Connect with us

ΕΡΕΥΝΕΣ

17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν.

Published

on

17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν.

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θέλουμε να τα μοιραζόμαστε όλα με την οικογένειά μας, τον σύντροφό μας ή τους φίλους μας. Βέβαια, καλό θα ήταν αυτή η επιθυμία μας να θέλουμε να τα μοιραζόμαστε όλα να περιορίζετε κυρίως στα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, που στο κάτω κάτω είναι πιο σημαντικά.

Κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα η οδοντόβουρτσα, καλό θα ήταν να έχει ο καθένας την δική του. Μπορεί κάποια φαινομενικά αβλαβή πράγματα να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας, όταν τα μοιραζόμαστε με άλλους.
Δείτε παρακάτω 17 πράγματα, που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν.

Το σαπούνι.

Μετά από κάθε χρήση το σαπούνι γεμίζει με μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο δέρμα μας, οι οποίοι ποικίλουν από αβλαβή μικρόβια μέχρι παθογόνους μικροοργανισμούς. Ακόμη και αν το σαπούνι σας είναι αντιβακτηριδιακό, αυτό δεν είναι αρκετό για να σκοτώσει τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω του. Αν το σαπούνι σας είναι βρεγμένο, αυτό κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση, αφού βοηθάει τα βακτήρια και τους μύκητες να αναπτυχθούν.

Εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, γρήγορη παράδοση και με αποζημίωση αν υπάρξει καθυστέρηση, ποιοτικά προϊόντα και 

ΔΩΡΕΑΝ Κουπόνια μέχρι και €100 για νέους χρήστες.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί συμφωνούν, ότι αν χρησιμοποιείται το ίδιο σαπούνι με τον σύντροφό σας δεν είναι και τόσο μεγάλο το κακό, καθώς τα σώματά σας έχουν προσαρμοστεί το ένα στην βακτηριακή χλωρίδα του άλλου.

Πετσέτες.

Οι πετσέτες λειτουργούν περίπου, όπως και τα σαπούνια. Οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε είναι γεμάτες βακτήρια, ειδικά αυτές που κρέμονται στο μπάνιο μας, αφού τις χρησιμοποιήσουμε. Μπορούν να μεταδώσουν να ίδια βακτήρια που μεταδίδουν και τα σαπούνια. Οι ειδικοί προτείνουν να πλένουμε τις πετσέτες μετά από 4 χρήσεις.

Σφουγγάρια.

Τα σφουγγάρια δεν στεγνώνουν ποτέ ανάμεσα στα μπάνια μας, οπότε είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες. Ένα μολυσμένο σφουγγάρι μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις, όπως η ακμή, μύκητες των νυχιών ή ακόμα και λειχήνες.

Ξυραφάκια.

Όταν ξυρίζεστε τα ξυραφάκια συλλέγουν νεκρά κύτταρα και βακτήρια, οπότε όσο περισσότεροι τα χρησιμοποιούν, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος των λοιμώξεων. Επίσης, επειδή με το ξύρισμα πολλές φορές κοβόμαστε και βγαίνει αίμα, τα ξυραφάκια μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα ή Aids.

Νυχοκόπτης.

Ακόμα και αν τα νύχια μας φαίνονται καθαρά δεν είναι, καθώς στα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών και τις σόλες των παπουτσιών, κρύβονται κονδυλώματα και μύκητες. Το να μοιράζεστε τον νυχοκόπτη σας μπορεί να προκαλέσει μύκητες των νυχιών ή σε μερικές περιπτώσεις πελματιαία κονδυλώματα. Θα μπορούσατε να καθαρίζετε τον νυχοκόπτη σας με οινόπνευμα μετά από κάθε χρήση, αλλά και πάλι καλό είναι να μην τον μοιράζεστε με άλλους.

Τσιμπιδάκι φρυδιών.

Αν θέλετε να βγάλετε απλά κάποιες τρίχες, τότε δεν υπάρχει και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αν, όμως, θέλετε να βγάλτε κάποια τρίχα από τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα ή από παρακέντηση του δέρματος, τότε είναι εύκολο να μεταδοθούν ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα. Ειδικοί υποστηρίζουν, ότι παρόλο που είναι σπάνιο μπορεί μέσα από το τσιμπιδάκι για τα φρύδια να μεταδοθεί η ηπατίτιδα C. Αν δείτε κάποια κηλίδα αίματος πάνω στο τσιμπιδάκι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το καθαρίσετε με οινόπνευμα.

