ΕΡΕΥΝΕΣ
Το υψηλότερο ποσοστό αυτοαπασχολούμενων στην ΕΕ έχει η Ελλάδα


Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοαπασχολούμενων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα, το 29% ή σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους το 2016 στην Ελλάδα ήταν αυτοαπασχολούμενος. Ακολουθεί η Ιταλία με το ποσοστό να ανέρχεται στο 21% δηλαδή ένας στους πέντε εργαζόμενους και η Πολωνία με ποσοστό 18%.
Oι λιγότεροι αυτοαπασχολούμενοι -ποσοστό κάτω του 10%- καταγράφονται σε Δανία (8%), Γερμανία, Εσθονία, Λουξεμβούργο και Σουηδία (9%).
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, συνολικά στην ΕΕ καταγράφηκαν 30,6 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενοι, ποσοστό που αποτελεί το 14% του συνόλου των εργαζομένων. Από αυτούς το 67% ήταν άνδρες, το 55% ήταν ηλικίας 45 ετών και πάνω και επτά στους δέκα δεν είχαν ούτε έναν υπάλληλο.
Οι περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι εργαζόταν στους ακόλουθους τομείς το 2016: «Χονδρικό και λιανικό εμπόριο · επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών» (4,8 εκατομμύρια άτομα ή το 16% όλων των αυτοαπασχολούμενων στην ΕΕ), «Γεωργία (4,4 εκατ., 14%), “Κατασκευές” (3,9 εκατ., 13%) και “Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες” (3,7 εκατ., 12%).
ΑΠΟΨΕΙΣ4 weeks agoΔύο μικρές αναθέσεις, μία βαριά ποινή: Ερωτήματα για την αργία του Δημάρχου Πάργας
Δημος Παργας4 weeks agoΝίκος Ζαχαριάς: «Καμία ζημία για τον Δήμο Πάργας – προσφυγή στο ΣτΕ»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 month ago5.000 ευρώ για κορίτσια 18-36 ετών στην Πάργα από το Κληροδότημα Β. Ε. Βασιλά
ΠΑΡΓΑ1 month agoΈως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τραπεζοκαθίσματα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πάργας
ΠΑΡΓΑ4 weeks agoΠάργα, Αγιά και Ανθούσα γιορτάζουν την Αποκριά
ΑΠΟΨΕΙΣ1 month ago«Η αξιοπρέπεια δεν είναι πολυτέλεια»: ανακοίνωση εκπαιδευτικών Πρέβεζας
ΑΠΟΨΕΙΣ4 weeks agoΓκούμας: Σκεπτικό Απόφασης Τώρα και Λογοδοσία
- Καναλλακι1 month ago
Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στο Καναλλάκι



























