Connect with us

ΠΑΡΓΑ

100 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στην ΠΕ Πρέβεζας

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας» στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013»

 

η Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «ΠΡΟΣΑΡΜΟ-ΖΩ»

 

που εδρεύει στην οδό Λ. Ιωαννίνων 210, Τ.Κ. 48 100, Πρέβεζα, ενημερώνει για την έναρξη της υλοποίησης της προαναφερόμενης πράξης.

Advertisement

 

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείου (ΕΚΤ), έχει δικαιούχο την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΣΑΡΜΟ-ΖΩ» και περιοχή εφαρμογής των δράσεων της την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

 

 

 

Advertisement

Οι Εταίροι που συμμετέχουν στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη είναι:

 

1. ΚΕΚ/ΚΕΑΑΠ Α.Ε. ΟΤΑ

 

2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Advertisement

 

3. ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

4. ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ

 

Advertisement

5. ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ

 

6. ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ

 

7. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Advertisement

 

8. Κ.Ε.Κ ΙΝ.Ε/Γ.Σ.Ε.Ε

 

 

 

Advertisement

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων κοινωνικής ενσωμάτωσης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης, με παράλληλη άρση των συνθηκών που εμποδίζουν την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας ή την ένταξή τους στην τοπική αγορά εργασίας.

 

 

 

Από την υλοποίηση των δράσεων της παρέμβασης θα ωφεληθούν 100 άτομα της περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, τα οποία είτε θα ενταχθούν στην τοπική αγορά εργασίας και σε θέσεις εργασίας υφιστάμενων επιχειρήσεων, είτε θα ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις είτε θα συμμετέχουν ως εταίροι ή εργαζόμενοι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που προβλέπονται να δημιουργηθούν.

Advertisement

 

 

 

Οι άνεργοι που θα ωφεληθούν ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής και πιο συγκεκριμένα:

 

Advertisement

 

 

 Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα.

 

 Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Advertisement

 

 Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια.

 

 Άτομα με αναπηρία (άτομα που αποδεδειγμένα εμφανίζουν, πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην εθνική νομοθεσία).

 

Advertisement

 

 

Βασικό παραγόμενο προϊόν της Πράξης θα είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης στην τοπική απασχόληση και επιχειρηματικότητα που θα προωθεί καινοτόμες δραστηριότητες και θα αξιοποιεί τοπικούς διαθέσιμους πόρους για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.

 

1. Δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων (50 άτομα).

Advertisement

 

 

 

Οι κοινωνικές επιχειρήσεις που θα συσταθούν, θα έχουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να προχωρήσουν στη σύσταση νέων θέσεων εργασίας στη Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, που θα προσφέρουν:

 

Advertisement

 

 

Τα άτομα που θα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αυτές θα προέρχονται από τις ευπαθείς ομάδες των μακροχρόνια ανέργων άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα , των μονογονεϊκών οικογενειών, των ατόμων με αναπηρία και ατόμων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια.

 

 

Advertisement

 

2. Ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων (30 άτομα).

 

 

 

Advertisement

Θα παρασχεθούν υπηρεσίες κατάρτισης και συμβουλευτικής σε άτομα που θα προέρχονται από τις ευπαθείς ομάδες των μακροχρόνια ανέργων άνω των 45, και των ατόμων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια, ώστε να προχωρήσουν στην ίδρυση της δικής τους επιχείρησης.

 

 

 

 

Advertisement

 

3. Τοποθέτηση ωφελουμένων σε επιχειρήσεις της περιοχής (20 άτομα).

 

 

 

Advertisement

Παράλληλα, με την ανάπτυξη της κοινωνικής και ατομικής επιχειρηματικότητας θα γίνει τοποθέτηση ωφελουμένων σε επιχειρήσεις της περιοχής με δραστηριότητα συναφή με τα προγράμματα κατάρτισης.

