Connect with us

ΕΡΕΥΝΕΣ

17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν.

Published

on

17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν.

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θέλουμε να τα μοιραζόμαστε όλα με την οικογένειά μας, τον σύντροφό μας ή τους φίλους μας. Βέβαια, καλό θα ήταν αυτή η επιθυμία μας να θέλουμε να τα μοιραζόμαστε όλα να περιορίζετε κυρίως στα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, που στο κάτω κάτω είναι πιο σημαντικά.

Κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα η οδοντόβουρτσα, καλό θα ήταν να έχει ο καθένας την δική του. Μπορεί κάποια φαινομενικά αβλαβή πράγματα να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας, όταν τα μοιραζόμαστε με άλλους.
Δείτε παρακάτω 17 πράγματα, που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν.

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

Το σαπούνι.

Μετά από κάθε χρήση το σαπούνι γεμίζει με μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο δέρμα μας, οι οποίοι ποικίλουν από αβλαβή μικρόβια μέχρι παθογόνους μικροοργανισμούς. Ακόμη και αν το σαπούνι σας είναι αντιβακτηριδιακό, αυτό δεν είναι αρκετό για να σκοτώσει τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω του. Αν το σαπούνι σας είναι βρεγμένο, αυτό κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση, αφού βοηθάει τα βακτήρια και τους μύκητες να αναπτυχθούν.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί συμφωνούν, ότι αν χρησιμοποιείται το ίδιο σαπούνι με τον σύντροφό σας δεν είναι και τόσο μεγάλο το κακό, καθώς τα σώματά σας έχουν προσαρμοστεί το ένα στην βακτηριακή χλωρίδα του άλλου.

Πετσέτες.

Οι πετσέτες λειτουργούν περίπου, όπως και τα σαπούνια. Οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε είναι γεμάτες βακτήρια, ειδικά αυτές που κρέμονται στο μπάνιο μας, αφού τις χρησιμοποιήσουμε. Μπορούν να μεταδώσουν να ίδια βακτήρια που μεταδίδουν και τα σαπούνια. Οι ειδικοί προτείνουν να πλένουμε τις πετσέτες μετά από 4 χρήσεις.

Σφουγγάρια.

Τα σφουγγάρια δεν στεγνώνουν ποτέ ανάμεσα στα μπάνια μας, οπότε είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες. Ένα μολυσμένο σφουγγάρι μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις, όπως η ακμή, μύκητες των νυχιών ή ακόμα και λειχήνες.

Ξυραφάκια.

Όταν ξυρίζεστε τα ξυραφάκια συλλέγουν νεκρά κύτταρα και βακτήρια, οπότε όσο περισσότεροι τα χρησιμοποιούν, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος των λοιμώξεων. Επίσης, επειδή με το ξύρισμα πολλές φορές κοβόμαστε και βγαίνει αίμα, τα ξυραφάκια μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα ή Aids.

Νυχοκόπτης.

Ακόμα και αν τα νύχια μας φαίνονται καθαρά δεν είναι, καθώς στα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών και τις σόλες των παπουτσιών, κρύβονται κονδυλώματα και μύκητες. Το να μοιράζεστε τον νυχοκόπτη σας μπορεί να προκαλέσει μύκητες των νυχιών ή σε μερικές περιπτώσεις πελματιαία κονδυλώματα. Θα μπορούσατε να καθαρίζετε τον νυχοκόπτη σας με οινόπνευμα μετά από κάθε χρήση, αλλά και πάλι καλό είναι να μην τον μοιράζεστε με άλλους.

Τσιμπιδάκι φρυδιών.

Αν θέλετε να βγάλετε απλά κάποιες τρίχες, τότε δεν υπάρχει και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αν, όμως, θέλετε να βγάλτε κάποια τρίχα από τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα ή από παρακέντηση του δέρματος, τότε είναι εύκολο να μεταδοθούν ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα. Ειδικοί υποστηρίζουν, ότι παρόλο που είναι σπάνιο μπορεί μέσα από το τσιμπιδάκι για τα φρύδια να μεταδοθεί η ηπατίτιδα C. Αν δείτε κάποια κηλίδα αίματος πάνω στο τσιμπιδάκι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το καθαρίσετε με οινόπνευμα.

Βαζελίνη, κρέμα προσώπου και ο,τι υπάρχει μέσα σε βάζο.

