Connect with us

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!!! Αυτά είναι τα 10 πιο ανεξήγητα φαινόμενα!!!

Published

on

Όσα δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη…
10. Βόμβος του Τάος

 
 

Ορισμένοι κάτοικοι και επισκέπτες της μικρής πόλης Τάος στο Νέο Μεξικό, αναφέρουν εδώ και χρόνια έναν ενοχλητικό και μυστηριώδη, χαμηλής συχνότητας, βόμβο στον αέρα της ερήμου.

Για έναν περίεργο λόγο, μόνο το 2% των κατοίκων της περιοχής έχει αναφέρει ότι ακούει τον ήχο αυτό. Κάποιοι πιστεύουν ότι αποτελεί απλά ένα ασυνήθιστο ακουστικό φαινόμενο, άλλοι υποψιάζονται μαζική υστερία ή εμπλέκουν απειλητικές συνομωσιολογικές ιστορίες.

Είτε όμως είναι όντως κάποιος υπαρκτός βόμβος, είτε αποτελεί κάποιο ψυχολογικό, φυσικό ή υπερφυσικό φαινόμενο, κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει την προέλευσή του.

9. Μεγαλοπόδαρος

 
 

Εδώ και κάποιες δεκαετίες, υπάρχουν αναφορές σε ολόκληρη την Αμερική για μεγάλα, τριχωτά τέρατα, που μοιάζουν με ανθρώπους και ονομάζονται μεγαλοπόδαροι.

Παρά τον μεγάλο αριθμό μεγαλοπόδαρων που θα πρέπει να υπάρχει λογικά ώστε να αναπαράγονται, δεν έχει βρεθεί πότε το σώμα κάποιου. Κανένας κυνηγός δεν έχει καταφέρει να σκοτώσει μεγαλοπόδαρο, κανένα αυτοκίνητο δεν τους έχει χτυπήσει, και κανείς δεν έχει πεθάνει από φυσικά αίτια.

Λόγω έλλειψης, λοιπόν, απτών αποδεικτικών στοιχείων, όπως δόντια ή οστά, όλα στηρίζονται σε προσωπικές μαρτυρίες και ορισμένες αμφιλεγόμενες φωτογραφίες και βίντεο.

Δεδομένου ότι είναι αδύνατον να αποδείξεις κάτι που -θεωρητικά έστω- δεν υφίσταται, η επιστήμη δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδείξει πως υπάρχουν πλάσματα, όπως οι μεγαλοπόδαροι και το τέρας του Λοχ Νες, εντούτοις είναι πιθανόν αυτά τα μυστηριώδη τέρατα να κρύβονται από τα αδιάκριτα βλέμματα των ανθρώπων.

8. Διαίσθηση

 
 

Είτε την αποκαλέσουμε ένστικτο, είτε έκτη αίσθηση, είτε κάτι άλλο, όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή τη διαίσθηση. Φυσικά, το ένστικτό μας κάποιες φορές κάνει λάθος, αλλά εκείνη τη στιγμή που το νιώθουμε μοιάζει πιο σωστό από ποτέ.

Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως ο άνθρωπος λαμβάνει υποσυνείδητα πληροφορίες από τον κόσμο γύρω του, με αποτέλεσμα να διαισθάνεται ή να γνωρίζει πληροφορίες, χωρίς ακριβώς να γνωρίζει πώς ή γιατί τις ξέρει.

Τα φαινόμενα διαίσθησης είναι εξαιρετικά δύσκολα να τα αποδείξεις ή να τα μελετήσεις και έτσι η ψυχολογία μπορεί να απαντήσει μόνο σε ένα μικρό κομμάτι.

7. Μυστηριώδεις εξαφανίσεις

 
 

Άνθρωποι εξαφανίζονται για διάφορους λόγους. Πολλοί απλά το σκάνε, άλλοι παθαίνουν κάποιο ατύχημα, άλλοι πέφτουν θύματα απαγωγής ή σκοτώνονται, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό τελικά εξ αυτών εντοπίζεται. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις πραγματικά μυστηριώδεις εξαφανίσεις.

Από το πλήρωμα του πλοίου Marie Celeste μέχρι τον Jimmy Hoffa, την Amelia Earhart και τη Natalee Holloway, κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης, χωρίς να αφήσουν κανένα απολύτως ίχνος πίσω τους.

