ΠΑΡΓΑ
Λουκέτα στα Α/Τ Πάργας , Λούρου και Θεσπρωτικού;
Ανησυχία υπάρχει και στην Πρέβεζα από τις αλλαγές που έρχονται στις δομές ΕΛ.ΑΣ αφού σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό προβλέπεται να μπει λουκέτο σε πολλά αστυνομικά τμήματα που έχουν μικρή δύναμη έως 25 αστυνομικούς και να δημιουργηθούν μεγάλα τμήματα με σημαντικό αριθμό ένστολων, οι οποίοι θα σχηματίσουν μικρές και ευέλικτες μηχανοκίνητες μονάδες, οι οποίες θα τεθούν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Το θέμα θα συζητηθεί…
στη συνεδρίαση του διοικητική συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών υπαλλήλων και την Πρέβεζα θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης και μέλος της ΠΟΑΣΥ κ. Μυλωνάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφαρμογή ενός «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στα αστυνομικά τμήματα, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, υπάρχουν σκέψεις να μείνει ένα αστυνομικό τμήμα στην έδρα κάθε Δήμου και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, αν ισχύσει κάτι τέτοιο, να κλείσουν τα αστυνομικά τμήματα Λούρου, Πάργας και Θεσπρωτικού και να μεταφερθούν αντίστοιχα σε Πρέβεζα, Καναλλάκι και Φιλιππιάδα .
Την ίδια στιγμή και με αφορμή την λήξη στις 2 Δεκεμβρίου των αποσπάσεων των 15 αστυνομικών από την Πρέβεζα που βρίσκονται στο Παρανέστι της Δράμας κανείς δεν γνωρίζει επίσημα εάν αυτές θα συνεχιστούν και από ποιες αστυνομικές διευθύνσεις θα προέρχονται.
Σύμφωνα πάντως με ανεπίσημες πληροφορίες οι αστυνομικοί από την Πρέβεζα θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και θα δεν υπάρξουν νέες μετακινήσεις. Πληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα δηλαδή για το θα γίνει με τις αποσπάσεις της επιχείρησης Ξένιος Ζευς, στον Έβρο ζητάει με δημόσια επιστολή της προς το Γενικό Αρχηγείο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, αναρωτιέται τι θα γίνει τις γιορτές κι αν όλοι οι αστυνομικοί θα μπορούν να είναι με τις οικογένειές τους και θέτει και θέμα αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών στην Ήπειρο, παραθέτοντας στοιχεία, από τις κατασχέσεις ναρκωτικών
ΠΑΡΓΑ
Με επιτυχία το 1ο Nisaki Tour 2026 στην Πάργα – Πάνω από 70 αθλητές στη θάλασσα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου το 1ο Nisaki Tour 2026, ένας αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας στο πλαίσιο του Ionian Swimming Challenge.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 70 αθλητές και αθλήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι αγωνίστηκαν στις αποστάσεις των 3 και 6 χιλιομέτρων. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με ασφάλεια, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές.
Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας ευχαρίστησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, τον Λιμενικό Σταθμό Συβότων και τα στελέχη του που υποστήριξαν τη διοργάνωση με τα σκάφη τους, συμβάλλοντας στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ευχαριστίες εκφράστηκαν επίσης προς τους ναυαγοσώστες του Δήμου Πάργας και του Λιμενικού Ταμείου Πάργας, καθώς και προς το Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση του χώρου στην παραλία και στη θαλάσσια ζώνη.
Ο Όμιλος ευχαρίστησε ακόμη τη διοίκηση του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων για τη συνεχή υποστήριξή της, τους διοργανωτές του Ionian Swimming Challenge για την ένταξη του αγώνα στο πρωτάθλημα, αλλά και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.
ΠΑΡΓΑ
Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τη νέα παραλιακή ζώνη της Πάργας
Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πάργας, η οποία αποτυπώνει τον σχεδιασμό για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης.
Η πρόταση αφορά δύο βασικά τμήματα της παραλιακής ζώνης και στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας, της προσβασιμότητας και της αισθητικής εικόνας ενός από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Πάργας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφαλή κίνηση των πεζών, στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών και στην καλύτερη οργάνωση των χρήσεων κατά μήκος της παραλιακής.
Στο δυτικό τμήμα της παραλιακής, από την προβλήτα έως τους πρόποδες του Κάστρου της Πάργας, προβλέπονται παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν καλύτερη κυκλοφορία, βελτιωμένη προσβασιμότητα και δυνατότητα δημιουργίας θέσεων στάθμευσης όπου αυτό είναι εφικτό.
Για το ανατολικό τμήμα, από την προβλήτα έως την περιοχή του «Κόκκινου Σπιτιού», η μελέτη διατηρεί τη βασική μορφή της υπάρχουσας πλακόστρωσης, ενώ προβλέπει την προσθήκη όδευσης τυφλών, τη βελτίωση του αστικού εξοπλισμού και παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Βασικοί στόχοι της μελέτης είναι η αναβάθμιση της αισθητικής και λειτουργικότητας της παραλιακής ζώνης, η βελτίωση του μικροκλίματος μέσω νέων φυτεύσεων, η διατήρηση των υφιστάμενων χρήσεων και η προσαρμογή του χώρου στις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές.
Παράλληλα, προβλέπεται σαφής διαχωρισμός των επιμέρους ζωνών χρήσης, με πρόβλεψη για χώρους κίνησης πεζών, όδευση ατόμων με προβλήματα όρασης, περιοχές αστικού εξοπλισμού, φυτεύσεις, χώρους στάσης και τραπεζοκαθίσματα.

Στη μελέτη περιλαμβάνονται επίσης φωτορεαλιστικές απεικονίσεις που παρουσιάζουν τη μελλοντική εικόνα της παραλιακής ζώνης, με αναβαθμισμένες πλακοστρώσεις, περισσότερο ελεύθερο χώρο για τους πεζούς και αισθητικές παρεμβάσεις που συνδέονται με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Πάργας.

Η πρόταση αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο σχεδιασμού για το παραλιακό μέτωπο της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών, διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητα ενός από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ηπείρου.
























