Connect with us

Δημος Παργας

Νέες αρχές οικονομικής θεωρίας του Δήμου Πάργας

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Την Τρίτη , 5/9/2023 λάβαμε από το τμήμα εσόδων του Δήμου Πάργας την έξης απάντηση
(επισυνάπτεται στο δελτίο τύπου) , σχετικά με το θέμα της καταβολής του πόσου των
440.000 ευρώ από την εταιρία Black Delta του ομίλου Γιαννακόπουλου σχετικά με τη
μίσθωση από αυτήν του δημοτικού ακινήτου στη θέση Κλιμάτι της Λούτσας (πρώην
κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ).
Θεωρούμε την απάντηση αόριστη , χωρίς να συνοδεύεται από τα απαραίτητα αποδεικτικά
έγγραφα.
Από τα πολύ λίγα οικονομικά και νομικά που γνωρίζουμε βγάλαμε το εξής συμπέρασμα: Η
Δημοτική Αρχή αυτό που κάνει είναι να προσθέτει στην εγγυητική επιστολή (330.000 ευρώ)
που ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει ο Όμιλος Γιαννακόπουλου και το ποσό ενός
τετραμήνου του 2023 (1-3-2023 έως 30-6-2023=110.000 ευρώ) και έτσι βγάζει ότι έχει
εισπράξει 440.000 ευρώ.
Ως γνωστό η εγγυητική επιστολή δεν είναι <<ζεστό χρήμα>>. Είναι ένα έγγραφο που
εκδίδεται από ένα χρηματοοικονομικό οργανισμό , κυρίως τράπεζες , και ενεργεί ως
εγγύηση τήρησης, από τον εντολέα (αυτόν για τον οποίο παρέχεται η εγγύηση , εδώ Όμιλος
Γιαννακόπουλου), υποχρεώσεων οικονομικού ή άλλου περιεχομένου σε έναν δικαιούχο
(εδώ Δήμος Πάργας) και οι οποίες απορρέουν από διατάξεις νόμου ή από νόμιμες
συναλλαγές. Μπορεί να είναι καθορισμένης ή αορίστου διάρκειας. Δημιουργείται λοιπόν
μια τριμερής σχέση, με εμπλεκόμενα μέρη τον εγγυητή (λογικά κάποια τράπεζα ή άλλος
χρηματοοικονομικός οργανισμός), τον εντολέα (στην περίπτωσή μας Όμιλος
Γιαννάκοπουλος) και τον δικαιούχο (στην περίπτωσή μας ο Δήμος Πάργας). Οι εγγυητικές
επιστολές είναι στην ουσία συμβάσεις (δικαιοπραξίες, δηλαδή απλά χαρτιά και όχι
<<ζεστό χρήμα>>) με τις οποίες ο χρηματοοικονομικός οργανισμός αναλαμβάνει την
υποχρέωση προς το δικαιούχο, ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης δεν εκπληρώσει την
υποχρέωσή του, θα την εκπληρώσει ο εγγυητής και θα την εκπληρώσει για το ορισμένο
ποσό που αναγράφεται, πάντα επακριβώς, στο σώμα της εγγυητικής επιστολής.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συμφωνήσουμε ότι η νυν Δημοτική Αρχή πρωτοπορεί και
πρωτοτυπεί σε πολλούς τομείς , με σίγουρη πρωτιά τα οικονομικά. Μας θυμίζει τη
δημιουργική ασάφεια του πρώην υπουργού οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ , κυρίου Βαρουφάκη.

Advertisement

Δημος Παργας

Δήμος Πάργας και Πρεσβεία της Κίνας ενώνουν δυνάμεις για τουρισμό, πολιτισμό και ανάπτυξη

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάργας και της Πρεσβείας της Κίνας

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο Πάργας, όπου ο Δήμαρχος Πάργας υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Φανγκ Τσίου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διεθνών σχέσεων και της προώθησης συνεργασιών με αναπτυξιακή προοπτική.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Πρέβεζας Σπυρίδων Κυριακής, αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Πάργας Αλέξανδρος Δημοπούλος και Βασίλειος Γκίζας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάργας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, οι νέες τεχνολογίες, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η προώθηση τοπικών προϊόντων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση των πολιτιστικών και τουριστικών δεσμών, καθώς και στη διερεύνηση συνεργασιών που μπορούν να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την αξιοποίηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Advertisement

Στο πλαίσιο της επίσκεψης υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάργας και της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το οποίο δημιουργεί το πλαίσιο για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στους παραπάνω τομείς.

