Το τελευταίο καιρό όποιος θέλει να δημιουργήσει ένα προφίλ στο facebook καλείται να προσκομίσει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό του.

Στην συνέχεια στέλνεται ένας κωδικός στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη, τον οποίο πρέπει να εισάγει στην σελίδα για να μπορέσει να συνεχίσει. Το facebook λέει ότι αυτό γίνεται καθαρά για να αποκλείσει κακόβουλο λογισμικό και να μην επιτρέπει σε «πλαστά» προφίλ να παρενοχλούν τους υπόλοιπους χρήστες. Με λίγα λόγια δηλαδή μας εξηγεί ότι η διαδικασία αυτή γίνεται για λόγους ασφαλείας…

Αυτό που δεν παρατήρησαν όσοι έκαναν την διαδικασία αυτή, είναι ότι μόλις ένας καινούργιος χρήστης εισάγει τον κωδικό που του έχει σταλθεί από το κινητό του και προχωρήσει στο επόμενο βήμα, του προτείνονται σαν φίλοι, άτομα τα οποία έχουν επίσης εισάγει τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στο facebook και υπάρχουν στην λίστα τηλεφώνων του κινητού του χρήστη.

Όπως καταλαβαίνετε συνδέονται οι αριθμοί στο κινητό του χρήστη με τα πρόσωπα στα οποία ανήκουν και έχουν προφίλ στο facebook. Άρα το facebook παίρνει πληροφορίες από τα κινητά τηλέφωνα, οι αριθμοί των οποίων δίνονται για «λόγους ασφαλείας».

Μας φακελώνουν ολοκληρωτικά για την «ασφάλειά» μας.

ΠΗΓΗ