ΠΑΡΓΑ
Η Πάργα έτρεχε με 106

Μια ακόμα νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ομάδα μας με αντίπαλο την πολύ καλη και φιλότιμη ομάδα της ανώ πόλης που παρατάχτηκε στο γήπεδο με παρα πολλές ελλείψεις. Το τελικό σκόρ 106-56 δείχνει την διάφορα δυναμικότητας των δυο ομάδων. Στο αξιοσημείωτο του παιχνιδιού ηταν η παρουσία στα τελευταία λεπτά του αγώνα του Πέτρο Κόκκορη μετα απο πολύ καιρό…
Ευχάριστουμε τον κοσμο μας που για ακόμα ενα παιχνίδι ηταν συγκλονιστικός..
Μια στροφή πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και η ομάδα μας βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Τo άλλο Σάββατο είναι ο τελικός των τελικών αφού με νίκη η ομάδα μας μπαίνει στα play off.. Χαρίλαος vs Α.Ο. Πάργας
Απο την ομάδα μας Τσοβιλης 25, Αντωνίου 23, τάσης 8, Παππαβασιλείου 12, Γκίκας 9, παππάς 4, Βεκιος 7, Αυλωνίτης 6, Ευάγγελου 12
Πηγή
ΠΑΡΓΑ
Ένα βήμα πιο κοντά η αναγέννηση του Μεγάρου Βασιλά

Δημοπρατείται το ιστορικό Μέγαρο Βασιλά στην Πάργα
Ένα από τα πλέον εμβληματικά κτίρια της Πάργας, το ιστορικό Μέγαρο Βασιλά, εισέρχεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης για την αποκατάσταση και επανάχρησή του, καθώς η Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου για τη «Δημιουργική Επανάχρηση του Κτιρίου Βασιλά».
Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ταυτότητας της περιοχής, το οποίο αναμένεται να αποδοθεί εκ νέου στη χρήση της τοπικής κοινωνίας μέσα στα επόμενα χρόνια.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ και υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει αναλάβει και τη χρηματοδότησή του.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πάργας, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την προώθηση του έργου.
Η αποκατάσταση και αξιοποίηση του Μεγάρου Βασιλά θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την Πάργα, καθώς αφορά ένα κτίριο με ξεχωριστή ιστορική και αρχιτεκτονική αξία, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας της πόλης.
Με τη δημοπράτηση του έργου ξεκινά ουσιαστικά η διαδικασία για τη διάσωση και επαναλειτουργία ενός σημαντικού τοπόσημου, το οποίο αναμένεται να αποκτήσει νέα ζωή και νέο ρόλο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της περιοχής.
ΑΠΟΨΕΙΣ
Έκκληση για σωστή χρήση των κάδων στην παραλιακή ζώνη της Πάργας

Έκκληση για σωστή χρήση των κάδων στην παραλιακή ζώνη της Πάργας
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάργας απευθύνει έκκληση προς δημότες, επαγγελματίες και επισκέπτες για τη σωστή χρήση των κάδων μικροαπορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα.
Τα καδάκια της παραλιακής προορίζονται αποκλειστικά για την απόρριψη μικρών απορριμμάτων, όπως μπουκάλια νερού, συσκευασίες παγωτών, ποτηράκια και άλλα μικροαντικείμενα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της βόλτας ή της παραμονής στον χώρο.
Όπως επισημαίνεται, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο οι κάδοι να γεμίζουν με σακούλες οικιακών απορριμμάτων, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της καθημερινής καθαριότητας και επηρεάζει αρνητικά την εικόνα της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου πραγματοποιεί τακτική αποκομιδή απορριμμάτων σε συγκεκριμένα δρομολόγια κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.
Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι δημότες να μην χρησιμοποιούν τα καδάκια της παραλιακής ζώνης για την απόρριψη οικιακών απορριμμάτων.
Παράλληλα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο απευθύνει έκκληση και προς τους επαγγελματίες της περιοχής να μην εναποθέτουν μαύρες σακούλες απορριμμάτων δίπλα στα καδάκια, καθώς υπάρχει συγκεκριμένος κανονισμός για τη διαχείριση και αποκομιδή των επαγγελματικών απορριμμάτων, ο οποίος πρέπει να τηρείται από όλους.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο σεβασμός προς τους εργαζομένους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Πάργας, προς το περιβάλλον αλλά και προς τους επισκέπτες της πόλης αποτελεί ευθύνη όλων.
«Ας συμβάλουμε όλοι στη διατήρηση μιας καθαρής, όμορφης και φιλόξενης Πάργας», καταλήγει το μήνυμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάργας.


