Κάθε φορά που κάποιος βάζει τα δάχτυλά του μέσα στην κρέμα σας, μεταδίδει καινούργια μικρόβια, τα οποία καταλήγουν στο πρόσωπό σας την επόμενη φορά που θα την χρησιμοποιήσετε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση στρεπτόκοκκου ή σταφυλόκοκκου. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφεύγετε να βάζετε τα δάχτυλά σας μέσα χωρίς λόγο.

Τσιμπιδάκι για την μύτη.

Εκτός του ότι είναι λίγο αηδιαστικό να χρησιμοποιείς μαζί με κάποιον άλλον μια συσκευή για την μύτη, ενέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία. Στην μύτης υπάρχουν βακτήρια, όπως ο σταφυλόκοκκος ζουν στην μύτη. Ακόμη και αν ένας άνθρωπος δεν είναι άρρωστος μπορεί ο σταφυλόκοκκος που έχει να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις. Τα τσιμπιδάκια για την μύτη δεν πρέπει να μοιράζονται σε καμία περίπτωση.

Ξυριστική μηχανή.

Μην μοιραστείτε σε καμία περίπτωση την ξυριστική σας μηχανή με τους φίλους, αν δεν την αποστειρώσετε πρώτα. Η ξυριστική μηχανή κουβαλάει βακτήρια, που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και θυλακίτιδα.

Αποσμητικά.

Εκτός του ότι είναι λίγο αηδιαστικό να μοιράζεσαι ένα προϊόν που έχει ακουμπήσει την μασχάλη κάποιου άλλου, είναι και επικίνδυνο για την υγεία. Τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω του μπορεί να εισχωρήσουν μέσα στον οργανισμό σου μέσα από εγκοπές που μπορεί να έχουμε. Κάποια αποσμητικά, ειδικά τα οργανικά, καλύπτουν την μυρωδιά με άρωμα, οπότε διευκολύνουν την ανάπτυξη των μικροβίων πάνω τους. Πρέπει να αποφεύγετε να μοιράζεστε το αποσμητικό σας σε κάθε περίπτωση.

Liposan.

Τα βακτήρια μπορούν να μεταφερθούν από τις μεμβράνες του στόματος στο αίμα. Τα χείλη διαθέτουν ένα εκτεταμένο δίκτυο αιμοφόρων αγγείων ακριβώς κάτω από την επιφάνεια έτοιμα να απορροφήσουν ό,τι υπάρχει στο στόμα, συμπεριλαμβανομένων των μικροβίων. Αν έχετε έρπη μπορεί να μεταδοθεί μέσω του liposan σε κάποιον άλλον άνθρωπο που χρησιμοποιεί το ίδιο προϊόν.

Ελαφρόπετρες.

Οι ελαφρόπετρες συλλέγουν νεκρά κύτταρα από τα πέλματα. Εκτός από αυτό
μύκητες και στελέχη του ιού HPV, που μπορούν να προκαλέσουν πελματιαία κονδυλώματα. Αυτό το φαινόμενο είναι συνηθισμένο στα μέλη της ίδιας οικογένειας, γιατί χρησιμοποιούν όλοι την ίδια ελαφρόπετρα.

Οδοντόβουρτσες.

Ακόμα και όταν πλένεται την οδοντόβουρτσα σας, αφού την χρησιμοποιήσετε, τα βακτήρια παραμένουν και μάλιστα αναπτύσσονται κατά την διάρκεια της νύχτας. Τα μικρόβια από το δικό σας στόμα είναι αβλαβή, αλλά αν έρθετε σε επαφή με μικρόβια από κάποιο άλλο στόμα, μπορεί να σας προκαλέσει γρίπη και στρεπτόκοκκο.
Οι ειδικοί εξηγούν, ότι αν και είναι σπάνιο η οδοντόβουρτσα μπορεί να λειτουργήσει και ως ξενιστής για ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του αίματος, αν τα άτομα που την χρησιμοποιούν έχουν κακή στοματική υγιεινή.

Οδοντόκρεμα.

Μπορεί να μην είναι τόσο βλαβερό όσο η οδοντόβουρτσα, αλλά μπορεί να μεταφέρει κάποια βακτήρια λόγω της επαφής της με την οδοντόβουρτσα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σκουπίζετε την οδοντόκρεμα κάθε φορά που την χρησιμοποιείται.

Σκουλαρίκια.

Τα σκουλαρίκια μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του αίματος. Είναι καλό να μην τα μοιράζεστε με άλλους, αλλά αν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά, πρέπει πρώτα να τα απολυμαίνεται.

Σαγιονάρες.

