Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι ημερίδες ενημέρωσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Π.ΑΡ.Γ.Α»

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι ημερίδες ενημέρωσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Π.ΑΡ.Γ.Α»

Με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή από τοπικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής , πραγματοποιήθηκαν , οι εναρκτήριες ημερίδες ενημέρωσης των ωφελουμένων της Πράξης: “Σχέδιο για την Απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας του Δήμου Πάργας” που υλοποιείται στο πλαίσιο των ΤοπΣΑ (Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας) που αποτελούν δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ΕΣΠΑ 2007-2013, Φορέας διαχείρισης είναι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του Ε.Π. Ηπείρου.

IMG 1759

Η πράξη αποτελεί μια Ολοκληρωμένη Πρόταση ενεργειών και δράσεων, που στόχο έχει την αποτελεσματική ενσωμάτωση στην εργασία 80 ανέργων, εγγεγραμμένων στους καταλόγους του ΟΑΕΔ, ασφαλισμένους στον Ο.Γ.Α καθώς και νέων επιστημόνων, σύμφωνα με ορισμένες προϋποθέσεις. Το παραγόμενο αποτέλεσμα του σχεδίου δράσης θα είναι 80 ωφελούμενοι να προωθηθούν στην απασχόληση και να αναπτύξουν ατομική ή συλλογική επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στις 14/02/ 2014 στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου στην Πάργα και στις 15/02/2014 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Καναλάκι.

Η έναρξη των ημερίδων έγινε με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη κ.Στράτου Ιωάννου και του Δημάρχου Πάργας κ. Αθανάσιου Λιόλιου.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Επικεφαλής συντονιστής του έργου κ.Χαρίλαος Βανίδης, οι διαχειριστές του έργου κ. Απόστολος Νάρης και ο κ. Θωμάς Πρασάς. Συντονίστρια των ημερίδων ήταν η κα Ελένη Κολιοφώτη, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δ.Πάργας.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να θέσουν ερωτήσεις και να ζητήσουν διευκρινίσεις από τους εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης για τις δράσεις του συγκεκριμένου Έργου, την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Advertisement

IMG 0318

Στις ημερίδες παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Πασχάλης Ρίζος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης κ.Ηλίας Λιάκρης, ο Πρόεδρος της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας κ. Δημήτρης Δημάκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Πρέβεζας κ.Χαρίσης Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καναλακίου κ. Χρήστος Κοτζαμουράτογλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ανθούσας- Αγιάς κ.Περικλής Λιάκρης, τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής και του Συλλόγου Εστίασης κ.Αναστασία Ευαγγέλου και κ.Πέτρος Τζούρος, ο Αντιδήμαρχος Πάργας κ.Γεώργιος Τσούτσης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ντάση Κατερίνα, Παπαχριστοδούλου Γιάννης, Σμπίλιας Κων/νος , ο πρόεδρος του Δ. Δ. Πάργας κ.Νικόλαος Γκιώνης.

Σημειώνεται, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση υποψήφιου ωφελούμενου και τα δικαιολογητικά το αργότερο έως τις 10/3/2014 (καταληκτική ημερομηνία) στο Δημαρχείο Δ.Πάργας στο Καναλάκι και στο Δημοτικό Κατάστημα στην Πάργα.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής σύμπραξης : asparga.gr

Πηγή 

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΨΕΙΣ

Έκκληση για σωστή χρήση των κάδων στην παραλιακή ζώνη της Πάργας

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Έκκληση για σωστή χρήση των κάδων στην παραλιακή ζώνη της Πάργας

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάργας απευθύνει έκκληση προς δημότες, επαγγελματίες και επισκέπτες για τη σωστή χρήση των κάδων μικροαπορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα.

Τα καδάκια της παραλιακής προορίζονται αποκλειστικά για την απόρριψη μικρών απορριμμάτων, όπως μπουκάλια νερού, συσκευασίες παγωτών, ποτηράκια και άλλα μικροαντικείμενα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της βόλτας ή της παραμονής στον χώρο.

Όπως επισημαίνεται, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο οι κάδοι να γεμίζουν με σακούλες οικιακών απορριμμάτων, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της καθημερινής καθαριότητας και επηρεάζει αρνητικά την εικόνα της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου πραγματοποιεί τακτική αποκομιδή απορριμμάτων σε συγκεκριμένα δρομολόγια κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι δημότες να μην χρησιμοποιούν τα καδάκια της παραλιακής ζώνης για την απόρριψη οικιακών απορριμμάτων.

Advertisement

Παράλληλα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο απευθύνει έκκληση και προς τους επαγγελματίες της περιοχής να μην εναποθέτουν μαύρες σακούλες απορριμμάτων δίπλα στα καδάκια, καθώς υπάρχει συγκεκριμένος κανονισμός για τη διαχείριση και αποκομιδή των επαγγελματικών απορριμμάτων, ο οποίος πρέπει να τηρείται από όλους.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο σεβασμός προς τους εργαζομένους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Πάργας, προς το περιβάλλον αλλά και προς τους επισκέπτες της πόλης αποτελεί ευθύνη όλων.

