Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Για το χάλι της παραλίας, στο Λιμενικό Ταμείο οι ευθύνες…

Published

on

Με μία μακροσκελή επιστολή που είχε στείλει τον Ιανουάριο στο Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας και είχε κοινοποιήσει στο Δήμαρχο, απαντά ο αντιδήμαρχος Πάργας Ιωάννης Κλοτσώνης στην επιστολή αναγνωστών μας για τις πρώτες εικόνες που αντίκρισαν οι τουρίστες.

Στην ουσία βέβαια η επιστολή αυτή δεν αποτελεί ούτε απάντηση, ούτε διάψευση καθώς οι εικόνες ήταν αποκαλυπτικές της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στην παραλία της πανέμορφης ηπειρωτικής κωμόπολης.

Απλά ο αντιδήμαρχος θέλει να δείξει ότι από την πλευρά του έστειλε την επιστολή προτείνοντας συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα, εξέφρασε τη διάθεση για συνεργασία, όπως φαίνεται όμως τέτοια δεν υπήρξε. Όπως από κει και πέρα δεν υπήρξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τον ευπρεπισμό της περιοχής και για την επίλυση προβλημάτων που δεν ταιριάζουν στην Πάργα.

Το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνο για την οργανωτική δομή και λειτουργία της χερσαίας ζώνης λιμένα Πάργας. Προτείνει λοιπόν τρόπους και ενέργειες για την επίλυση προβλημάτων ενημερώνει για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην χερσαία ζώνη και προτείνει:

 

1.Το πλακόστρωτο που κατασκευάστηκε με την ανάπλαση έχει καταστραφεί σε 20 σημεία(κρατήρες) των τριάντα και σαράντα εκατοστών με αποτέλεσμα οι επισκεπτόμενοι τον χώρο να κινδυνεύουν να πέσουν  και να χτυπήσουν.  Ο Δήμος δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό για αυτήν την εργασία και ο πιθανός χρόνος επισκευής προβλέπεται να είναι είκοσι ημέρες .(Η επισκευή προτείνουμε να γίνει πριν το τέλος Φεβρουαρίου).

2.Τα καλαθάκια απορριμμάτων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και η παραμονή τους  στον χώρο είναι επικίνδυνη. Λόγω της μη λειτουργίας τους η χερσαία ζώνη θυμίζει σκουπιδότοπο. Πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν και να αντικατασταθουν με νέα καλαίσθητα ώστε να είναι εναρμονισμένα με τον χώρο . ( Άμεση αντικατάσταση  15 τεμαχίων).

3. Στο νησάκι της Παναγίας 4 προβολείς  έχουν καταστραφεί και είναι για αντικατάσταση, το δε ηλεκτρικό δίκτυο πρέπει να ελεγχτεί και όπου είναι φθαρμένο η κατεστραμμένο  να αντικατασταθεί γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς η ηλεκτροπληξίας (Η αντικατάσταση να είναι άμεση).

4.Έξι από τα φωτιστικά σώματα επί του δρόμου, άλλα είναι κατεστραμμένα και άλλα χρήζουν επισκευής. Πρέπει να αντικατασταθούν και να επισκευαστούν (άμεσα).

5.Πρέπει να βαφεί η μάνδρα 250 μέτρα μήκος επί 2,5 ύψος με χρώμα λευκό πριν το τέλος Απριλίου.

6.Πρέπει να προβλέψετε κωδικό στον προϋπολογισμό για έκτακτες ανάγκες λόγω του ότι με κάθε θαλασσοταραχή περισσότερο από 5 μποφόρ η χερσαία ζώνη λιμένα γεμίζει με φερτά υλικά. (άμμο-πέτρες –φύκια) .Πρέπει αυτά να απομακρύνονται άμεσα 7.Πρέπει να αγοραστούν καλαίσθητα καλαθάκια με ρόδες και ενσωματωμένα  σκούπα και φαράσι για τους καλοκαιρινούς μήνες .

8. Πρόβλεψη για δίμηνη πρόσληψη τεσσάρων υπαλλήλων για τους θερινούς μήνες  Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο  με σπαστό ωράριο εργασίας.

9. Πρόβλεψη για σύνταξη μελέτης κατασκευής υπογείων κάδων που θα συμπεριλαμβάνει και την ανακύκλωση σε δυο σημεια.

10. Σύνταξη μελέτης  για να τοποθετηθούν  μπλόκια μπροστά από τα ποτάμια που καταλήγουν στην θάλασσα γιατί με την θαλασσοταραχή γεμίζουν φερτά υλικά με επικίνδυνα αποτελέσματα.

11.Να καθαριστεί παραλία Κρυονερίου πριν το τέλος Απριλίου.

12. Να καθαριστεί η γλίστρα.

13. Να γίνει επικάλυψη σκυροδέματος της προβλήτας .

14. Οι παραχωρήσεις χώρου στην παραλία να γίνεται μετά από συνεννόηση με τον Δήμο, και πάντα βάση της κείμενης νομοθεσίας για το (στάσιμο- πλανόδιο εμπόριο) και να απομακρυνθούν άμεσα τα τσαντίρια για τα βιβλία.

15. Να βαφτούν τα κάγκελα στην παραλία του Κρυονερίου και όπου χρειάζεται να επισκευαστούν.

16. Να αντικατασταθεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης και ο αγωγός ύδρευσης που συνδέει την χερσαία ζώνη Λιμένα με το νησάκι της Παναγίας.

17. Να ζητηθεί από την Δ.Ε.Η με αίτηση επαύξηση ισχύος ( Από μονοφασικό σε τριφασικό) στον μετρητή που βρίσκεται δίπλα από το Καφέ CARAVEL.

18. Να τοποθετηθούν PILAR σε συγκεκριμένα σημεία για την εξυπηρέτηση μικροπωλητών με νόμιμη αδεία, και να μην χρησιμοποιούνται κολώνες φωτισμού για λόγους ασφαλείας.

19. Με απόφαση του Δ.Σ να απαγορευθεί ο εφοδιασμός των καταστημάτων  με αυτοκίνητα πάνω του 1,5 τόνου για την προστασία του πλακόστρωτου και ο εφοδιασμός να γίνεται από 7 π.μ  μέχρι της 10π.μ.

20. Οι μπάρες να αντικατασταθούν με άλλες καλαίσθητες γιατί με αυτές που υπάρχουν σήμερα θυμίζει είσοδος στρατοπέδου, να τοποθετηθούν φωνητικές κάμερες .

«Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια πραγματικότητα που δεν θα πρέπει να αγνοηθούν διότι η Πάργα είναι η τουριστική ναυαρχίδα της ηπείρου και οι κάτοικοι βασίζονται ως επί το πλείστον στο εισόδημα τους από το τουριστικό προϊόν», καταλήγει στην επιστολή του Ιανουαρίου ο αντιδήμαρχος. Βέβαια δεν μας αναφέρει αν υπήρξε κάποια απάντηση στην επιστολή αυτή ή αν κάποιες από τις είκοσι ενέργειες τις οποίες αναφέρει υλοποιήθηκε κιόλας. Όπως και να’ χουν τα πράγματα πάντως η κατάσταση που αντικρίζουν οι τουρίστες δεν τιμά ούτε την ιστορία της Πάργας, ούτε τη Δημοτική Αρχή, ούτε βέβαια το Λιμενικό Ταμείο.

epiruspost.gr

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ16 ώρες ago

Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε Νεκρομαντείο και Κάστρο Πάργας

ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago

Η Πάργα στην «Ώρα Ελλάδος » του Open

ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago

Ξεδιάντροπο κλέψιμο εργαζομένων στην Πάργα από μερίδα επιχειρηματιών

Δήμος Πάργας5 ημέρες ago

Νεές ασφαλτοστρώσεις σε Πάργα και Αγία Κυριακή

ΠΑΡΓΑ6 ημέρες ago

Επιχείρηση μεταφοράς βρέφους με κορονοϊό από την Πάργα στην Πρέβεζα στήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 εβδομάδα ago

Δράση καθαρισμού στην Αμμουδιά και στους Αντίπαξους από τους CLEANINGANS

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα ago

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: Η περιβόητη κυκλοφοριακή μελέτη τόσο για την Τ.Κ. Πάργας όσο και την Τ.Κ. Καναλακίου δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

Δήμος Πάργας1 εβδομάδα ago

Δημοτικό Στάδιο Καναλακίου: Μπήκαν οι μπουλντόζες στο γήπεδο

Δήμος Πάργας2 εβδομάδες ago

2η Γιορτή Μελιού στο Καναλάκι

ΠΑΡΓΑ2 εβδομάδες ago

Πάργα: Νυχτερινός φωτισμός στο νησάκι της πανάγιας (εντυπωσιακές εικόνες)

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Διακοπές στην Ελλάδα μετά τον Κορωνοϊό|Πρώτη η Κέρκυρα, 4η η Πάργα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Κώστας Μπάρκας: Όλη η παράκτια ζώνη, από την Πάργα έως το Ακρωτήρι του Αγίου Θωμά, είναι πλέον περιοχές που μπορούν να δοθούν άδειες για εξορύξεις

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

«Χωρίς δισταγμό» Η νέα τηλεοπτική σειρά από την Καβάλα με γυρίσματα στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα :Ψηφιακό Μενού με ένα κλίκ στην συσκευή σου

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Σεισμός στην Πάργα: Θόλωσαν τα νερά του Αχέροντα – Τι υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Κέντρο Υγείας Πάργας :Κάνουμε τον σταυρό μας..

ΠΑΡΓΑ1 έτος ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΑΠΟΨΕΙΣ2 έτη ago

Κάθε μέρα πεθαίνουν 15.000 παιδιά κάτω των 5 ετών… αλλά η πείνα δεν είναι μεταδοτική και έτσι δεν μας αφορά!

ΠΑΡΓΑ2 έτη ago

Πάργα: Αθλητής «παρά πέντε» προσγειώθηκε σε παρμπρίζ σταθμευμένου αυτοκινήτου (Βίντεο)

Δημοφιλή