Connect with us

ΕΡΕΥΝΕΣ

Ποιοί τα άρπαξαν για να μας βάλουν στο ΔΝΤ;

Δημοσιεύτηκε  στις Από

 

Μετά την κωμική διάψευση του ελληνοφωνου κολυμβητή – τ. πρωθυπουργού, που διαψεύδει ότι τα πήρε για να μας πάει στο ΔΝΤ, διαψεύδει τον Ιβάν Σαββίδη, τους συνεργάτες του Πούτιν, τα δεκάδες δημοσιεύματα της εποχής για το Κινεζικό ενδιαφέρον κλπ, δείτε ολόκληρο το άρθρο – αποκάλυψη από το ΠΑΡΟΝ…


Μην έχετε καμμία αμφιβολία ότι τα στοιχεία τα έδωσε η Λούκα Κατσέλη, που κάποιοι την ίδια εποχή προσπαθούσαν να συκοφαντήσουν για να κρύψουν τα δικά τους ντηλ (το είχαμε αποκαλύψει από τότε).
Οποιοσδήποτε νιώσει την ανάγκη να διαψεύσει αυτή μας την πληροφορία, εδώ είμαστε να ακούσουμε τον αντίλογο.

Ποιοί τα άρπαξαν για να χαλάσουν το μεγάλο ντιλ των 50 δισ. ευρώ με τη Goldman Sachs
(Τι έγινε στη μυστική σύσκεψη στο «Πεντελικό» τον Νοέμβριο του 2009)

Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού παίχθηκε τον Νοέμβριο του 2009, από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Τότε η Ελλάδα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει τα 50 δισ. ευρώ που πρόσφερε η αγορά, θα έλυνε το άμεσο πρόβλημα του δανεισμού και δεν θα οδηγούνταν χειροπόδαρα δεμένη στο ΔΝΤ και στις αδίστακτες απαιτήσεις της Μέρκελ.

Όμως «κάποιοι» είχαν στον νου τους «αλλότριους σκοπούς» και εξυπηρετήσεις, που προηγούνται του συμφέροντος της χώρας.

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει το παιχνίδι που παίχθηκε, το οποίο αφενός στοίχισε δισεκατομμύρια στη χώρα, αφετέρου παρά πολλά από αυτά που ζούμε θα είχαν αποφευχθεί.

Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές τον Νοέμβριο του 2010 στο γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς «Πεντελικόν» υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Goldman Sachs, (ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «σπίτια» του κόσμου), ο οποίος είχε μαζί του τον έλληνα υπεύθυνο για την Ευρώπη (και για την Ελλάδα) Χάρη Ηλιάδη και ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος.

Advertisement

Στη συνάντηση εκείνη συμμετείχαν οι υπουργοί Παπακωνσταντίνου, Παμπούκης, Κατσέλη (στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra είπε ότι είχε παρευρεθεί μόνο στο δείπνο) και ο Δρούτσας.

Το θέμα της συνάντησης ήταν ένα και μόνο. Κατά πόσον η Goldman Sachs θα μπορούσε να εξασφαλίσει 40 με 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές (να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs έχει επιτυχημένη εμπειρία σε τέτοια ντιλ, έχει κάνει 8-10 διαφορετικά).

Η απάντηση του προέδρου της αμερικανικής εταιρείας ήταν ότι μπορεί να βρει το ποσόν που έχει ανάγκη η Ελλάδα, εκθέτοντας τις κινήσεις που θα γίνουν.

Όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί ήταν θετικοί, από κανέναν δεν εκφράστηκε η παραμικρή διαφωνία. Η συνάντηση κράτησε περίπου τρεις ώες και έκλεισε με δείπνο.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι από τους υπουργούς, πιθανότατα ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, «καρφωνόταν» σε άλλα funds, για να αναζητήσει από αυτά η Ελλάδα τα 40 με 50 δισ. ευρώ. Να ληφθεί υπ’ όψη ότι σε τέτοιες μεγάλες δουλειές (να βρεις 50 δισ. ευρώ) η αμοιβή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ… Και αυτό εξηγεί τους λόγους της διαρροής της συμφωνίας που είχε γίνει στο «Πεντελικό» με την Goldman Sachs.