 

Η υποστήριξη των ωφελουμένων περιλαμβάνει:

 

α) την εξατομικευμένη συμβουλευτική, β) την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και γ) την επιστημονική υποστήριξη τόσο της νέας επιχειρηματικότητας όσο και της τοποθέτησης σε νέες θέσεις εργασίας.

Advertisement

 

 

 

Η υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης θα ξεκινήσει με δράσεις δημοσιότητας για την προσέλκυση των ωφελουμένων, ενώ θα ακολουθήσει άμεσα η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων για την επιλογή των ωφελουμένων από το σύνολο των ενδιαφερομένων.

 

Advertisement

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ : 2682028156 ΚΕΚ ΚΕΑΑΠ ΑΕ και 26820 89150-151 ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ Ώρες:9:00 πμ – 14.00 μμ.

 

 

 

 

Advertisement

 

ΤΟ Δ.Σ. της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟ-ΖΩ

http://www.preveza-info.gr/node.php?id=10804

Advertisement

Δημος Παργας

Ράμπα ΑμεΑ στην Αμμουδιά και ακόμη δύο σε επόμενη φάση

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Πρώτη ράμπα ΑμεΑ στην Αμμουδιά – Ο Δήμος Πάργας κάνει τις παραλίες πιο προσβάσιμες

Ο Δήμος Πάργας, με σταθερό προσανατολισμό στη δημιουργία ενός τόπου χωρίς αποκλεισμούς και με ίσες ευκαιρίες για όλους, προχώρησε στην τοποθέτηση της πρώτης υπερσύγχρονης ράμπας πρόσβασης για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην παραλία της Αμμουδιάς, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προσβασιμότητας τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής.

 

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου, καθώς έχουν ήδη δημοπρατηθεί ακόμη δύο νέες ράμπες ΑμεΑ, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε δύο ακόμη παραλίες του Δήμου Πάργας.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου προσβάσιμων ακτών, προσφέροντας σε άτομα με κινητικές δυσκολίες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και αυτονομία.

 

Advertisement

Οι νέες ράμπες είναι ελληνικής κατασκευής και φέρουν την ονομασία «SEA ACCESS». Πρόκειται για υπερσύγχρονα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, βάρους περίπου 250 κιλών και μήκους περίπου 15 μέτρων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζουν εύκολη και ασφαλή χρήση.

Ο χειρισμός τους μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από το ίδιο το άτομο με κινητική αναπηρία είτε από τον συνοδό του, προσφέροντας μεγαλύτερη ανεξαρτησία και διευκολύνοντας την πρόσβαση στη θάλασσα.

Παράλληλα, στην παραλία της Αμμουδιάς έχει δημιουργηθεί ένα πλήρως οργανωμένο και προσβάσιμο περιβάλλον, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης ΑμεΑ με άμεση πρόσβαση στην παραλία.
  • Προσβάσιμο ντους (ντουζιέρα) κατάλληλα σχεδιασμένο για άτομα με κινητικές δυσκολίες.
  • Ειδικά διαμορφωμένη τουαλέτα ΑμεΑ που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές προσβασιμότητας.
  • Χώρο σκίασης και ξεκούρασης για άτομα με αναπηρία και τους συνοδούς τους.

 

Η συνολική χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται σε 69.631 ευρώ και προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους για έργα που προάγουν την κοινωνική συνοχή, την ισότιμη πρόσβαση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Advertisement

Με τις παρεμβάσεις αυτές, ο Δήμος Πάργας αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του για την ενίσχυση της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης, επενδύοντας σε υποδομές που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και καθιστούν τις παραλίες του Δήμου πιο φιλικές και λειτουργικές για όλους.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΠΑΡΓΑ

Με επιτυχία το 1ο Nisaki Tour 2026 στην Πάργα – Πάνω από 70 αθλητές στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου το 1ο Nisaki Tour 2026, ένας αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας στο πλαίσιο του Ionian Swimming Challenge.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 70 αθλητές και αθλήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι αγωνίστηκαν στις αποστάσεις των 3 και 6 χιλιομέτρων. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με ασφάλεια, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας ευχαρίστησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, τον Λιμενικό Σταθμό Συβότων και τα στελέχη του που υποστήριξαν τη διοργάνωση με τα σκάφη τους, συμβάλλοντας στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ευχαριστίες εκφράστηκαν επίσης προς τους ναυαγοσώστες του Δήμου Πάργας και του Λιμενικού Ταμείου Πάργας, καθώς και προς το Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση του χώρου στην παραλία και στη θαλάσσια ζώνη.