Παράλληλα, συζητήθηκε η προοπτική αδελφοποίησης του Δήμου Πάργας με αντίστοιχο Δήμο της Κίνας, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων φιλίας, την ανταλλαγή εμπειριών και την ανάπτυξη συνεργασιών που θα ωφελήσουν και τις δύο πλευρές.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με κοινή βούληση για τη διατήρηση μιας στενής και ουσιαστικής συνεργασίας, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Η Δημοτική Αρχή χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη, επισημαίνοντας ότι ενισχύουν την εξωστρέφεια του Δήμου Πάργας, δημιουργούν γέφυρες συνεργασίας με τη διεθνή κοινότητα και συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής ως ενός σύγχρονου και δυναμικού προορισμού με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές.

Advertisement
Συνέχεια ανάγνωσης

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Πάργα σήμερα και το αύριο του Δήμου – Όσα ανέφερε ο Νίκος Ζαχαριάς σε τηλεοπτική συνέντευξη

Δημοσιεύτηκε  στις Από

Η Πάργα σήμερα και το αύριο του Δήμου – Όσα ανέφερε ο Νίκος Ζαχαριάς σε τηλεοπτική συνέντευξη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Αυτοδιοικητική Συζήτηση» του Epirus TV1, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς αναφέρθηκε στις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στον σχεδιασμό του Δήμου Πάργας για τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης, τα οικονομικά των δήμων, τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις, την τουριστική ανάπτυξη, την πολιτική προστασία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο.

«Οι Δήμοι χρειάζονται περισσότερους πόρους»

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει ότι οι δήμοι καλούνται να διαχειριστούν ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες χωρίς την αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία.

Όπως τόνισε, ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης αποτελεί μια σημαντική θεσμική παρέμβαση, ωστόσο τα βασικά προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας των δήμων εξακολουθούν να σχετίζονται κυρίως με την έλλειψη χρηματοδότησης, προσωπικού και διαθέσιμων εργαλείων για την υλοποίηση έργων.

Έργα και υποδομές

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί στον Δήμο Πάργας. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση των υποδομών αποτελεί βασική προτεραιότητα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Advertisement

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες αξιοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ώστε να προχωρήσουν σημαντικές παρεμβάσεις σε δημοτικές εγκαταστάσεις, οδικά έργα και κοινόχρηστους χώρους.

Τουρισμός και ανάπτυξη

Ο Νίκος Ζαχαριάς στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι η Πάργα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και ότι υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Όπως ανέφερε, η συνεχής αναβάθμιση των υποδομών, η προβολή του προορισμού και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την τοπική οικονομία.

Πολιτική προστασία και αντιπυρική περίοδος

Αναφορά έγινε και στην προετοιμασία του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο, με έμφαση στον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και στα μέσα που αξιοποιούνται για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η προστασία των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και των επισκεπτών αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

Advertisement

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Στη συνέντευξη έγινε επίσης αναφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην ανάγκη ο σχεδιασμός τέτοιων επενδύσεων να πραγματοποιείται με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, στο τοπίο και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισορροπημένη, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η προστασία της περιοχής όσο και η βιώσιμη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Νίκος Ζαχαριάς υπογράμμισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η συνέχιση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, η διεκδίκηση νέων χρηματοδοτήσεων και η υλοποίηση παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα διατηρήσουν την Πάργα μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της χώρας.

