Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Εκρηκτική η κατάσταση με την κακοποίηση των ζώων σε Πάργα και Πρέβεζα

Published

on

Εκρηκτική η κατάσταση με την κακοποίηση των ζώων σε Πάργα και Πρέβεζα

Αδιάφοροι οι αρμόδιοι Δήμοι και η Αστυνομία

Ο φιλοζωικός σύλλογος Πρέβεζας «Παρέμβαση για τα Ζώα» καταγγέλλει τη συστηματική εξόντωση των αδέσποτων ζώων στους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας καθώς και την αδιαφορία τόσο των δημοτικών αρχόντων όσο και της Αστυνομίας, που δεν τηρεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τα όσα ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με τον σύλλογο μια σειρά από περιστατικά αποδεικνύουν το μέγεθος του δράματος, την απουσία ευαισθησίας από τους ντόπιους – που νομίζουν ότι οι εθελοντές του φιλοζωικού είναι ζάμπλουτοι υπάλληλοι τους – οι οποίοι πρέπει να τρέχουν παντού και να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Πρέβεζας «Παρέμβαση για τα Ζώα» καταγγέλλει: «Στις 21/11/14 η περιοχή Φραξύλα της Καστροσυκιάς γέμισε φόλες. Απολογισμός αυτής της αναίσχυντης πράξης ήταν η φριχτή θανάτωση 12 σκύλων και άγνωστο ακόμη πόσων γατών. Ανάμεσά τους και σκύλοι ιδιοκτητών.

Στην Αστυνομία έγιναν καταγγελίες από τους ιδιοκτήτες που έχασαν τα ζώα τους. Τι έκανε όμως η Αστυνομία; Επισκέφτηκε το χώρο, έκανε συστάσεις, ενημέρωσε για τις ποινές που προβλέπει ο νόμος, ερεύνησε  την υπόθεση; Γνωρίζουμε ότι ετοίμασαν δικογραφία. Όμως, αυτό αρκεί;

Ο νόμος είναι σαφής: ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 1-5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΩΣ 15.000 ΕΥΡΩ.

Την Κυριακή 23/11/14 ειδοποιηθήκαμε από τον Κοινοτάρχη Μύτικα, κ. Ντίτσο, ότι υπάρχει ένα δηλητηριασμένο σκυλί σε δρόμο του Μύτικα. Επικοινώνησε μαζί μας και οι οδηγίες ήταν σαφείς και του δώσαμε τα τηλέφωνα των κτηνιάτρων. Τι έκανε ο κ. Ντίτσος εφόσον βρήκε κτηνίατρο; Μετέφερε το ζώο σε ασφαλές μέρος και στη συνέχεια στον κτηνίατρο; ΟΧΙ!

Παρό μόνο άφησαν το ζώο στη μέση του δρόμου να σφαδάζει, στη θέα μάλιστα μικρών παιδιών, μέχρι να φτάσει στο σημείο το μέλος μας Δώρα Τσάτση. Το σκυλάκι, κουτάβι! ΣΩΘΗΚΕ.

Την ίδια ημέρα, στην Αγ. Τριάδα εντοπίστηκε σκύλος σε άσχημη κατάσταση. Τι έκαναν οι πολίτες που ενδιαφέρθηκαν για την κακή εικόνα του ζώου; Το βοήθησαν άμεσα; ΟΧΙ.

Ενημέρωσαν εμάς να πάμε να το μαζέψουμε. Έτσι, κάποιοι άνθρωποι που πρόσκεινται σε μας, φροντίζουν αρχικά για τροφή και νερό έως ότου βρεθεί φιλοξενία.

Στις 24/11/14 κάποιοι σε δύσβατο σημείο και πάλι στην Καστροσυκιά, βρήκαν πεταμένα κουταβάκια. Επικοινώνησαν μαζί μας για να μας αναθέσουν τη διάσωση και μας κατηγόρησαν στη συνέχεια για ολιγωρία και καθυστέρηση, παρότι οι ίδιοι τα εντόπισαν ώρες πριν χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια. Τα μωρά βρέθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά. Αυτά είναι κάποια από τα περιστατικά του τελευταίου Σαββατοκύριακου.

Ας υπενθυμίσουμε και κάποια ακόμη περιστατικά της προηγούμενης εβδομάδας και αφορούν τον Δήμο Πάργας. Αυτή τη στιγμή η Παρέμβαση για τα Ζώα νοσηλεύει 4 ζώα από το Καναλάκι και την Πάργα. Λέμε αυτή τη στιγμή, διότι είναι γνωστό πως σε μας φορτώνουν τις ευθύνες τους και από αυτή την περιοχή.

ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ. ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ, ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ, Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ!

Ο αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Σπανός, μετέφερε ο ίδιος σε κτηνιατρείο του Καναλακίου τραυματισμένο σκύλο από τροχαίο ατύχημα. Που στη συνέχεια, μέλος μας και συγκεκριμένα η γιατρός Χρήστου Χριστιάννα  μετέφερε στην Πρέβεζα και το διπλό χειρουργείο έγινε στην Λευκάδα, στην κλινική του Αλ. Υφαντή. Κόστους 840 ευρώ.

Μία μέρα μετά, κυρία από την Πάργα μας τηλεφώνησε για σκυλίτσα που υπέφερε μη μπορώντας να γεννήσει. Μέλος μας πήγε και πήρε το σκυλί το οποίο χειρουργήθηκε από τον  Δημ. Καραμανίδη και διασώθηκε. Κόστος 300 ευρώ.

Στο Καναλάκι βρέθηκε να περιφέρεται κυνηγόσκυλο σε άθλια κατάσταση. Νοσηλεύεται. Θεραπεία, κόστους 250 ευρώ. Ο σκυλάκος που τερατόμορφο στο Καναλάκι είχε δέσει για να πνίξει νοσηλεύεται από εμάς επίσης. Χρηματικό κόστος νοσηλείας 250 ευρώ. Υπό την εποπτεία και επίβλεψη του Χρ. Σοροντήλα και τα δύο αυτά περιστατικά.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ο κ. Αντιδήμαρχος και όποιος άλλος ότι η περιοχή του έχει πρόβλημα και να μας διαμηνύει ότι δεν υπάρχουν αδέσποτα εκεί (Πάργα – Καναλάκι) όταν εμείς το πρόβλημα των κακοποιήσεων και των εγκλημάτων κατά των ζώων το εντοπίζουμε κυρίως σε αυτές τις περιοχές.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ επίσης να μας δηλώνει με απάθεια ότι δεν έχουν τέτοιους κωδικούς πληρωμών και ότι ο Δήμος τους είναι νεοσύστατος κλπ. Ας ενημερωθούν και ας προβούν στις ανάλογες ενέργειες και δαπάνες, ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΣΤΗ – ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ! ΕΠΕΙΔΗ η ωραία νομοθεσία ΔΕΝ εφαρμόζεται, γιατί κανένας, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!

Καλούμαστε να βάλουμε λοιπόν, για εκατομμυριοστή φορά σ’ αυτά τα 14 δεκατέσσερα χρόνια ύπαρξής μας, τα πράγματα στη θέση τους.
– ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ.
– ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ τέλος πάντων πάνω μας, των ευθυνών τους, φορέων και πολιτών! Λες και εμείς είμαστε επαγγελματίες φιλόζωοι.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ!! Γι’ αυτό πήραμε και την πρωτοβουλία να φτιάξουμε το Συντονιστικό Όργανο των Φιλοζωικών Οργανώσεων και των Πολιτών της ευρύτερης περιοχής, ΠΡΕΠΕΙ όμως πολίτες και φορείς – ΟΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΦΑΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ – να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ.
Ε, ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ ΑΥΤΟ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Να τονίσουμε εδώ ότι: όλο το βάρος του καταφυγίου προσωπικό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πέφτει πάνω μας.  Όπου, στο καταφύγιο, εγκατέλειψαν τα ζώα τους από όλη την Περιφερειακή ενότητα, ακόμη και από άλλες περιοχές της α

Comments

Η εφημεριδα της Παργας

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ7 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ3 days ago

Νεα μαρμάρινη βρύση με το όνομα του Βασιλείου Βασιλά έξω από τον Άγιο Δημήτριο

ΒΡΥΣΗ ΒΑΣ. ΒΑΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γράφει ο Σπ. Νούσης πρόεδρος του κληροδοτήματος Β. Ε. ΒΑΣΙΛΑΣ Aκολουθήστε μας στο...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

Πρέβεζα και Πάργα  “παρουσιάστηκαν” στο τηλεοπτικό κοινό της Ρουμανίας   Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα...

Δημος Παργας1 month ago

28η Οκτωβρίου: Τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ στον Δήμο Πάργας

Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Πάργας Ο Δήμος Πάργας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα...

Δημος Παργας2 months ago

ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ Ο πρώτος που κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Ένα ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο νυν δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς με την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο στις εκλογές...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Αχιλλέας Δημάκος: Είμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα για το συμφέρον του τόπου μας.

Αγαπητοί συμπατριώτες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή και ευκαιρία που μου δώσατε να σας εκπροσωπήσω στο...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: ΕΔΩ οι σταυροί των υποψηφίων 2023

Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Πάργας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