Connect with us

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Γιατί κάποιοι γεννιούνται αριστερόχειρες;

Published

on

 

Είναι αναγκασμένοι να ζουν σ΄ένα κόσμο πλασμένο για εκείνους που ακολουθούν

πιστά το παραδοσιακό ρητό…

τα πράγματα πάνε δεξιά. Συνεπώς όλα τα κάνουν αντίθετα! Μια καθημερινή, απλή κίνηση μετατρέπεται σε μεγάλη ταλαιπωρία! Το pyles.tv, επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα “γιατί κάποιοι γεννιούνται αριστερόχειρες και πόσο διαφέρουν από τους υπόλοιπους;”.

“Στιγματισμένοι και αποκλεισμένοι κοινωνικά”, κάποτε!

Το ζήτημα των αριστερόχειρων παραμένει ένα μυστήριο για την επιστήμη. Για πολλά χρόνια αποτελούσαν τους μη φυσιολογικούς σε μια ανίδεη, γεμάτη προκαταλήψεις κοινωνία. Οι γονείς και οι δάσκαλοι εξανάγκαζαν ακόμα και μέσω της αποτρόπαιας οδού της βίας να μάθουν να γράφουν με το δεξί .

Οι επιταγές της χριστιανικής θρησκείας επιτάσσουν τους πιστούς να μην κάνουν το σταυρό τους με το αριστερό χέρι. Όι γραφές αναφέρουν ότι ο ληστής που μετανόησε βρισκόταν δεξιά του Εσταυρωμένου καθώς ο Ματθαίος υποδεικνύει το πυρ το εξώτερον για όσους βρίσκονται αριστερά. Μια σειρά από μαρτυρίες δείχνουν οτι το σκοτεινό αυτό μονοπάτι δημιουργήθηκε για την ομάδα αυτή.

Αποτελούν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Αποτελούν σήμερα περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ένας στους δέκα ανθρώπους κάνουν χρήση του αριστερού χεριού, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον 600 εκατομμύρια άτομα βλέπουν τα γεγονότα από μια “αριστερή” οπτική γωνία.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση γεννήσεων παιδιών που είναι αριστερόχειρες. Σύμφωνα με το Ρώσο καθηγητή Βιολογίας Alexander Dubov “ο αριθμός των αριστερόχειρων που γεννήθηκαν το 2005 είναι διπλάσιος από αυτό που καταγράφηκε το 1990. Αν συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία το 2020 θα ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο”.

” Για όλα φταίει το γονίδιο;”

Υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται αποκλειστικά αριστερόχειρες και άλλοι που κάνουν χρήση και των δυο χεριών.

Στον τέταρτο μήνα της κύησης ανακοινώνεται η βιολογική απόφαση το ποιον δρόμο θα ακολουθήσει το έμβρυο. Για έναν ανεξήγητο μέχρι τώρα λόγο το φαινόμενο παρατηρείται πιο συχνά στα αγόρια.

Σύμφωνα με τον Dr Clyde Francks, ερευνητή στο τμήμα Γενετικής του πανεπιστημίου Οξφόρδης ” το γονίδιο LRRTM1 κατέχει ένα σοβαρό ρόλο στον προσδιορισμό των τμημάτων που καθοδηγούν συγκεκριμένες λειτουργίες. Στους αριστερόχειρες το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου ελέγχει τα συναισθήματα και το δεξί την ομιλία. Στους δεξιόχειρες συμβαίνει το αντίθετο.”

Το επόμενο βήμα της μελέτης είναι να διερευνηθεί η επίδραση του γονιδίου αυτού στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ο καθηγητής και υπεύθυνος του προγράμματος δηλώνει: ” Μέσω των χρήσιμων ευρημάτων που προκύπτουν , προσπαθούμε να κατανοήσουμε την ανάπτυξη της ασυμμετρίας του , η οποία σχετίζεται και με ψυχιατρικές ασθένειες.” Ωστόσο καθησυχάζει αυτούς που επιμένουν “αριστερά” ότι δεν πρέπει να ανησυχούν διότι η πλειονότητα των αριστερόχειρων δεν θα εμφανίσει ποτέ πρόβλημα .

“Τα ξεχωριστά ταλέντα των αριστερόχειρων”

Στους εκλεγμένους της “αριστερής” συμπεριφοράς κυριαρχεί ο δεξιός λοβός του εγκεφάλου. Ως εκ τούτου παρουσιάζουν υψηλή αντίληψη ήχων και χρωμάτων. Για το λόγο αυτό διαπρέπουν στους δύσβατους χώρους της τέχνης, της ζωγραφικής, της μουσικής .