Advertisement

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ένα τεράστιο μπάχαλο. Αφού και η Goldman Sachs και δύο άλλα «σπίτια» που ενεπλάκησαν, μετά την «ενημέρωση» που τους έγινε, απευθύνθηκαν στους ίδιους επενδυτές! Που φυσικά είπαν, εδώ τι γίνεται…

Έτσι χάλασε η δουλειά… Με την Ελλάδα να είναι η ζημιωμένη. Αφού απέτυχε αυτή η μεγάλη ευκαιρία που είχε να βρει έγκαιρα και με χαμηλό επιτόκιο (μιλάμε για 4,5%) τα λεφτά που χρειαζόταν και να μην πέσει στα όρνια της αγοράς…

Τώρα ποιοι τους χάλασαν τη δουλειά και για ποιον λόγο, αυτό είναι αρμοδιότητα όχι μόνο μιας Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και του Εισαγγελέα… Να σημειωθεί ότι στις επαφές που έγιναν με την Goldman Sachs συμμετείχε και ο τότε επικεφαλής το ΟΔΔΗΧ κ. Παπανικολάου.

Η ιστορία, όχι στις λεπτομέρειες που φέρνουμε σήμερα στο φως, είναι γνωστή στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2010, στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τέθηκε το θέμα του δανεισμού. Και μάλιστα από μέλη του ΠΣ που γνώριζαν… Ρωτήθηκε γιατί δεν πήραμε τα 25 δισ. ευρώ που πρόσφερε η Goldman Sachs, αλλά μόνο 8 δισ. ευρώ, και η απάντηση του υπουργού ήταν για να μην πουν οι αγορές ότι έχουμε ανάγκη από λεφτά…

Advertisement

Στον βωμό του ΔΝΤ και των Αμερικάνων…

Για να αντιληφθεί κάποιος το «χοντρό» παιχνίδι που παίχτηκε γύρω απ’ τη δανειοδότηση της Ελλάδας εκείνη την κρίσιμη περίοδο και τις σκοπιμότητες που μας οδήγησαν τελικά στον γκρεμό, πρέπει να επισημάνουμε και τα εξής:

• Ενώ τον Δεκέμβρη του 2009 ο Γιώργος συζητούσε με την Goldman Sachs, και μάλιστα συνοδευόμενος από κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του, τουλάχιστον ένα μήνα πριν συζητούσε ο ίδιος με τον Στρος Καν το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ!

• Αυτά σε ό,τι αφορά στις επίσημες αποκαλύψεις του Στρος Καν, τις οποίες παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Γιώργος εκών άκων. Διότι απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου συζητούσε ήδη απ’ το καλοκαίρι του 2009 με τον Στρος Καν, για το ίδιο ζήτημα. Ενώ άλλες πληροφορίες -επίσης έγκυρες- τονίζουν ότι το deal με τον Στρος Καν και το ΔΝΤ είχε κλείσει μήνες νωρίτερα, απ’ τις αρχές του 2009!

• Όλα αυτά εντάσσονταν στο σχέδιο της Ουάσινγκτον για υπονόμευση, χτύπημα στο ευρώ, μέσω της διείσδυσης του ελεγχόμενου απ’ τις ΗΠΑ ΔΝΤ. Και αυτό το σχέδιο υλοποιήθηκε πλήρως απ’ τη στιγμή που μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, μπήκε σε έναν μηχανισμό όπου επίσης συμμετέχει και το ΔΝΤ.

Advertisement

• Αυτός ο οποίος βασικά διαφωνούσε με την υλοποίηση του κατ’ αρχήν deal με την Goldman Sachs ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου…

Πηγή

Read more: http://tyxaiodenomizo.blogspot.com/2012/04/blog-post_8762.html#ixzz1r4a1A5Rx

Advertisement

ΕΡΕΥΝΕΣ

Το ελληνικό νησί που βάζει τέλος στις ξαπλώστρες-«χρυσάφι» – Δωρεάν ομπρέλες για όλους στις παραλίες

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Σε μια εποχή που η πρόσβαση στις παραλίες και το κόστος των καλοκαιρινών διακοπών βρίσκονται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, η Σύρος επιλέγει να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα: οι παραλίες είναι δημόσιος χώρος, ανοιχτός και φιλόξενος για όλους.
Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση του εξοπλισμού στις παραλίες του νησιού, με στόχο να είναι έτοιμες έως τα τέλη Μαΐου, ενόψει της θερινής περιόδου.

