Καναλλάκι
Καθορισμός ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση μαθητών σεισμοπλήκτων περιοχών του Δήμου Πάργας 2019

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Πάργας επλήγη από ισχυρό σεισμό την 21η Μαρτίου 2020, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές σε περισσότερες από τριακόσιες πενήντα κατοικίες της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου μας, στην οποία Δ.Ε. λειτουργεί το ΓΕΛ Καναλακίου και το ΕΠΑΛ Καναλακίου. Λόγω του εύρους των ζημιών η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Υπό αυτές τις συνθήκες και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ Καναλακίου και του ΕΠΑΛ Καναλακίου, δεν ήταν δυνατό να μπορούν να μελετούν κανονικά και να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές του 2020, αφού πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να μετοικήσουν σε φιλικά και συγγενικά σπίτια και να μελετούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε να καθορίσετε ειδικό ποσοστό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, για τους μαθητές και αποφοίτους οι οποίοι διαμένουν και φοιτούν σε περιοχές που έχουν πληγεί εξαιτίας ισχυρού σεισμού και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση – δήλωση να συμμετέχουν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020 και πιο συγκεκριμένα και ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι του ΓΕΛ Καναλακίου και του ΕΠΑΛ Καναλακίου της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).
Το δικαίωμα αυτό να ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2019-2020, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση – δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020, καθώς και για τους αποφοίτους που κατοικούσαν μόνιμα στις ως άνω περιοχές και υπέβαλαν αίτηση – δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020 με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάνει χρήση άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 .
Ο Δήμαρχος Πάργας
Νικόλαος Ζαχαριάς
-
ΠΑΡΓΑ2 εβδομάδες ago
Πάργα: Εργάτης καθαριότητας παρασύρθηκε από ΙΧ
-
ΠΑΡΓΑ4 εβδομάδες ago
Παράβαση για αποδείξεις και αδήλωτη εργασία σε καφέ – μπαρ στην Πάργα
-
ΠΑΡΓΑ2 εβδομάδες ago
Πάργα: Νυχτερινός φωτισμός στο νησάκι της πανάγιας (εντυπωσιακές εικόνες)
-
ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago
Ξεδιάντροπο κλέψιμο εργαζομένων στην Πάργα από μερίδα επιχειρηματιών
-
Δήμος Πάργας4 εβδομάδες ago
Νέα Σύγχρονη Παιδική Χαρά στην Πάργα
-
ΠΑΡΓΑ6 ημέρες ago
Επιχείρηση μεταφοράς βρέφους με κορονοϊό από την Πάργα στην Πρέβεζα στήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης
-
ΠΑΡΓΑ4 εβδομάδες ago
Υποβρύχια αυτοψία για το καταδυτικό πάρκο Πάργας
-
ΗΠΕΙΡΟΣ3 εβδομάδες ago
Σεισμός στην Άρτα – Έγινε αισθητός και στην Πάργα