνται εξαιτίας της πολιτικής των άγριων περικοπών και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Αντί να μονιμοποιήσει δίχως όρους και προϋποθέσεις όσους συμβασιούχους εργάζονται στους σταθμούς, παράλληλα

να προβεί και σε άλλες αναγκαίες προσλήψεις και δημιουργία όλων των κατάλληλων υποδομών για να καλυφθούν οι διευρυνόμενες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, προχωρά σε απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές μεθοδεύσεις. Μεθοδεύσεις που στρέφονται τόσο ενάντια στα ίδια τα παιδιά, όσο και στο αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Την ίδια ώρα και ακριβώς λόγω της απουσίας υποδομών αρκετά  παιδιά μένουν εκτός σταθμών με ανοικτό το ενδεχόμενο ο αριθμός τους να αυξηθεί κι άλλο.

Κυβέρνηση και αιρετοί της Τοπικής Διοίκησης που υλοποιούν αυτή την πολιτική, με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις, με νέες στρατιές συμβασιούχων, με διμηνίτες ομήρους επιχειρούν να καλύψουν κενά με απρόβλεπτες συνέπειες και για τους εργαζόμενους και για τα ίδια τα βρέφη και τα νήπια. Άλλωστε μέχρι να προσαρμοστεί ο εργαζόμενος στο εργασιακό του περιβάλλον θα πρέπει να αποχωρήσει. Τα δε βρέφη και νήπια σε μια απόλυτα αντιπαιδαγωγική προσέγγισή τους, μόλις θα έχουν συνηθίσει κι αποδεχτεί την παιδαγωγό τους θα πρέπει να την αποχωριστούν για να υποδεχτούν – στην πραγματικότητα άγνωστο πότε – κάποιαν άλλη, με εξίσου επισφαλή σχέση εργασίας.
Απροκάλυπτα δε  προχώρησε στη μέση της χρονιάς στο κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών της Αγιάς που στεγάζεται σε Δημοτικό κτήριο και ενός στο Καναλάκι.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον πλευρό του αγώνα που κάνουν οι γονείς να παραμείνουν  ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια περνούν δύσκολες ώρες. Η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί από τη μια , η ακρίβεια από την άλλη , η ανασφάλεια των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας κλπ, οι έκτακτοι κεφαλικοί φόροι, δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τη ζωή τους. Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση.
Ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια η χαρά της απόκτησης ενός παιδιού μετατρέπεται σε ένα διαρκές άγχος για το μεγάλωμά του.
Για την κατάσταση αυτή σοβαρές ευθύνες φέρουν οι  Δημοτικές αρχές, οι οποίες στήριξαν  και στηρίζουν  με κάθε τρόπο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και την μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη. Με αποτέλεσμα οι κρατικοί σταθμοί να έχουν περάσει στην αρμοδιότητα των δήμων, χωρίς τους απαραίτητους πόρους, σπρώχνοντας τους γονείς να βάλουν για άλλη μια φορά το χέρι στην τσέπη για τροφεία.
Όλοι αυτοί που μέχρι χθες έπιναν νερό στο όνομα της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» σήμερα παριστάνουν τους ανήξερους. Όταν η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ  καταδείκνυαν τον «Καλλικράτη» και την τοπική Διοίκηση σαν μακρύ χέρι του Κράτους προκειμένου να βάλει το χέρι στις τσέπες των εργαζομένων κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα. Έστω και τώρα όμως που η πολιτική της «μαύρης συγκυβέρνησης» υλοποιείται από τους υποτακτικούς του κεφαλαίου, ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του και να τιμωρήσει αυτούς που τον κορόιδευαν και συνεχίζουν να τον κοροϊδεύουν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους μικροαγρότες, τους μικροεπαγγελματίες σε ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής αυτών των πολιτικών. Στη διεκδίκηση για:
  • Ένταξη όλων των παιδιών στους βρεφικούς – παιδικούς σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία σκέψη να κλείσει ούτε ένας παιδικός-βρεφικός σταθμός και να ιδρυθούν άμεσα νέοι.
  • Αποκλειστικά κρατικούς – δημόσιους – δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά (ίδρυση και λειτουργία). Ενιαίος φορέας προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα. Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού Ελληνίδας ή μετανάστριας που γεννιέται σε αυτόν τον τόπο, μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.
  • Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, της κρατικής περιουσίας. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς (τροφεία κτλ) και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, για ασφαλείς και δωρεάν υποδομές, με το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης ελαστικής μορφής απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ  28-2-2012

http://sardelas.blogspot.com/2012/02/blog-post_636.html

Η εφημεριδα της Παργας

June 2024
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ4 days ago

Τιμολόγια ρεύματος: Έρχονται νέες αυξήσεις τον Ιούλιο – Πού θα φτάσουν οι τιμές

ΠΑΡΓΑ6 days ago

Σεισμική δόνηση 15 χλμ Βορειοανατολικά της Πάργας

Δημος Παργας1 week ago

Προσβάσιμες Κερκίδες και Σύγχρονες Προδιαγραφές στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

ΑΠΟΨΕΙΣ1 week ago

Μπάρκας: Ανεπαρκές Ιατρικό Προσωπικό και Υποδομές στο Κέντρο Υγείας Πάργας

Δημος Παργας2 weeks ago

Πράσινο Φως για την Επέκταση του Οικισμού Μεσσοποτάμου!

ΑΠΟΨΕΙΣ2 weeks ago

Πυροσβέστες Ηπείρου εξοργισμένοι: “Φτάνει πια η κοροϊδία! Απαιτούμε σεβασμό!”

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Δήμος Πάργας: Το 67% Απείχε στις Ευρωεκλογές – Ανησυχητική Ενίσχυση Ακροδεξιών Κομμάτων

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Πάργα: Ο απόλυτος προορισμός για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες

ΑΝΘΟΥΣΑ3 weeks ago

Ολοκληρώνεται η πανεξόρμηση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στη περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας

Βουρεκάς Κώστας
ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Ο Βουρεκάς Κώστας με καταγωγή απο την Πάργα Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α –Ανατρεπτική Συνεργασία

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

valtos beach with and umbrellas
ΠΑΡΓΑ12 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ11 months ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ3 years ago

Ο Πέτρος Αντωνίου στο “The Voice” (Βίντεο)

ΠΑΡΓΑ6 days ago

Σεισμική δόνηση 15 χλμ Βορειοανατολικά της Πάργας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 19/06 15:10, 15 χλμ ΒΑ από Πάργα Το εστιακό βάθος του σεισμού...

Δημος Παργας1 week ago

Προσβάσιμες Κερκίδες και Σύγχρονες Προδιαγραφές στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνετε στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Δήμος Πάργας: Το 67% Απείχε στις Ευρωεκλογές – Ανησυχητική Ενίσχυση Ακροδεξιών Κομμάτων

Η μεγαλύτερη αποχή καταγράφεται στο Δήμο Πάργας καθώς στην κάλπη προσήλθε μόλις το 33% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Ρεκόρ...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Πάργα: Ο απόλυτος προορισμός για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες

Η Ελλάδα μπορεί να έχει χιλιάδες επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά δεν είναι όλες το ίδιο προσιτές. Η Δυτική Ελλάδα, φημισμένη...

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Τα Κέντρα Υγείας στο Καναλάκι και τη Πάργα επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τη Κυριακή 2 Ιούνη

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α σε όλη την περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας.  Κλιμάκιο με επικεφαλής το Ρίζο Μιχάλη γιατρό παθολόγο-εντατικολόγο μέλος...

ΠΑΡΓΑ4 weeks ago

Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας: Η απαξίωση του υφυπουργού Υγείας για την Πάργα

Για απαξίωση της Πάργας από τον Υφυπουργό Υγείας κάνει λόγο η Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας, προαναγγέλλοντας πως...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