Connect with us

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κώστας Μπάρκας: ο Νομός Πρέβεζας είναι ο μόνος που εξαιρείται από την εφαρμογή του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα»

Published

on

Κώστας Μπάρκας: Στη βουλή η απουσία του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» από τον Νομό Πρέβεζας.

Ο π. Υφυπουργός Εργασίας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τύπο αλλά και τους έντονους προβληματισμούς γονέων, παιδιών, καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού, για την απουσία του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» από το Νομό Πρέβεζας, κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να μάθει τους λόγους για τους οποίους ο Νομός Πρέβεζας είναι ο μόνος από τους τέσσερις (4) Νομούς της Περιφέρειας Ηπείρου που εξαιρείται από την εφαρμογή του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», παρότι πληροί τα κριτήρια σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ( Ο.Π.Ε.Κ.Α.).Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υλοποιείται με επιτυχία από το 2016 και έχει επεκταθεί σχεδόν σε όλη την χώρα.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπάρκας στην ερώτησή του ζητά από τους κ.κ. Υπουργούς απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Ποιος ο λόγος να μην εφαρμοστεί το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» και στο Νομό Πρέβεζας, δεδομένης και της αύξησης της πίστωσης από 54.200.000€, στα 73.500.000€ για τη σχολική χρονιά 2019-2020;
2. Προτίθενται να διευρύνουν το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» και σε σχολικές μονάδες των Δήμων του Νομού Πρέβεζας εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια;
3. Εάν ναι, προτίθενται να προχωρήσουν στην διεύρυνσή του στις σχολικές μονάδες των Δήμων του Νομού Πρέβεζας από την σχολική περίοδο 2019-2020, ώστε να μη χαθεί η τρέχουσα σχολική χρονιά και μέσω του θεσμού να υποστηριχθούν άμεσα οι μαθητές και οι οικογένειές τους;
4. Εάν όχι, με ποιόν τρόπο, ποια διαδικασία και από ποιους φορείς θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να ενταχθούν τα σχολεία των Δήμων του Νομού Πρέβεζας στο Πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» τουλάχιστον από τη σχολική χρονιά 2020-2021;
Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής :

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
• Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων
• Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Ένταξη των σχολικών μονάδων του Νομού Πρέβεζας στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα».

Το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» είναι ένας θεσμός που εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συντελεί στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και στη βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Στην Ελλάδα ξεκίνησε να υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το 2016, σε Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Περάματος Αττικής, Τρικκαίων και Καβάλας, ως εθνικό πρόγραμμα ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό.
Κατά το σχολικό έτος 2016-17 επεκτάθηκε στα δημοτικά σχολεία 7 Δήμων του Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Χαλκηδόνος Φ.14/2929/5544/Δ1/12-01-2017 Υ.Α. (ΦΕΚ 324 τ.Β΄/8-2-2017) με θέμα «Επέκταση του προγράμματος ‘’Σχολικά Γεύματα’’».
Με την υπ΄ αριθμ. Φ.14/ΦΜ/48617/Δ1/21-03-2017 Υ.Α. (Β΄1115) έγινε τροποποίηση της παραπάνω υπουργικής απόφασης και προστέθηκαν δημοτικά σχολεία και του Δήμου Λαγκαδά.
Για τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα εγκρίθηκε για 1227 Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα (ΦΕΚ 3210B’/22-8-19).
Η απόφαση αυτή δεν έχει συμπεριλάβει καμία από τις σχολικές μονάδες του Nομού Πρέβεζας, παρότι ο Νομός Πρέβεζας πληροί τα κριτήρια σύμφωνα με τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. που αυτά αφορούσαν:
• Δήμους με πληθυσμό άνω των 17.000 κατοίκων
• Δήμους με ποσοστό συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» άνω του 5%
• Δήμους με ποσοστό ανεργίας άνω του 7%
Ο Νομός Πρέβεζας είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από χαμηλά εισοδήματα, ανεργία και μεταναστευτικές ροές, σχολικά τμήματα με πρόσφυγες και είναι από τους νομούς της χώρας που χρειάζονται δράσεις ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης.
Επειδή ο Νομός Πρέβεζας είναι ο μόνος από τους τέσσερις (4) Νομούς της Περιφέρειας Ηπείρου που εξαιρείται από την εφαρμογή του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα»,
Επειδή στον Νομό Πρέβεζας υπάρχουν όλα εκείνα τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, που καθιστούν αναγκαία την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