Η συνέντευξη αποτέλεσε μια συνολική αποτίμηση της σημερινής κατάστασης του Δήμου, αλλά και του σχεδιασμού για την επόμενη ημέρα, με επίκεντρο την ανάπτυξη, τις υποδομές, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Advertisement

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Η εφημεριδα της Παργας

Advertisement
Αύγουστος 2026
ΔΤΤΠΠΣΚ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

Πρεβεζαπριν από 2 ημέρες

Πρέβεζα: Αφαίρεσε νερό από κρουνό της Πυροσβεστικής και το μετέφερε σε βυτίο

ΑΠΟΨΕΙΣπριν από 5 ημέρες

Διεθνής διασυρμός για την κυβέρνηση: Η Le Soir γράφει για «μεγάλο ξεπούλημα» της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς

Πρεβεζαπριν από 1 εβδομάδα

Ανήλικη κατανάλωσε αλκοόλ σε εκδήλωση – Συνελήφθη η υπεύθυνη

ΙΣΤΟΡΙΑπριν από 1 εβδομάδα

Από την Πάργα στην κορυφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – Η ιστορία του Παργαλή Ιμπραήμ Πασά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗπριν από 2 εβδομάδες

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τα «σπιτάκια ανακύκλωσης» – Ξοδεύτηκαν 300.000 για το καθένα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗπριν από 2 εβδομάδες

Σκάνδαλο στα ΕΛΤΑ : “Έφαγαν 250 εκατ.€ και έκλεισαν 1000 καταστήματα

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

Πάργα: Ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί για την ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο

ΙΣΤΟΡΙΑπριν από 3 εβδομάδες

Γνωρίζετε ότι η φράση «Πόσα απίδια βάζει ο σάκος» συνδέεται με την Πάργα;

Δημος Παργαςπριν από 4 εβδομάδες

Δήμος Πάργας και Πρεσβεία της Κίνας ενώνουν δυνάμεις για τουρισμό, πολιτισμό και ανάπτυξη

ΥΓΕΙΑπριν από 1 μήνα

Τέλος ο δωρεάν Προσωπικός Γιατρός για όλους

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

Ληστεία και πυροβολισμοί στην Πάργα: Δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πυροβόλησαν για να διαφύγουν

ΠΑΡΓΑπριν από 2 έτη

Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

Εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου ψαρά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από το καΐκι κι έπεσε στη θάλασσα – «τον είδε να βυθίζεται…»

ΠΑΡΓΑπριν από 3 μήνες

Η Πάργα στο επίκεντρο για τον γάμο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

Πάργα: Ληστεία σε κατάστημα χρυσαφικών και κλοπή αυτοκινήτου από τους δράστες

ΠΑΡΓΑπριν από 8 μήνες

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά στην Πάργα

Δημος Παργαςπριν από 3 μήνες

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Τάσος Χαλκής

ΠΑΡΓΑπριν από 3 μήνες

Πάργα: Απόπειρα ληστείας σε λεωφορείο με μαθητές

ΠΑΡΓΑπριν από 2 εβδομάδες

Πάργα: Ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί για την ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Πάργας – Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα Ύστερα από πολύμηνη και συντονισμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης...

ΙΣΤΟΡΙΑπριν από 3 εβδομάδες

Γνωρίζετε ότι η φράση «Πόσα απίδια βάζει ο σάκος» συνδέεται με την Πάργα;

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη φράση «Πόσα απίδια βάζει ο σάκος» και η σύνδεσή της με την Πάργα Η...

ΑΘΛΗΤΙΚΑπριν από 1 μήνα

Από τη Νορβηγία στην Πάργα για τη μάχη κατά του καρκίνου – Η μεγάλη άφιξη του Νίκου Δράκου στις 30 Ιουνίου

Στις 30 Ιουνίου ο Νίκος Δράκος ολοκληρώνει στην Πάργα την υπερπροσπάθεια των 3.500 χιλιομέτρων για τον καρκίνο Η μεγάλη στιγμή...

ΠΑΡΓΑπριν από 1 μήνα

Φωλιές Caretta caretta εντοπίστηκαν στον Βάλτο Πάργας

Πάργα: Δύο χελώνες Caretta caretta γέννησαν αυγά στην παραλία του Βάλτου Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το φυσικό περιβάλλον καταγράφηκε...

ΠΑΡΓΑπριν από 2 μήνες

Η πρόταση για το μέλλον του λιμανιού της Πάργας παρουσιάστηκε επίσημα

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τη νέα παραλιακή ζώνη της Πάργας Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του...

ΖΩΑπριν από 3 μήνες

Ένα ευρώ, ένα γεύμα, μια ελπίδα για τα αδέσποτα της Πάργας

Καλύτερη ζωή για τα αδέσποτα της Πάργας Μια σημαντική προσπάθεια στήριξης των αδέσποτων ζώων της Πάργας βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω...