Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Χατζηδάκης: «Ο εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει Δευτέρα με Πέμπτη και Παρασκευή να κάθεται και να πληρώνεται»

Published

on

Κωστής Χατζηδάκης: «Ο εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει Δευτέρα με Πέμπτη και Παρασκευή να κάθεται και να πληρώνεται», ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας.

 

Κωστής Χατζηδάκης: Οι νέες ρυθμίσεις θα δώσουν δύναμη στον εργαζόμενο

To εργασιακό νομοσχέδιο υπερασπίστηκε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Ο ίδιος είπε ότι είναι η σύγκρουση «ανάμεσα στο δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και των δογματισμών και των ξεπερασμένων συνθημάτων που επιλέγει η αντιπολίτευση».

Κωστής Χατζηδάκης: Τι είπε για τον εργαζόμενο;
Αντεργατικό είναι να υπερασπίζεσαι τα προνόμια ορισμένων συντεχνιών και συνδικαλιστών. Να λες όχι στη δυνατότητα ενός φοιτητή ή ενός γονέα να δουλέψει λίγο περισσότερο Δευτέρα με Πέμπτη. Έτσι, θα καθίσει την Παρασκευή, λαμβάνοντας κανονική αμοιβή. Κι αυτό αντί να αναγκάζεται να παίρνει άδεια άνευ αποδοχών, σημείωσε ο Υπουργός Εργασίας.

Απέδωσε τα πυρά περί «οδοστρωτήρα» των εργασιακών δικαιωμάτων σε «εμπάθεια» και εμμονή σε «ξεπερασμένα συνθήματα». Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι υπό ψήφιση ρυθμίσεις θα δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στον εργαζόμενο, διασφαλίζοντας τη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή του ζωή.

Κωστής Χατζηδάκης: Έχετε μονοπώλιο στους δογματισμούς

«Δεν έχετε μονοπώλιο στην ευαισθησία όλοι μαζί όπως λέτε. Έχετε το μονοπώλιο του δογματισμού, της στασιμότητας και της υπεράσπισης των προνομίων ορισμένων συντεχνιών και συνδικαλιστών», σχολίασε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα και τόνισε: «εμείς που είμαστε το μεγάλο λαϊκό ευρωπαϊκό κόμμα προχωρούμε με αναγκαίες τομές και συνθέσεις. Φέρνουμε στην Ελλάδα σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Ρυθμίσεις που συνδυάζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την προστασία των εργαζόμενων. Σας χαρίζουμε την εμπάθεια. Κρατάμε τις ρυθμίσεις κοινής λογικής», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Εστιάζοντας στην αποδόμηση «μύθων» επί κρίσιμων άρθρων του νομοσχεδίου όπως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και οι υπερωρίες, ο Υπουργός Εργασίας αντέστρεψε τις κατηγορίες περί αντεργατικών διατάξεων, καταλογίζοντας εξόχως αντεργατική λογική στην αντιπολίτευση.

 

Κωστής Χατζηδάκης: Διευθέτηση χρόνου εργασίας

«Ο συνολικός χρόνος εργασίας είναι ο ίδιος. Όχι περισσότερος. Απλώς απλώνεται διαφορετικά ο χρόνος σε ένα συγκεκριμένο εύρος. Η αμοιβή είναι η ίδια και απλώς υπάρχει δυνατότητα για τον εργαζόμενο καλύτερης εξυπηρέτησης του στόχου να συμφιλιώσει καλύτερα την επαγγελματική με την προσωπική του ζωή. Παράδειγμα, μπορεί να δουλεύει παραπάνω Δευτέρα – Πέμπτη και Παρασκευή να κάθεται και να πληρώνεται και να βλέπει περισσότερο την οικογένεια και τα παιδιά του.

Δεν ξέρω πόσο αντεργατική και αμαρτωλή είναι αυτή η ρύθμιση. Αλλά δεν ξέρω πόση παράκρουση είναι σε όλη την Ε.Ε που εφαρμόζεται και εμείς να έχουμε ενστάσεις», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Χαρακτήρισε, θετικό το γεγονός ότι πλέον ακούγεται λιγότερο η ψευδής ρητορική περί κατάργησης του 8ώρου και υπογράμμισε πως το εν λόγω πλαίσιο και οι ατομικές συμβάσεις εργασίας ισχύουν στην πλειονότητα των κρατών μελών της Ε.Ε. και το έχουν υιοθετήσει και οι σκανδιναβικές χώρες με παράδοση στο κοινωνικό μοντέλο και οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.

Κωστής Χατζηδάκης: Υπερωρίες – μύθος η πληρωμή τους με ρεπό

Αναφορικά με το ζήτημα των υπερωριών ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε εκ νέου ότι αυτές δεν θα πληρώνονται σε καμία περίπτωση με ρεπό αλλά κανονικά κατά 40% επιπλέον. Επισήμανε ότι αυτό που αλλάζει είναι η εξίσωση των 96 ωρών της βιομηχανίας και των 120 στις υπηρεσίες στις 150 ετησίως και προς απόρριψη των αιτιάσεων της αντιπολίτευσης περί απωλειών αμοιβής, παρέθεσε ως παράδειγμα έναν φοιτητή. «Υπογραμμίζω ότι η αμοιβή του εργαζόμενου είναι η ίδια – σταθερή. Αντίθετα με το σημερινό καθεστώς για κάποιους εργαζόμενους μπορεί να μειωθεί η αμοιβή.