Βαζελίνη, κρέμα προσώπου και ο,τι υπάρχει μέσα σε βάζο.

Κάθε φορά που κάποιος βάζει τα δάχτυλά του μέσα στην κρέμα σας, μεταδίδει καινούργια μικρόβια, τα οποία καταλήγουν στο πρόσωπό σας την επόμενη φορά που θα την χρησιμοποιήσετε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση στρεπτόκοκκου ή σταφυλόκοκκου. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφεύγετε να βάζετε τα δάχτυλά σας μέσα χωρίς λόγο.

Τσιμπιδάκι για την μύτη.

Εκτός του ότι είναι λίγο αηδιαστικό να χρησιμοποιείς μαζί με κάποιον άλλον μια συσκευή για την μύτη, ενέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία. Στην μύτης υπάρχουν βακτήρια, όπως ο σταφυλόκοκκος ζουν στην μύτη. Ακόμη και αν ένας άνθρωπος δεν είναι άρρωστος μπορεί ο σταφυλόκοκκος που έχει να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις. Τα τσιμπιδάκια για την μύτη δεν πρέπει να μοιράζονται σε καμία περίπτωση.

Ξυριστική μηχανή.

Μην μοιραστείτε σε καμία περίπτωση την ξυριστική σας μηχανή με τους φίλους, αν δεν την αποστειρώσετε πρώτα. Η ξυριστική μηχανή κουβαλάει βακτήρια, που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και θυλακίτιδα.

Αποσμητικά.

Εκτός του ότι είναι λίγο αηδιαστικό να μοιράζεσαι ένα προϊόν που έχει ακουμπήσει την μασχάλη κάποιου άλλου, είναι και επικίνδυνο για την υγεία. Τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω του μπορεί να εισχωρήσουν μέσα στον οργανισμό σου μέσα από εγκοπές που μπορεί να έχουμε. Κάποια αποσμητικά, ειδικά τα οργανικά, καλύπτουν την μυρωδιά με άρωμα, οπότε διευκολύνουν την ανάπτυξη των μικροβίων πάνω τους. Πρέπει να αποφεύγετε να μοιράζεστε το αποσμητικό σας σε κάθε περίπτωση.

Liposan.

Τα βακτήρια μπορούν να μεταφερθούν από τις μεμβράνες του στόματος στο αίμα. Τα χείλη διαθέτουν ένα εκτεταμένο δίκτυο αιμοφόρων αγγείων ακριβώς κάτω από την επιφάνεια έτοιμα να απορροφήσουν ό,τι υπάρχει στο στόμα, συμπεριλαμβανομένων των μικροβίων. Αν έχετε έρπη μπορεί να μεταδοθεί μέσω του liposan σε κάποιον άλλον άνθρωπο που χρησιμοποιεί το ίδιο προϊόν.

Ελαφρόπετρες.

Οι ελαφρόπετρες συλλέγουν νεκρά κύτταρα από τα πέλματα. Εκτός από αυτό
μύκητες και στελέχη του ιού HPV, που μπορούν να προκαλέσουν πελματιαία κονδυλώματα. Αυτό το φαινόμενο είναι συνηθισμένο στα μέλη της ίδιας οικογένειας, γιατί χρησιμοποιούν όλοι την ίδια ελαφρόπετρα.

Οδοντόβουρτσες.

Ακόμα και όταν πλένεται την οδοντόβουρτσα σας, αφού την χρησιμοποιήσετε, τα βακτήρια παραμένουν και μάλιστα αναπτύσσονται κατά την διάρκεια της νύχτας. Τα μικρόβια από το δικό σας στόμα είναι αβλαβή, αλλά αν έρθετε σε επαφή με μικρόβια από κάποιο άλλο στόμα, μπορεί να σας προκαλέσει γρίπη και στρεπτόκοκκο.
Οι ειδικοί εξηγούν, ότι αν και είναι σπάνιο η οδοντόβουρτσα μπορεί να λειτουργήσει και ως ξενιστής για ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του αίματος, αν τα άτομα που την χρησιμοποιούν έχουν κακή στοματική υγιεινή.

Οδοντόκρεμα.

Μπορεί να μην είναι τόσο βλαβερό όσο η οδοντόβουρτσα, αλλά μπορεί να μεταφέρει κάποια βακτήρια λόγω της επαφής της με την οδοντόβουρτσα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σκουπίζετε την οδοντόκρεμα κάθε φορά που την χρησιμοποιείται.

