Connect with us

ΠΑΡΓΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΓΑΣ:Όλα τα έξοδα να καλυφθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου και από το Κράτος.

Αναφορικά με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας της 27/03/2020 ,το οποίο έγινε δια περιφοράς λόγω των καταστάσεων , η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε τις παρακάτω επισημάνσεις και προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των σοβαρότατων ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 21/03/2020 στη Δημοτική Ενότητα Φαναρίου.

Όλα τα έξοδα να καλυφθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου και από το Κράτος.

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

Σε ό,τι αφορά τις καταστροφές από τον πρόσφατο σεισμό ζητάμε:

-Την άμεση καταγραφή όλων των ζημιών και το ξεκαθάρισμα ποια κτήρια είναι κατοικήσιμα χωρίς κίνδυνο, ποια είναι επισκευάσιμα και ποια πρέπει να γκρεμιστούν και να ξαναχτιστούν.

– Αποζημίωση στο 100% για το σύνολο των καταστροφών, είτε πρόκειται για οικήματα είτε για οικοσκευές είτε για εμπορεύματα. Μηδενισμός των χρεών από δάνεια στις καταστραμμένες κατοικίες για αγορά πρώτης κατοικίας.

-Να δοθεί οικονομικό βοήθημα , πέραν της πλήρους κάλυψης του ενοικίου μέχρι την οριστική αποκατάσταση των πληγέντων είτε είναι ενοικιαστές, είτε ιδιοκατοικούντες.

– Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε όλη τη ΔΕ Φαναρίου για φέτος και την επόμενη χρονιά. Πλήρη απαλλαγή για τα κτίσματα που υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημιά.

– Απαλλαγή από δημοτικά τέλη μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2021 και πάγωμα χρεών για πληγέντες.

– Άτοκα δάνεια σε όλους τους πληγέντες ώστε να μπορέσουν γρήγορα να επουλώσουν τις πληγές τους.

-Μέριμνα για την μεταστέγαση των σχολείων που υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημίες , Γυμνάσιο-Λύκειο Καναλακίου και 1ο Δημοτικό Καναλακίου και ενέργειες να χτιστούν σύγχρονα λειτουργικά και ασφαλή σχολεία.

Άμεση ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας ότι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, από τη ΔΕ Φαναρίου να εισαχθούν με ειδικό καθεστώς (πχ ποσόστωση) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να τους δοθεί η δυνατότητα της δωρεάν διαμονής σε φοιτητικές εστίες και δωρεάν σίτισης.

1.Κατά παρέκκλιση των απόψεών μας σχετικά με τον προϋπολογισμό και εξαιτίας των κρίσιμων περιστάσεων που δημιούργησε ο σεισμός της 21/03/2020 ψηφίσαμε θετικά τις αναμορφώσεις που σχετίζονται μόνο με την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού και της επιδημίας του κοροναϊού.

2.Σχετικά με το άνοιγμα στην Τράπεζα Πειραιώς τραπεζικού λογαριασμού ειδικού σκοπού, στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων του Δήμου Πάργας από τον πρόσφατο σεισμό και ορισμός εξουσιοδοτημένων οργάνων για την κίνηση του λογαριασμού θεωρούμε ότι οι δωρεές ιδιωτών και εταιριών δεν λύνουν τα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό και γενικά τα προβλήματα του Δήμου. Η Περιφέρεια και το Κράτος πρέπει να συνδράμουν καθοριστικά και σοβαρά για την ανακούφιση των πληγέντων. Παρόλο αυτά ,εξαιτίας και της γενικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας και στον κόσμο ,ψηφίσαμε θετικά και προτείναμε να οριστεί επιτροπή διαχείρισης που να αποτελείται και από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημίες(κυρίως Τ.Κ. Καναλακίου και Ναρκίσσου.)

3.Αναφορικά με τη λήψη μέτρων ανακούφισης οφειλετών και υπόχρεων του Δήμου για ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν κατά το επόμενο εξάμηνο ως Λαϊκή Συσπείρωση προτείναμε τα εξής:

-Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια, κουλούρια, κάστανα, άνθη κ.λπ.).

-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5%, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

-Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

-Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Καναλλάκι 1/4/2020

Η εφημεριδα της Παργας

April 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ3 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ1 day ago

Διακοπή ρεύματος αύριο 19/4 στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής 19/4/2024 9:30:00 πμ 19/4/2024 11:30:00...

ΠΑΡΓΑ5 days ago

15 Απριλίου 1819: Μια ημερομηνία χαραγμένη στην ψυχή και στην ιστορία της Πάργας.

 Η μέρα που οι κάτοικοι της γραφικής κωμόπολης, με πνεύμα ανυποταξίας και καρδιά γεμάτη πίκρα, εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Την παρακάτω ενημέρωση κάνει η ΔΕΔΔΗΕ: ⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Ασταμάτητοι οι μαθητές του Γυμνασίου Πάργας – Σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες στην Πρέβεζα

Ξεχωριστές διακρίσεις έλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Πάργας στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας την Πέμπτη 28...

Δημος Παργας3 weeks ago

Χωρίς εμπόδια η επένδυση στο Κλιμάτι: Συμφωνία Δήμου Πάργας και G&K INVESTMENT GROUP για την υλοποίηση του project

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Δήμος  σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρία «G&K INVESTMENT GROUP Α.Ε.», διασφαλίζοντας...

Δημος Παργας3 weeks ago

Εθελοντικός καθαρισμός Κάστρου Πάργας από τον Δήμο

Με πρωτοβουλία του Δήμου και της Κοινότητας Πάργας ξεκίνησε ο εθελοντικός καθαρισμός του Ενετικού Κάστρου της Πάργας που αποτελεί ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