Επιπλέον διαθέτουν μνήμη ελέφαντα καθώς και μια μαθηματική αντίληψη, η οποία τους ωθεί να ενασχοληθούν με θετικές επιστήμες και με τα επιτεύγματά τους να παραμείνουν στις σελίδες της Ιστορίας ως μεγάλοι επιστήμονες. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί αριστερόχειρες έχουν έντονες μεταφυσικές ανησυχίες! Γνωρίζουν τι συνέβη σε ένα περιστατικό χωρίς να είναι παρόντες (διαίσθηση) και η ενόραση τους είναι αρκετά αυξημένη.

Οι διάφορες δεισιδαιμονίες του παρελθόντος έχουν αντικατασταθεί από την ταμπέλα του χαρισματικού. Τα άτομα αυτά λάμπουν δια της εξαιρετικής αντίληψης που παρουσιάζουν! Τρία στα πέντε παιδιά, των οποίων ο δείκτης νοημοσύνης ξεπερνά το 130%, είναι αριστερόχειρες. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να αγγίζουν με ταχύτερους ρυθμούς από τους υπόλοιπους συναδέλφους την κορυφή της επαγγελματικής επιτυχίας. Στατιστικά ένας στους πέντε που ανήκει στα διοικητικά στελέχη είναι άτομο που όλα βαίνουν “αριστερά”.

“Τα αρνητικά στοιχεία των αριστερόχειρων”

Μπορεί λοιπόν να απαρτίζονται από μια σειρά από πλεονεκτήματα, αλλά για να συμπληρωθεί το πορτραίτο είναι απαραίτητα όλα τα στοιχεία, ακόμα και αν είναι αρνητικά. Σύμφωνα με έρευνες ζουν λιγότερο χρονικό διάστημα από τους δεξιόχειρες: από λίγους μήνες μέχρι και εννέα χρόνια. Η ερμηνεία που δίδεται γι αυτό το στοιχείο είναι ότι είναι επιρρεπείς σε θανατηφόρα ατυχήματα, ιδιαίτερα όταν κάνουν χρήση μηχανισμών που εφευρέθηκαν από τους “αντιπάλους”!

Επίσης έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Abetray University με επικεφαλή τη Dr Lynn Wright, καταλήγει σε μια σειρά από συμπεράσματα: οι αριστερόχειρες αισθάνονται περισσότερο αμήχανα από τους υπολοίπους όταν παρευρίσκονται σε σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις. Ντρέπονται, κοκκινίζουν . Η αμηχανία εντοπίζεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου και σώματός τους. Το άγχος τους φλερτάρει έντονα σε σημείο να οδηγούνται συχνά σε εξωτερικούς χώρους για να αναπνεύσουν και να ηρεμήσουν.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης δεν εκδηλώνουν εύκολα τα συναισθήματα τους , ούτε αποκαλύπτουν με θάρρος την άποψή τους. Πληγώνονται εύκολα από την κακοπροαίρετη και αρνητική κριτική γι αυτό αποφεύγουν να πουν δημοσίως τα όσα σκέπτονται. Η επίπληξη αποτελεί μια πράξη , την οποία θεωρούν αγενή και απαράδεκτη. Στεναχωριούνται και αυτό συνοδεύεται από μια σειρά δυσκολιών κυρίως στην μαθητική ηλικία.

Η DR Lynn Wright υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα άκρως ενδιαφέροντα οφείλονται στις διαφορές που παρουσιάζουν τα τμήματα του ανθρώπινου εγκεφάλου μεταξύ αυτών που επιμένουν “αριστερά” και αυτών που βλέπουν τη ζωή με το δεξί μάτι. “Οι αριστερόχειρες διστάζουν. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η αριστερή πλευρά του σώματος τους δέχεται εντολές από το δεξί ημισφαίριου του εγκεφάλου. Αυτή είναι η πλευρά που ελέγχει τις αρνητικές πλευρές των συναισθημάτων. Εξετάσαμε 46 αριστερόχειρες και 66 δεξιόχειρες. Οι πρώτοι μας έδωσαν απαντήσεις του τύπου: δεν μπορώ την επίπληξη, ανησυχώ για τα λάθη κλπ. Ήταν εμφανή τα απαισιόδοξα μηνύματα”.
pyles.tv

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Mυστήριο αντικείμενο στέλνει σήματα στη γη κάθε 16 μέρες

Published

on

Σύμπαν

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επιστήμονες με ένα μυστήριο αντικείμενο το οποίο στέλνει κάθε 16 μέρες σήματα στον πλανήτη μας και βρίσκεται 500 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Σύμφωνα με τη «Τhe Sun», Οι επιστήμονες το αναγνωρίζουν ως το πρώτο αξιόπιστο πρότυπο γρήγορων ραδιοφωνικών σημάτων στο βαθύ διάστημα, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμα τι προκαλεί το συγκεκριμένο φαινόμενο. Τα σήματα επαναλαμβάνονται κάθε 16 μέρες, το οποίο σημαίνει πως κάτι τα ελέγχει.