Ο Όμιλος ευχαρίστησε ακόμη τη διοίκηση του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων για τη συνεχή υποστήριξή της, τους διοργανωτές του Ionian Swimming Challenge για την ένταξη του αγώνα στο πρωτάθλημα, αλλά και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Advertisement
Συνέχεια ανάγνωσης

Η εφημεριδα της Παργας

Ιούνιος 2026
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

Δημος Παργαςπριν από 1 ημέρα

Ράμπα ΑμεΑ στην Αμμουδιά και ακόμη δύο σε επόμενη φάση

ΠΑΡΓΑπριν από 3 ημέρες

Με επιτυχία το 1ο Nisaki Tour 2026 στην Πάργα – Πάνω από 70 αθλητές στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑπριν από 1 εβδομάδα

Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

Απάντηση για τα 1,2 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και η νέα εικόνα του λιμανιού της Πάργας

ΠΑΡΓΑπριν από 3 εβδομάδες

Δείτε ζωντανά την μουσική Παράσταση στην Πάργα

ΔΙΑΦΟΡΑπριν από 3 εβδομάδες

Μέσα στη Ραγδαία Αναπτυσσόμενη Indie Game Σκηνή της Αθήνας και στους Δημιουργούς Πίσω από Αυτήν

Δημος Παργαςπριν από 4 εβδομάδες

Σκληρή κριτική Γκούμα για τον δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Δημος Παργαςπριν από 4 εβδομάδες

Το Μέγαρο Βασιλά περνά σε νέα εποχή – Ξεκινά ο σχεδιασμός για την αποκατάστασή του

ΖΩΑπριν από 1 μήνα

Ένα ευρώ, ένα γεύμα, μια ελπίδα για τα αδέσποτα της Πάργας

ΑΝΘΟΥΣΑπριν από 1 μήνα

Μέχρι την Ανθούσα φτάνει το έργο 1 εκατ. ευρώ στον τουριστικό οδικό άξονα

ΠΑΡΓΑπριν από 7 μήνες

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 7 μήνες

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑπριν από 2 έτη

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 7 μήνες

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑπριν από 7 μήνες

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

ΠΑΡΓΑπριν από 7 μήνες

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 2 μήνες

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

Δημος Παργαςπριν από 1 μήνα

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Τάσος Χαλκής

ΠΑΡΓΑπριν από 1 εβδομάδα

Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τη νέα παραλιακή ζώνη της Πάργας Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του...

ΖΩΑπριν από 1 μήνα

Ένα ευρώ, ένα γεύμα, μια ελπίδα για τα αδέσποτα της Πάργας

Καλύτερη ζωή για τα αδέσποτα της Πάργας Μια σημαντική προσπάθεια στήριξης των αδέσποτων ζώων της Πάργας βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Στην Πάργα φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί ο γάμος της Ηλιάνας Παπαγεωργίου με τον Γιάννη Καραβασάνη. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Ομόφωνο «όχι» της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τις ανεμογεννήτριες σε Αγιά και Πάργα

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβε ομόφωνη αρνητική απόφαση σχετικά με τις περιβαλλοντικές μελέτες που...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Πάργα: 47χρονος εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις σε λεωφορείο

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι ενός 47χρονου, ο οποίος επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Αθήνα με τελικό προορισμό την...

ΠΑΡΓΑπριν από 2 μήνες

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

Φωτογραφία A.i Συνελήφθησαν χθες, 29 Απριλίου 2026, το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας δύο ανήλικοι, ημεδαπός και αλλοδαπός,...