Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επί 20 χρόνια ο Δήμος των Παξών λειτουργούσε βυτιοφόρο «φάντασμα»

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Η νυν δημοτική αρχή χρειάστηκε δύο χρόνια για να βγάλει πινακίδες



Για τους Παξούς δεν χρειάζεται να πεις και πολλά. Η ομορφιά του και οι υπόλοιποι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τους επισκεφτεί κανείς είναι πολλοί. Αυτό όμως που συνέβαινε στον παράδεισο αυτό επί 20 χρόνια, είναι ενδεικτικό καταστάσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της περιφέρειας της χώρας μας.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Για δύο δεκαετίες ο Δήμος των Παξών είχε στην κατοχή του και λειτουργούσε, όταν χρειαζόταν, ένα βυτιοφόρο, το οποίο δεν είχε για όλα αυτά τα χρόνια αποκτήσει πινακίδες και ως εκ τούτου ουδέποτε είχε περάσει από σχετικό τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ.

Προερχόταν δε από μετασκευή με ότι αυτό συνεπάγεται. Η νυν Δημοτική Αρχή χρειάστηκε να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες που διήρκησαν δύο χρόνια για να καταφέρει να νομιμοποιήσει το όχημα αυτό βγάζοντάς του πινακίδες. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε στο newsbeast.gr ο δήμαρχος του όμορφου νησιού Σωτήρης Βλαχόπουλος.

Advertisement

«Από το 2000 υπήρχε ένα βυτιοφόρο στο Δήμο Παξών, για το οποίο δεν είχε εκδοθεί ποτέ άδεια κυκλοφορίας και κατά συνέπεια δεν είχε ασφάλεια δεν πέρναγε ΚΤΕΟ. Ένα όχημα φάντασμα. Το λειτουργούσαν ως όχημα φάντασμα, έβγαινε στο δρόμο κάποιες φορές, όταν χρειαζόταν να εκκενώσει κάποιο βόθρο ή να αντλήσει βρομόνερα από κάποιες δεξαμενές όμβριων υδάτων και γινόταν αυτή η εν πάση περιπτώσει χρήση του οχήματος έξω από κάθε λογική, αλλά και για να εκπροσωπήσουμε και την άλλη πλευρά, όταν δεν έχεις άλλη επιλογή, τα λύματα από ένα βόθρο, κυλάνε στους δρόμους που κυκλοφορούν μικρά παιδιά θα κάνεις παράνομη χρήση ενός τέτοιου οχήματος. Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί την ανικανότητα των προηγούμενων που κυβερνήσανε επί τόσα χρόνια και δεν μπορούσαν να νομιμοποιήσουν επί τόσα χρόνια το όχημα ή δεν ενδιαφέρθηκαν.

Η αλήθεια είναι ότι και εμείς ταλαιπωρηθήκαμε. Μας πήρε γύρω στη διετία να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες. Δυο χρόνια για να βγάλουμε πινακίδες. Γιατί δεν ήταν μόνο αυτό. Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα εκτελωνισμού. Είχε εκτελωνιστεί απλά και μόνο σαν αμάξωμα και η προσθήκη του βυτίου έγινε αργότερα, οπότε όταν το πήγαμε να μας βγάλουν πινακίδες μας είπαν «παιδιά εσείς έχετε εκτελωνίσει έναν τράκτορα και τώρα μας εμφανίζεται ένα βυτιοφόρο» και άλλα τέτοια τραγελαφικά της ελληνικής πολιτείας. Το θέμα είναι ότι με χίλια βάσανα και με την συνεργασία των ανθρώπων της περιφέρειας τα καταφέραμε και σήμερα είναι ένα νόμιμο όχημα που μπορεί να εξυπηρετήσει».

Advertisement

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακινητοποιήθηκε τρένο, λόγω φωτιάς και στη συνέχεια κάηκε το λεωφορείο αντικατάστασης!

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Διπλή περιπέτεια βίωσαν οι επιβάτες της Hellenic Train, καθώς ένα ταξίδι εξελίχθηκε σε μεγάλη ταλαιπωρία εξαιτίας δύο διαδοχικών περιστατικών.

Αρχικά, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων, ενώ λίγο αργότερα φωτιά ξέσπασε και σε λεωφορείο που είχε επιστρατευτεί για τη μεταφορά των επιβατών.

Η αναστάτωση ξεκίνησε στις 13:16, όταν, έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΟΣΕ, διακόπηκε άμεσα η σιδηροδρομική κυκλοφορία και η ηλεκτροδότηση στο τμήμα Οινόη-Χαλκίδα.

Αφορμή αποτέλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μικρή απόσταση από τις σιδηροδρομικές γραμμές, καθιστώντας αδύνατη την ασφαλή διέλευση των αμαξοστοιχιών.