«Ας συμβάλουμε όλοι στη διατήρηση μιας καθαρής, όμορφης και φιλόξενης Πάργας», καταλήγει το μήνυμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάργας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δημος Παργας

Ράμπα ΑμεΑ στην Αμμουδιά και ακόμη δύο σε επόμενη φάση

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Πρώτη ράμπα ΑμεΑ στην Αμμουδιά – Ο Δήμος Πάργας κάνει τις παραλίες πιο προσβάσιμες

Ο Δήμος Πάργας, με σταθερό προσανατολισμό στη δημιουργία ενός τόπου χωρίς αποκλεισμούς και με ίσες ευκαιρίες για όλους, προχώρησε στην τοποθέτηση της πρώτης υπερσύγχρονης ράμπας πρόσβασης για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην παραλία της Αμμουδιάς, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προσβασιμότητας τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής.

 

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου, καθώς έχουν ήδη δημοπρατηθεί ακόμη δύο νέες ράμπες ΑμεΑ, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε δύο ακόμη παραλίες του Δήμου Πάργας.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου προσβάσιμων ακτών, προσφέροντας σε άτομα με κινητικές δυσκολίες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και αυτονομία.

 

Advertisement

Οι νέες ράμπες είναι ελληνικής κατασκευής και φέρουν την ονομασία «SEA ACCESS». Πρόκειται για υπερσύγχρονα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, βάρους περίπου 250 κιλών και μήκους περίπου 15 μέτρων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζουν εύκολη και ασφαλή χρήση.

Ο χειρισμός τους μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από το ίδιο το άτομο με κινητική αναπηρία είτε από τον συνοδό του, προσφέροντας μεγαλύτερη ανεξαρτησία και διευκολύνοντας την πρόσβαση στη θάλασσα.

Παράλληλα, στην παραλία της Αμμουδιάς έχει δημιουργηθεί ένα πλήρως οργανωμένο και προσβάσιμο περιβάλλον, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης ΑμεΑ με άμεση πρόσβαση στην παραλία.
  • Προσβάσιμο ντους (ντουζιέρα) κατάλληλα σχεδιασμένο για άτομα με κινητικές δυσκολίες.
  • Ειδικά διαμορφωμένη τουαλέτα ΑμεΑ που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές προσβασιμότητας.
  • Χώρο σκίασης και ξεκούρασης για άτομα με αναπηρία και τους συνοδούς τους.

 

Η συνολική χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται σε 69.631 ευρώ και προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους για έργα που προάγουν την κοινωνική συνοχή, την ισότιμη πρόσβαση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Advertisement

Με τις παρεμβάσεις αυτές, ο Δήμος Πάργας αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του για την ενίσχυση της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης, επενδύοντας σε υποδομές που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και καθιστούν τις παραλίες του Δήμου πιο φιλικές και λειτουργικές για όλους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η εφημεριδα της Παργας

Ιούνιος 2026
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΑΠΟΨΕΙΣπριν από 14 ώρες

Έκκληση για σωστή χρήση των κάδων στην παραλιακή ζώνη της Πάργας

Δημος Παργαςπριν από 2 ημέρες

Ράμπα ΑμεΑ στην Αμμουδιά και ακόμη δύο σε επόμενη φάση

ΠΑΡΓΑπριν από 4 ημέρες

Με επιτυχία το 1ο Nisaki Tour 2026 στην Πάργα – Πάνω από 70 αθλητές στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

Απάντηση για τα 1,2 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και η νέα εικόνα του λιμανιού της Πάργας

ΠΑΡΓΑπριν από 3 εβδομάδες

Δείτε ζωντανά την μουσική Παράσταση στην Πάργα

ΔΙΑΦΟΡΑπριν από 3 εβδομάδες

Μέσα στη Ραγδαία Αναπτυσσόμενη Indie Game Σκηνή της Αθήνας και στους Δημιουργούς Πίσω από Αυτήν

Δημος Παργαςπριν από 4 εβδομάδες

Σκληρή κριτική Γκούμα για τον δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Δημος Παργαςπριν από 4 εβδομάδες

Το Μέγαρο Βασιλά περνά σε νέα εποχή – Ξεκινά ο σχεδιασμός για την αποκατάστασή του

ΖΩΑπριν από 1 μήνα

Ένα ευρώ, ένα γεύμα, μια ελπίδα για τα αδέσποτα της Πάργας

ΠΑΡΓΑπριν από 7 μήνες

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 7 μήνες

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑπριν από 2 έτη

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 7 μήνες

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑπριν από 7 μήνες

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

ΠΑΡΓΑπριν από 7 μήνες

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 2 μήνες

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

Δημος Παργαςπριν από 1 μήνα

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Τάσος Χαλκής

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τη νέα παραλιακή ζώνη της Πάργας Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του...

ΖΩΑπριν από 1 μήνα

Ένα ευρώ, ένα γεύμα, μια ελπίδα για τα αδέσποτα της Πάργας

Καλύτερη ζωή για τα αδέσποτα της Πάργας Μια σημαντική προσπάθεια στήριξης των αδέσποτων ζώων της Πάργας βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Στην Πάργα φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί ο γάμος της Ηλιάνας Παπαγεωργίου με τον Γιάννη Καραβασάνη. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Ομόφωνο «όχι» της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τις ανεμογεννήτριες σε Αγιά και Πάργα

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβε ομόφωνη αρνητική απόφαση σχετικά με τις περιβαλλοντικές μελέτες που...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Πάργα: 47χρονος εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις σε λεωφορείο

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι ενός 47χρονου, ο οποίος επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Αθήνα με τελικό προορισμό την...

ΠΑΡΓΑπριν από 2 μήνες

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

Φωτογραφία A.i Συνελήφθησαν χθες, 29 Απριλίου 2026, το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας δύο ανήλικοι, ημεδαπός και αλλοδαπός,...