Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Αποχαιρέτα τις παραλίες που χάνεις

Published

on

parga

Νόμος είναι και γίνεται το δίκιο του….επιχειρηματία, του… «επενδυτή». Κάποιοι ονομάζουν τη χώρα μας «ευλογημένο τόπο», ψάχνουν όμως πελάτες για γενικό ξεπούλημα.
Ένα βήμα πριν την ιδιωτικοποίηση των παραλιών βρίσκεται η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που προωθεί μετά από διαβούλευση της υπουργού Ο. Κεφαλογιάννη με επιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές μεγάλους tour operators και φυσικά με τον εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης «υφυπουργό για θέματα Ελλάδος» Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ!!!!
Η απόφαση που πάρθηκε από την τρόικα και υλοποιείται από την Ελληνική Κυβέρνηση είναι σαφής. Το πλήρες ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου!!!!

Κάθε τμήμα της Ελληνικής επικράτειας, παραδίδεται στην ιδιωτική εκμετάλλευση, με την προσφιλή αιτιολόγηση της ανάπτυξης, η οποία για να επέλθει εμφανίζεται, ως μοναδική οδός, η παραχώρηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας στους επενδυτές.
Η Κυβέρνηση έχει στοχεύσει στρατηγικά από την αρχή στη διευκόλυνση της διαδικασίας υποτίμησης και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων μεγάλης έντασης και εξυπηρέτησης τεράστιων εγχώριων και υπερεθνικών συμφερόντων.
Οι αιγιαλοί και οι παραλίες γίνονται πλέον κομμάτι της τουριστικής αξιοποίησης με σκανδαλώδης παραχωρήσεις! Μπορούν να απαλλοτριωθούν ακόμα κι αν φτάνουν να απέχουν ένα χιλιόμετρο από κάποια ιδιωτική μαρίνα!
Είναι δεδομένο τέτοιου είδους ρυθμίσεις θα οδηγήσουν με μαθητική ακρίβεια σε παραγωγικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό μαρασμό των περιοχών αυτών.
Ο διαφυλασσόμενος ως κόρη οφθαλμού αιγιαλός, έναντι της όποιας χρήσης, εκμετάλλευσης ή καταπάτησης, όπως μέχρι σήμερα ίσχυε, περνά πλέον στο παρελθόν καθώς όλα πλέον καλύπτονται από τον μανδύα της νομιμότητας, με την κυβέρνηση να προωθεί παραχωρήσεις ή εκποιήσεις του ευαίσθητου αυτού γεωφυσικού τμήματος προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων .
Η υποβάθμιση του χωροταξικού σχεδιασμού σε εθνικό επίπεδο και η απουσία Κτηματολογίου (η κατάρτιση του οποίου θα υπερβεί χρονικά τη μνημονιακή υποχρέωση του 2020) χαρίζει στους κρατικούς φορείς την ευελιξία να εξυπηρετήσουν, κατά το πολιτικό δοκούν, τις μεγάλες ιδιωτικές πολεοδομήσεις, τα εκάστοτε συμφέροντα, real estate και τις φαραωνικές επενδύσεις.
Με τις ευλογίες του κράτους, μπορεί πλέον η κάθε εταιρεία που διαθέτει ή πρόκειται να κατασκευάσει μεγάλη τουριστική μονάδα, να προβαίνει ακόμη και σε αλλοίωση του φυσικού τοπίου καθώς επιτρέπεται η επιχωμάτωση θαλάσσιου χώρου, για την εξυπηρέτηση σε όμορη με τον αιγιαλό έκταση επιχειρηματική δραστηριότητα τουριστικών μονάδων η οποία έχει ενταχθεί στο θεσμικό πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων. Για κάθε κλίνη που διαθέτει η όμορη τουριστική μονάδα μπορούν να επιχωματωθούν μέχρι πέντε(5) τετραγωνικά μέτρα θαλάσσιου χώρου.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται ούτε στις περιπτώσεις που οι εκτάσεις αιγιαλού ή παραλίας που παραχωρούνται περιλαμβάνονται κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, ιστορικοί τόποι ή προστατευόμενες περιβαλλοντικά περιοχές, τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ή ευπαθή οικοσυστήματα αρκεί να δοθεί η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργείου!!
Οι αιγιαλοί και οι παραλίες γίνονται πλέον κομμάτι της τουριστικής αξιοποίησης με σκανδαλώδεις παραχωρήσεις: για παράδειγμα. Οι υπό παραχώρηση παραλίες μπορούν να απαλλοτριωθούν, ακόμα κι αν φτάνουν να απέχουν ένα χιλιόμετρο από κάποια ιδιωτική μαρίνα!!!
Επακόλουθο όλων αυτών σε τοπικό επίπεδο, η μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματική δραστηριότητα θα συρρικνωθεί έως το σημείο της εξαφάνισης. Οι τοπικές επιχειρήσεις που προσφέρουν παρόμοιες με την επένδυση τουριστικές υπηρεσίες (διαμονή, διατροφή, ψυχαγωγία, διασκέδαση κλπ), θα υποχρεωθούν να ανταγωνιστούν τον μεγάλοεπενδυτή χωρίς να διαθέτουν φυσικά, τις ανάλογες δυνατότητες.
Η εταιρία ΟΚΡΙΒΑΣ επιμένει να κατασκευάσει μαρίνα και ξενοδοχείο 5* στο Βάλτο, σε τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με κρατική χρηματοδότηση που ανέρχεται στο ποσό των 5.000.000 Ευρώ, στα πλαίσια του νέου «αναπτυξιακού νόμου» που βέβαια δεν τολμάνε να το φέρουν στη βουλή, για ψήφιση!!!
Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται να παρουσιάζει ως ιδιοκτησία της τμήματα του αιγιαλού, δημόσιες και ιδιωτικές (ξένες) εκτάσεις και κοινόχρηστους χώρους !
Η Κτηματική Υπηρεσία Πρέβεζας, ύστερα από έρευνα, γνωμοδότησε πως η μορφολογία του εδάφους δεν ενδείκνυται για τη δημιουργία μαρίνας.
Επίσης στην κατάθεση, που υπέβαλε η εταιρεία: «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΏΝ ΕΠΙΠΤΏΣΕΩΝ», μέσα στο Νοέμβρη, η απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης ήταν, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη μελέτη.
Παρά την αρνητική στάση της Κτηματικής Υπηρεσίας και την αρνητική απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης οι «επενδυτές» επιμένουν και εμφανίζονται ως νέοι σωτήρες της παραλίας του Βάλτου και της Πάργας!!!
Παρουσιάζει δε την Πάργα ως τριτοκοσμική περιοχή!!!
Οι «απόψεις» ή οι ενδεχομένως πολιτικές εξαρτήσεις των μεμονωμένων υποστηρικτών της καταστροφικής «επένδυσης», θα μας άφηνε παντελώς αδιάφορους, εάν δεν επρόκειτο για περιπτώσεις θεσμικών εκπροσώπων ή εκφραστών (υποτίθεται) της «κοινής γνώμης» και επηρεάζουν την ενημέρωση των πολιτών με εκφράσεις γκεμπελικού τύπου (πες, πες κάτι θα μείνει…).
Απέναντι σ’ όλους αυτούς, θα θέλαμε απλά να σημειώσουμε, ότι ετούτος ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι.
Υπάρχουν κάποιοι με γνωστή προϋπηρεσία στην λαφυραγώγηση δημόσιας περιουσίας. Είναι ήδη γνωστό σ’ όλους ότι κάτω από την πίεση των κατοίκων η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ανέκρουσε πρύμνη και απέρριψε το αίτημα της εταιρείας ΟΚΡΙΒΑΣ, για μαρίνα στο Βάλτο.
Η νίκη αυτή δείχνει κάτι, ότι η ελπίδα πάντα υπάρχει:
Λύση είναι η συλλογική αντίδραση
Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα και στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας.
Οι ίδιοι να αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας σαν πολίτες να ορίσουμε το Δήμο μας και να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, γιατί όπως μας λέει και ο Albert Einstein.
« Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί από αυτούς που κάνουν το κακό, αλλά από αυτούς που παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτε».
Μάρκου Μαρία , Τσάτσης Σπύρος μέλη της δημοτικής κίνησης «άλλος δρόμος»

.

Comments

Η εφημεριδα της Παργας

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΡΕΥΝΕΣ2 days ago

Έρχονται αυξήσεις στα διόδια, από το 2024 .

ΕΡΕΥΝΕΣ1 week ago

Στα 257 ευρώ σήμερα η λίστα του σούπερ μάρκετ

Δημος Παργας1 week ago

«Δεν θα σας δώσω ούτε ένα ενοίκιο για την έκταση» λέει το αφεντικό της ΒΙΑΝΕΞ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 week ago

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟΨΕΙΣ3 weeks ago

Αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία σε Πάργα – Πρέβεζα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 weeks ago

Σεισμός στην Ηγουμενίτσα – Έγινε αισθητός και στην Πάργα

ΕΡΕΥΝΕΣ4 weeks ago

Πάνω από 215.000 Έλληνες κατέβασαν την εφαρμογή για τα «καρφώματα»! – Ξεκίνησαν οι καταγγελίες!

ΑΠΟΨΕΙΣ4 weeks ago

Αχιλλέας Γκούμας σχετικά με το εξώδικο της εταιρείας “G&K INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” προς τον Δήμο Πάργας για το ακίνητο στη θέση “Κλιμάτι” της Λούτσας.

ΠΑΡΓΑ4 weeks ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 month ago

«Επιδρομή» της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη: Aναζητούνται τα «χαμένα» 60 δισ.

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ7 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ4 weeks ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

Πρέβεζα και Πάργα  “παρουσιάστηκαν” στο τηλεοπτικό κοινό της Ρουμανίας   H ακτογραμμή της Ηπείρου και συγκεκριμένα η Πρέβεζα και η...

Δημος Παργας1 month ago

28η Οκτωβρίου: Τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ στον Δήμο Πάργας

Ο Δήμος Πάργας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την...

Δημος Παργας2 months ago

ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ Ο πρώτος που κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Ένα ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο νυν δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς με την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο στις εκλογές...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Αχιλλέας Δημάκος: Είμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα για το συμφέρον του τόπου μας.

Αγαπητοί συμπατριώτες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή και ευκαιρία που μου δώσατε να σας εκπροσωπήσω στο...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: ΕΔΩ οι σταυροί των υποψηφίων 2023

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Ρουμάνοι ξάφρισαν κοσμηματοπωλείο στην Πάργα στις 20 Αυγούστου

Παριστάνοντας τους πελάτες αποσπούσαν την προσοχή των υπαλλήλων σε κοσμηματοπωλεία περιοχών της Ηπείρου δυο ζευγάρια Ρουμάνων, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δυο κλοπών που είχαν γίνει κατά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