Ανάμεσα στις σημαντικότερες παρεμβάσεις ξεχωρίζει η τοποθέτηση δημοτικών ομπρελών. Σημειώνεται ότι το νησί διαθέτει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο δημοτικών ομπρελών -περί τις 250- δίνοντας τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαμβάνουν τη σκιά στις παραλίες χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Η Σύρος αποτελεί έναν από τους δήμους που έχουν επενδύσει συστηματικά στη δωρεάν παροχή σκιάς στις παραλίες, αναδεικνύοντας στην πράξη ότι η ποιότητα της παραλιακής εμπειρίας δεν πρέπει να είναι προνόμιο, αλλά δικαίωμα.

Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην προσβασιμότητα. Ο δήμος έχει αναπτύξει και συνεχίζει να ενισχύει υποδομές για άτομα με αναπηρία, με διαδρόμους πρόσβασης, αλλαξιέρες ΑμεΑ, ειδικές τουαλέτες, καθώς και συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, που επιτρέπουν σε συμπολίτες και επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες να απολαμβάνουν ισότιμα το μπάνιο τους.

Οι παρεμβάσεις αυτές καθιστούν τη Σύρο έναν προορισμό που δεν περιορίζεται στην ομορφιά των παραλιών της, αλλά επενδύει σε ένα πιο ανθρώπινο, κοινωνικά ευαίσθητο και σύγχρονο μοντέλο φιλοξενίας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν δημοτικές ομπρέλες, αλλαξιέρες, δημοτικές τουαλέτες, τουαλέτες ΑμεΑ, διαδρόμους πρόσβασης ΑμεΑ, αλλαξιέρες ΑμεΑ, πληροφοριακές σημάνσεις, πίνακες ανακοινώσεων και χάρτες πληροφόρησης.

Advertisement

Σημαντικό στοιχείο της συνολικής προσπάθειας αποτελεί και η σταθερή διεκδίκηση των επτά Γαλάζιων Σημαιών κάθε χρόνο, γεγονός που επιβεβαιώνει τη διαρκή προσπάθεια για καθαρές, ασφαλείς, οργανωμένες και ποιοτικές παραλίες.

Η Σύρος δεν προβάλλει μόνο την κυκλαδίτικη ομορφιά της. Προβάλλει ένα μοντέλο παραλίας με δημόσιο χαρακτήρα, ελεύθερη χρήση, προσβασιμότητα, ασφάλεια, πληροφόρηση και σεβασμό στον άνθρωπο.

Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παραλιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Γιάννης Βουτσίνος: «Για εμάς οι παραλίες δεν είναι απλώς σημεία τουριστικής προβολής. Είναι δημόσιοι χώροι που πρέπει να είναι καθαροί, λειτουργικοί, προσβάσιμοι και φιλόξενοι για όλους. Η δωρεάν χρήση των δημοτικών ομπρελών, οι υποδομές για τα άτομα με αναπηρία και τα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα δείχνουν τον προσανατολισμό μας: μια Σύρο ανοιχτή, ανθρώπινη και φιλόξενη για κάθε κάτοικο και κάθε επισκέπτη».

Συνέχεια ανάγνωσης

ΑΠΟΨΕΙΣ

Με νόμο-αστραπή και 24 δισ. ευρώ «τσιμεντώνουν» βουνά και νησιά – Αδειάζουν το Άρθρο 24, γεμίζουν την Ελλάδα με ΑΠΕ και μπαταρίες

Δημοσιεύτηκε  στις Από
Έρχεται ένα έκτακτο σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση των ΑΠΕ, την ίδια στιγμή που η ΔΕΗ ανακοινώνει μια ιστορική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 δισ. ευρώ και ένα γιγαντιαίο επενδυτικό πλάνο 24,2 δισ. ευρώ έως το 2030

Το ερώτημα δεν είναι αν η χώρα χρειάζεται ενεργειακή μετάβαση.

Το πραγματικό ερώτημα είναι αν πίσω από τον τίτλο της «πράσινης ανάπτυξης» συντελείται μια πρωτοφανής χωρική και θεσμική αναδιάταξη της Ελλάδας, με θύματα το φυσικό τοπίο, τις τοπικές κοινωνίες και τον συνταγματικό πυρήνα της περιβαλλοντικής προστασίας.