Στην πραγματικότητα οι σαγιονάρες αποτελούν ένα πολύ προσωπικό είδος υγιεινής, καθώς πάνω τους υπάρχουν μύκητες και βακτήρια από τον άνθρωπο που τις φοράει. Μπορεί να μεταφέρουν κονδυλώματα και τον ένα ιό που ονομάζεται “μολυσματική τέρμινθος”, η οποία προκαλεί λευκές κηλίδες που μοιάζουν με ακμή στο δέρμα σας.

Ακουστικά.

Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα ακουστικά μπορεί να είναι φορείς πολλών βακτηρίων, ειδικά αν τα χρησιμοποιείται την ώρα που γυμνάζεστε, λόγω του ιδρώτα που βοηθάει στην ανάπτυξη των βακτηρίων. Έτσι, όταν μοιράζεστε τα ακουστικά σας μπορεί να κολλήσετε σταφυλόκοκκο ή στρεπτόκοκκο, που προκαλούν λοιμώξεις και φλύκταινες. Αν πρέπει να τα μοιραστείτε, φροντίστε να τα απολυμάνετε πρώτα.

– See more at: http://newsone.gr/paraxena/622581-min-moirazeste-pote-ta-parakatw-me-kanenan#sthash.FONZlWYW.dpuf

Η εφημεριδα της Παργας

July 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

Καναλλακι3 days ago

Γενική διακοπή ρεύματος την Πέμπτη στο Καναλάκι με ενδεχόμενο να παρουσιαστούν διακοπές και σε οικισμούς της Πάργας

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Η Αγαπηδάκη «άδειασε» τον Βαρτζόπουλο για το ΚΥ Πάργας: «Μίλησε ως πολιτικός, όχι ως υπουργός!»

Δημος Παργας1 week ago

Εμπρησμός στο Καναλάκι: Άμεση Παρέμβαση της Πυροσβεστικής με Στήριξη του Δήμου Πάργας

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Νέος Θεματικός Ελαιώνας και Βελτιώσεις στη Χερσαία Ζώνη της Πάργας

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Κώστας Μπάρκας: « Σήμερα στις 10 πμ η συζήτηση στη Βουλή για την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας του νομού Πρέβεζας και αν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες »

ΕΡΕΥΝΕΣ1 week ago

Οι μισοί Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος διακοπές

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Πάργα , επί της Σπ. Λιβαδά – Ανακαινίστηκε και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση

μπροστά Κρυονέρι Πάργα
ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

«Έβρεξε» πρόστιμα στις παραλίες Κρυονερίου και Βάλτου του Δήμου Πάργας

ΕΡΕΥΝΕΣ2 weeks ago

«Καρφώνει» ο ένας την παράλια του άλλου στο MyCoast

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 weeks ago

Ερχονται αυξήσεις φωτιά στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιούλιο

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

valtos beach with and umbrellas
ΠΑΡΓΑ1 year ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Ενημερωτικό video για την ευαισθητοποίηση των δημοτών

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Νέος Θεματικός Ελαιώνας και Βελτιώσεις στη Χερσαία Ζώνη της Πάργας

Ο Αχιλλέας Δημάκος, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάργας, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του θεματικού ελαιώνα με τη συμβολή τοπικών οικογενειών. Ευχαρίστησε...

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Πάργα , επί της Σπ. Λιβαδά – Ανακαινίστηκε και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση

Πρόκειται για το πρακτορείο ΟΠΑΠ που λειτουργεί πλέον υπό τη διεύθυνση,  της Quinte Στο κατάστημα έχει γίνει πλήρης ανακαίνιση, ενώ...

μπροστά Κρυονέρι Πάργα μπροστά Κρυονέρι Πάργα
ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

«Έβρεξε» πρόστιμα στις παραλίες Κρυονερίου και Βάλτου του Δήμου Πάργας

Εκτεταμένους ελέγχους σε 14 παραλίες σε όλη την χώρα, που συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών, πραγματοποίησαν οι κτηματικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας...

ΕΡΕΥΝΕΣ2 weeks ago

«Καρφώνει» ο ένας την παράλια του άλλου στο MyCoast

Ο πόλεμος της παραλίας και… της καταγγελίας έχει ανάψει για τα καλά εν μέσω καλοκαιριού και το κάρφωμα πάει σύννεφο...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Σεισμική δόνηση 15 χλμ Βορειοανατολικά της Πάργας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 19/06 15:10, 15 χλμ ΒΑ από Πάργα ⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για...

Δημος Παργας1 month ago

Προσβάσιμες Κερκίδες και Σύγχρονες Προδιαγραφές στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνετε στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