Όταν βρίσκεται κάποιος αγνοούμενος, είτε είναι αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας, είτε κάποιας μαρτυρίας ή κάποιου ατυχήματος. Όταν, όμως, δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο και έχουν χαθεί όλα τα ίχνη, ούτε η αστυνομία αλλά ούτε και η ιατροδικαστική επιστήμη μπορεί να λύσει το μυστήριο.

6. Φαντάσματα

 
 

Από τον «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ μέχρι το σόου του NBC «Medium», τα πνεύματα των νεκρών έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναφέρει κατά καιρούς πως έχουν δει τόσο μυστήριες σκιές όσο και αγαπημένα τους πρόσωπα, που έχουν φύγει από τη ζωή.

Παρόλο που παραμένουν απροσδιόριστα τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν την ύπαρξη φαντασμάτων, εξακολουθούν να υπάρχουν μαρτυρίες για θεάσεις, φωτογραφίες, ακόμα και επικοινωνία με φαντάσματα.

Οι ερευνητές των φαντασμάτων ελπίζουν πως κάποια μέρα θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι οι νεκροί επικοινωνούν με τους ζωντανούς, δίνοντας μία οριστική απάντηση στο μυστήριο.

5. Déjà vu

Το déjà vu είναι γαλλική φράση και σημαίνει «έχω ήδη δει». Το χρησιμοποιούμε για να αναφερθούμε στο έντονο, περίπλοκο και μυστηριώδες συναίσθημα που νιώθουμε όταν νομίζουμε πως έχουμε ξαναζήσει κάποια συγκεκριμένα γεγονότα στο παρελθόν.

Μία γυναίκα μπορεί να μπει σε ένα κτίριο, για παράδειγμα, σε μία ξένη χώρα, που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ στο παρελθόν, και να αισθανθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος τής είναι, κατά έναν παράξενο και ξεχωριστό τρόπο, οικείος.

Κάποιοι αποδίδουν το déjà vu σε υπερφυσικές εμπειρίες ή αυθόρμητες φευγαλέες ματιές σε προηγούμενες ζωές. Όπως και με τη διαίσθηση, η έρευνα της ανθρώπινης ψυχολογίας μπορεί να προσφέρει περισσότερο φυσιοκρατικές εξηγήσεις, αλλά ουσιαστικά η αιτία και η φύση του φαινομένου παραμένουν ένα μυστήριο.

4. ΑΤΙΑ

 
 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχουν ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) – πολλοί άνθρωποι βλέπουν διάφορα αντικείμενα στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν, είτε πρόκειται για αεροσκάφη είτε για μετεωρίτες. Τώρα, αν κάποιο από αυτά τα αντικείμενα ή φώτα είναι στην πραγματικότητα ένα εξωγήινο αεροσκάφος, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.

Δεδομένης της τεράστιας απόστασης και της προσπάθειας που χρειάζεται για να φτάσει στη Γη από την άλλη άκρη του διαστήματος, το σενάριο των ΑΤΙΑ μοιάζει μάλλον απίθανο. Εντούτοις, αν και ενδελεχείς έρευνες έχουν αποκαλύψει τα πραγματικά αίτια τέτοιου είδους αναφορών, κάποιες περιπτώσεις ΑΤΙΑ θα παραμένουν για πάντα ανεξήγητες.

3. Επιθανάτιες εμπειρίες και ζωή μετά θάνατον

 
 

Τα άτομα που βρέθηκαν κάποτε πολύ κοντά στο θάνατο, αναφέρουν κάποιες φορές διάφορες μυστήριες εμπειρίες (όπως ότι περπατούν μέσα σε ένα τούνελ και βλέπουν μπροστά τους ένα έντονο φως, βρίσκονται ξανά με αγαπημένα πρόσωπα που δεν είναι εν ζωή, ή νιώθουν μία αίσθηση γαλήνης, κ.α.) Αυτές οι εμπειρίες ενδεχομένως να υποδηλώνουν πως υπάρχει ζωή μετά θάνατον.

Αν και οι εμπειρίες αυτές είναι έντονες, κανείς δεν έχει επιστρέψει από τον θάνατο με αποδείξεις ή επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν πως οι εμπειρίες αυτές εξηγούνται ως φυσικές και αναμενόμενες παραισθήσεις του τραυματισμένου εγκεφάλου. Εντούτοις, δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε με βεβαιότητα τι προκαλεί τις επιθανάτιες εμπειρίες ή εάν είναι στην πραγματικότητα οράματα «του άλλου κόσμου».