Για παράδειγμα φοιτητής που θέλει να εξοικονομήσει χρόνο για τις εξετάσεις του ή για να πάει μία εβδομάδα παραπάνω διακοπές το καλοκαίρι σήμερα δεδομένου ότι δεν υπάρχει ευελιξία στη σύμβασή του πρέπει να πάρει άδεια άνευ αποδοχών. Άρα σήμερα μειώνεται το εισόδημά του, ενώ με τη μέθοδο που εμείς εισάγουμε δεν μειώνεται. Άρα είναι υπέρ των εργαζομένων το μέτρο. Αυτό είναι τετράγωνη λογική. Λυπάμαι αν γκρεμίζω μύθους, προκαταλήψεις, δόγματα», ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας.

 

Η ψηφιακή κάρτα

Τόνισε, δε, πως παρά την αύξηση των υπερωριών που δηλώνονται από τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και γι’ αυτό εισάγει την ψηφιακή κάρτα εργασίας, με στόχο την πάταξη της μαύρης και αδήλωτης εργασίας. Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τη σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης «άδικη, εκτός τόπου και χρόνου και εμπαθή». Επέμεινε ότι με το νομοσχέδιο επεκτείνεται η προστασία των εργαζομένων έναντι των απολύσεων, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των Κυριακών για 8 επιπλέον συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας όπως τα logistics, επισήμανε ότι στις βασικές ανταγωνίστριες χώρες της Ελλάδας σε αυτούς τους κλάδους η νομοθεσία δεν προβλέπει καν περιορισμούς για τη λειτουργία τους τις Κυριακές.

Κωστής Χατζηδάκης: Συνδικαλιστικό δίκαιο

Ο κ. Χατδηδάκης απέρριψε επίσης εκ νέου τις αιχμές περί επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική ή αντικοινωνική ρύθμιση, αντιθέτως επιχειρείται ο έλεγχος σωματείων «σφραγίδων», η αποφυγή επανάληψης φαινομένων ξυλοδαρμού όπως στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, η αποφυγή παράκαμψης των αποφάσεων της δικαιοσύνης προκειμένου να μην έχουμε ξανά «μπόκα Νταλακογιώργου» στα πλοία παρά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης. «Γιατί πάμε την ασυλία στο επίπεδο εγκύων;

Είναι προοδευτικό, δίκαιο και κοινωνικό να μένει ατιμώρητος συνδικαλιστής για σεξουαλική παρενόχληση ή χειροδικία σε βάρος συναδέλφου του;», είπε. «Το νομοσχέδιο αυτό δίνει δύναμη στον εργαζόμενο και δύναμη στην οικονομία», κατέληξε ο Υπουργός Εργασίας.

Comments

Η εφημεριδα της Παργας

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ4 days ago

ΣΥΡΙΖΑ: Επικράτηση Κασσελάκη έδειξε το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα από την Πάργα

Δημος Παργας4 days ago

Αχιλλέας Δημάκος: Ο τουρισμός αλλάζει, και εμείς πρέπει να αλλάξουμε μαζί του.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ4 days ago

Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ5 days ago

Ετοιμάζονται τώρα να μας επιβάλουν και κλιματικό «χαράτσι»

ΠΑΡΓΑ6 days ago

Πάργα 1979 φωτογραφίες από τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “On a volé la cuisse de Jupiter”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ7 days ago

Χωρίς επιδότηση στην αντλία το πετρέλαιο θέρμανσης – Τέλος το market pass μετά τον Οκτώβριο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 week ago

Τέλος στο market pass – «Παγώνουν» κι άλλα μέτρα

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Σε προορισμό τεσσάρων εποχών εξελίσσεται η Πάργα– Αυξημένη η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο

Δημος Παργας1 week ago

Πρόταση του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Βασιλάκη Αντώνη με τον συνδυασμό “Νεο Ξεκίνημα συνεχίζουμε..” του Δημάρχου Νίκου Ζαχαριά,για ασφαλτόστρωση και έργα αναδειξης του χώρου του Βυζαντινού Μοναστηρίου του Αγίου Δημητρίου Κυψέλης Φαναρίου!

Δημος Παργας1 week ago

Συνάντηση του Δημάρχου Πάργας με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Αχέροντα

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ6 days ago

Πάργα 1979 φωτογραφίες από τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “On a volé la cuisse de Jupiter”

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish “Ο πράκτορας μας στην Ελλάδα” Από το “Παιδί και το Δελφίνι” και τα “Κανόνια του Ναβαρόνε” μέχρι...

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Σε προορισμό τεσσάρων εποχών εξελίσσεται η Πάργα– Αυξημένη η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Στους «κερδισμένους» του καλοκαιριού ανήκει η Ήπειρος. Συγκεκριμένα, η πληρότητα των καταλυμάτων στην Πάργα, άγγιξε τον Αύγουστο το...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Περίθαλψη… στο ρίσκο

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Σε μια παραθαλάσσια τουριστική  περιοχή  της Ηπείρου, στην Πάργα, πέθανε μια τουρίστρια από ανακοπή καρδιάς. Μία από...

Δημος Παργας2 weeks ago

Υποδοχή πρωταθλητών TAEKWODO-KICKBOXING από τον Δήμαρχο Πάργας

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Επέστρεψαν οι αθλητές του σωματείου ΕΡΜΗΣ Πάργας που συμμετείχαν στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας TAEKWODO στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Δημάκος Αχιλλέας: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών , στον δύσκολο , διαρκή αγώνα για την πλάση ενός καλύτερου μέλλοντος από το παρόν , για τον ιστορικό τόπο μας.

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Είμαι ο Δημάκος Αχιλλέας, γέννημα θρέμμα Παργινός έχω μεγαλώσει σε έναν υπέροχο τόπο, μέσα στις επιχειρήσεις και...

Δημος Παργας3 weeks ago

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε ο πληθυσμός στον Δήμο Πάργας

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Μείωση πληθυσμού κατά 9.45%. Σε σύγκριση με την απογραφή του 2011 έδειξε η απογραφή του 2021, της οποίας...