Ως αποτέλεσμα, η αμαξοστοιχία 1547, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα–Αθήνα, ακινητοποιήθηκε κοντά στον σταθμό του Αγίου Γεωργίου. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, η Hellenic Train δρομολόγησε εφεδρική μηχανή diesel, προκειμένου να μεταφέρει το τρένο έως την Οινόη, ενώ ταυτόχρονα επιστράτευσε λεωφορεία για τη μεταφορά των 54 επιβατών στον τελικό προορισμό τους.

Advertisement

Παράλληλα, τα λεωφορεία ανέλαβαν την υποκατάσταση όλων των δρομολογίων στη συγκεκριμένη γραμμή, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούν στάσεις στο Δήλεσι και τον Άγιο Γεώργιο.

Η ταλαιπωρία, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, όπως αναφέρει το eviathema.gr.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, σε ένα από τα λεωφορεία αντικατάστασης εκδηλώθηκε φωτιά εν κινήσει, με τις φλόγες να ξεκινούν από το διαμέρισμα του κινητήρα, προκαλώντας νέο συναγερμό.

Ο οδηγός του λεωφορείου αντέδρασε άμεσα, ακινητοποιώντας το όχημα και αποβιβάζοντας με ασφάλεια όλους τους επιβάτες. Στη συνέχεια επιχείρησε να περιορίσει τη φωτιά χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες του οχήματος, μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι πυροσβέστες ανέλαβαν την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, ενώ χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του οδηγού δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Από το περιστατικό προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο λεωφορείο.

Advertisement
Συνέχεια ανάγνωσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πόσο πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το Σάββατο 15 Αυγούστου

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι αμοιβή δικαιούνται όσοι εργαστούν την αργία

Η 15η Αυγούστου είναι υποχρεωτική αργία και το 2026 συμπίπτει με ημέρα Σάββατο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην αμοιβή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που θα απασχοληθούν εκείνη την ημέρα, καθώς δικαιούνται πρόσθετη προσαύξηση λόγω αργίας.

Η απασχόληση επιτρέπεται στις επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα τις Κυριακές και τις υποχρεωτικές αργίες, όπως επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού, ξενοδοχεία και άλλες κατηγορίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Εργαζόμενοι που αμείβονται με ημερομίσθιο

Όσοι εργαστούν στις 15 Αυγούστου και αμείβονται με ημερομίσθιο δικαιούνται:

  • το κανονικό, συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και
  • προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται πάνω στο νόμιμο ωρομίσθιο για όσες ώρες εργαστούν.

Η προσαύξηση δεν σημαίνει ότι ολόκληρο το ημερομίσθιο αυξάνεται αυτομάτως κατά 75%. Υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιο και αντιστοιχεί στις πραγματικές ώρες απασχόλησης κατά την αργία.

Εργαζόμενοι που αμείβονται με μηνιαίο μισθό

Οι εργαζόμενοι με μηνιαίο μισθό, όταν απασχοληθούν σε επιχείρηση που λειτουργεί νόμιμα τις Κυριακές και τις αργίες, δικαιούνται προσαύξηση 75%.

Η προσαύξηση υπολογίζεται στο 1/25 του νόμιμου μηνιαίου μισθού, αναλογικά με τις ώρες που εργάστηκαν. Η κανονική αμοιβή της ημέρας θεωρείται ότι περιλαμβάνεται ήδη στον μηνιαίο μισθό τους.

Advertisement

Όταν το Σάββατο αποτελεί έκτη ημέρα εργασίας

Για εργαζόμενο με πενθήμερο σύστημα, ο οποίος έχει ήδη εργαστεί τις πέντε ημέρες της εβδομάδας και καλείται να εργαστεί το Σάββατο 15 Αυγούστου ως έκτη ημέρα, ισχύει επιπλέον προσαύξηση.

Στην περίπτωση αυτή:

  • η απασχόληση δεν μπορεί να υπερβεί τις οκτώ ώρες,
  • καταβάλλεται η αμοιβή και η προσαύξηση της αργίας και
  • η αμοιβή προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 40% λόγω απασχόλησης κατά την έκτη ημέρα.

Επομένως, εργαζόμενος σε πενθήμερο που απασχολείται για έκτη ημέρα στις 15 Αυγούστου δεν δικαιούται μόνο την προσαύξηση της αργίας, αλλά και την πρόσθετη προσαύξηση που προβλέπεται για την έκτη ημέρα εργασίας.

Επιχείρηση που κανονικά παραμένει κλειστή

Εάν μία επιχείρηση που κανονικά αργεί τις Κυριακές και τις υποχρεωτικές αργίες λειτουργήσει εκτάκτως, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, οι εργαζόμενοι δικαιούνται αυξημένη αμοιβή.

Για πλήρη απασχόληση:

  • ο εργαζόμενος με μηνιαίο μισθό δικαιούται επιπλέον 1/25 του συνήθως καταβαλλόμενου μισθού και την προσαύξηση 75%,
  • ο ημερομίσθιος δικαιούται ένα επιπλέον ημερομίσθιο και την προσαύξηση 75% για τις ώρες εργασίας.

Τι ισχύει για υπερωρίες και ρεπό

Εάν με την εργασία της 15ης Αυγούστου ξεπεραστούν οι 40 ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης, ο εργαζόμενος δικαιούται, πέρα από την προσαύξηση της αργίας, και τις νόμιμες προσαυξήσεις για υπερεργασία ή υπερωρία.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται ο εργοδότης να συμψηφίσει την υποχρεωτική αργία με ημέρα ανάπαυσης που ήδη οφείλει στον εργαζόμενο. Το οφειλόμενο ρεπό δεν μπορεί να «χαθεί» επειδή συμπίπτει με την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Advertisement

Συνοπτικά, όσοι θα εργαστούν νόμιμα στις 15 Αυγούστου δικαιούνται την κανονική τους αμοιβή, όπου αυτή δεν περιλαμβάνεται ήδη στον μισθό, και προσαύξηση 75%. Εάν πρόκειται ταυτόχρονα για έκτη ημέρα εργασίας σε πενθήμερο, προστίθεται και η προβλεπόμενη προσαύξηση 40%.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η εφημεριδα της Παργας

Advertisement
Αύγουστος 2026
ΔΤΤΠΠΣΚ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΦΑΝΑΡΙπριν από 15 ώρες

Φανάρι Δήμου Πάργας: Σε διαβούλευση δύο αιολικά πάρκα 105 MW με 15 ανεμογεννήτριες

ΙΣΤΟΡΙΑπριν από 15 ώρες

Ο θρύλος της Παναγίας στην Πάργα: Η εικόνα που, σύμφωνα με την παράδοση, επέστρεφε στο Νησάκι

ΠΑΡΓΑπριν από 19 ώρες

«ΠΑΡΓΙΝΑ 2026»: Η επιστροφή των Παργινών ζωντανεύει ξανά στην παραλία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗπριν από 20 ώρες

Ακινητοποιήθηκε τρένο, λόγω φωτιάς και στη συνέχεια κάηκε το λεωφορείο αντικατάστασης!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗπριν από 2 ημέρες

Πόσο πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το Σάββατο 15 Αυγούστου

ΑΘΛΗΤΙΚΑπριν από 2 ημέρες

Επίσημη συμμετοχή της Ένωσης Πάργας στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας

ΥΓΕΙΑπριν από 2 ημέρες

Eνημερωτική καμπάνια Safe Water Sports 2025 για την ασφάλεια των ατόμων 3ης ηλικίας

Πρεβεζαπριν από 6 ημέρες

Πρέβεζα: Αφαίρεσε νερό από κρουνό της Πυροσβεστικής και το μετέφερε σε βυτίο

ΑΠΟΨΕΙΣπριν από 1 εβδομάδα

Διεθνής διασυρμός για την κυβέρνηση: Η Le Soir γράφει για «μεγάλο ξεπούλημα» της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς

Πρεβεζαπριν από 2 εβδομάδες

Ανήλικη κατανάλωσε αλκοόλ σε εκδήλωση – Συνελήφθη η υπεύθυνη

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑπριν από 2 έτη

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑπριν από 3 μήνες

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

Δημος Παργαςπριν από 3 μήνες

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Τάσος Χαλκής

ΠΑΡΓΑπριν από 3 μήνες

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

ΠΑΡΓΑπριν από 19 ώρες

«ΠΑΡΓΙΝΑ 2026»: Η επιστροφή των Παργινών ζωντανεύει ξανά στην παραλία

«ΠΑΡΓΙΝΑ 2026»: Η μεγάλη γιορτή της Πάργας στις 15 Αυγούστου Ο Δήμος Πάργας προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες να δώσουν το...

ΠΑΡΓΑπριν από 3 εβδομάδες

Πάργα: Ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί για την ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Πάργας – Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα Ύστερα από πολύμηνη και συντονισμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης...

ΙΣΤΟΡΙΑπριν από 4 εβδομάδες

Γνωρίζετε ότι η φράση «Πόσα απίδια βάζει ο σάκος» συνδέεται με την Πάργα;

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη φράση «Πόσα απίδια βάζει ο σάκος» και η σύνδεσή της με την Πάργα Η...

ΑΘΛΗΤΙΚΑπριν από 1 μήνα

Από τη Νορβηγία στην Πάργα για τη μάχη κατά του καρκίνου – Η μεγάλη άφιξη του Νίκου Δράκου στις 30 Ιουνίου

Στις 30 Ιουνίου ο Νίκος Δράκος ολοκληρώνει στην Πάργα την υπερπροσπάθεια των 3.500 χιλιομέτρων για τον καρκίνο Η μεγάλη στιγμή...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Φωλιές Caretta caretta εντοπίστηκαν στον Βάλτο Πάργας

Πάργα: Δύο χελώνες Caretta caretta γέννησαν αυγά στην παραλία του Βάλτου Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το φυσικό περιβάλλον καταγράφηκε...

ΠΑΡΓΑπριν από 2 μήνες

Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τη νέα παραλιακή ζώνη της Πάργας Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του...