2. Τηλεπαθητικές δυνάμεις και εξωαισθητηριακή αντίληψη

 
 

Οι τηλεπαθητικές δυνάμεις και η εξωαισθητηριακή αντίληψη (ESP) συγκαταλέγονται μεταξύ των 10 κορυφαίων ανεξήγητων φαινομένων, για τον μοναδικό λόγο ότι υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν σε αυτές.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η διαίσθηση είναι μία μορφή τηλεπαθητικής δύναμης, ένας τρόπος πρόσβασης στην απόκρυφη ή ειδική γνώση του κόσμου ή του μέλλοντος.

Ερευνητές υπέβαλαν σε εξετάσεις άτομα που ισχυρίζονται πως έχουν τηλεπαθητικές δυνάμεις, παρόλο που τα αποτελέσματα, με καθαρά επιστημονικά κριτήρια, είναι μέχρι στιγμής αρνητικά ή αμφιλεγόμενα.

Ορισμένοι ισχυρίζονται πως οι τηλεπαθητικές ικανότητες δεν μπορούν να εξεταστούν. Εάν αυτό ισχύει, τότε η επιστήμη δεν θα καταφέρει ποτέ να αποδείξει την ύπαρξη ή μη των τηλεπαθητικών δυνάμεων.

1. Σύνδεση σώματος/νου

 
 

Η ιατρική επιστήμη μόλις έχει αρχίσει να κατανοεί τους τρόπους με τους οποίους ο νους επηρεάζει το σώμα. Το φαινόμενο placebo, για παράδειγμα, δείχνει πως οι άνθρωποι μπορούν κάποια στιγμή να προκαλέσουν ανακούφιση σε ορισμένα ιατρικά συμπτώματα ή στον πόνο, απλά και μόνο πιστεύοντας πως η θεραπεία είναι αποτελεσματική – είτε είναι στην πραγματικότητα είτε όχι.

Χρησιμοποιώντας διαδικασίες που είναι ελάχιστα κατανοητές, η ικανότητα που έχει το σώμα να θεραπεύεται μόνο του είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει η σύγχρονη ιατρική.

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Νοέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ3 έτη ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ3 έτη ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

«Χωρίς δισταγμό» Η νέα τηλεοπτική σειρά από την Καβάλα με γυρίσματα στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα :Ψηφιακό Μενού με ένα κλίκ στην συσκευή σου

Καναλλάκι3 έτη ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Κέντρο Υγείας Πάργας :Κάνουμε τον σταυρό μας..

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα: Αθλητής «παρά πέντε» προσγειώθηκε σε παρμπρίζ σταθμευμένου αυτοκινήτου (Βίντεο)

Title

ΠΑΡΓΑ1 ημέρα ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

Χθες (19-11-2022) το βράδυ στο 1Ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πάργας – Ανθούσας, Ι.Χ.Ε. Αυτοκίνητο, που οδηγούσε 24χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε...

Δήμος Πάργας4 ημέρες ago

Αλλαγή όλων των φωτιστικών στην παραλία Πάργας

Υλοποιώντας την ευρύτερη στρατηγική του Δήμου Πάργας που αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και την παροχή καλύτερου φωτισμού στον δημόσιο χώρο,...

ΑΠΟΨΕΙΣ6 ημέρες ago

Προσβασιμότητα ή …..

Το καλοκαίρι έφυγε, αφήνοντας καλές εντυπώσεις και χρήματα στον τόπο μετά από ένα μεγάλο διάστημα καραντίνας κ περιορισμών στην ελευθερία...

Δήμος Πάργας1 εβδομάδα ago

Εργασίες συντήρησης στο Γυμνασίο – Λυκείο στο Καναλλάκι

Ολοκληρώθηκε το εξωτερικό βάψιμο, καθώς και οι παρεμβάσεις συντήρησης του Γυμνασίου – Λυκείου Καναλλακίου σε υδρορροές και εξωτερικά επιχρίσματα. Με...

Δήμος Πάργας2 εβδομάδες ago

Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας

Πραγματοποιήθηκε στις 3/11 η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας με σκοπό την προετοιμασία αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων...

Δήμος Πάργας1 μήνα ago

Συνάντηση του Δημάρχου Πάργας με μέλη των Εθνικών ομάδων TAEKWONDO και KICKBOXING

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πάργας Τάσου Πάπανικολάου, συνάντησε και βράβευσε τα μέλη των...

Δημοφιλή