Τα ίδια τα νούμερα προκαλούν σοκ.

Η ΔΕΗ σχεδιάζει σχεδόν διπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος από 12,4 GW σε 24,3 GW μέχρι το 2030, με ετήσιες νέες προσθήκες 2,4 GW, κυρίως από ανανεώσιμες πηγές, αποθήκευση και ευέλικτη παραγωγή.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια η χώρα θα χρειαστεί να φιλοξενήσει χιλιάδες νέες ανεμογεννήτριες, τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα και εκτεταμένα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Advertisement

Οι πλαγιές των βουνών, τα νησιά και οι πρώην λιγνιτικές ζώνες μετατρέπονται σταδιακά σε βιομηχανικά πεδία ενεργειακής εγκατάστασης.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το επενδυτικό σχέδιο δεν περιορίζεται στην Ελλάδα.

Σχεδόν 48% των συνολικών επενδύσεων κατευθύνεται εκτός χώρας, ενώ η ΔΕΗ στοχεύει μέχρι το 2030 το 45% της συνολικής ισχύος να βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό, προωθείται με διαδικασίες επιτάχυνσης η χωροθέτηση έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης.

Εδώ ακριβώς αναδύεται η μεγάλη πολιτική και θεσμική σύγκρουση.

Advertisement

Το Άρθρο 24 του Συντάγματος δεν αποτελεί μια απλή νομική διάταξη.

Είναι η βασική εγγύηση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, των δασικών εκτάσεων, του τοπίου και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όταν όμως εισάγονται νόμοι-εξπρές που περιορίζουν τη διαβούλευση, επιταχύνουν τις αδειοδοτήσεις και μετατρέπουν τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις σε σχεδόν τυπική διαδικασία, τότε δημιουργείται η εύλογη εντύπωση ότι το Άρθρο 24 δεν καταργείται τυπικά, αλλά αδειάζει ουσιαστικά από το περιεχόμενό του.

Η εικόνα που διαμορφώνεται είναι αυτή μιας χώρας που μετατρέπεται σε μονοκαλλιέργεια ΑΠΕ.

Η Ελλάδα δεν σχεδιάζεται πλέον ως πολυλειτουργικός γεωγραφικός χώρος που συνδυάζει τουρισμό, αγροτική παραγωγή, προστασία βιοποικιλότητας και τοπική ανάπτυξη.

Advertisement

Σχεδιάζεται ως ένας χάρτης ενεργειακής απόδοσης.

Πόσα νησιά μπορούν να σηκώσουν ανεμογεννήτριες πριν χαθεί η φυσιογνωμία τους;

Πόσες κορυφογραμμές μπορούν να σκαφτούν για να τοποθετηθούν μπαταρίες, καλωδιώσεις και υποσταθμοί;

Πόσα στρέμματα γεωργικής γης μπορούν να καλυφθούν από φωτοβολταϊκά πάρκα;

Αυτά δεν είναι ιδεολογικά ερωτήματα.

Advertisement

Είναι αριθμητικά και χωροταξικά ερωτήματα.

Ακόμη και οι μελέτες για το ελληνικό σύστημα δείχνουν ότι η μετάβαση σε υψηλή διείσδυση ΑΠΕ απαιτεί νέα αποθήκευση της τάξης 1.250 έως 1.750 MW, επιπλέον των υφιστάμενων υποδομών.

Με απλά λόγια, δεν μιλάμε μόνο για ανεμογεννήτριες.

Μιλάμε για μπαταρίες, αντλησιοταμιεύσεις, υποσταθμούς και νέους ενεργειακούς διαδρόμους.

Αυτό αλλάζει ριζικά τη γεωγραφία της χώρας.

Advertisement

Η μεγάλη ανησυχία της κοινωνίας δεν είναι η πράσινη ενέργεια καθαυτή.

Είναι ότι η «πράσινη» ταμπέλα χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να περάσουν γρήγορα έργα γιγαντιαίας κλίμακας, χωρίς επαρκή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και χωρίς σαφή όρια φέρουσας ικανότητας.