5. Οι Δήμοι Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού υπέβαλαν αίτημα για την εφαρμογή του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» για τη φετινή σχολική χρονιά, και αν ναι, ποιος ο λόγος να μην ικανοποιηθεί το αίτημά τους, δεδομένης και της αύξησης της πίστωσης από 54.200.000€, στα 73.500.000€ για τη σχολική χρονιά 2019-2020;
6. Προτίθενται να διευρύνουν το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» και σε σχολικές μονάδες των Δήμων του Νομού Πρέβεζας εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια;
7. Εάν ναι, προτίθενται να προχωρήσουν στην διεύρυνσή του στις σχολικές μονάδες των Δήμων του Νομού Πρέβεζας από την σχολική περίοδο 2019-2020, ώστε να μη χαθεί η τρέχουσα σχολική χρονιά και μέσω του θεσμού να υποστηριχθούν άμεσα οι μαθητές και οι οικογένειές τους;
8. Εάν όχι, με ποιόν τρόπο, ποια διαδικασία και από ποιους φορείς θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να ενταχθούν τα σχολεία των Δήμων του Νομού Πρέβεζας στο Πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» τουλάχιστον από τη σχολική χρονιά 2020-2021;

Ο ερωτών βουλευτής

Μπάρκας Κώστας

________________________________________

ΑΠΟΨΕΙΣ

Εγνατία οδός: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη ασάφεια

Published

on

Η σημερινή τραγωδία στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα της Δωδώνης, με δύο νεκρούς και τραυματίες, δεν επιτρέπει εύκολες κουβέντες ούτε βιαστικά συμπεράσματα. Όσο η διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη, κανείς δεν μπορεί να μιλά με βεβαιότητα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Αυτό είναι έργο των αρμόδιων αρχών και μόνο.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένει εκτός συζήτησης η συνολική εικόνα του δρόμου. Γιατί το ζήτημα δεν αφορά μόνο το σημερινό δυστύχημα. Αφορά και το κλίμα που έχει ήδη διαμορφωθεί γύρω από την Εγνατία στην Ήπειρο: κλειστές λωρίδες, περιορισμοί σε σειρά σηράγγων, έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες και παρατάσεις που φτάνουν έως το τέλος Αυγούστου. Η ίδια η ΕΡΤ κατέγραψε ότι στην Ήπειρο σημαντικό τμήμα του άξονα λειτουργεί με μία μόνο λωρίδα, ενώ οι αντιδράσεις συνδέονται και με την αίσθηση ότι δεν υπάρχει πάντοτε καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς εκτελείται και πότε ολοκληρώνεται.

Για τον οδηγό, η καθημερινή εμπειρία δεν είναι καθόλου ευχάριστη: χαμηλότερες ταχύτητες, καθυστερήσεις, μεγαλύτερη κόπωση, εκνευρισμός και συνεχής προσαρμογή σε συνθήκες που αλλάζουν από σημείο σε σημείο. Και όταν σε αυτά προστίθενται βαρέα οχήματα, στενώματα της κυκλοφορίας και η ψυχολογική πίεση να μη μείνει κανείς «κολλημένος» πίσω από μια νταλίκα λίγο πριν από μονολωρίδα, είναι προφανές ότι το περιβάλλον οδήγησης γίνεται πιο απαιτητικό. Αυτό δεν αποτελεί από μόνο του πόρισμα για το σημερινό δυστύχημα. Αποτελεί, όμως, μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοείται.

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν αμφισβητεί την ανάγκη αναβάθμισης. Το αντίθετο. Έχει ήδη αναφερθεί επισήμως ότι 69 σήραγγες άνω των 500 μέτρων χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις για να ανταποκριθούν στις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας και να λάβουν την αναγκαία πιστοποίηση. Το ίδιο το Υπουργείο εξετάζει σενάρια αμφίδρομής και περιορισμών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις χωρίς πλήρη αποκλεισμό της Εγνατίας. Αν, λοιπόν, απαιτούνται έλεγχοι, τεχνικές παρεμβάσεις και σοβαρή προετοιμασία, αυτά πρέπει να προχωρήσουν χωρίς εκπτώσεις. Ακριβώς γι’ αυτό, όμως, η κοινωνία δικαιούται κάτι περισσότερο από γενικές αναφορές στην ασφάλεια. Δικαιούται σαφές σχέδιο, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τακτική, υπεύθυνη ενημέρωση.

