ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Passwords που εύκολα θυμάστε αλλά δύσκολα παραβιάζονται

Για να μην πέσουμε κι εμείς θύμα υποκλοπής του προσωπικού μας κωδικού στο facebook και στο email, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε τα tips των ειδικών.
Εδώ και μερικούς μήνες, οι ερευνητές ασφαλείας του διαδικτύου, έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές το ευρύ διαδικτυακό κοινό για επικίνδυνα malware που επιτίθενται στους υπολογιστές μας και υποκλέπτουν τους κωδικούς μας. Ήδη πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν εκατομμύρια παραβιασμένα προφίλ σε διάφορες σελίδες. Τα στοιχεία των χρηστών ήταν αναρτημένα στο διαδίκτυο και οι χάκερ, είχαν ελεύθερη πρόσβαση. Για να μην πέσουμε λοιπόν κι εμείς θύματα τέτοιων επιθέσεων, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε ορισμένα tips που μας δίνουν οι ειδικοί.
Ας ξεκινήσουμε πρώτα με το ποια passwords ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούμε. Τα πιο δημοφιλή, που χρησιμοποιούμε πολλοί από εμάς, μάλλον επειδή βαριόμαστε να σκεφτούμε κάτι άλλο και φυσικά δεν πρέπει, είναι: «123456», «123456789», «password», «admin», «12345678», «1234567», «111111», «123123», «1234567890», «000000», «abc123», «1234», «aaaaaa», «654321», «sagapw».
Με ποιον τρόπο τώρα θα επιλέξουμε όμως τον πιο ισχυρό κωδικό, τον οποίο δε θα ξεχάσουμε ποτέ; Οι ειδικοί συνιστούν, να αποφεύγουμε τα passwords και να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε passphrases. Μία φράση ή μία μικρή πρόταση που σηματοδοτεί κάποιο συμβάν της ζωής μας, είναι πολύ εύκολο να τη θυμόμαστε. Ταυτόχρονα όμως, για τους επίδοξους χάκερ, το έργο γίνεται πολύ δύσκολο. Για παράδειγμα η φράση που θα χρησιμοποιούσαμε, θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο: «Το 2013 επιτέλους αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας.» Κρατάμε μόνο το πρώτο γράμμα από κάθε λέξη και όλους τους αριθμούς. Έτσι ο κωδικός μας είναι: «Τ2013εαατπΜ». Τώρα μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ότι έχουμε κάνει τη ζωή των χάκερ, αρκετά πιο δύσκολη.
- Καναλλακι3 weeks ago
Ημερήσια Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών από τον Δήμο Πάργας και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας
- ΠΑΡΓΑ1 month ago
Πάργα: το 60% των καταλυμάτων θα ανοίξουν το Πάσχα
- ΠΑΡΓΑ3 months ago
Συγκέντρωση Μνήμης για τα Τέμπη στην Πάργα – Πάνω από 1.000 πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών ️ (φωτό + βίντεο)
- ΠΑΡΓΑ1 month ago
Προσωρινό πάρκινγκ 120 θέσεων στο γήπεδο Πάργας για την τουριστική σεζόν 2025
- Δημος Παργας3 months ago
Γλέντι, Παρέλαση και Κούλουμα: Το αποκριάτικο πρόγραμμα σε Πάργα και Φανάρι
- ΠΑΡΓΑ1 week ago
Ανέφικτη στις παρούσες συνθήκες η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάργας σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας
- ΠΑΡΓΑ2 months ago
Ερώτηση στη Βουλή για το Κέντρο Υγείας Πάργας
- ΠΑΡΓΑ1 week ago
Πάργα :Απεγκλωβίστηκαν τα 2 άτομα που επέβαιναν σε όχημα που έπεσε σε πλαγιά