Σκουλαρίκια.

Τα σκουλαρίκια μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του αίματος. Είναι καλό να μην τα μοιράζεστε με άλλους, αλλά αν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά, πρέπει πρώτα να τα απολυμαίνεται.

Σαγιονάρες.

Στην πραγματικότητα οι σαγιονάρες αποτελούν ένα πολύ προσωπικό είδος υγιεινής, καθώς πάνω τους υπάρχουν μύκητες και βακτήρια από τον άνθρωπο που τις φοράει. Μπορεί να μεταφέρουν κονδυλώματα και τον ένα ιό που ονομάζεται “μολυσματική τέρμινθος”, η οποία προκαλεί λευκές κηλίδες που μοιάζουν με ακμή στο δέρμα σας.

Ακουστικά.

Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα ακουστικά μπορεί να είναι φορείς πολλών βακτηρίων, ειδικά αν τα χρησιμοποιείται την ώρα που γυμνάζεστε, λόγω του ιδρώτα που βοηθάει στην ανάπτυξη των βακτηρίων. Έτσι, όταν μοιράζεστε τα ακουστικά σας μπορεί να κολλήσετε σταφυλόκοκκο ή στρεπτόκοκκο, που προκαλούν λοιμώξεις και φλύκταινες. Αν πρέπει να τα μοιραστείτε, φροντίστε να τα απολυμάνετε πρώτα.

– See more at: http://newsone.gr/paraxena/622581-min-moirazeste-pote-ta-parakatw-me-kanenan#sthash.FONZlWYW.dpuf

Comments

Η εφημεριδα της Παργας

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΑΠΟΨΕΙΣ1 week ago

Αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία σε Πάργα – Πρέβεζα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 weeks ago

Σεισμός στην Ηγουμενίτσα – Έγινε αισθητός και στην Πάργα

ΕΡΕΥΝΕΣ2 weeks ago

Πάνω από 215.000 Έλληνες κατέβασαν την εφαρμογή για τα «καρφώματα»! – Ξεκίνησαν οι καταγγελίες!

ΑΠΟΨΕΙΣ2 weeks ago

Αχιλλέας Γκούμας σχετικά με το εξώδικο της εταιρείας “G&K INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” προς τον Δήμο Πάργας για το ακίνητο στη θέση “Κλιμάτι” της Λούτσας.

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 weeks ago

«Επιδρομή» της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη: Aναζητούνται τα «χαμένα» 60 δισ.

Δημος Παργας3 weeks ago

28η Οκτωβρίου: Τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ στον Δήμο Πάργας

ΕΡΕΥΝΕΣ3 weeks ago

Διπλάσια η τιμή της φέτας στην Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 weeks ago

Η Ελλάδα δεν ψήφισε την πρόταση του ΟΗΕ για εκεχειρία στη Γάζα… Πέρασε το ψήφισμα στον ΟΗΕ για τη Γάζα με την Ελλάδα να επιλέγει αποχή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 weeks ago

«Εκτόξευση» έως και 1,55 ευρώ/λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ6 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Πρέβεζα και Πάργα  “παρουσιάστηκαν” στο τηλεοπτικό κοινό της Ρουμανίας   Aκολουθήστε μας στο Google News για να...

Δημος Παργας3 weeks ago

28η Οκτωβρίου: Τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ στον Δήμο Πάργας

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Πάργας Ο Δήμος Πάργας γιόρτασε...

Δημος Παργας1 month ago

ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ Ο πρώτος που κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Ένα ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο νυν δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς με την επανεκλογή του από τον πρώτο...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Αχιλλέας Δημάκος: Είμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα για το συμφέρον του τόπου μας.

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Αγαπητοί συμπατριώτες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή και ευκαιρία που μου δώσατε να...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Πάργα: Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: ΕΔΩ οι σταυροί των υποψηφίων 2023

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Πάργας Εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, γρήγορη...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Ρουμάνοι ξάφρισαν κοσμηματοπωλείο στην Πάργα στις 20 Αυγούστου

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Παριστάνοντας τους πελάτες αποσπούσαν την προσοχή των υπαλλήλων σε κοσμηματοπωλεία περιοχών της Ηπείρου δυο ζευγάρια Ρουμάνων, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δυο κλοπών που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