Όταν μέσα στην ίδια εβδομάδα ανακοινώνονται ΑΜΚ 4 δισ. ευρώ, επενδύσεις 24 δισ., επέκταση σε data centers 300 MW στην Κοζάνη και παράλληλα έκτακτο νομοσχέδιο επιτάχυνσης, η δημόσια καχυποψία είναι αναμενόμενη.

Η χώρα χρειάζεται ΑΠΕ (;) αλλά με κοινωνική συμμετοχή ώστε ο καταναλωτής να είναι μέρος της παραγωγής της ενέργειας που καταναλώνει.

Δεν χρειάζεται όμως να γίνει ενεργειακή αποικία επενδυτικών σχεδίων.

Advertisement

Η πράσινη μετάβαση χωρίς όρια κινδυνεύει να εξελιχθεί σε περιβαλλοντική και θεσμική σύγκρουση πρώτου μεγέθους.

Και τότε το ζήτημα δεν θα είναι μόνο ενεργειακό.

Θα είναι βαθιά πολιτικό, κοινωνικό και συνταγματικό.

*Ο ΔρΒασίλης Λύκος, είναι: 

Political Analyst 

Advertisement

Biologist – PhD in Risk Assesment & Integrated Environmental Management

MSc in Integrated Coastal Zone Management 

University of Crete 

Regional Councilor of the Region of Central Greece 

Πηγή

Advertisement
Συνέχεια ανάγνωσης

Η εφημεριδα της Παργας

Ιούνιος 2026
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑπριν από 5 ημέρες

Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

ΠΑΡΓΑπριν από 5 ημέρες

Απάντηση για τα 1,2 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και η νέα εικόνα του λιμανιού της Πάργας

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

Δείτε ζωντανά την μουσική Παράσταση στην Πάργα

ΔΙΑΦΟΡΑπριν από 3 εβδομάδες

Μέσα στη Ραγδαία Αναπτυσσόμενη Indie Game Σκηνή της Αθήνας και στους Δημιουργούς Πίσω από Αυτήν

Δημος Παργαςπριν από 3 εβδομάδες

Σκληρή κριτική Γκούμα για τον δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Δημος Παργαςπριν από 3 εβδομάδες

Το Μέγαρο Βασιλά περνά σε νέα εποχή – Ξεκινά ο σχεδιασμός για την αποκατάστασή του

ΖΩΑπριν από 4 εβδομάδες

Ένα ευρώ, ένα γεύμα, μια ελπίδα για τα αδέσποτα της Πάργας

ΑΝΘΟΥΣΑπριν από 4 εβδομάδες

Μέχρι την Ανθούσα φτάνει το έργο 1 εκατ. ευρώ στον τουριστικό οδικό άξονα

ΕΡΕΥΝΕΣπριν από 4 εβδομάδες

Το ελληνικό νησί που βάζει τέλος στις ξαπλώστρες-«χρυσάφι» – Δωρεάν ομπρέλες για όλους στις παραλίες

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Η Πάργα υποδέχεται την ταινία «Ο Δάσκαλος που Υποσχέθηκε τη Θάλασσα»

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑπριν από 2 έτη

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

ΠΑΡΓΑπριν από 6 μήνες

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

Δημος Παργαςπριν από 1 μήνα

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Τάσος Χαλκής

ΠΑΡΓΑπριν από 5 ημέρες

Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τη νέα παραλιακή ζώνη της Πάργας Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του...

ΖΩΑπριν από 4 εβδομάδες

Ένα ευρώ, ένα γεύμα, μια ελπίδα για τα αδέσποτα της Πάργας

Καλύτερη ζωή για τα αδέσποτα της Πάργας Μια σημαντική προσπάθεια στήριξης των αδέσποτων ζώων της Πάργας βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Στην Πάργα φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί ο γάμος της Ηλιάνας Παπαγεωργίου με τον Γιάννη Καραβασάνη. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Ομόφωνο «όχι» της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τις ανεμογεννήτριες σε Αγιά και Πάργα

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβε ομόφωνη αρνητική απόφαση σχετικά με τις περιβαλλοντικές μελέτες που...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Πάργα: 47χρονος εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις σε λεωφορείο

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι ενός 47χρονου, ο οποίος επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Αθήνα με τελικό προορισμό την...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

Φωτογραφία A.i Συνελήφθησαν χθες, 29 Απριλίου 2026, το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας δύο ανήλικοι, ημεδαπός και αλλοδαπός,...