Η σημασία της Εγνατίας υπερβαίνει κατά πολύ την ταλαιπωρία μιας απλής καθημερινής μετακίνησης. Είναι ο δρόμος που ξεκινά από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και διατρέχει την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Είναι κρίσιμος άξονας για τις μεταφορές, το εμπόριο, τη διακίνηση προϊόντων, την εφοδιαστική αλυσίδα και τον τουρισμό. Και ακριβώς γι’ αυτό, ενόψει της θερινής περιόδου, το ερώτημα γίνεται ακόμη πιο πιεστικό: μπορεί ένας τόσο σημαντικός δρόμος να μπαίνει στους πιο απαιτητικούς μήνες του χρόνου με τόσο μεγάλη εκκρεμότητα στην εικόνα που παρουσιάζει;

Από τα τέλη Δεκεμβρίου 2025 η Εγνατία λειτουργεί πλέον σε καθεστώς 35ετούς παραχώρησης, από το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ–Egis, με πρόβλεψη σημαντικών επενδύσεων ανάταξης και βαριάς συντήρησης. Αυτό δεν μειώνει την ανάγκη λογοδοσίας. Την αυξάνει. Γιατί όταν αλλάζει το μοντέλο διαχείρισης ενός τόσο κρίσιμου οδικού άξονα, ο πολίτης περιμένει όχι μόνο δεσμεύσεις, αλλά και ορατή πρόοδο.

Η Ήπειρος δεν ζητά χάρη. Ζητά το αυτονόητο. Έναν δρόμο ασφαλή και λειτουργικό, αλλά και μια διαχείριση που να χαρακτηρίζεται από καθαρό σχέδιο, συνέπεια και υπεύθυνη ενημέρωση. Και μετά τη σημερινή τραγωδία, το αίτημα αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό: λιγότερη ασάφεια, περισσότερη καθαρότητα, περισσότερη ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

Σωτήρης Γιάκης
Χειρουργός Οδοντίατρος

 

Continue Reading

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ποιότητα, καθαριότητα, βιωσιμότητα: Οι παραλίες της Πάργας τιμούνται με Γαλάζια Σημαία!

Published

on

Εννέα γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος στις παραλίες της Ηπείρου. Η απονομή ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.

Με 623 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες.

Από αυτές οι εννέα θα κυματίζουν σε παραλίες της Πρέβεζας και της Πάργας καθώς ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν είχε καταθέσει φακέλους θεωρώντας ότι πρόκειται για μία διαδικασία ξεπερασμένη που δεν έχει να προσφέρει τίποτα.

Στον Δήμο Πρέβεζας οι πέντε παραλίες με Γαλάζια Σημαία είναι

-Κανάλι

-Κυανή

-Μέγα Άμμος

-Μονολίθι

-Πλατάνια

Στο Δήμο Πάργας βραβεύτηκαν τέσσερις παραλίες:

-Αμμουδιά

-Βάλτος

-Λούτσα

-Λύχνος

Το ΥΠΕΝ, διά της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, υποστηρίζει ενεργώς το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών στις ακτές και μαρίνες και την προώθηση της περιβαλλοντικής εικόνας της χώρας μας. Το ΥΠΕΝ, δια της ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, συμμετέχει επίσης στην Εθνική Επιτροπή Κρίσεων (EEK) του Προγράμματος.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2013 πρωτόκολλο  συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού, επισφραγίζοντας και τυπικά τους κοινούς στόχους στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος. Η εφαρμογή των κριτηρίων των δύο διεθνών προγραμμάτων αειφορικής διαχείρισης και ευαισθητοποίησης της ΕΕΠΦ που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό (Γαλάζια Σημαία και Green Key για τουριστικά καταλύματα), διασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, με βιώσιμες πρακτικές και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσωπείται στην ΕΕΚ, συμμετέχοντας ενεργά στην αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), υποστηρίζει το Πρόγραμμα και προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρμογής των κριτηρίων του. Εκπροσωπείται επίσης στην ΕΕΚ.

Πηγή: epiruspost.gr

Continue Reading

ΕΡΕΥΝΕΣ

Η Ήπειρος πρωταθλήτρια στις απευθείας αναθέσεις: 12,1 εκατ. ευρώ σε 6 μήνες!