Μπορεί οι ερευνητές να έχουν βρει μέχρι στιγμής πάνω από 100 τύπους γρήγορων ραδιοφωνικών σημάτων, αλλά μόνο 10 από αυτούς επαναλαμβάνονται και κανένας δεν έχει δείξει κανένα σταθερό ρυθμό, πράγμα που κάνει αυτό το φαινόμενο ακόμη πιο περίεργο.

Σύμπαν

Σύμφωνα με μια θεωρία των επιστημόνων, τα συγκεκριμένα σήματα περιστρέφονται γύρω από κάτι άλλο, όπως ένα αστέρι ή μια μαύρη τρύπα, ενώ μια αιτία που προκαλεί τη μετάδοσή τους θα μπορούσαν να είναι οι άνεμοι.

Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί δεν μπορούν να πουν με σιγουριά τι προκαλεί αυτά τα σήματα, όμως αποκλείουν κάποια πράγματα, όπως το να είναι κάποιου είδους επικοινωνία από εξωγήινους.

Continue Reading

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

10 Ελληνικές ονομασίες για το ποπ κόρν

Published

on

Δεν θυμάμαι πότε ήταν η πρώτη φορά που ζήτησα να φάω σιταροπούλες και όλοι γύρω μου πέθαναν στα γέλια. Ναι, όπως λογικά καταλάβατε σιταροπούλες είναι τα ποπ κορν, έτσι τουλάχιστον τα λέμε στην Κύπρο, και αν κρίνω από τις υπόλοιπες ονομασίες που άκουσα τα τελευταία χρόνια στην Κομοτηνή από ανθρώπους που προέρχονται από κάθε σημείο της Ελλάδας, σας λέω ότι είναι η πιο κοντινή ορολογία για αυτό το ψηλό και θαυμαστό φυτό που εισήχθη στη χώρα μας από τη βόρεια Αφρική το 1600.Καλαμπόκι,αραβόσιτος,σίταρος ή σιταροπούλα στην Κύπρο είναι οι πιο επικρατέστερες ονομασίες για το φυτό που μας προσφέρει τη μοναδική γεύση των ποπ κορν.

Πατλάκια;;; Τι είναι τα πατλάκια; Από πού κι ως πού πατλάκια οι σιταροπούλες; Αυτή ήταν η αντίδραση μου όταν άκουσα δια στόματος του Σταυρού Φανφάνη να περιγράφει αυτό που τρώω και απολαμβάνω απέναντι από τη μεγάλη οθόνη, «πατλάκια». Πιο αστείο μου ακούστηκε από τις σιταροπούλες.

Έτσι λοιπόν, η μαγεία της Ελληνικής γλώσσας αποδεικνύεται ακόμα μια φορά στους ιδιωματισμούς της που ξεφυτρώνουν σαν μαργαριτάρια από κάθε ελληνική γωνιά. Γι΄αυτό αν κάπου, κάποτε ακούσετε τις πιο κάτω ορολογίες να ξέρετε ότι αναφερόμαστε στα ποπ κορν.

Στην Κατερίνη τα ποπ κορν τα αποκαλούν παπαδούλες

Στις Σέρρες παπαλούτσες


Σ’ ένα χωριό της Στερεάς Ελλάδας κουκουνάρες


Στην Κάλυμνο φραγκοκύτταρα


Στην Τρίπολη ένας παππούς τα αποκαλούσε Νυφούλες


Στην Λήμνο πατλάκες


Οι Αρβανίτες κουκουφρίκες


Στην Κύπρο σιταροπούλες


Στην Κομοτηνή,Ξάνθη και Δράμα πατλάκια

Επίσης σε ένα site με συνταγές διάβασα και παπαρδίτσες, πασπάτες, πασπατούλες, φουσκωκάκια. 
Αν λοιπόν σας ανοίξαμε την όρεξη και απόψε θέλετε να κάτσετε στον καναπέ σας παρέα με ένα τεράστιο μπολ ποπ κορν, πατλάκια ή σιταροπούλες μην διστάσετε ακόμα και αν δεν έχετε την ειδική μηχανή για ποπ κορν ή είστε εναντίον του φούρνου μικροκυμάτων να φτιάξετε με τα χεράκια σας ακολουθώντας τις πιο κάτω οδηγίες:

Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε μια κουταλιά (ή δύο) βιτάμ και ρίχνουμε τους σπόρους από το καλαμπόκι.(πουλάνε στο μάρκετ και κάνει περίπου 0,75 λεπτά).Περιμένουμε να ζεσταθεί (όχι να καεί) το βούτυρο μας και ρίχνουμε τους σπόρους. Μετά από δυο-τρία λεπτά αρχίζουν να αναπηδάνε, μην τρομάξετε, κλείστε απλά την κατσαρόλα με ένα καπάκι. Όταν ο θόρυβος αρχίζει να κοπάζει χαμηλώστε λίγο τη φωτιά, ανακατέψτε λίγο με κλειστή την κατσαρόλα, ίσως μια πετσέτα θα σας βοηθήσει σε αυτό κρατώντας την από τις λαβές.Όταν σταματήσει ο ήχοςτότε τα ποπ κορν μας είναι έτοιμα.

Continue Reading

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πάργα: Έσκασε το κινητό δίπλα στο κεφάλι του την ώρα που κοιμόταν (pics)

Published

on

Ενώ έκανε τις διακοπές του, την ώρα του ύπνου έσκασε το κινητό το οποίο είχε βάλει για φόρτιση. Για τον κ. Μάριο Μιχαλόπουλο ήταν τρομακτική εμπειρία αυτή που έζησε στην Πάργα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 9ης Αυγούστου στο δωμάτιο που ενοικίαζε όταν έβαλε λίγο πριν πέσει για ύπνο το smartphone του να φορτίσει σε διπλανό τραπεζάκι.

«Κάποια στιγμή γύρω στις 4 τα ξημερώματα ακούω μέσα στον ύπνο μου έναν δυνατό θόρυβο και ξυπνώντας βλέπω φωτιά και καπνό στο τραπεζάκι και κομμάτια πλαστικού να Αποκολλούνται από το κινητό. Το κινητό έσκασε δίπλα από τα κρεβάτια που κοιμόμασταν και το δωμάτιο γέμισε καπνό. Άνοιξα τα παράθυρα για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε», περιγράφει στη larissanet o παθών. Μάλιστα στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται ότι το τραπεζάκι στο σημείο που ήταν το κινητό έχει κολλήσει πλαστικό και έχει καεί.

Μετά την περιπέτειά του έχει κινηθεί νομικά κατά της εταιρεία. Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα, του τόνισε ότι το εν λόγω κινητό δεν εισήχθη από τον νόμιμο εισαγωγέα και ζήτησε να εξετάσει την συσκευή για να δει το πρόβλημα που παρουσίασε.

Αν και το κινητό βρισκόταν σε θήκη παρόλα αυτά από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές και στο τραπεζάκι

Τα σημάδια στο τραπεζάκι από την έκρηξη

Continue Reading

Η εφημεριδα της Παργας

April 2026
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 years ago

Η ζώνη του Κόκκορη έσφιξε τον Πήγασο και έστειλε την Πάργα στην 3η θέση!

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Ανέφικτη στις παρούσες συνθήκες η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάργας σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: το 60% των καταλυμάτων θα ανοίξουν το Πάσχα

ΑΓΙΑ1 week ago

Υπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα

  Κείμενο υπογραφών πολιτών ενάντια στα «αιολικά πάρκα» ισχύος 84 (2Χ42)MW στις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ» της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου...

ΑΓΙΑ4 weeks ago

Μαζική συνέλευση στην Αγιά κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Μαζική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Πάργας με θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο χωριό. Η συνέλευση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού...

Δημος Παργας1 month ago

Κάλεσμα προς τον κ. Γκούμα για δημόσια συγγνώμη και αποκατάσταση

Σχετικά με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του κ. Γκούμα, ο οποίος άλλωστε τους συνηθίζει, περί δήθεν ψευδών...

ΑΠΟΨΕΙΣ1 month ago

Ανακοίνωση της παράταξης «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ» για πρόγραμμα INTERREG στον Δήμο Πάργας

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Μαρτίου 2026 εξέδωσε η παράταξη «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ». Σύμφωνα με...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 month ago

Αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα τη Δευτέρα 17:00 στην Πάργα

Τη Δευτέρα η ομάδα μας αντιμετωπίζει σε φιλικό παιχνίδι τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας. Ο αγώνας έχει...

ανεμογεννήτριες στην Αγιά ανεμογεννήτριες στην Αγιά
ΑΓΙΑ1 month ago

«Όχι» του Δήμου Πάργας στη μελέτη για ανεμογεννήτριες στην Αγιά

Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας γνωμοδότησε αρνητικά στη μελέτη περιβάλλοντος για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση Περίβλεπτον, στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