Published

on

Ενα «άτυπο» πρωτάθλημα διεξάγεται ανάμεσα στις Περιφέρειες και αφορά τις απευθείας αναθέσεις… Με βάση την κατάταξη μέχρι τον Ιούνιο, η Περιφέρεια Ηπείρου κρατά τα σκήπτρα και βρίσκεται στην πρώτη θέση! Εξάλλου με μια από τις απευθείας αναθέσεις της έγινε …«διάσημη» σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για  αυτή των 37.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί για διάστημα δύο ετών εξωτερικός συνεργάτης που θα κλείνει φώτα και κλιματιστικά στο κτίριο της Περιφέρειας!

 

Από την αρχή του τρέχοντος έτους και μέχρι και το τέλος Ιουνίου, δηλαδή σε διάστημα έξι μηνών από την Περιφερειακή Ηπείρου έγιναν 757 συμβάσεις με απευθείας ανάθεση!

Ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 12,1 εκατομμύρια ευρώ! Οι ανάδοχοι είναι 399!

Σχεδόν δύο εκατομμύρια το μήνα  είναι το ύψος των απευθείας αναθέσεων σε μια περίοδο όπου σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη δεν υπάρχουν χρήματα καθώς το κεντρικό κράτος είχε κλείσει την κάνουλα.

Από το σύνολο των αναθέσεων το 80,5% με συνολικό προϋπολογισμό 9,7 εκατομμύρια αφορά σε υπηρεσίες, το 15,4% με συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκατομμύρια αφορά σε προμήθειες, το 2,1% αφορά σε μελέτες (265 χιλιάδες) και μόλις το 1,2% αφορά σε έργα.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • anateseis2

 

Αυτά τα στοιχεία την καθιστούν πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε απευθείας αναθέσεις. 

Οι Περιφέρειες που ακολουθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα – δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του έτους –  είναι κατά σειρά:

— Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έγιναν 214 απευθείας αναθέσεις με προϋπολογισμό 6,9 εκατομμύρια ευρώ.

— Στην Περιφέρεια Κρήτης έγιναν 333 απευθείας αναθέσεις με προϋπολογισμό 4,8 εκατομμύρια.

 

Continue Reading

Η εφημεριδα της Παργας

April 2026
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 months ago

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 years ago

Η ζώνη του Κόκκορη έσφιξε τον Πήγασο και έστειλε την Πάργα στην 3η θέση!

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Ανέφικτη στις παρούσες συνθήκες η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάργας σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: το 60% των καταλυμάτων θα ανοίξουν το Πάσχα

ΑΓΙΑ3 days ago

Υπογράφουμε τώρα ενάντια στα αιολικά πάρκα στην Πάργα

  Κείμενο υπογραφών πολιτών ενάντια στα «αιολικά πάρκα» ισχύος 84 (2Χ42)MW στις «ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΝ» και «ΣΩΡΙΑΣΤΟΝ» της Δ.Ε. Πάργας, του Δήμου...

ΑΓΙΑ3 weeks ago

Μαζική συνέλευση στην Αγιά κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Μαζική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Πάργας με θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο χωριό. Η συνέλευση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού...

Δημος Παργας4 weeks ago

Κάλεσμα προς τον κ. Γκούμα για δημόσια συγγνώμη και αποκατάσταση

Σχετικά με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του κ. Γκούμα, ο οποίος άλλωστε τους συνηθίζει, περί δήθεν ψευδών...

ΑΠΟΨΕΙΣ4 weeks ago

Ανακοίνωση της παράταξης «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ» για πρόγραμμα INTERREG στον Δήμο Πάργας

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Μαρτίου 2026 εξέδωσε η παράταξη «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ». Σύμφωνα με...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 weeks ago

Αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα τη Δευτέρα 17:00 στην Πάργα

Τη Δευτέρα η ομάδα μας αντιμετωπίζει σε φιλικό παιχνίδι τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας. Ο αγώνας έχει...

ανεμογεννήτριες στην Αγιά ανεμογεννήτριες στην Αγιά
ΑΓΙΑ1 month ago

«Όχι» του Δήμου Πάργας στη μελέτη για ανεμογεννήτριες στην Αγιά

Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας γνωμοδότησε αρνητικά στη μελέτη περιβάλλοντος για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση Περίβλεπτον, στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